Lower Dens zahřejí Prahu uhrančivým dreampopem

02.11.2015 15:58 - Veronika Ondečková | foto: facebook interpreta

Oduševnělou mutaci oblíbeného dreampopového soundu, za jehož popularizaci se v poslední době nejvíce zasloužili Beach House, do Prahy vyveze jejich sousedka z Baltimoru Jana Hunter s projektem Lower Dens. Vystoupí 11. listopadu v klubu MeetFactory.

Písničkářka Jana Hunter je v rámci americké nezávislé scény dobře známým jménem, a to díky své výrazné sólové dráze nebo působení v kapelách Jracula, Castanets, Matty & Mossy, Ejaculette, Unitus či Krazy Nerds. Zaznamenat jste ji také mohli ve spojení s předáky freak folku, jako s Devendrou Banhartem, jehož label se ujal jejích desek nebo CocoRosie, u nichž si v minulosti zahostovala. V současnosti je o genderově nevyhraněné Janě nejvíce slyšet právě jako o frontwoman projektu Lower Dens, který ze záplavy spřízněných kapel vyčnívá díky zpěvaččině temně postpunkovému hlasu a zřetelnému písňovému základu.

Letos na jaře Lower Dnes vydali třetí a opět skvěle hodnocené LP s názvem "Escape From Evil". Podílel se na něm mimo jiné i kouzelník John Congleton, který stojí například za zvukem Swans, St. Vincent, Xiu Xiu a mnoha dalších. O důvod víc, proč si pražský koncert nenechat ujít. Jako support zastoupí domácí "snovou" scénu M A Y E N, projekt zpěváka a kytaristy Lukáš Vydry (ex- Deaths)

Vstupenky jsou k dostání za 290 Kč v předprodeji a za 390 Kč na místě.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY