Páté britské albové zlato shrábli Muse, v singlech se lídr nemění

15.06.2015 15:36 - Josef Martínek | foto: facebook interpreta

Nové album "Drones" podle očekávání navázalo na předchozí úspěchy Muse a v Británii stanulo na vrcholu albového žebříčku. Do Top 10 se vešly i novinky Leftfield a Of Monsters And Men, naopak superkapela FFS odstartovala o něco hůře. V singlech nastalo bezvětří - moc změn v popředí totiž neproběhlo.
Jason Derulo - Want To Want Me
© facebook interpreta
SINGLY - Celkem nudné kolo má za sebou singlový žebříček. V Top 10 nenajdeme žádnou novinku a ani pořadí na předních místech se příliš nepromíchalo. Jason Derulo vede s "Want To Want Me" už třetí týden v řadě, na dvojku se vrací OMI, jehož "Cheerleader" je znovu nejstremovanější. Tentokrát si vysloužil 2,33 milionu přehrání.

Přes dva miliony se v této statistice dostal i Derulo a také bronzoví Major Lazer, a DJ Snake s "Lean On". Ti si celkově polepšili ze čtyřky na trojku, jedno místo k dobru získávají i čtvrtí Skrillex & Diplo a pátí Galantis, šestí Wiz Khalifa a Charlie Puth se "See You Again" na šestce setrvávají. Největší pád v Top 10 zažila Natalie La Rose, se "Somebody" ještě před týdnem druhá, nyní až sedmá. Naopak z osmé desítky na číslo osm stoupají Walk The Moon zásluhou "Shut Up & Dance".

V Top 10 stále přebývají i LunchMoney Lewis a David Guetta ve společnosti Nicki Minaj a Afrojacka. To Zedd, jemuž v novém singlu "I Want You To Know" asistuje Selena Gomez, se mezi nejužší elitu nevešel a skončil čtrnáctý.

    Top 10 - singly:
  1. Jason Derulo - Want To Want Me
  2. OMI - Cheerleader (Felix Jaehn remix)
  3. Major Lazer feat. & DJ Snake - Lean On
  4. Skrillex & Diplo feat. Justin Bieber - Where Are U Now
  5. Galantis - Runaway (U & I)
  6. Wiz Khalifa feat. Charlie Puth - See You Again
  7. Natalie La Rose feat. Jeremih - Somebody
  8. Walk The Moon - Shut Up & Dance
  9. LunchMoney Lewis - Bills
  10. David Guetta feat. Nicki Minaj & Afrojack - Hey Mama

Kompletní singlový žebříček je k vidění zde.

Muse - Drones
© facebook interpreta
DESKY - Sedmá deska, pátá hitparádové jednička - to je vizitka britských Muse. Poprvé dobyli ostrovní žebříček před dvanácti lety s nahrávkou "Absolution", poté následovaly další úspěšné zářezy v podobě "Black Holes and Revelations", "The Resistance" a "2nd Law". S novinkou "Drones" nahlédli pod pokličku válečné tématiky a kromě prvního místa ve své domovině se asi mohou těšit i na vůbec první triumf na americkém trhu.

Pro pořádek dodejme, že Muse nasbírali v součtu zhruba sedmdesát tři tisíce hiparádových bodů, tedy přibližně stejně jako před týdnem Florence And The Machine. Ti z jedničky ustoupili na dvojku a o jeden stupínek se sesunuli také chlapci z boybandu Collabro s deskou "Act Two".

Ed Sheeran, jehož "X" se za pár dní dočká ročního výročí, už byl minule skoro na vypadnutí z první desítky, tentokrát si ale znovu polepšil, a to rovnou o šest míst až na čtyřku. Předstihl tak i pátého Sama Smitha, s jehož prvotinou "In The Lonely Hour" se přetahuje o pozici nejprodávanějšího zpěváka posledních dvanácti měsíců.

Elektronický projekt Leftfield vydal řadovou desku po dlouhých šestnácti letech a s "Alternative Light Source" dosáhl šestky. Nejsou z toho sice stupně vítězů jako v případě alb z druhé poloviny devadesátých let, ale po tak dlouhé tvůrčí pauze se i tak jedná o hodnotné umístění. Na sedmičku se vyšvihlo legendární album "Sticky Fingers" Rolling Stones z roku 1971 v nové edici pro rok 2015. A za osmou Taylor Swift a devátými Mumford & Sons stojí za zmínku ještě na desítce umístěná novinka islandských Of Monsters And Men.

Mimo brány Top 10 naopak skončila fúze kapel Franz Ferdinand a Sparks - FFS jsou se stejnojmenným albem sedmnáctí.

    Top 10 - alba:
  1. N Muse - Drones
  2. Florence And The Machine - How Big, How Blue, How Beautiful
  3. Collabro - Act Two
  4. Ed Sheeran - X
  5. Sam Smith - In The Lonely Hour
  6. N Leftfield - Alternative Light Source
  7. Rolling Stones - Sticky Fingers
  8. Taylor Swift - 1989
  9. Mumford & Sons - Wilder Mind
  10. N Of Monsters And Men - Beneath The Skin

Kompletní albový žebříček je k vidění zde.


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY