shop.musicserver.cz
Conchita Wurst - Conchita

"Conchita" je další ukázkou toho, že Eurovize nejsou jen vyhozené peníze

Vydáno: 18.07.2015 08:14 v sekci Recenze - Daniel Košťál | foto: facebook interpreta

Přestože třeba nepatříte mezi skalní fanoušky Eurovision Song Contest, určitě jste už slyšeli o loňském vítězi, poněkud mužnější zpěvačce jménem Conchita Wurst. A rozhodně ne díky její hudbě, té totiž až donedávna bylo poskrovnu. Květnová deska ale dokazuje, že zajímavé na Conchitě nejsou jen ty vousy.

8/10

Conchita Wurst - Conchita

Vydáno: 15.05.2015
Celkový čas: 43:47

Skladby: You Are Unstoppable, Up For Air, Put The Fire Out, Colour Of Your Love, Out Of Body Experience, Where Have All The Good Men Gone, Somebody To Love, Firestorm, Pure, Heroes, Rise Like A Phoenix, Other Side Of Me

Vydavatel: Sony Music

Rakušan Thomas Neuwirth alias kolumbijská zpěvačka Conchita Wurst (ano, je to komplikované) na sebe minulý rok strhl pozornost celého světa nejen grandiózní písní "Rise Like A Phoenix", ale především svou vizáží. Proto je až k podivení, že nevyužil tento příliv zájmu k vypuštění sbírky narychlo slepeného materiálu, než upadne v zapomnění, jak je zvykem u většiny vítězů zmíněné soutěže. Údajně byl problém v nalezení těch správných písní, které by Conchita opravdu cítila. Nakonec se našly a voilà! Album je na světě.

Pokud jste již měli tu čest s některými z mnoha hudebních výtvorů tzv. drag queen, nejspíše jste se i tomuto vyhýbali obloukem. Respektu k jejich tvorbě se nenabývá snadno, protože mnohdy spíše hudbu dělat chtějí, než umějí, ale v tomto případě se není čeho bát. Conchita se nesnaží parodovat, je zpěvačka každým coulem a pořádně se do toho umí opřít. Její deska je v tomto odvětví tedy spíše pozitivní výjimkou.

Úvodní skladba "You Are Unstoppable" je, jak už název napovídá, variací na "Rise Like A Phoenix", jen více popová a méně epická. To samé se dá říci o následující "Up For Air" a vůbec o dobré třetině alba. Povzbudivá slova se pak střídají s písněmi o lásce, nebo spíše o zlomeném srdci. Tím jsme bohužel vyčerpali většinu obsahu alba. Conchita se ho zřejmě rozhodla věnovat pouze nešťastným jedincům mezi námi.

Co však desce chybí na originálních námětech, naprosto plnohodnotně vynahrazuje samotná hudba, na které je onen rok dolaďování znatelný. Můžeme zde nalézt malá škobrtnutí ve formě podobností mezi některými skladbami, ale ať už mluvíme o čistě elektronické produkci, orchestrální skladbě nebo klavírní baladě, jedná se většinou o výtvor, který by mohl snadno sedět na vyšších příčkách světových žebříčků.

Nejvýraznějším prvkem počinu jsou pak až překvapivé vokály. Některé Conchitiny vyšší polohy může být zpočátku těžké skousnout, přeci jen se pod tou parukou a úzkými šatičkami ukrývá šestadvacetiletý muž. Zároveň v nich ale dřímá silný hlas s pozoruhodným rozsahem. A jelikož je zcela zřejmé, že si královna Rakouska, jak je jí někdy přezdíváno, potrpí na teatrálnost, nestydí se ho předvést. Dává ho na odiv doslova ve všech písních, nejmarkantněji například v žertovně jazzové "Where Have All The Good Men Gone", po jejímž nahrání by kdekdo musel na zbytek dne oněmět.

Conchita s prací na svém debutu nepospíchala, za tu dobu ale dala dohromady kvalitní popovou desku. Tematicky se sice jedná o sbírku klišé, ta se však opírá o pevné produkční základy. Z tohoto pohledu stojí za zmínku určitě i aktuální taneční singl "Firestorm", pohodová "Somebody To Love" nebo srdceryvná zpověď "Pure". Pokud jste si oblíbili loňskou "Rise Like A Phoenix", vězte, že se jedná o skutečně reprezentativní kousek alba a zbytek budete poslouchat rádi. Do budoucna by ale možná pro zpěvačku bylo vhodné uvažovat o umírnění projevu a zařazení klidnějších písní do repertoáru. Tahle velkolepost může snadno omrzet.

NÁZORY
  • ???/!!! (Bono, 18.07.2015 10:10) Reagovat

    Ano,možná ukázka to je, toho že tento objekt něco dokáže, ale mně se hnusí jeho vyzáž, nevím jestli je to žena s fousema anebo jestli je to muž, co si nechal udělat kozy a dlouhé vlasy..

    • Re: ???/!!! (Anonym, 18.07.2015 11:21) Reagovat

      třeba je to prostě "člověk", to ti nestačí? Tyhle názory si běž vylívat někam na novinky, tam najdeš sobě příbuzné soudruhy.

      • :DDDD (Drzoun, 18.07.2015 11:33) Reagovat

        řekl anonym a spadnul do hovna

      • Re: ???/!!! (Rob, 08.08.2015 23:01) Reagovat

        Soudruh jsi především ty a tobě podobní v čele s hlavním soudruhem sluníčkem Dienstbierem! Wurst je mi nechutný a neposlouchal bych ho ani kdyby pěl jako bůh.

    • Re: ???/!!! (Jakub , 18.07.2015 15:08) Reagovat

      A ty neumíš číst? První věta RAKUŠAN THOMAS NEUWIRTH. Takže asi nejspíš muž, že? :) A není to jedno? Hudba by měla bavit, zaujmout a to Conchita i celý její album dělá.. Je to kvalitní hudba, která jen tak nezapadne, tak co tady řešit?

DOPORUČENÉ ČLÁNKY
Tereza Vítů - Zůstaň 7/10
Video: Někdy potěší, že herečky začnou zpívat. Jako třeba Tereza Vítů ve skladbě "Zůstaň" Když se nějaká modelka, moderátorka, nebo (díky bohu alespoň) herečka rozhodne vedle své hlavní profese pustit také na hudební dráhu, většinou to nedopadne dobře. Devět z deseti podobných pokusů zůstane pouze v naší interní... čtěte zde
Vydáno: 24.04.2024 16:00 v sekci Audio / Video | Video
Nové desky 16/2024 - od Taylor Swift přes Pearl Jam po My Dying Bride
Nové desky 16/2024 - od Taylor Swift přes Pearl Jam po My Dying Bride Aktuálnímu týdnu hudebních novinek vévodí Taylor Swift, nejen ona ale vydala nové album. Rockery a metalisty potěší kromě Pearl Jam i Billy Morrison s deskou plnou hvězd či My Dying Bride. S čerstvou muzikou se hlásí i cellista... čtěte zde
Vydáno: 24.04.2024 10:00 v sekci Novinky | Nové desky
Caleb Landry Jones - Hey Gary, Hey Dawn 10/10
Recenze: Magnum opus. Caleb Landry Jones natočil bezchybnou desku "Hey Gary, Hey Dawn" Bezmála rok a půl po předešlé řadovce "Gadzooks Vol. 2" se americký zpěvák a herec Caleb Landry Jones vrací s dalším hudebním materiálem. Jeho nové album "Hey Gary, Hey Dawn" se ale od těch předchozích přece jen trochu liší.... čtěte zde
Vydáno: 23.04.2024 16:00 v sekci Recenze
Pearl Jam - Dark Matter 8/10
Recenze: Pearl Jam na "Dark Matter" překypují nadšením a mladickou energií S aktuální "Dark Matter" mají Pearl Jam na kontě tucet studiových alb. Novinka kapely ze Seattlu naštěstí nepatří k těm tuctovým. S pomocí mladého producenta se zasloužilí rockeři, kteří už před pár lety vstoupili do... čtěte zde
Vydáno: 23.04.2024 08:00 v sekci Recenze
Fletcher, SaSaZu, Praha, 21.4.2024
Naživo: Fletcher v SaSaZu obstarala zvuk, diváci zase obraz Popová, byť naživo spíše už pop-rocková zpěvačka Fletcher při své první návštěvě Prahy vyprodala klub SaSaZu. Ten nejprve od osmé večer na půl hodinky opanovala alternativně rocková dvojice Arxx z Brightonu, připomínající... čtěte zde
Vydáno: 22.04.2024 16:00 v sekci Naživo
SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY
- České barvy bude na Eurovizi hájit zpěvačka Aiko, nechala za sebou MYDY i Lenny (13.12.2023 17:06)
- Na okraj: Zpěvačka Vesny si přeje, aby Češi nebrali Eurovizi jako cirkus a bizár (19.05.2023 13:00)
- Podle počtu přehrání na Spotify by v Česku v Eurovizi zvítězila Vesna (17.05.2023 09:21)
- V Eurovizi vyhrála podruhé Loreen, Vesna skončila desátá (14.05.2023 08:41)
- Kdo letos vyhraje Eurovizi? Česká Vesna pravděpodobně ne (12.05.2023 15:00)
- Vesna postoupila do finále Eurovize, koukněte se na její vystoupení (10.05.2023 11:33)
- Video: Podívejte se na Eurovizi 2023 ve dvaceti minutách (03.04.2023 13:29)
- Video: Vítězové Eurovize Kalush Orchestra to zkoušejí anglicky. V klipu k "Changes" jako superhrdinové brání domov před bombardováním (27.03.2023 15:18)
- Polská zpěvačka Blanka vyráží na Eurovizi s letní hitovkou "Solo" (16.03.2023 14:42)
- Publicistika: České kolo Eurovize odstartovalo. O postup bojují Markéta Irglová, Pam Rabbit nebo Vesna (31.01.2023 08:30)

ALBUM TÝDNE 17/2024

Mark Knopfler
One Deep River

Po nejdelší pauze mezi sólovými alby - konkrétně po šesti letech - je tu nezaměnitelný zpěvák a kytarista Mark Knopfler se svou desátou deskou "One Deep River". A jak se dalo čekat, všechno je u něj jako vždy na svém místě, nic se nezměnilo. Díkybohu.

8/10

NEJČTENĚJŠÍ ČLÁNKY (za poslední týden)

FILMSERVER.CZ PÍŠE

FULLMOONZINE.CZ PÍŠE

SPARK PÍŠE

CO, KDY, KDE   (doporučujeme)

St 08.05.
Tate McRae (US) (Forum Karlín, Praha)
So 11.05.
Rammstein (DE) (Letiště Letňany, Praha)
Ne 12.05.
Ari Abdul (US) (Rock Café, Praha)
St 15.05.
30 Seconds To Mars (UK) (Sportovní hala FORTUNA, Praha)
St 15.05.
Willie & The Bandits (UK) (Zasekávák, Praha)
Čt 16.05.
The Matt Schofield Trio (UK) (Palác Akropolis, Praha)
Čt 16.05.
Danny Brown (US) (Roxy, Praha)
Čt 16.05.
Akon (US) (Forum Karlín, Praha)
So 18.05.
King Gizzard & The Lizard Wizard (AU) (Forum Karlín, Praha)
Út 21.05.
Reverend Peyton’s Big Damn Band (US) (Lucerna Music Bar, Praha)

» zobrazit všechny akce «

OBLÍBENÍ INTERPRETI (za poslední týden)

Justin Bieber The Prodigy Prince Vladimír Mišík Taylor Swift Queen Adele Kabát Sia AC/DC U2 Rush Beyoncé Bono Mirai Lady Gaga Liam Gallagher Linkin Park Imagine Dragons Dua Lipa
filmserver.cz na Facebooku filmserver.cz na Twitteru filmserver.cz na LinkedIn filmserver.cz na YouTube
musicserver.cz - hudba od začátku do konce
©2010-2024 IMEG s.r.o. | Vyrobil Prolidi.cz
Kontaktní informace | Informace o inzerci | Redakce | Volná místa | Zásady ochrany o.ú. | Mobilní verze | ISSN 1803-6309
Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu IMEG s.r.o. zakázáno.
Tento server byl v roce 2023 podpořen Ministerstvem kultury České republiky.
smile music: spark | fakker | czech blade | musicserver | full moon | xplaylist | day after | filmserver | webglobe
Zavřít reklamu