Blur jsou po dvanácti letech v čele britského žebříčku. V singlech vyhrál těsný souboj OMI

03.05.2015 22:25 - Josef Martínek | foto: archiv kapely Blur

Zatímco triumf po dvanácti letech studiové pauzy vracejících se Blur v albovém žebříčku byl očekávaný, v singlech to bylo docela drama. Na vítězství si dlouho brousila zuby Carly Rae Jepsen, nakonec na ni ale zbyl pomyslný bronz. Vítězství jí vyfoukl OMI s hitem "Cheerleader" v remixu Felixe Jaehna.
OMI - Cheerlander
© facebook interpreta
SINGLY - Po dvou týdnech na vrcholu ustoupili Wiz Khalifa a Charlie Puth s hymnou "Rychle a zběsile 7", skladbou "See You Again", na dvojku. Na vítěze jim chybělo zhruba tisíc bodů. A kdo že jim zlato vyfoukl? Jamajčan OMI s reggae-popovou písní "Cheerleader", respektive jejím remixem, o který se postaral německý DJ Felix Jaehn. Po dvou týdnech na dvojce tak hit dobývá hitparádový piedestal, který už okusil v Rakousku, Belgii, Dánsku, Francii, Německu a dalších zemích. Další důkaz, že spojení reggae a popu v poslední době hitparádám voní.

Boj o triumf byl tentokrát hodně zamotaný, protože ještě v polovině týdne se zdálo, že k němu míří sympatická Kanaďanka Carly Rae Jepsen s hitem "I Really Like You". Ochutnávka z chystaného alba "Emotion" sice nakonec klesla na bronz, i tak se ale pro interpretku jedná o nejlepší výsledek od úspěchu celosvětového hitparádového tornáda "Call Me Maybe", ve své době samozřejmě vítězného.

Na čtyřku se posunuli Major Lazer, na pětku sestoupila Jess Glynne a na šestce boduje Nick Jonas. Z druhé desítky na číslo sedm si polepšily Iggy Azalea a Jennifer Hudson s "Trouble", pro australskou rapperku jde o pátý britský Top 10 hit. Uvidíme, zda bude podobně úspěšný i zbrusu nový singl "Pretty Girls" s Britney Spears, jenž o víkendu unikl na internet.

Osmička a devítka své majitele nemění, zůstávají zde Kygo ve spolupráci s Conradem Sewellem a Maroon 5. Druhou a poslední novinku v nejvyšší společnosti tak na desítce obstarali Alesso a Roy English s "Cool".

    Top 10 - singly:
  1. OMI - Cheerleader
  2. Wiz Khalifa feat. Charlie Puth - See You Again
  3. N Carly Rae Jepsen - I Really Like You
  4. Major Lazer feat. & DJ Snake - Lean On
  5. Jess Glynne - Hold My Hand
  6. Nick Jonas - Jealous
  7. Iggy Azalea feat. Jennifer Hudson - Trouble
  8. Kygo feat. Conrad Sewell - Firestone
  9. Maroon 5 - Sugar
  10. N Alesso feat. Roy English - Cool

Kompletní singlový žebříček je k vidění zde.

Blur - Magic Whip
© facebook interpreta
DESKY - Návrat Blur po dlouhých dvanácti letech byl v Británii jednoznačnou událostí uplynulého týdne a podle očekávání se to odrazilo i na prodejním žebříčku. "The Magic Whip" je šestým po sobě jdoucím #1 albem kapely, navazuje tak přesně tam, kde Damon Albarn a spol. v roce 2003 nahrávkou "Think Tank" skončili.

Výrazně si polepšila Taylor Swift, její album "1989" bylo dlouhé měsíce pravidelnou součástkou první desítky, nedávno z ní ale vypadlo a zdálo se, že pomalu začne vyklízet místa novinkám. Jenže minule se Taylor desátým místem vrátila zpět mezi elitu a nyní nečekaně poskočila až na stříbro. Vzhůru míří také James Bay s březnovým debutem "Chaos And The Calm", který je rovněž na cestě stát se na dlouhé měsíce stálicí první desítky. Z minulé pětky si to namířil na bronz.

Před týdnem triumfující Josh Groban sice se "Stages" medailové stupně vyklidil, ale i čtvrté místo je výsledkem, o kterém by si na ostrovech mohl s předešlými deskami nechat jen zdát. A důvod k radosti má i Meghan Trainor, jejíž prvotina "Title" se v posledních týdnech drápe stále vzhůru a po minulé sedmičce už zakotvila v Top 5.

Ze stříbra na šestku padá Paul Simon a jeho "The Ultimate Collection", na dalších pozicích se seřadily tři nejprodávanější desky minulého roku. Sedmičku si připisuje Ed Sheeran s "X", následuje Sam Smith díky "In The Lonely Hour" a na devítce přebývá "Wanted On Voyage" George Ezry. Po několikatýdenní absenci se v Top 10 znovu objevují i Imagine Dragons s bývalou jedničkou "Smoke + Mirrors". Českého fanouška ale spíš bude zajímat, že kapela se v lednu příštího roku vydá koncertovat do Prahy.

    Top 10 - alba:
  1. N Blur - The Magic Whip
  2. Taylor Swift - 1989
  3. James Bay - Chaos And The Calm
  4. Josh Groban - Stages
  5. Meghan Trainor - Title
  6. Paul Simon - The Ultimate Collection
  7. Ed Sheeran - X
  8. Sam Smith - In The Lonely Hour
  9. George Ezra - Wanted On Voyage
  10. Imagine Dragons - Smoke + Mirrors

Kompletní albový žebříček je k vidění zde.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY