Andrea Bocelli se v druhé půlce října vrátí s albem "Cinema"

26.09.2015 17:56 - Jaromír Koc | foto: facebook interpreta

Fanoušci italského tenoristy Andrea Bocelliho by si měli ve svých kalendářích zakroužkovat 23. října. Jejich milovaný umělec totiž po třiatřiceti měsících vydá nové studiové album.

Jak již název "Cinema" naznačuje, nepůjde o původní repertoár, ale o výběr těch nejkrásnějších skladeb z těch nejslavnějších filmů, které složili například Leonard Bernstein, Andrew Lloyd Webber, Irving Berlin či legendární Ennio Morricone. Bocelli se při natáčení desky, která nabídne celkem šestnáct písní, opětovně spojil s legendárními hudebníky, kteří s ním natočili jeho asi nejslavnější album "Amore". Jmenovitě jimi jsou David Foster, Humberto Gatica a Tony Renis.

"Albem 'Cinema' si plním přání, které jsem v sobě ukrýval již několik dekád," dodává Andrea, který na album přezpíval například písně z filmů "Doctor Zhivago", "Love Story", "The Godfather", "Life Is Beautiful", "Gladiator", "The Postman" nebo "Breakfast at Tiffany's". Nezůstalo ale jen u nich, deska přinese i nové verze skladeb z filmových verzí známých muzikálů "Evita", "The Phantom Of The Opera" nebo "West Side Story".

I tentokrát se na Bocelliho novince můžeme těšit na pár výjimečných hostů. Půjde například o americkou zpěvačku Arianu Grande, která tenoristu doprovodí v písni "E Piu' Ti Penso" nebo Nicole Scherzinger, s níž Andrea přezpíval song "No Llores Por Mí Argentina", tedy asi nekrásnější píseň z muzikálu a filmu "Evita".

Pilotním singlem se ale stala gladiátorská píseň "Nelle Tue Mani (Now We Are Free)". Bocelli k ní natočil i nádherné a hlavně výpravné video a do hlavní role nechal obsadit Johna Travoltu. Pokud jste ho ještě neviděli, napravit to můžete pod článkem.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY