V Británii se vítězové žebříčků nemění, Mumford & Sons jdou na dračku

17.05.2015 22:25 - Josef Martínek | foto: facebook interpreta

Až do května musel britský albový žebříček čekat, než se nějaké letošní desce podaří vydržet dva týdny v řadě na vrcholu. Dokázali to až Mumford & Sons s novinkou "Wilder Mind" - kritikou přijatou všelijak, ale fanoušky, jak se zdá, velmi vlídně. První místo se nemění ani v singlech, drží si ho OMI.
OMI - Cheerlander
© facebook interpreta
SINGLY - OMI, Felix Jaehn i jejich "Cheerleader" nadále vládnou singlovému žebříčku, když si připisují třetí triumf za sebou. Jedenáct tisíc bodů náskoku navíc není vůbec málo, pokud vezmeme v potaz skutečnost, že v polovině týdne to vypadalo, že zlato uzme LunchMoney Lewis s novinkou "Bills". OMI navíc také tento týden překonal hranici tří milionů dosažených streamů - bylo jich konkrétně 3,16 milionu.

Co se muže na dvojce týče, kdekdo si možná při sledování jeho klipu vzpomene na kolegyni Meghan Trainor. V Evropě se ale singlu každopádně daří, už dosáhl na jedničku v Nizozemsku a Skotsku, na dvojku v Belgii a nyní i v Británii.

Wiz Khalifa s Charlie Puth tak se "See You Again" ustupují na trojku, ze čtyřky je následují Švédové Galantis s druhou (a poslední) novinkou v Top 10 "Runaway (U & I)". Na pětce drží jako přilepení Major Lazer, jejichž "Lean On" se už nějakou dobu nikam moc výrazně neposouvá, ale pravidelně boduje na vysokých pozicích v první desítce.

Medaili odevzdává Carly Rae Jepsen, když s "I Really Like You" po dvou třetích místech klesá na šestku. Výrazněji si v první desítce pohoršili ještě Blonde a Alex Newell (ze čtyřky na devítku), jinak se ale na dalších místech jednalo spíše o drobné posuny směrem dolů.

    Top 10 - singly:
  1. OMI - Cheerleader (Felix Jaehn remix)
  2. N LunchMoney Lewis - Bills
  3. Wiz Khalifa feat. Charlie Puth - See You Again
  4. N Galantis - Runaway (U & I)
  5. Major Lazer feat. & DJ Snake - Lean On
  6. Carly Rae Jepsen - I Really Like You
  7. Skrillex & Diplo feat. Justin Bieber - Where Are U Now
  8. Jess Glynne - Hold My Hand
  9. Blonde feat. Alex Newell - All Cried Out
  10. Kygo feat. Conrad Sewell - Firestone

Kompletní singlový žebříček je k vidění zde.

Mumford & Sons - Wilder Mind
© facebook interpreta
DESKY - Nová deska Mumford & Sons se prodává skvěle. "Wilder Mind" vystřelila na jedničku v Británii i USA, přičemž na ostrovech toto postavení úspěšně obhajuje i ve druhém týdnu. Vítězí navíc ve všech měřených statistikách - v uplynulých sedmi dnech byla nejžádanější fyzicky i digitálně a kromě toho se těšila největšímu zájmu uživatelů prostřednictvím streamovacích služeb. Rozpačité recenze tak kapelu vůbec nemusí zneklidňovat. Vždyť druhého Sama Smitha porazila tentokrát na hlavu - měla dvojnásobek bodů co jeho "In The Lonely Hour".

Bronz má v držení Hozier, jehož eponymní prvotina začíná v posledních týdnech znovu stoupat pořadím vzhůru. Andrew Hozier-Byrne, jak se irský muzikant ve skutečnosti jmenuje, s ní slavil úspěchy hlavně počátkem roku, kdy těžil z popularity hitu "Take Me To Church". Písničkář se ale snaží vydávat další singly a možná i díky tomu trojkou vyrovnává své dosavadní maximum.

Čtvrtá je Taylor Swift s deskou "1989", která se v následujících hodinách dočká očekávaného klipu "Bad Blood", v němž si zahraje řada hvězdných jmen. A zpět do první pětky se probojoval i Paul Simon s "The Ultimate Collection", kterému ze šestky kryje záda Meghan Trainor a "Title". Tím vzestupy v první desítce tentokrát končí.

Sedmý Ed Sheeran totiž s "X" ztratil tři pozice, James Bay se z devítky nehnul a minule pátá Sia si s "1 000 Forms Of Fear" aktuálně zapisuje číslo deset. Jediný nový počin v Top 10 obstaral Eric Clapton s výběrovkou "Forever Man", které posluchači přidělili osmý post.

Z novinek stojí za zmínku ještě Tove Lo, "Queen Of The Clouds" sice známe už od podzimu, v Británii ale vychází až nyní a startuje na sedmnáctce. Následují ji osmnáctý Leonard Cohen s "Can't Forget - A Souvenir Of The Grand" a devatenáctá Róisín Murphy zásluhou "Hairless Toys". Snoop Dogg dosáhl s albem "Bush" pětadvacítky.

    Top 10 - alba:
  1. Mumford & Sons - Wilder Mind
  2. Sam Smith - In The Lonely Hour
  3. Hozier - Hozier
  4. Taylor Swift - 1989
  5. Paul Simon - The Ultimate Collection
  6. Meghan Trainor - Title
  7. Ed Sheeran - X
  8. N Eric Clapton - Forever Man
  9. James Bay - Chaos And The Calm
  10. Sia - 1 000 Forms Of Fear

Kompletní albový žebříček je k vidění zde.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY