shop.musicserver.cz
Slash feat. Myles Kennedy & The Conspirators, Malá sportovní hala, Praha, 19.11.2015

Slash s Mylesem Kennedym dali Praze lekci z rockových dějin

Vydáno: 20.11.2015 15:31 v sekci Naživo - Jan Trávníček | foto: klapper.cz / musicserver.cz

Nová deska "World On Fire" se sice Slashovi a spol. nepovedla tolik jako její dva předchůdci, sběratel pinballů a milovník pořadů o vaření s ní ale i tak obráží svět, aby svůj um předváděl, dokud mu to síly a zdraví dovolí. Soudě jeho pražskému koncertu je stále ve výborné formě.

Live: Slash feat. Myles Kennedy & The Conspirators

místo: Malá sportovní hala, Praha
datum: 19. listopadu 2015
support: Raveneye
setlist: You're A Lie, Nightrain (Guns N’ Roses cover), Avalon, Halo, Back From Cali, Wicked Stone, Bad Rain, You Could Be Mine (Guns N’ Roses cover), Doctor Alibi, Welcome To The Jungle (Guns N’ Roses cover), Beneath The Savage Sun, Starlight, The Dissident, Rocket Queen (Guns N’ Roses cover), Bent To Fly, World On Fire, Anastasia, Sweet Child O' Mine (Guns N’ Roses cover), Slither (Velvet Revolver cover), Paradise City (Guns N’ Roses cover)

Fotogalerie

Slash feat. Myles Kennedy & The Conspirators, Malá sportovní hala, Praha, 19.11.2015
© klapper.cz / musicserver.cz
Nechť to zazní hned ze startu. Na Slashe se nechodí proto, že je to ten slavný kytarista z Guns N' Roses. Chodí se na něj proto, že je to člověk, který skutečně něco umí. Muzikant, který se ve svém oboru vypracoval mezi absolutní špičku a díky jehož virtuozitě je jeho vliv na rockovou historii nezpochybnitelný a navždy platný.

Přesto nebo snad právě proto byla holešovická Malá sportovní hala zaplněná jen z půlky. Nezájem českého rockového publika ve srovnání desítkami tisíc příznivců na koncertech Daniela Landy a Kabátu je až ostudný. A fakt, že dorazivší fanoušci použili zdarma obdržené první číslo časopisu Rock & All jako deštník při čekání na odbavení před halou je politováníhodný jakbysmet. Naštěstí je to ale asi to jediné, co lze čtvrtečnímu večeru v Malé sportovní hale vytknout. Čekání v dešti sice mohlo leckomu pocuchat nervy, ale speciálně dovezené bezpečnostní rámy u vchodu kvůli zvýšení bezpečnosti vzhledem k nedávným událostem v Paříži jsou logickým a pochopitelným opatřením, které kvitujeme s povděkem.

Slash feat. Myles Kennedy & The Conspirators, Malá sportovní hala, Praha, 19.11.2015
© klapper.cz / musicserver.cz
Sotva rok fungující předkapelu RavenEye si Slash vybral dobře, do dramaturgie večera zapadala svou kombinací hard rocku a blues skvěle a po jejím setu plném dlouhých kytarových sól a solidních ječáků si v Praze získala první fanoušky. Úspěšnějším Rival Sons, Blues Pills a Kadavar tak v britském Milton Keynes roste konkurence.

Slash se svou partou na pódium nastoupil tak, jak ho všichni známe. V klobouku, se slunečními brýlemi a oranžovým Les Paulem kolem krku. Z ikonických poznávacích znamení chyběla jen cigareta v koutku úst, ale tu už Saul Hudson típl pár let nazpátek. Během poctivých dvou hodin, které českému publiku věnoval, toho mnoho nenamluvil, ale kytary, které během něj vystřídal, řekly všechno za něj. Řezavé tóny i kvílející sóla patřily k největším kladům jeho vystoupení a když si v jeho závěru vzal kvůli "Anastasii" dvoukrkou kytaru nebo stejně jako před pár lety v Lucerně jedno ze sól protáhl na dobrých deset minut, musel o svém umění přesvědčit i ty poslední pochybovače.

Slash feat. Myles Kennedy & The Conspirators, Malá sportovní hala, Praha, 19.11.2015
© klapper.cz / musicserver.cz
Že Myles Kennedy patří díky svým čtyřem oktávám v rockovém světě mezi pěvecky nejschopnější, to se, minimálně za našimi hranicemi, dávno ví. I tak byste ale v Malé sportovní hale našli lidi, kteří se přišli podívat na "toho mlaďocha, co má nahradit Axla". Ať už jste ale pětačtyřicetiletého tenora známého z formací Cosmic Dust, Citizen Swing, The Mayfield Four a hlavně České republice se kdovíproč dlouhodobě vyhýbajících Alter Bridge, v nichž se Kennedy s bývalými členy Creed plně realizuje, znali dříve či jej viděli poprvé, chtě nechtě jste před jeho schopnostmi museli smeknout. Sympaticky a pokorně působící zpěvák čekal na své místo na slunci dlouhá léta a bylo na něm vidět, že si aktuálního úspěchu i dobré odezvě publika nesmírně váží. Proto pokud zrovna nebral dech svůdně dráždivou prezentací "Black Rain" s klouzavým refrénem či neprodával šíři svého hlasového rejstříku v úchvatně klenuté "Starlight", všímal si fanoušků v prvních řadách a když jej některý z nich zaujal, rád na ně ukázal prstem a familiérně dal palec nahoru.

Oproti minulému pražskému vystoupení, ale třeba i červnovému koncertu na německém Rock im Parku se tedy mnoho nezměnilo, kdo si ale zaslouží zvláštní vypíchnutí je basák Todd "Dammit" Kerns. Že zakladatel kapel Static In Stero a Sin City Sinners umí i slušně zpívat a ve Slashově podniku tak dokáže zaskočit jak Lemmyho Kilmistera v "Doctor Alibi", tak Axla Rose v klasice "Welcome To The Jungle", to už jsme na předchozích koncertech viděli. Tentokrát byl však Kerns nesmírně dobře naladěn, vydatně se věnoval publiku, které buď hecoval nebo mu naházel snad celou hrst trsátek a když už dostal prostor zazářit, ukradl si pódium pro sebe. Právě jeho výkon tak patřil k největším highlitům večera.

Slash feat. Myles Kennedy & The Conspirators, Malá sportovní hala, Praha, 19.11.2015
© klapper.cz / musicserver.cz
To vůbec největší nadšení ale nastalo až s prvními tóny "Sweet Child O' Mine" a závěrečné sprše konfet v "Paradise City", protože ani po více jak čtvrtstoletí od svého vzniku nezestárly ani o notu a jejich pozitivní náboj funguje stoprocentně i v roce 2015.

Není to tak dávno, co médii prolétla zpráva, že se Slash a Axl Rose usmířili. Zdali to přinese návrat jedné z nejslavnějších rockových skupin všech dob je sice v tuto chvíli těžké předjímat, pokud by to ale mělo znamenat konec aktuálního projektu s Kennedym a spol., jsem zásadně proti. Pražský koncert byl totiž i přes nepříliš dobré ozvučení ukázkovým příkladem, jak by zresuscitování dávných hitů Guns N' Roses mělo vypadat. Vkusně, profesionálně, s radostí všech zúčastněných i novými peckami v záloze. Uctivá poklona.

NÁZORY
  • Pecka (Jarda, 20.11.2015 17:39) Reagovat

    Naprosto dokonaly koncert!Slash a spol jsou v te nejlepsi forme!!!Zážitek,jako vzdy!

  • Bomba (Dags, 21.11.2015 00:51) Reagovat

    Slash byl uzasny. Atmosfera neskutecna. Hala rozhodne nebyla poloprazdna. Byla plna ale plnila se pomalu, kvuli bezpecnostnim opatrenim. Nevim jestli se Slashovi deska nepovedla. Minimalne skladba Bent to Fly patri k jeho nejlepsim. Ale nejsou to vsechno skladby libive na jeden poslech, povrchni. Myslim ze Myles Kennedy tam nebyl od toho aby nahrazoval Axla. Videla jsem GN'R jeste na Strahove a bylo to skvele ale jine. Mezi nimi fungovala zvlastni magie, takove kouzlo a energie.Mozna to bylo dano i tim napetim mezi hlavnim kytaristou a frontmanem a vubec v kapele. Oni se skvele doplnovali. Je to neco jako Keith Richards a Mick Jagger, nebo Steven Tyler a Joe Perry. Nejak si je taky nedokazu predstavit rozdelene. Myles Kennedy je pravy opak Axla. Je moc sympaticky a mily. Axl je rebel, ktery ma zvlastni hvezdne charizma, stejne jako Slash. Kdo zatracuje Axla by nemel zapominat ze tato skvela parta ma uspech hlavne s hity jejichz autory jsou Axl, Slash, Izzy a spol. Tato parta take funguje skvele ale trochu jinak nez G'NR. Nejde to srovnavat. GN'R byli o necem jinem. Ale skvela hudba zustava. Ale to proveri jen cas. Kvalitni hudbu si kazdy musi najit sam. Hodne zalezi na tom cemu je clovek vystaven treba ve ctrnacti. Nekdo zna jen Kabaty a jinemu treba rodice koupi desky Deep Purple, Led Zeppelin atd. a pak si to sam porovna co se mu libi. Slash je proste skvely at hraje s kymkoliv, treba i jako solista.
    Jeste bych chtela dodat, ze propagace Mo koncertu je minimalni. O koncertu Slashe v r. 2013 jsem se dozvedela az probehl, protoze jsem to aktivne nezjistovala. Ale o Madonne vim vzdy v predstihu.

  • ... (RF, 21.11.2015 02:41) Reagovat

    bohuzel lidi chodi na sra..y a na skutecny umelce nikoli,je to smutny

  • nová deska (pcsam, 21.11.2015 22:28) Reagovat

    Tak na koncert jsem se bohužel nedostal (zdravotní důvody), no ale úvodní titulek - nová deska se nepovedla?!? mě teda hodně nadzvedl...co člověk to názor - já si myslím, že je skvělá, určitě byl skvělý i koncert a závidím těm, co na něm byli...také bych uvítal Alter Bridge na našich koncertních pódiích, no ale on by je Jane Trávníčku musel taky někdo pozvat, to není o tom, že by se nám vyhýbali...ony ty americké kapely ani moc dobře nevědí, kde se vůbec ČR nachází...a určitě nás - bohužel - nemají na vrcholu svého koncertního top listu...takže v další recenzi - nech si prosím kecy na koledu a věnuj se spíš tomu koncertu...

    • Super!! (Lea, 22.11.2015 15:06) Reagovat

      WOF se nepovedla jako její předchůdci... Nepovedla? To myslíte vážně? Jako je to věc názoru, ale blbýho názoru.. Co písnička to pecka. Mě osobně z celýho alba nezaujaly jen 2 a to Stone blind a Iris of the Storm. 15 ze 17 skladeb to je skvělá bilance Hala byla zaplněna jen z půlky.. a pak jste to přestal počítat. To s tím časopisem teda nevím.. Já nepotkala nikoho, kdo ho rozdával, ani nikoho, kdo by ho užíval jako deštník a to jsme dorazili hodinu před otevřením brány.. A ani tolik nepršelo, spíš mrholilo. Další blbost, co jste napsal je, že Raven Eye fungují sotva rok.. Pokud vím, tak přes dva roky určitě. Koncert super super zážitek a určitě příště pojedu zase.!! Slash profík jako vždycky, jeho sólíčka jsou masakr a spolu s Mylesem, kterej tomu svým dokonalým hlasem dodává tu pravou šťávu, vám způsobí totální hudební orgasmus.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY
Nové desky 12/2024 - od Elbow přes Shakiru po Janu Kirschner
Nové desky 12/2024 - od Elbow přes Shakiru po Janu Kirschner Už týden před Velikonocemi přišla do obchodů velmi bohatá nadílka novinek v čele se Shakirou, Elbow, Gossip nebo Alestorm. K nim se přidali například Gary Clark Jr., Fletcher, Kenny Chesney, Empress Of, Pnau, The Veronicas a zejména... čtěte zde
Vydáno: 27.03.2024 22:00 v sekci Novinky | Nové desky
The Jesus and Mary Chain - Glasgow Eyes 7/10
Recenze: The Jesus And Mary Chain oslavují deskou "Glasgow Eyes" 40 let na scéně Píše se rok 2024 a je tak trochu zázrak, že The Jesus And Mary Chain stále tvoří hudbu. Když se totiž v roce 1999 rozpadli, málokoho napadlo, že bratři Jim a William Reidovi budou ještě někdy spolupracovat. A přece se teď vracejí... čtěte zde
Vydáno: 27.03.2024 16:15 v sekci Recenze
Justin Timberlake - Everything I Thought It Was 8/10
Recenze: Justin Timberlake se na "Everything I Thought It Was" trochu zacyklil. Ale to nevadí Justinu Timberlakovi lze vyčítat ledacos, ale určitě nelze tvrdit, že neexperimentuje. Naopak - snahu vykročit ze zajetých trendů a vyšlapávat nové cesty ukazuje celou svou dospělou kariéru. A daří se mu. Kromě toho, že se stal... čtěte zde
Vydáno: 27.03.2024 08:30 v sekci Recenze
Shakira - Las Mujeres Ya No Lloran 7/10
Recenze: Shakira už nepláče. Na desce "Las Mujeres Ya Na Lloran" si drží solidní laťku Na obalu své dvanácté studiovky "Las Mujeres Ya Na Lloran" (česky "Ženy už nepláčou") je Shakira vyobrazena se slzami stékajícími po její tváří, které se mění v drahokamy. Předloňský rozchod s fotbalistou Gerardem Piquém sice ve... čtěte zde
Vydáno: 26.03.2024 15:00 v sekci Recenze
Thom Fröde (Imodium) - Viselo to ve vzduchu. Jsme bojovníci
Rozhovory: Thom Fröde (Imodium) - Viselo to ve vzduchu. Jsme bojovníci Skupina Imodium se po pěti letech vrací na scénu se vší parádou. Už 4. dubna předvede svoji energii ve Foru Karlín, v září pak vydá novou desku. "Zůstáváme nohama na zemi, ale chtěli jsme ukázat, že jsme kapela v plné síle a... čtěte zde
Vydáno: 26.03.2024 09:00 v sekci Publicistika | Rozhovory
SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY
- Bear McCreary chystá velkolepé rockové album se Slashem či Serjem Tankianem (23.03.2024 12:11)
- Video: Ryan Gosling a Mark Ronson předvedli "I'm Just Ken" živě na Oscarech. Pomohl jim i Slash (13.03.2024 16:29)
- Video: Slash, Brian Johnson z AC/DC a Steven Tyler z Aerosmith si střihli klasiku "Killing Floor". Láká na bluesovou desku (09.03.2024 08:34)
- Audio: Singl "The General" od Guns N’ Roses je sice velkolepý, ale ne zrovna povedený (11.12.2023 15:00)
- Na slovenském Topfestu 2024 vystoupí Scorpions i Kabát (01.12.2023 18:18)
- Absolutní slavicí je poprvé Ewa Farna. Zvítězili také Marek Ztracený, Kabát a Calin (24.11.2023 23:45)
- Fotogalerie: Američtí Rival Sons předvedli v narvaném Lucerna Music Baru skvělou rockovou show (06.11.2023 11:13)
- Nové desky 42/2023 - od The Rolling Stones přes Blink-182 po Samphu (25.10.2023 20:30)
- Slash feat. Myles Kennedy & The Conspirators přijedou v dubnu 2024 do Brna (17.10.2023 16:30)
- Duff McKagan si na třetí sólovku pozval Iggyho Popa či Slashe (17.09.2023 16:57)

ALBUM TÝDNE 13/2024

Moimir Papalescu & The Nihilists
Mystery Women In The Acid Pools

Jedna z mnoha tváří Moimira Papalescu, projekt Moimir Papalescu & The Nihilists, dlouhá léta spal. V roce 2006 odešel po albu "Lewis Neptune" na vrcholu. Trojici protagonistů zaválo tvůrčí pnutí různými směry, po sedmnácti letech se ale spojilo pro nové album "Mystery Woman In the Acid Pools". Povedlo se?

8/10

NEJČTENĚJŠÍ ČLÁNKY (za poslední týden)

FILMSERVER.CZ PÍŠE

FULLMOONZINE.CZ PÍŠE

SPARK PÍŠE

CO, KDY, KDE   (doporučujeme)

Čt 28.03.
Tom Odell (UK) (Forum Karlín, Praha)
Pá 29.03.
Judas Priest (UK) / Saxon (UK) / Uriah Heep (UK) (O2 arena, Praha)
Út 09.04.
The Academic (IRL) (Futurum Music Bar, Praha)
Út 16.04.
Dave Matthews Band (US) (O2 Universum, Praha)
Út 16.04.
Lil Tracy (US) / Brennan Savage (US) (Fuchs2, Praha)
St 17.04.
Foreign Beggars (UK) (Bike_Jesus, Praha)
Čt 18.04.
Slash feat. Myles Kennedy & The Conspirators (US) (Winning Group arena, Brno)
Ne 21.04.
Fletcher (SaSaZu, Praha)
Út 23.04.
Walter Trout (US) (Divadlo Archa, Praha)
St 08.05.
Tate McRae (US) (Forum Karlín, Praha)

» zobrazit všechny akce «

OBLÍBENÍ INTERPRETI (za poslední týden)

Prince Vladimír Mišík The Prodigy Justin Bieber Queen AC/DC Karel Gott Adele Kabát Rush Paws U2 Sia Bono Taylor Swift Madonna Dua Lipa Lucie Vondráčková Télépopmusik Mirai
filmserver.cz na Facebooku filmserver.cz na Twitteru filmserver.cz na LinkedIn filmserver.cz na YouTube
musicserver.cz - hudba od začátku do konce
©2010-2024 IMEG s.r.o. | Vyrobil Prolidi.cz
Kontaktní informace | Informace o inzerci | Redakce | Volná místa | Zásady ochrany o.ú. | Mobilní verze | ISSN 1803-6309
Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu IMEG s.r.o. zakázáno.
Tento server byl v roce 2023 podpořen Ministerstvem kultury České republiky.
smile music: spark | fakker | czech blade | musicserver | full moon | xplaylist | day after | filmserver | webglobe
Zavřít reklamu