shop.musicserver.cz
Nové desky pro 17. týden

Nové desky pro 17. týden

Vydáno: 26.04.2015 11:23 v sekci Nové desky - Tomáš Parkan a Petra Hubáčková | foto: facebook interpreta

Poslední dubnový týden se o novinky v hudebních obchodech postará především dlouho očekávaný comeback Blur, který doprovodí písničkářka Sophie Hunger, slovenští oslavenci ZVA 12-28 Band, folkový objev Olivia Chaney a s muzikálovými hity Josh Groban. Metalové fanoušky zase potěší dlouho očekávaná deska Apocalyptiky nebo živák Axela Rudi Pella.

Pokud se v pondělí 27. dubna vydáte do obchodů s hudebními nosiči, najdete tam následující novinky:

Blur - The Magic Whip (Warner Music)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: britpop / art rock / indie elektronic

Blur - Magic Whip
Fanoušci britských Blur se na novou desku opravdu načekali. Od vydání posledního řadového alba "Think Tank" uplynulo přesně dvanáct let a od jejich návratu na hudební scénu v roce 2008 sedm. Novinka "The Magic Whip" dostala svůj základ svůj hudební základ již v roce 2013 na jejich asijském turné, kdy pořadatelé zrušili jedno z jejich vystoupení v Hongkongu, a kapela měla pět dní čas, který využila pro skládání a nahrávání nových věcí. Nicméně chyběly texty a Damon Albarn o rok později dokonce prohlásil, že si není jistý, zda by tyto nahrávky vůbec někdy měly vyjít. Nakonec se jich ujali Graham Coxon společně se Stephenem Streetem, který produkoval prvních pět alb Blur a v loňském roce i Coxonovo sólovku. Výsledek představili Albarnovi a pak už to šlo velmi rychle. V prosinci se kapela opět zastavila pro inspiraci v Hongkongu, kde dokončila texty, a vše dotáhla počátkem roku ve studiu v Londýně. Pro album pak definitivně vybrali dvanáct písniček, které aktuálně reprezentuje první singl "Lonesome Street", jehož videoklip najdete na webu formace. Album bude k sehnání také na vinylu.


Apocalyptica - Shadowmaker (Mystic Production)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: metal / world music

Apocalyptica - Shadowmaker
Finské seskupení klasických cellistů tvořících Apocalypticu přichází po pětileté odmlce s novou deskou. Nahrávka "Shadowmaker" je jejich v pořadí osmým počinem a jeho produkci obstaral Nick Raskulinecz. Že se fanoušci mohou těšit na velké dílo, není třeba nijak zdůrazňovat. Své k tomu řekli sami členové kapely, konkrétně Eicca Toppinen: "Myslím, že je to pro nás zcela odlišná nahrávka. Především kvůli tomu, že jsme na celou desku angažovali jediného zpěváka - Frankyho Pereze. Oproti předešlým albům, na kterých nám hostovalo několik zpěváků, je "Shadowmaker" kolektivní deskou." Všichni muzikanti si nahrávání náležitě užívali a jak se jim dařilo, si poslechněte sami na YouTube.com. Čeká tam na vás titulní skladba alba, která je současně i pilotním singlem. Další informace k různým verzím desky najdete na oficiálním webu kapely.


Josh Groban - Stages (Warner Music)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: muzikálová hudba / operní pop

Josh Groban - Stages
Americký zpěvák se po dvou letech od alba "All The Echoes" opět hlásí o slovo. Na nahrávku s názvem "Stages" ovšem nezařadil původní tvorbu, ale vybral skladby z muzikálů, které on sám poslouchal, když byl malý. Na albu tak najdete třináct písniček z muzikálů, jako jsou "Carousel", "Sweeney Todd", "Fantom opery", "Čaroděj ze země Oz", "Bídníci", "Zvoník u Matky Boží" a další. Pro jeho nahrávání si pozval do studia i tři hosty. Již poněkolikáté se nechal doprovodit trumpetistou Chrisem Bottim a vcelku logickou volbou byla pozvánka pro jednu z největších muzikálových hvězd, americkou zpěvačku Audru McDonald. Asi nejpřekvapivějším hostem je pak Kelly Clarkson, která si s Grobanem zazpívala "All I Ask Of You". Trailer i první ukázku z desky jsme vám představili před časem. Zbytek písniček si můžete v krátkých ukázkách poslechnout v eshopu Amazon.co.uk.


Axel Rudi Pell - Magic Moments (25th Anniversary Special Show) (Mystic Production)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: heavy metal

Axel Rudi Pell - Magic Moments (25th Anniversary Special Show)
Ikona metalové scény Axel Rudi Pell odehrál v loňském roce na německém festivalu Bang Your Head speciální show k pětadvaceti letům na scéně. Kytarový mág nelenil a nechal tento ojedinělý set zaznamenat, takže setlist - čítající klasiky od jeho kapely a také od dalších velikánů, jako jsou Deep Purple nebo Rainbow - nyní míří i k jeho dalším fanouškům. Ti mohou vybírat hned z několika verzí - 3 CD, 3 DVD, Blu-ray disku nebo také zvolit elektronický formát. Ukázku "Magic Moments (25Th Anniversary Special Show)" najdete na stránkách Thehighwaystar.com, kde si můžete poslechnout coververzi "Black Night", ve které si navíc zahostoval Ronnie Atkins.


Tip týdne

Sophie Hunger - Supermoon (Universal)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: folk / jazz

Sophie Hunger - Supermoon
Švýcarská folk jazzová písničkářka a multiinstrumentalistka Sophie Hunger si mezi posledním albem "The Danger Of Light" a letošní novinkou "Supermoon" dala poněkud delší časový odstup. Tři roky čekání nicméně vyplnila vydáním živáku "The Rules Of Fire", takže to bylo pro fanoušky snesitelnější. Dvanáctku nových písniček nahrávala v Bruselu a v San Francisku a ve studiu jí ještě doplnil americký muzikant a producent John Vanderslice. O mix alba se postaral Mark Lawson, jehož služeb využili například Peter Gabriel nebo Arcade Fire. Sophie Hunger přivítala na desce i jednoho překvapivého hosta - bývalého francouzského fotbalistu a nyní herce Erica Cantonu. Videoklip k titulní písničce již nahrála na své VEVO a zbylé písničky v krátkých ukázkách najdete na Supraphonline.cz. KOmu se zalíbí může sáhnout i po vinylu.


Deez Nuts - Word Is Bond (Universal)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: hardcore punk

Deez Nuts - Word Is Bond
Australská formace Deez Nuts vydává po dvou letech novou studiovku "Word Is Bond", která je v pořadí jejich čtvrtou studiovkou. Nahrávání alba probíhalo v prosinci loňského roku za pomoci producenta Andrewa Neufelda a Shanea Frisbyho v Massachusetts v The Brick Hilthouse. Výsledkem spolupráce je čtrnáct novinkových písní, které zachycují kapelu v nejsyrovější formě a s typickým old-schoolovým stylem. "Jsem na toto album obzvlášť hrdý, protože zní přesně, jako my," prozradil frontman JJ Peters. Jestli se kapele dílo skutečně povedlo, posuďte sami a mrkněte na trailer na YouTube.com.


Olivia Chaney - The Longest River (Warner Music)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: folk

Olivia Chaney - The Longest River
Jednatřicetiletá folková zpěvačka Olivia Chaney se sice narodila v italské Florencii, nicméně je to Angličanka, která vyrůstala v Oxfordu. Zde taky studovala komponování, hru na piáno a cello a zpěv. Postupem času k těmto nástrojům přibrala ještě kytaru a harmonium. Už v roce 2004 začala spolupracovat s lidmi Rodney P, Seth Lakeman nebo London Sinfonietta. Následovalo několik nahrávek, ovšem výrazněji na sebe upozornila před dvěma lety, kdy její písnička "Swimming In The Longest River" získala dvě nominace na BBC Radio 2 Folk Awards. Ty jí vynesly kontrakt s Nonesuch Records, z nějž vzešla aktuální deska "The Longest River". Dvanáct písniček, které na tuto nahrávku zařadila, se nese v duchu intimního folku a vy se s ním můžete seznámit například na stránkách jejího vydavatelství.


Nocadeň - Pozemskí Astronauti (Warner Music)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: pop / rock

Nocadeň - Pozemskí Astronauti
Populární slovenské formace Nocadeň uvádí na trh své sedmé studiové album "Pozemské astronauti" a jak prozradil lídr formace Rasťo Kopina, fanoušci se mohou těšit na esenci jejich tvorby. "Toto album je o nás, o lidech, o tom, jak putujeme vesmírem, o našich zážitcích, o našem procitnutí a poznaní," prozradil Kopina. Následně poznamenal, že v kapele se toho za poslední roky mnohé odehrálo - z bubeníka se stal dvojnásobný otec a jeho vlastní dcera dospívá. Na nové desce se čtveřice hudebníků nesnaží za každou cenu experimentovat, spíš dotáhnout jednotlivé nápady do konce. "Věděli jsme, že máme kvalitní materiál a nechtěli jsme se spokojit s tím, že ho jen nahráváme," přiblížil situaci bubeník Peter Gufrovič. Ukázku jedné z devíti písní "Možno" najdete na YouTube.com.


ZVA 12-28 Band - Šibenica Frajerka (Indies Scope)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: blues

ZVA 12-28 Band - Šibenica Frajerka
Letos uplyne pětadvacet let od vzniku a prvního koncertu slovenské kapely ZVA 12-28 Band. Jejich čtvrté, ryze autorské album "Šibenica frajerka" je tak jakousi oslavou tohoto výročí. Kapela na něm navazuje na pět let starý počin "Z ruky zobať" a zatímco na předchůdci byl houslista Stanislav Fakan nováčkem, nyní je již stabilním členem formace, kde doplňuje kytaristu a zpěváka Norberta Červenáka, basistu Laco Červenáka a bubeníka Petera Krška. Na novince kvartet opět slibuje originální inovaci bluesového vyjádření otevřenou širokému spektru hudebních vlivů. Texty čtrnácti písniček vznikaly převážně v období, kdy je Norbert Červenák žil v charismatickém a inspirativním prostředí města Tábor. Album si již můžete poslechnout na stránkách vydavatelství Indies Scope.


Unleashed - Dawn Of The Nine (Mystic Production)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: death metal

Unleashed - Dawn Of The Nine
Švédští death metalisté Unleashed připravili pro své posluchače již dvanácté plnohodnotné studiové album. Deska s titulem "Dawn Of The Nine" vychází právě teď a její atmosféru navozuje už tajemné grafické zpracování přebalu, jež navrhl Pär Olofsson. Více prozradil ještě frontman Johnny Hedlund: "Přebal navazuje i na naše předešlá alba a začíná přesně tam, kde skončila 'The Great Battle Of Odalheim'. Bitva se odehrála ve švédské Uppsale a na novém přebalu jasně vidíte 'hroby králů', nebo také vybombardovaný kostel, který je patrný v dálce." Posluchači se mohou těšit celkem na deset nových kousků a jeden z nich "Where Is Your God Now?" najdete k poslechu na YouTube.com.


Kyle Gass Band - Kyle Gass Band (Mystic Production)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: rock

Kyle Gass Band - Kyle Gass Band
Americká rocková parta Kyle Gass Band bývá taky někdy označovaná jako superskupina, protože vznikla jako vedlejší projekt Kyla Gasse z Tenacious D, který k sobě přibral ještě parťáka z kapely, kytaristu Johna Koneskyho, basáka Jasona Keenea, bubeníka Tima Spiera a zpěváka Mika Braye. V této sestavě natočili v roce 2013 debutové eponymní album, které se nyní dostává i na evropský trh. Chcete-li poznat jejich mix rocku, folk-rocku a rock and rollu, stačí navštívit jejich YouTube.com profil.


Charles Lloyd - Wild Man Dance (Universal)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: jazz

Charles Lloyd - Wild Man Dance
Sedmasedmdesátiletý matador jazzové scény, saxofonista Charles Lloyd, který za svoji dlouhou kariéru spolupracoval snad se všemi legendami žánru Milesem Davisem počínaje a Bradem Mehldauem konče, je i přes svůj věk stále velmi aktivní. Dokazuje to i jeho nové album "Wild Man Dance", s nímž se po více jak třiceti letech vrátil pod křídla labelu Blue Note. Album je vlastně živou nahrávkou, která vznikla na jazzovém festivalu Jazztopad v polské Vratislavy. Šestidílnou svitu Lloyd koncipoval jako spojení muzikantů různých národností. K americké rytmické sekci, v níž zasedl pianista Gerald Clayton, basista Joe Sanders a bubeník Eric Harland, tak přibyl ještě Řek Sokratis Sinopoulos s lyrou a maďarský cimbálista Miklos Lucacs. Více se o "Wild Man Dance" dozvíte v traileru na YouTube.com.


Karel Kryl - Bratříčku, zavírej vrátka (Supraphon)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: folk

Karel Kryl - Bratříčku, zavírej vrátka
Debutové album Karla Kryla "Bratříčku, zavírej vrátka", nahrané v roce 1968, se stalo naprosto zásadním dílem českého folku a protest songu. Karel Kryl jej připravil společně s Jiřím Černým a původně vyšlo u nakladatelství Panton. První edice desetitisícového nákladu byla rozebraná během pár dnů a následovalo dolisování dalších LP, odhadem asi padesáti tisíc. Po listopadu 1989 vyšla tato nahrávka znovu hned v únoru 1990 a pak v několika reedicích, přičemž tu poslední představuje Supraphon právě nyní. Bude k dispozici jak na CD tak LP a zvukově vychází z velmi kvalitní remasterované verze z roku 2006 a důraz byl kladený především na maximální technickou kvalitu fotografických předloh Josefa Koudelky. Booklet obsahuje navíc historickou úvahu Jiřího Černého a komplet všech písňových textů je doplněn fotografiemi Otty Dlaboly z roku 1969. Více informací a ukázky o tomto vydání nabízí Supraphonline.cz.


Paavo Järvi - Schostakovich: Cantatas (Warner Music)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: klasická hudba

Paavo Järvi - Schostakovich: Cantatas
Estonský dirigent Paavo Järvi se sice letos stal hlavním dirigentem japonského NHK Symphonic Orchestra, ovšem ani tak nezapomíná na svoji rodnou vlast a spolupracuje s Estonským národním symfonickým orchestrem. Z této spolupráce vzešla i jeho poslední nahrávka "Shostakovich: Cantatas". Jak už napovídá název pustili se ještě společně Estonským koncertním sborem do kantát ruského skladatele Dmitrije Šostakoviče. Z jeho díla nakonec vybrali trojici skladeb - "Poprava Stěpana Razina", "Píseň o lesích" a "Nad naší vlastí slunce vychází".


Dále vychází:

Anna K - Relativni Cas/Reedice (Universal)
Bob Dylan - Dylan Meets Sinatra (Bertus)
Bonfire - Glorious (H'art)
Cimbálová Muzika Harafica - Harafica II. (Ton Studio Rajchman)
Civil War - Gods And Generals (Digipack) (Mystic Production)
Demonical - Black Flesh Redemption (Mystic Production)
Dmitri Schostakowitch - Schostakowitch Plays Schostakowitch (Warner Music)
Hardcore Superstar - HCSS (Bertus)
Impellitteri - Venom (Mystic Production)
Jana Bezek Trio - Cracow (Pavian Records)
Kontinuum - Kyrr (Mystic Production)
Marvin Gaye - Let's Get It On (BluRay Audio) (Universal)
Marvin Gaye - Marvin Gaye 1961-1965 (Bertus)
Mike Oldfield - The Best Of Mike Oldfield (1992-2003) (Warner Music)
Muzičia - Destilát (Pavian Records)
Nomans Land - Last Crusade (Mystic Production)
Philippe Jordan - Ravel (Daphnis & Chloe) (Warner Music)
Pyrexia - Sermon Of Mockery (Universal)
Raven - Extermination (Mystic Production)
Různí - Café Del Mar Terrace Mix 4 (H'art)
Různí - Game Of Thrones (Hra o trůny) (soundtrack) (Bertus)
Seiji Ozawa - The Complete Warner Recordings (Warner Music)
Sigh - Graveyard (Mystic Production)
Sirenia - The Seventh Life Path (Mystic Production)
The Knights - The Ground Beneath Our Feet (Warner Music)
Tina - Original Albums (Warner Music)
Zatokrev - Silk Spiders Underwater ... (Mystic Production)

Vychází na vinylu:
Karel Kryl - Bratříčku, zavírej vrátka (Supraphon)
Apocalyptica - Shadowmaker (Mystic Production)
Black Sabbath - Black Sabbath (Mystic Production)
Black Sabbath - Master Of Reality (Mystic Production)
Black Sabbath - Paranoid (Mystic Production)
Black Sabbath - Sabbath Bloddy Sabbath (Mystic Production)
Black Sabbath - Sabotage (Mystic Production)
Black Sabbath - Vol. 4 (Mystic Production)
Blur - The Magic Whip (Warner Music)
Deez Nuts - Word Is Bond (Universal)
Fleetwood Mac - Bare Trees (Warner Music)
Fleetwood Mac - Future Games (Warner Music)
Fleetwood Mac - Kiln House (Warner Music)
Fleetwood Mac - Then Play On (Warner Music)
Frequency - Moon Starer (Warner Music)
Kyle Gass Band - Kyle Gass Band (Mystic Production)
Raven - Extermination (Mystic Production)
Různí - Guardians Of The Galaxy (soundtrack) (Universal)
Různí - Porgy And Bess (soundtrack) (Bertus)
Různí - Second Best Marigold Hotel (soundtrack) (Bertus)
Sophie Hunger - Supermoon (Universal)
Two Cellos - In2Ition (H'art)
Unleashed - Dawn Of The Nine (Mystic Production)

Reedice:
Brinsley Schwarz - Original Album Series (Warner Music)
Jimmy Webb - Original Album Series (Warner Music)
Judas Priest - The Essential Judas Priest (Sony Music)
Keith Jarrett - Original Album Series (Warner Music)
Kiki Dee - Original Album Series (Warner Music)
Lenny White - Original Album Series (Warner Music)
Seals & Crofts - Original Album Series (Warner Music)
Terry Reid - Original Album Series (Warner Music)

NÁZORY

DOPORUČENÉ ČLÁNKY
Norah Jones - Visions 7/10
Recenze: Norah Jones své noční Vize ponořila do soulu a blues Čtyři roky utekly a americká hudebnice Norah Jones je tu zpátky s novou porcí autorských písní. Její předchozí album "Pick Me Up Off the Floor" bylo odklonem k tradičnějšímu pojetí jazzu, gospelu i klasického popu. Letošní... čtěte zde
Vydáno: 19.03.2024 09:00 v sekci Recenze
Niall Horan, Tommy Lefroy, Sportovní hala Fortuna, Praha, 17.3.2024
Naživo: Niall Horan si v Praze ječící dav dívek omotal kolem prstu Niall Horan se během jednoho roku již podruhé představil v České republice. Už loni patřilo jeho vystoupení na festivalu Colours Of Ostrava mezi ta povedená a své hudební nadání spojené s pokorou a úžasnou bezprostředností v Praze... čtěte zde
Vydáno: 18.03.2024 19:30 v sekci Naživo
Róisín Murphy, Forum Karlín, Praha, 17.3.2024
Naživo: Róisín Murphy odehrála ve Foru Karlín vynikající koncert Róisín Murphy zamířila opět do Prahy, tentokrát do Fora Karlín. Irská zpěvačka, známá svým unikátním vokálním projevem a vizuálním stylem, přenesla přítomné do světa tanečních rytmů a elektronických experimentů. Dostalo... čtěte zde
Vydáno: 18.03.2024 10:00 v sekci Naživo
Ariana Grande - Eternal Sunshine 8/10
Recenze: Ariana Grande se na albu “Eternal Sunshine” otevřeně vyrovnává s rozvodem a následným smířením Rok 2024 bude bezpochyby opět patřit drobounké krásce Arianě Grande. Na podzim ji čeká premiéra filmové verze slavného muzikálu "The Wicked", kde si rovnou střihne hlavní roli. A taky je v období, kdy je čerstvě po rozvodu, takže tu... čtěte zde
Vydáno: 18.03.2024 00:00 v sekci Recenze
Jason Derulo - Nu King 3/10
Recenze: Na desce "Nu King" Jasona Derula kvantita výrazně vyhrává nad kvalitou Kdyby Jason Derulo počkal ještě rok, uběhlo by deset let od vydání jeho posledního studiového alba. Uplynulou dekádu nás zásobil nepřeberným množstvím různých singlů, na které navázal deskou "Nu King". Zjevným cílem bylo toto... čtěte zde
Vydáno: 17.03.2024 16:30 v sekci Recenze
SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY
- Nové desky 10/2024 - od Ariany Grande přes Judas Priest po Norah Jones (13.03.2024 21:10)
- Nové desky 9/2024 - od Jacoba Colliera přes Kaiser Chiefs po Liama Gallaghera s Johnem Squirem (06.03.2024 20:41)
- Video: Apocalyptica se s The Four Horsemen vrací ke kořenům i k Metallice. Na podzim zahraje v Praze (02.03.2024 14:21)
- Nové desky 8/2024 - od Roda Stewarta přes MGMT po Amaranthe (28.02.2024 22:30)
- Nové desky 7/2024 - od Jennifer Lopez přes Idles po Jasona Derula (21.02.2024 22:39)
- Nové desky 6/2024 - od Thoma Artwaye přes Zaru Larsson po Ushera (14.02.2024 21:31)
- Nové desky 5/2024 - od Kateřiny Marie Tiché přes L Devine po Kirina J Callinana (07.02.2024 16:00)
- Publicistika: Čtyřicet nejlepších zahraničních desek roku 2023 podle musicserveru (10-1) (02.02.2024 19:00)
- Nové desky 4/2024 - od Jamese Arthura přes The Smile po Dymytry (31.01.2024 21:27)
- Nové desky 3/2024 - od Green Day přes B-Side Band po Sleater-Kinney (24.01.2024 21:30)

ALBUM TÝDNE 12/2024

Ariana Grande
Eternal Sunshine

Rok 2024 bude bezpochyby opět patřit drobounké krásce Arianě Grande. Na podzim ji čeká premiéra filmové verze slavného muzikálu "The Wicked", kde si rovnou střihne hlavní roli. A taky je v období, kdy je čerstvě po rozvodu, takže tu máme opět jedno terapeutické porozchodové cvičení s názvem "Eternal Sunshine".

8/10

NEJČTENĚJŠÍ ČLÁNKY (za poslední týden)

FILMSERVER.CZ PÍŠE

FULLMOONZINE.CZ PÍŠE

SPARK PÍŠE

CO, KDY, KDE   (doporučujeme)

Út 19.03.
Katapult (CZ) (Forum Karlín, Praha)
Pá 22.03.
Ewa Farna (CZ) (O2 arena, Praha)
Ne 24.03.
Jason Derulo (US) (O2 arena, Praha)
Ne 24.03.
Mother Mother (CAN) (Forum Karlín, Praha)
Ne 24.03.
Giant Rooks (DE) (Roxy, Praha)
Po 25.03.
Only The Poets (UK) (MeetFactory, Praha)
Čt 28.03.
Tom Odell (UK) (Forum Karlín, Praha)
Pá 29.03.
Judas Priest (UK) / Saxon (UK) / Uriah Heep (UK) (O2 arena, Praha)
Út 09.04.
The Academic (IRL) (Futurum Music Bar, Praha)
Út 16.04.
Dave Matthews Band (US) (O2 Universum, Praha)

» zobrazit všechny akce «

OBLÍBENÍ INTERPRETI (za poslední týden)

Justin Bieber Prince The Prodigy Vladimír Mišík Karel Gott Queen AC/DC Adele Sophie Ellis-Bextor Kabát Taylor Swift U2 Lucie Vondráčková Madonna Dua Lipa Rush Bono Mirai Kryštof Billie Eilish
filmserver.cz na Facebooku filmserver.cz na Twitteru filmserver.cz na LinkedIn filmserver.cz na YouTube
musicserver.cz - hudba od začátku do konce
©2010-2024 IMEG s.r.o. | Vyrobil Prolidi.cz
Kontaktní informace | Informace o inzerci | Redakce | Volná místa | Zásady ochrany o.ú. | Mobilní verze | ISSN 1803-6309
Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu IMEG s.r.o. zakázáno.
Tento server byl v roce 2023 podpořen Ministerstvem kultury České republiky.
smile music: spark | fakker | czech blade | musicserver | full moon | xplaylist | day after | filmserver | webglobe
Zavřít reklamu