Sólový debut frontmana Elbow Guye Garveyho je na spadnutí

30.09.2015 12:07 - Petra Hubáčková | foto: facebook interpreta

Vzhledem k tomu, že poslední deska britské alternativně rockové formace Elbow "The Take Off and Landing of Everything" vyšla teprve loni, dá se očekávat, že nového materiálu se hned tak rychle nedočkáme. Pokud ale zrovna právě tato formace patří k vašim srdcovkám, nenechte si ujít debutovou sólovou desku frontmana Guye Garveyho. Ta pod názvem "Courting The Squall" vyjde 2. listopadu.

Nahrávání probíhalo v Real World Studios a Blueprint Studios. Guy Garvey na něm spolupracoval mimo jiné s Nathanem Suddersem z The Whip, Petem Jobsonem z I Am Kloot a také s Alexem Reevesem. I když je zpěvákův hlas zcela nezaměnitelný, mohou se posluchači těšit na písně, které tak úplně nezapadají do repertoáru Elbow. "Práce na skladbách šla velice rychle. Hodně jsme toho zvládli, hodně jsme toho vypili a přípravy si taky náležitě užili," prozradil umělec k celému procesu.

Jednu z nových písní "Angela's Eyes" si můžete nyní poslechnout pod článkem. Ke skladbě vznikl i klip, ve kterém se muzikanti nechali inspirovat striptýzovými kluby šedesátých let. Pokud si nové písně budete chtít poslechnout i naživo, udělejte si během prosince výlet do Londýna, Manchesteru, Dublinu nebo Glasgow. Právě tato místa navštíví Guy Garvey v rámci svého sólového turné.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY