shop.musicserver.cz
Pohled do britských hitparád platných od 19. dubna 2015

Wiz Khalifa a Charlie Puth zatřásli britským žebříčkem, Paul Simon vítězí po pětadvaceti letech

Vydáno: 19.04.2015 22:44 - Josef Martínek | foto: facebook interpreta

Britské hitparády hlásí tento týden velké změny v obou hlavních žebříčcích: silou tajfunu vletěli na první příčku singlů Wiz Khalifa a Charlie Puth, zapsali si nejvyšší týdenní bodový součet roku i nový streamovací rekord. Paul Simon zase díky nové výběrovce ovládl pořadí alb po dlouhých dvaceti pěti letech.

Wiz Khalifa feat. Charlie Puth - See You Again
© facebook interpreta
SINGLY - Wiz Khalifa a Charlie Puth způsobili tento týden na čele britského singlového žebříčku doslova zemětřesení: podobně jako v USA, kde se singl k filmu "Rychle a zběsile 7" rovněž aktuálně hřeje na zlatě, bleskově vyletěl nahoru a z minulé dvaadvacítky se vyšplhal rovnou na vrchol. Hit "See You Again" získal 193 tisíce hitparádových bodů, čímž dosáhl na dosavadní nejvyšší týdenní sumu roku. Předchozí maximum Ellie Goulding překonal o 21 tisíc bodů.

Ještě výrazněji se ale song, který je rovněž poctou předloni tragicky zesnulému herci Paulu Walkerovi, prosadil ve streamech: tam nastavil nový týdenní rekord, a to ne ledajaký. Zatímco Mark Ronson a Bruno Mars i Ellie Goulding začátkem roku většinou maximum navyšovali pozvolna, obvykle se jednalo o vylepšení v řádech desítek tisíc přehrání, americká dvojka únorový historický zápis "Love Me Like You Do" ve výši 2,58 milionu streamů doslova smetla. O víc než milion vyšší číslo 3,68 milionu možná vydrží jako britský rekord dlouho.

K úspěchu "See You Again" ještě doplňme, že Wiz Khalifa si díky němu připisuje druhý kariérní #1 hit na ostrovech, ale první s vlastním singlem. V "Payphone" Maroon 5 totiž jen hostoval, zatímco jeho nejznámější skladba "Black And Yellow" byla před pěti lety nejlépe pátá. Charlie Puth, třiadvacetiletý zpěvák z New Jersey, slaví úspěch na britském trhu poprvé.

K překvapení došlo i na dvojce: Jamajčan OMI se vyšvihl o dvacet pět míst nahoru s písní "Cheerlander" a také jemu k tomu pomohl masivní příval streamů. I jím dosažených 2,63 milionu by stačilo na vylepšení výše zmíněného předchozího rekordu Goulding. Tak výrazná porce zajistí do celkového vzorce přes 26 tisíc bodů, což už je znát. Za úspěchem songu stojí hlavně německý DJ Felix Jaehn, který tři roky starý singl zremixoval.

Za třetí Jess Glynne, jejíž "Hold My Hand" padá z předtím třikrát dobyté jedničky, startuje další novinka, tentokrát dovezená ze Španělska. Opět přitom pomohl remix, když se Dr. Kucho! dočkal pomoci od nizozemského mladíka Olivera Heldense, známého díky #1 zářezu "Gecko (Overdrive)". Skladbu "Can't Stop Playing (Makes Me High)" to vyneslo na čtyřku, před páté Years & Years i šestého Nicka Jonase, kteří bodovali ještě minulý týden na medailových stupních. Na dalších pozicích první desítky už kromě stálic zaujme jen jedna píseň - na číslo deset se totiž nově dostala norsko-australská spolupráce dvojky Kygo a Conrad Sewell nazvaná "Firestone".

    Top 10 - singly:
  1. Wiz Khalifa feat. Charlie Puth - See You Again
  2. OMI - Cheerleader
  3. Jess Glynne - Hold My Hand
  4. N Dr. Kucho! & Gregor Salto feat. Ane Brun - Can't Stop Playing (Makes Me High)
  5. Years & Years - King
  6. Nick Jonas - Jealous
  7. James Bay - Hold Back The River
  8. Ed Sheeran - Bloodstream
  9. Maroon 5 - Sugar
  10. Kygo feat. Conrad Sewell - Firestone

Kompletní singlový žebříček je k vidění zde.

Paul Simon - The Ultimate Collection
© facebook interpreta
DESKY - Řadové desky Paula Simona už první místo britské hitparády nějakou dobu neatakují, ale o výběrovku je zájem. "The Ultimate Collection" zařídila americkému muzikantovi, který musel spolu se Stingem v březnu zrušit chystaný pražský koncert, první vítězství po dlouhých pětadvaceti letech. Naposledy se radoval v roce 1990 s nahrávkou "The Rhythm Of The Saints".

Jinak ale zůstala situace na čele docela statická: druhý je třetí týden v řadě James Bay, jehož "Chaos And The Calm" si prodejně vede nad očekávání dobře, třetí zůstal Ed Sheeran a čtvrtý Sam Smith. Ptáte se, kam se poděli minule kralující All Time Low? S deskou "Future Hearts" úplně opustili první desítku, klesli až na osmnáctku.

Indie rockeři z Liverpoolu The Wombats se díky třetí studiovce "Glitterbug" podruhé ocitli v albové Top 10, poprvé se jim to povedlo se čtyři roky starou "The Modern Glitch". Z Top 5 tak vyštípali The Prodigy, kteří se propadli na číslo devět.

Jediným vzestupem v Top 10 se může honosit Meghan Trainor, jejíž deska "Title" po vítězství z kraje roku na čas elitní příčky vyklidila, ale nyní se na ně vrací. Minule byla devátá, nyní už šestá. Za ní se drží Sia, tři čtvrtě roku starou "1000 Forms Of Fear" máme po nedávném prvním průniku v první desítce třetím týdnem v řadě. George Ezra osmičku drží, na desítce startuje další novinka od rockerů Halestorm.

Po dlouhých týdnech se naopak mimo prvních deset míst ocitla Taylor Swift, "1989" patří tentokrát jedenáctka. Za ní debutuje šestnáctiletý Kanaďan Shawn Mendes s "Handwritten".

    Top 10 - alba:
  1. N Paul Simon - The Ultimate Collection
  2. James Bay - Chaos And The Calm
  3. Ed Sheeran - X
  4. Sam Smith - In The Lonely Hour
  5. N The Wombats - Glitterbug
  6. Meghan Trainor - Title
  7. Sia - 1000 Forms Of Fear
  8. George Ezra - Wanted On Voyage
  9. The Prodigy - The Day Is My Enemy
  10. N Halestorm - Into The Wild Life

Kompletní albový žebříček je k vidění zde.


NÁZORY
  • f (john, 20.04.2015 16:57) Reagovat

    To 1.miesto je typická ukážka sprostosti.Kupujem singel,lebo je z tohto filmu.Som presvedčený, keby v tom v tom filme zaznela hocijaká slabá skladba,bola by na čele,lebo film.

    • ukázkou sprostosti je Vaše chování na zdejších diskusích (Natali, 20.04.2015 19:51) Reagovat

      Pokud se nejste schopen ovládat a jediné co umíte, je machrovat, kritizovat a šikanovat pod mnoha nicky ostatní diskutující, tak si zajděte k psychiatrovi. Jste zřejmě psychopat

      • Re: ukázkou sprostosti je Vaše chování na zdejších diskusích (Pavel, 20.04.2015 21:06) Reagovat

        Ty zalez, s johnem nemám nic společného, ovšem ty máš v hlavě maximálně vyhoukáno... ty kyberšikano

        • Re: ukázkou sprostosti je Vaše chování na zdejších diskusích (slaboduchy a odporný jste Vy-john z Humenného!, 25.04.2015 22:01) Reagovat

          JOHN A PAVEL JE JEDEN DEMENT

      • Re: ukázkou sprostosti je Vaše chování na zdejších diskusích (john, 21.04.2015 12:52) Reagovat

        Hysterická ženská, o čom to točíte.Ja sa vyjadrujem k hudbe a čo nemám rád , to kritizujem.Skôr vaše prízemné vyjadrovanie je súce na psychiatriu.Machrujte aj vy,ale to by ste asi o hudbe mala niečo vedieť.Nemám pravdu?

DOPORUČENÉ ČLÁNKY
Tereza Vítů - Zůstaň 7/10
Video: Někdy potěší, že herečky začnou zpívat. Jako třeba Tereza Vítů ve skladbě "Zůstaň" Když se nějaká modelka, moderátorka, nebo (díky bohu alespoň) herečka rozhodne vedle své hlavní profese pustit také na hudební dráhu, většinou to nedopadne dobře. Devět z deseti podobných pokusů zůstane pouze v naší interní... čtěte zde
Vydáno: 24.04.2024 16:00 v sekci Audio / Video | Video
Nové desky 16/2024 - od Taylor Swift přes Pearl Jam po My Dying Bride
Nové desky 16/2024 - od Taylor Swift přes Pearl Jam po My Dying Bride Aktuálnímu týdnu hudebních novinek vévodí Taylor Swift, nejen ona ale vydala nové album. Rockery a metalisty potěší kromě Pearl Jam i Billy Morrison s deskou plnou hvězd či My Dying Bride. S čerstvou muzikou se hlásí i cellista... čtěte zde
Vydáno: 24.04.2024 10:00 v sekci Novinky | Nové desky
Caleb Landry Jones - Hey Gary, Hey Dawn 10/10
Recenze: Magnum opus. Caleb Landry Jones natočil bezchybnou desku "Hey Gary, Hey Dawn" Bezmála rok a půl po předešlé řadovce "Gadzooks Vol. 2" se americký zpěvák a herec Caleb Landry Jones vrací s dalším hudebním materiálem. Jeho nové album "Hey Gary, Hey Dawn" se ale od těch předchozích přece jen trochu liší.... čtěte zde
Vydáno: 23.04.2024 16:00 v sekci Recenze
Pearl Jam - Dark Matter 8/10
Recenze: Pearl Jam na "Dark Matter" překypují nadšením a mladickou energií S aktuální "Dark Matter" mají Pearl Jam na kontě tucet studiových alb. Novinka kapely ze Seattlu naštěstí nepatří k těm tuctovým. S pomocí mladého producenta se zasloužilí rockeři, kteří už před pár lety vstoupili do... čtěte zde
Vydáno: 23.04.2024 08:00 v sekci Recenze
Fletcher, SaSaZu, Praha, 21.4.2024
Naživo: Fletcher v SaSaZu obstarala zvuk, diváci zase obraz Popová, byť naživo spíše už pop-rocková zpěvačka Fletcher při své první návštěvě Prahy vyprodala klub SaSaZu. Ten nejprve od osmé večer na půl hodinky opanovala alternativně rocková dvojice Arxx z Brightonu, připomínající... čtěte zde
Vydáno: 22.04.2024 16:00 v sekci Naživo
SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY
- Naživo: Maroon 5 & spol. museli na Prague Rocks bojovat s deštěm i časem (22.06.2023 16:00)
- Fotogalerie: Prague Rocks ovládli Maroon 5 a Gwen Stefani (22.06.2023 11:54)
- Nové desky 20/2023 - od Paula Simona přes Keshu po Lewise Capaldiho (24.05.2023 20:00)
- Paul Simon oznámil "ne-album" "Seven Psalms", vyjde v květnu (18.04.2023 17:46)
- K hvězdnému line-upu festivalu Prague Rocks se připojují Rag'n'Bone Man a James Bay (27.02.2023 16:35)
- Nové desky 40/2022 - od Kabátu přes Lamb Of God po Willow (13.10.2022 08:00)
- Nové desky 30/2022 - od Beyoncé přes Arch Enemy po Jamieho T (03.08.2022 08:00)
- Recenze: James Bay na albu "Leap" nabízí kvalitní písničkářství, chybí jen trocha inovace (19.07.2022 12:30)
- Nové desky 27/2022 - od Rae Morris přes Jamese Baye po Neila Younga & Crazy Horse (13.07.2022 17:30)
- Nové desky 14/2022 - od Camily Cabello přes Jacka Whitea po Papa Roach (13.04.2022 08:00)

ALBUM TÝDNE 17/2024

Mark Knopfler
One Deep River

Po nejdelší pauze mezi sólovými alby - konkrétně po šesti letech - je tu nezaměnitelný zpěvák a kytarista Mark Knopfler se svou desátou deskou "One Deep River". A jak se dalo čekat, všechno je u něj jako vždy na svém místě, nic se nezměnilo. Díkybohu.

8/10

NEJČTENĚJŠÍ ČLÁNKY (za poslední týden)

FILMSERVER.CZ PÍŠE

FULLMOONZINE.CZ PÍŠE

SPARK PÍŠE

CO, KDY, KDE   (doporučujeme)

St 08.05.
Tate McRae (US) (Forum Karlín, Praha)
So 11.05.
Rammstein (DE) (Letiště Letňany, Praha)
Ne 12.05.
Ari Abdul (US) (Rock Café, Praha)
St 15.05.
30 Seconds To Mars (UK) (Sportovní hala FORTUNA, Praha)
St 15.05.
Willie & The Bandits (UK) (Zasekávák, Praha)
Čt 16.05.
The Matt Schofield Trio (UK) (Palác Akropolis, Praha)
Čt 16.05.
Danny Brown (US) (Roxy, Praha)
Čt 16.05.
Akon (US) (Forum Karlín, Praha)
So 18.05.
King Gizzard & The Lizard Wizard (AU) (Forum Karlín, Praha)
Út 21.05.
Reverend Peyton’s Big Damn Band (US) (Lucerna Music Bar, Praha)

» zobrazit všechny akce «

OBLÍBENÍ INTERPRETI (za poslední týden)

Justin Bieber The Prodigy Prince Vladimír Mišík Taylor Swift Adele Queen Kabát Sia AC/DC U2 Rush Beyoncé Bono Mirai Lady Gaga Liam Gallagher Imagine Dragons Linkin Park Dua Lipa
filmserver.cz na Facebooku filmserver.cz na Twitteru filmserver.cz na LinkedIn filmserver.cz na YouTube
musicserver.cz - hudba od začátku do konce
©2010-2024 IMEG s.r.o. | Vyrobil Prolidi.cz
Kontaktní informace | Informace o inzerci | Redakce | Volná místa | Zásady ochrany o.ú. | Mobilní verze | ISSN 1803-6309
Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu IMEG s.r.o. zakázáno.
Tento server byl v roce 2023 podpořen Ministerstvem kultury České republiky.
smile music: spark | fakker | czech blade | musicserver | full moon | xplaylist | day after | filmserver | webglobe
Zavřít reklamu