Janek Ledecký pokřtí 14. října nové album "Na konci duhy"

10.10.2015 16:53 - Milan Menčík | foto: facebook interpreta

Janek Ledecký přichází po téměř deseti letech za svými fanoušky s novým ryze autorským řadovým albem "Na konci duhy". Cestu si pro ně vyšlapal loňským vydařeným kompilátem "Všichni dobří andělé". Na své nové desce chce navázat na nejúspěšnější éru z devadesátých let a období prvních dvou megaúspěšných sólových alb "Na ptáky jsme krátký" a "Právě teď".

Janek Ledecký - Na konci duhy
© facebook interpreta
V mezidobí se věnoval hlavně psaní muzikálů, které přerušil nahrávkou "Ikaros". Aktuální opus vznikal v anglickém Tetbury a v Praze. Nad tuctem nových písní bdělo producentské oko Grega Havera, ruku k dílu přiložil i kytarista skupiny Chinaski František Táborský a další hudebníci z Británie. Jednu skladbu si vzal pod dohled i zpěvákův syn Jonáš. Nezanedbatelný je i podíl Jana Ponocného.

Novinky budou moci slyšet diváci na tradičním vánočním turné, jehož termíny lze najít na zpěvákových webových stránkách. Některé už předvedl na letních koncertech. "Už na letních festivalech jsem některé nové skladby s kapelou hrál. Lidi je nemohli znát, ale na konci si už refrén zpívali, jako by ho znali deset let. A to pro mě bylo hrozně silné a pozitivní," říká Ledecký.

Novou desku pokřtí 14. října v Hard Rock Cafe Praha. Vstupenky jsou k dostání v předprodeji i na místě.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY