Britové se nově znějících Mumford & Sons nezalekli: deska "Wilder Mind" je nejprodávanější

11.05.2015 11:10 - Josef Martínek | foto: facebook interpreta

Mumford & Sons dokázali i přes změnu zvuku nalákat fanoušky do obchodů a s deskou "Wilder Mind" si v albovém žebříčku zapisují jednu z nejvyšších týdenních cifer roku. V singlech vládne podruhé OMI, který odrazil nápor nedávno vítězného hitu "See You Again" k "Rychle a zběsile 7".
OMI - Cheerlander
© facebook interpreta
SINGLY - V Top 3 tentokrát k žádným změnám nedošlo, podruhé tedy vítězí jamajský reggae hudebník OMI s hitem "Cheerleader", jehož aktuální kabátek má na svědomí německý DJ Felix Jaehn. Song, který vévodí i týdennímu pořadí streamů s celkovým počtem 3,2 milionu přehrání, za sebou nechal nejbližší pronásledovatele o čtrnáct tisíc bodů. Přesně tolik scházelo k triumfu dvojici Wiz Khalifa a Charlie Puth s filmovou hymnou "See You Again", jež slast vítězství ochutnala v dubnu.

Také Carly Rae Jepsen zůstala na svém a její "I Really Like You" bere podruhé bronz. Na čtyřce následuje jediná novinka v Top 10, o niž se postaralo deephouseové duo Blonde se singlem "All Cried Out". V první desítce se Jacob Manson a Adam Englefield ocitli již s kouskem "I Loved You", do elitní pětky to ale dotáhli úplně poprvé.

Na pětku tím odsunuli Major Lazer s "Lean On", kterým už ze šestky dýchají na záda Skrillex a Diplo se svým projektem Jack Ü. Ve "Where Are U Now" jim hostuje Justin Bieber. Další příčky v první desítce už zaznamenaly spíše kosmetické úpravy, Jess Glynne (7.) a Iggy Azalea ve spolupráci s Jennifer Hudson (9.) ztratily po dvou příčkách, desátí Maroon 5 si pohoršili o jednu pozici a osmička je beze změny, drží se na ni Kygo.

Z dalších míst nejvíc zaujme postup švédské zpěvačky Tove Lo s "Talking Body". Singl z desky "Queen Of The Clouds" byl minule osmdesátý čtvrtý, tentokrát ho najdeme už na sedmnáctce.

    Top 10 - singly:
  1. OMI - Cheerleader (Felix Jaehn remix)
  2. Wiz Khalifa feat. Charlie Puth - See You Again
  3. Carly Rae Jepsen - I Really Like You
  4. N Blonde feat. Alex Newell - All Cried Out
  5. Major Lazer feat. & DJ Snake - Lean On
  6. Skrillex & Diplo feat. Justin Bieber - Where Are U Now
  7. Jess Glynne - Hold My Hand
  8. Kygo feat. Conrad Sewell - Firestone
  9. Iggy Azalea feat. Jennifer Hudson - Trouble
  10. Maroon 5 - Sugar

Kompletní singlový žebříček je k vidění zde.

Mumford & Sons - Wilder Mind
© facebook interpreta
DESKY - Mumford & Sons sice za třetí řadovku "Wilder Mind" nesklízí příliš pochvalné recenze, britští fanoušci je ale nezklamali a hned v prvním týdnu si desku pořídili. Našlo se jich přes jednaosmdesát tisíc a čtveřice z Londýna díky tomu prvním místem vyrovnává nejlepší umístění předchozího alba "Babel". Jestli ale novinka v porovnání s Grammy oceněným předchůdcem uspěje i z dlouhodobého hlediska, se teprve uvidí - vždyť "Babel" má doma celkem přes milion Britů.

Minule vítězní Blur se s "The Magic Whip" přesunuli na dvojku a za nimi nastala spousta rošád. Sam Smith i Ed Sheeran se po minulé ztrátě pozic vrací do Top 5, "In The Lonely Hour" si připisuje bronz a "X" čtyřku. Zato jejich věčný žebříčkový soused George Ezra tentokrát opustil první desítku a klesl s "Wanted On Voyage" až na číslo sedmnáct.

Po jednotýdenní absenci v Top 10 se ze skvělého výsledku znovu těší Sia, které se vyplácí, že začala v posledních měsících točit klipy k desce "1 000 Forms Of Fear". Ta vyšla loni v červenci, největšímu zájmu se ale těší až v těchto týdnech. Pětkou vyrovnává své dosavadní maximum. Dalším navrátilcem je šestý Hozier, jehož stejnojmenný debut zakotvil na šestce.

Od trojky do šestky to byl tedy samý postup nahoru, zbylé pozice první desítky ale pro změnu nabízejí už jen pády. Paul Simon ztratil s "Ultimate Collection" jen jednu pozici, to Taylor Swift a James Bay musí překousnout poklesy o šest míst. Jejich desky "1989" a "Chaos And The Calm" se ještě minulý týden vyhřívaly na stupních vítězů. Z pětky na desítku klesá Meghan Trainor s "Title".

    Top 10 - alba:
  1. N Mumford & Sons - Wilder Mind
  2. Blur - The Magic Whip
  3. Sam Smith - In The Lonely Hour
  4. Ed Sheeran - X
  5. Sia - 1 000 Forms Of Fear
  6. Hozier - Hozier
  7. Paul Simon - The Ultimate Collection
  8. Taylor Swift - 1989
  9. James Bay - Chaos And The Calm
  10. Meghan Trainor - Title

Kompletní albový žebříček je k vidění zde.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY