I po letech bere Bonnie Tyler s "Total Eclipse Of The Heart" dech

26.04.2015 16:03 - Spolupracovník redakce | foto: Miroslav Londin / musicserver.cz

Koncerty legend let minulých táhnou. Důkazem může být i další z návratů Bonnie Tyler před české publikum. Její vystoupení vždy představují nabitou jízdu hitů, včetně nezaměnitelné "Total Eclipse Of The Heart". Došlo i na mnohé další a vzpomenuto bylo i album "Rocks And Honey", ke kterému se ona štace vztahuje.

Live: Bonnie Tyler

místo: Forum Karlin, Praha
datum: 25. dubna 2015
setlist: Have You Ever Seen The Rain? (Creedence Clearwater Revival cover), Flat On The Floor, To Love Somebody (Bee Gees cover), Lost In France, It's A Heartache, Mom, Amazed (Lonestar cover), Hide Your Heart (KISS cover), Straight From The Heart (Bryan Adams cover), All I Ever Wanted, This Is Gonna Hurt, Total Eclipse Of The Heart, Faster Than The Speed Of Night
Přídavky: Turtle Blues (Big Brother & The Holding Company cover), River Deep, Mountain High (Ike & Tina Turner cover), The Best, Holding Out For A Hero
Fotogalerie

Ve Stověžaté zakončila své krátké české turné, které zavítalo i do Bratislavy, Ostravy a Brna, zpěvačka Bonnie Tyler. V téměř plně obsazeném sále paláce Forum v Karlíně bylo již před začátkem koncertu vyvoláváno její jméno. Zpěvačka na sebe nenechala dlouho čekat a již ve čtvrt na devět zahájila vystoupení překvapivě coverem "Have You Ever Seen The Rain?", který fanoušci nadšeně odzpívali s ní. Před další skladbou, kterou byl jeden z novějších kousků "Flat On The Floor", pozdravila Prahu a vyzvala publikum, aby přišlo rovnou pod pódium. Bohužel po pár skladbách musela fanoušky na pokyn managementu požádat, aby se opět usadili, což ale naštěstí nenarušilo atmosféru koncertu.

Bonnie Tyler, Forum Karlín, Praha, 25.4.2015
© Miroslav Londin / musicserver.cz
Následovaly osvědčené skladby jako "It's A Heartache" nebo "Lost In France". I přes přibývající léta zpěvačka neztrácí svoji energii a koncert postupně gradoval k jednomu z nejočekávanějších bodů večera, letité klasice "Total Eclipse Of The Heart", tu zazpívala s grácií sobě vlastní a i po mnoha letech od jejího uvedení s ní dokáže dokonale vzít dech. Napomáhá tomu i skvěle sehraná doprovodná kapela, která Tyler svým způsobem hecuje a v ničem nenechá ve štychu. Předtím nezapomněla poděkovat za podporu své rodině a přátelům. Při té příležitosti si na pódium pozvala svého manžela Roberta, se kterým je již čtyřicet let a na cestách ji stále doprovází. Hlavní blok pak zakončila neméně očekávanou legendou "Faster Than The Speed Of Night", ale většině návštěvníků bylo jasné, že bez megahitu "Holding Out For A Hero" by koncert nebyl kompletní a netrpělivě čekali na přídavek. A dočkali se. A to rovnou čtyř.

Bonnie Tyler, Forum Karlín, Praha, 25.4.2015
© Miroslav Londin / musicserver.cz
Třiašedesátiletá hvězda, jejímž hlavním poznávacím znamením je nezaměnitelný chraplák a blonďatá hříva, během večera nevynechala žádný ze svých zásadních hitů, přidala pár novějších písní z desky "Rocks And Honey", jež vyšla již před dvěma lety, a hned několik coververzí (ty zabraly nemalou část nachystaného setlistu). Mimo jiné došlo namátkou na Bee Gees (dojemnou "To Love Somebody") či Bryana Adamse (balada s jeho klasickým rukopisem "Straight From The Heart" z alba "Cuts Like A Knife"), výběrem však ani jednou nesáhla vedle. Za zmínku stojí i skladba "The Best", kterou čeští posluchači znají spíše v podání rockové babičky Tiny Turner, ale ve skutečnosti ji Bonnie nazpívala o dva roky dříve, avšak bez většího povšimnutí. Jako poctu Tině do přídavků začlenila i parádní vypalovák "River Deep, Mountain High" z éry peripetií s Ike Turnerem.

Celkový dojem mohla rušit nedostatečná klimatizace nebo osvětlení, které místy oslňovalo publikum a naopak hlavní protagonistka zůstávala až příliš často mimo záři reflektorů, z čehož si ale Bonnie Tyler rozhodně vrásky nedělala. Tečkou na závěr byla již výše zmíněná "Holding Out For A Hero", během které publikum vstávalo ze židlí a tleskalo s rukama nad hlavou a někteří se opět hrnuli pod pódium. Na rozloučenou dostala hlavní aktérka večera kytici růží a s úsměvem na rtech naposledy zamávala fanouškům.

Autorkou této reportáže je Lenka Hachová.


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY