No Distance Paradise za časosběrný klip k "Ghost" zaslouží všechny palce nahoru

27.05.2015 14:01 - Veronika Ondečková | foto: facebook interpreta

Až se s vámi někdo bude dohadovat o tom, jak česká hudební scéna upadá a zoufale u nás schází kapely, které mají světový zvuk a ksicht, vzpomeňte si například na olomoucké No Distance Paradise a můžete se směle pustit do výměny názorů.

Za osm let existence to kluci evidentně mají v hlavě pořádně srovnané, nedělají žádné kompromisy a pochopitelně je to slyšet. Debutové album "Challenge Gravity" z roku 2013, citlivě spojující klubovou kytarovku s elektronikou, nakopla spolupráce s Dušanem Neuwerthem a kapela s ním sklidila úspěch nejen během uplynulé festivalové sezóny, ale vysloužila si také post předskokanů 1975 nebo Glasvegas.

Aktuálně No Distance Paradise chystají druhou desku, která by měla vyjít na podzim letošního roku a nedávno ji předznamenal singl "Ghost". Společně s novým songem se dočkal premiéry i unikátní videoklip, který kapela natočila ve spolupráci s režisérem Vojtou Buchtou. Stejně jako v případě oceněného bookletu debutové nahrávky se i tentokrát No Distance Paradise pustili do vizuálně ambiciózního projektu, čerpajícího z přírodních motivů. Klip vznikal v průběhu celého roku uprostřed krás české krajiny, které zvolené lokace a kamera propůjčují nečekaně nespoutanou tvář. Co scéna, to intenzivní pocit z otevřeného prostoru a podtržení osobností jednotlivých členů kapely uhánějících odnikud nikam, ale stále v před. Well done.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY