Halestorm v Praze potvrdili svou pověst, že vynikají živými vystoupeními

16.08.2015 17:44 - Štěpánka Bínová | foto: Markéta Bínová

České publikum se konečně dočkalo premiéry Američanů Halestorm, kteří jsou pověstní kvalitou i počtem svých živých vystoupeních. Do pražského Lucerna Music Baru s sebou přivezli i letošní povedenou novinku "IntoThe Wilde Life", která dominovala celému setlistu.

Live: Halestorm

místo: Lucerna Music Bar, Praha
datum: 13. srpna 2015
support: Imodium
setlist: Love Bites (So Do I), It's Not You, Apocalyptic, Scream, I Am the Fire, Gold Dust Woman (Fleetwood Mac cover), Sick Individual, The Reckoning, Dear Daughter, New Modern Love, Mz. Hyde, Amen, Rock Show, Drum Solo, Mayhem, Freak Like Me, I Get Off, I Like It Heavy / přídavky: Unapologetic (live premiere), What Sober Couldn’t Say, I Miss the Misery
Fotogalerie

Halestorm, Lucerna Music Bar, Praha, 13.8.2015
© Markéta Bínová
Dlouho jsme se mohli dohadovat, koho si s sebou z kontinentu za velkou louží přivezou. Přáli jsme si, aby to byla Taylor Momsen se svými The Pretty Recless, ale místo nich pódium předehřáli čeští Imodium. Tato čtyřčlenná broumovská parta, která má na svém kontě čtyři studiová alba a několik hudebních ocenění, už dříve předskakovala takovým ikonám jako Avril Lavigne ve vyprodané O2 areně nebo kanadským Simple Plan. I přes toto na první pohled nabubřelé hodnocení působili muzikanti sympaticky a bez jakékoliv umělé křeče. Spontánní pařbou nažhavili přeplněný sál topící se v potu nejen díky vlně letních veder.

Halestorm, Lucerna Music Bar, Praha, 13.8.2015
© Markéta Bínová
Rozehřátá atmosféra pak na chvíli vychladla v delší pauze. Mezitím z repráků zazněla pecka "Highway To Hell" od velikánů AC/DC, jejíž refrén si nedočkaví fanoušci společně zazpívali a krátili si tak volnou chvíli. Pak ale za bicí usedl Arejay Hale a bubenickým intrem odstartoval bouřlivou rockovou smršť. Frontwoman Lzzy Hale spustila svůj pověstný nespoutaný řev, díky kterému tato kapela tak vyniká. Začali docela zostra hitem "Love Bites", který bychom čekali spíše v přídavcích.

Následovaly především pecky z letošní desky, zazněly "Apocalyptic", "Mayhem" nebo "Unapologetic", kterou na své koncertní šňůře zahráli vůbec poprvé. Vedle těchto kousků zazněl také velmi povedený cover "Gold Dust Woman", který dokonce předčil i originál. A právě v těchto jemnějších polohách teprve vynikly zpěvaččiny kvality. Naprosto bezchybně například zazpívala za doprovodu piana baladu "Dear Daughter", která nepatří zrovna mezi nejsilnější kousky, přesto jejím odzpíváním Lzzy fanoušky doslova oslnila.

Halestorm, Lucerna Music Bar, Praha, 13.8.2015
© Markéta Bínová
Zaslouženě padala všechna pozornost na talentovanou Lzzy, ke které z davu přiletěl její kreslený portrét, přičemž svoje dojetí nijak neskrývala. Velký úspěch ale sklidil také Arejay Hale, který se projevil jako velký showman a komik, když předváděl svoje nekonečné bubenické sólo v mezipauze. Jeho vystoupení vynikalo nejen dobrou prací s publikem, ale i vtipem. K pobavení všech nečekaně vytáhl dvě skutečně obří paličky a pokračoval v pekelné jízdě. Ještěže místo nich na závěr vystoupení hodil dvěma šťastlivcům jen jejich menší kopie. Kromě nich fanoušky místy osvěžil i déšť trsátek a ti na oplátku ozdobili Joeovu kytaru dámskými kalhotkami.

Je jasné, že Halestorm mají u nás už docela slušnou fanouškovskou základnu. Důkazem bylo třeba i to, že návštěvníci koncertu s kapelou odzpívali všechny jejich texty. Na příště by si tak kapela měla připravit větší zásobu trsátek, protože po takovém přijetí tato formace určitě brzy zavítá do našich končin znovu, tentokrát snad i do většího sálu.


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY