Pekelné komando Marduk podnikne útok na Prahu

29.09.2015 17:42 - Matěj Bílý | foto: Veronika Hesounová / musicserver.cz

Sobota 10. října bude patřit vyznavačům těch nejpekelnějším metalových žánrů. Českou metropoli svou návštěvou totiž poctí blackmetaloví titáni Marduk v rámci svého turné Frontschwein 2015 Europa.

Švédský tank se představí v klubu Nová Chmelnice v doprovodu francouzské infernální deathmetalové smečky Svart Crown, norských black/death metalistů Crest of Darkness, řeckých thrasherů Bio-Cancer a slovinský černokněžníků Cvinger. Fanoušci se mohou těšit i na české Törr, kteří si připraví speciální set založený na legendární nahrávce "Witchhammer".

Hlouběji představovat metalové obci pekelníky Marduk by bylo nošením dříví do černého lesa. Kapela stála v první polovině 90. let u zrodu agresivního a extrémně rychlého black metalu. Nahrávky jako "Opus Nocturne", "Nightwing" a především "Panzer Division Marduk" se do historie černého kovu zapsaly nesmazatelným písmem. Navzdory četným změnám v sestavě se zdá, že kapela nabrala v posledních letech nový dech a opět šíří síru a zkázu. Důkazem budiž nejen letošní vynikající deska "Frontschwein", ale též vystoupení kapely na posledním Brutal Assaultu, které patřilo k vrcholům celého festivalu.

Pozor. Vstupenky není možné zakoupit v běžných předprodejních sítích. Zájemci si mohou lístky s předstihem objednat prostřednictvím webového formuláře pořadatele, případně doufat, že budou k dispozici na místě.


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY