shop.musicserver.cz
Andělé se slétnou do Karlína. Komu přejí ceny čtenáři a koho tipujeme na vítěze?

Andělé se slétnou do Karlína. Komu přejí ceny čtenáři a koho tipujeme na vítěze?

Vydáno: 16.04.2015 08:00 v sekci Publicistika - Josef Martínek | foto: Čestmír Jíra / musicserver.cz

Málokdy měli v posledních letech Andělé tak jasného favorita jako letos: Anetě Langerové se za desku "Na Radosti" klaní kritika, posluchači i kolegové z branže. Otázkou nejspíš není, zda si z dnešního udílení odnese trofej, ale spíš kolik jich získá. Komu drží palce naši čtenáři? A koho tipujeme na vítěze my?

Do našich anket v sedmi hlavních kategoriích přišlo celkem 1 574 čtenářských hlasů a my vám za ně děkujeme. Na plné čáře u hlasujících vyhrála Aneta Langerová: přiřkli by jí všechny čtyři ceny, pokaždé navíc konkurenci utekla o parník. Měla stejný vkus i Akademie složená z necelé stovky hlav? To bude jasné dnes večer po slavnostním ceremoniálu v pražském Hudebním divadle Karlín, který v přímém přenosu uvede druhý kanál České televize. Tipovat vítěze ale můžeme už teď.

Album roku


Nominace

Aneta Langerová - Na Radosti (recenze na musicserveru: 9/10)
Lenka Dusilová - V hodině smrti (recenze na musicserveru: 9/10)
Chinaski - Rockfield (recenze na musicserveru: 6/10)

V ostře sledované kategorii Album roku se očekává zejména souboj dvou dam - Anety Langerové a Lenky Dusilové. Vedle jejich všeobecně chválených nahrávek "Na Radosti" a "V hodině smrti" působí třetí adept, sbírka pop-rockových odrhovaček "Rockfield" Chinaski, jako outsider. Myslí si to i čtenáři musicserveru: cenu by Malátnému a spol. přiřklo jen sedm procent hlasujících. S velkou převahou (78 %) u nich vede Langerová, a protože se jedná o desku, která měla loni na tuzemský pop patrně největší dopad, na vítězství ji tipujeme také my.

Jak hlasovali čtenáři: 1. Aneta Langerová - Na Radosti (78 %) 2. Lenka Dusilová - V hodině smrti (15 %) 3. Chinaski - Rockfield (7 %)
Kdo asi vyhraje: Aneta Langerová - Na Radosti

Zpěvačka roku


Nominace

Aneta Langerová - Na Radosti (recenze na musicserveru: 9/10))
Lenka Dusilová - V hodině smrti (recenze na musicserveru: 9/10)
Ewa Farna - Leporelo (recenze na musicserveru: 5/10)

Souboj Langerové a Dusilové podruhé? Historie hovoří jasně: pokud je v nominaci některá z těchto zpěvaček, většinou jsou ostatní kandidátky bez šance. V posledních deseti ročnících vyhrála Dusilenka hned čtyřikrát a Aneta třikrát. Zpěvačkou roku už byla ale i Ewa Farna, která se radovala v roce 2009. Jak ale sama v rozhovorech přiznává, letos by její vítězství bylo překvapením. Potvrzují to svými hlasy nejen naši čtenáři, jichž se pro interpretku hitu "Leporelo" vyslovilo jen 9 %, ale i my. Naopak za Langerovou stojí třiasedmdesát procent hlasujících, a protože na rozdíl od spíše alternativní Dusilové zůstává její album přístupné i pro popovější část akademie, jeví se i tady jako velká favoritka.

Jak hlasovali čtenáři: 1. Aneta Langerová - Na Radosti (73 %) 2. Lenka Dusilová - V hodině smrti (18 %) 3. Ewa Farna - Leporelo (9 %)
Kdo asi vyhraje: Aneta Langerová - Na Radosti

Zpěvák roku


Nominace

Michal Hrůza - Den (recenze na musicserveru: 8/10)
Tomáš Klus - Proměnamě (recenze na musicserveru: 6/10)
Vojta Dyk - Deska (recenze na musicserveru: chybí)

Tomáš Klus i Vojta Dyk už doma Anděly za Zpěváka roku mají, třetí z nominovaných Michal Hrůza nikoliv. Tentokrát je však šance veliká: nejenže je jeho "Den" opravdu skvělá deska plná chytrých popových písniček v čele s jedním z největších hitů roku "Zakázané uvolnění", ale co si budeme povídat, ani akademici nezapřou emoce, a jistou roli tak může hrát i loňské ostravské neštěstí, po němž se zpěvák obdivuhodně rychle vrátil na pódia. Jasný favorit ale v této kategorii chybí: vždyť i Klus s Dykem zažili úspěšný rok. Přes čtyřicet procent našich čtenářů ale drží palce Hrůzovi a my se připojujeme.

Jak hlasovali čtenáři: 1. Michal Hrůza - Den (43 %) 2. Vojta Dyk - Deska (30 %) 3. Tomáš Klus - Proměnamě (27 %)
Kdo asi vyhraje: Michal Hrůza - Den

Skupina roku


Nominace

Chinaski - Rockfield (recenze na musicserveru: 6/10)
Vypsaná fiXa - Krásný smutný den (recenze na musicserveru: 8/10)
Zrní - Následuj kojota (recenze na musicserveru: 8/10)

Zrní sice fandí skoro polovina hlasujících v naší anketě a i Vypsaná fiXa získala větší podporu, nic to ale nemění na skutečnosti, že favoritem mezi skupinami jsou Chinaski. Kapela zažila úspěšný koncertní rok a v éteru od rána do večera vyhrávaly velké hity jako "Hlavolam" a "Víno", které se už teď řadí mezi to nejúspěšnější, co kdy populární formace vydala. Deska "Rockfield" sice nebyla kritikou přijata tak nadšeně jako nahrávky konkurenčních skupin, vzhledem k pestrému obsazení poroty, která se kromě hudebních novinářů skládá i z obchodníků, promotérů, rádiových dramaturgů a nezávislých odborníků, ale nejspíš oslovila nejvíc akademických uší.

Jak hlasovali čtenáři: 1. Zrní - Následuj kojota (49 %) 2. Vypsaná fiXa (27 %) 3. Chinaski - Rockfield (23 %)
Kdo asi vyhraje: Chinaski - Rockfield

Skladba roku


Nominace

Aneta Langerová - Tráva (recenze na musicserveru: 10/10)
Xindl X feat. Olga Königová - V blbým věku (recenze na musicserveru: 7/10)
Chinaski - Víno (recenze na musicserveru: 6/10))

Osmdesát čtyři procent hlasů je drtivá podpora čtenářů pro Anetinu "Trávu", obstojí ale písnička, která coby oficiální singl vyšla až před pár týdny, v konkurenci dvou velkých rádiových hitů? Bude to mít poměrně těžké, protože právě popularita v éteru byla v posledních letech pro vítěze této kategorie typická. Vždyť třeba loni vyhrála "Cesta" od Kryštof a Tomáše Kluse, v roce 2011 Neckářova "Půlnoční", rok předtím "Touch The Sun" Debbi. Velkou šanci má proto letos Xindl X, jehož "V blbým věku" nešlo přeslechnout a na rozdíl od na seriálovou zakázku vyrobeného "Vína" má i přidanou hodnotu v podobě textu, s nímž se můžou ztotožnit posluchači všech generací. Třeba si tak pro cenu půjde právě Ondřej Ládek spolu s hostující Olgou Königovou.

Jak hlasovali čtenáři: 1. Aneta Langerová - Tráva (84 %) 2. Xindl X feat. Olga Königová - V blbým věku (13 %) 3. Chinaski - Víno (3 %)
Kdo asi vyhraje: Xindl X feat. Olga Königová - V blbým věku

Videoklip roku


Nominace

Aneta Langerová - Tráva (recenze na musicserveru: 10/10)
Zrní - Loďky (recenze na musicserveru: chybí)
Xindl X feat. Olga Königová - V blbým věku (recenze na musicserveru: 7/10)

"V blbým věku" nekandiduje jen na nejlepší písničku, ale ocitlo se i ve výběru tří nejzdařilejších klipů. Úspěch animovaného videa je ale spíš dílem popularity samotného songu, a tak hledejme favority jinde. Vřele přijat byl videoklip "Loďky" Zrní, ale bereme-li v potaz Akademii v celé její šíři, znovu platí, že Aneta Langerová bude favoritkou číslo jedna. Vizuální ztvárnění její "Trávy" má filmový nádech, sálá z něj krása šumavské přírody a podtrhuje emoční náboj písničky. Cenu by si tak Aneta i režisérka Olga Špátová určitě zasloužily. A souhlasí i čtenáři: pětasedmdesát procent je podpora jako hrom.

Jak hlasovali čtenáři: 1. Aneta Langerová - Tráva (75 %) 2. Zrní - Loďky (16 %) 3. Xindl X feat. Olga Königová - V blbým věku (9 %)
Kdo asi vyhraje: Aneta Langerová - Tráva

Objev roku


Nominace

Jelen - Světlo ve tmě (recenze na musicserveru: 8/10)
Monikino Kino - Prázdniny (recenze na musicserveru: 8/10)
Voxel - All Boom! (recenze na musicserveru: 6/10)

Na závěr jsme si nechali kategorii Objev roku. Ze tří nominovaných bychom cenu přáli všem: písničkář Voxel zaznamenal od začátku své kariéry díky změně repertoáru výrazný posun vpřed, projekt Monikino Kino zase na desce "Prázdniny" nabídl chytré písničky. S velkou pravděpodobností to však bude skupina Jelen, které bude okřídlená soška z díly Jaroslava Róny říkat pane. Jejich loňský vzestup byl totiž raketový: natočili povedenou albovou prvotinu "Světlo ve tmě", jejich písničky si lidé zpívali u rádiových přijímačů i na našlapaných koncertech a ke spolupráci zlákali i samotnou Janu Kirschner. Jelenům věří i naši čtenáři, vyslovilo se jich pro ně čtyřicet šest procent.

Jak hlasovali čtenáři: 1. Jelen - Světlo ve tmě (46 %) 2. Voxel - All Boom! (27 %) 3. Monikino Kino - Prázdniny (27 %)
Kdo asi vyhraje: Jelen - Světlo ve tmě


NÁZORY
  • Děsím se toho, že díky zakulisním hrám vyhraje zpěvačka s největším pozadím:-) (Sebastian, 16.04.2015 17:54) Reagovat

    samozřejmě vítězství přeji Anetě

    • Re: Děsím se toho, že díky zakulisním hrám vyhraje zpěvačka s největším pozadím:-) (Blixa, 16.04.2015 19:29) Reagovat

      A pak nebudou moct najít nikoho , kdo pro ni hlasoval :D Všichni budou říkat "to já ne, já to nebyl !" :D :D

  • Annjeta je plna lasi a ma slatki (pipinka, 16.04.2015 21:37) Reagovat

    Annjeta ma slatki ali Farni ma kiseli tadi a nema slatki tadi. Ja bi dala andelji Klene Machalkiwi

  • zajímavý mi připadá.... (noo, 16.04.2015 22:28) Reagovat

    Jsem jedinej, komu to hateování chinasek na tomhle webu přijde už docela komický?

    • Re: zajímavý mi připadá.... (pipinka©, 17.04.2015 10:11) Reagovat

      nejte !!! mětaky přijde cihanski krásná hudba pro krásné lidé plné lázky !!! maža říká ale že šimanskí je lepčí :((((((((((((

DOPORUČENÉ ČLÁNKY
Aneta Langerová - Není na škodu se jednou za čas ohlédnout zpět
Rozhovory: Aneta Langerová - Není na škodu se jednou za čas ohlédnout zpět "Dvacet let za mnou. Mám pocit, že nemusím nikomu nic dokazovat, ani sama sobě. Důležité je vnímat hudební cestu takovou, jaká je, a nepřetvářet ji do něčeho, co není," říká bilancující Aneta Langerová. Výběrové dvojalbum... čtěte zde
Vydáno: 19.04.2024 08:00 v sekci Publicistika | Rozhovory
Fletcher - In Search of the Antidote 8/10
Recenze: Fletcher na "In Search of the Antidote" hledala, až našla Americká zpěvačka Fletcher svou kariéru sice odstartovala hned v první řadě amerického X Factoru, stalo se to ale už dávno. Tak dávno, že si tuto informaci můžeme odbýt hned v perexu a celý článek věnovat jejímu skvělému... čtěte zde
Vydáno: 18.04.2024 16:00 v sekci Recenze
Pohled do českých hitparád - 15. týden 2024
Kometa roku 2024 Benson Boone debutuje v top trojce české albové hitparády Letošní rok sice ještě nedošel ani do své třetiny, vypadá to však, že o jeho největším hudebním objevu je rozhodnuto. Americký zpěvák Benson Boone boduje po úspěchu singlu "Beautiful Things" také s albovou prvotinou. Nahrávka... čtěte zde
Vydáno: 18.04.2024 10:00 v sekci Novinky | České hitparády
Dave Matthews Band, O2 universum, Praha, 16.4.2024
Naživo: V hlavní roli hudba. Dave Matthews Band přivezl do pražského O2 universa neokázale strhující koncert Dave Matthews Band v Česku zahrál poprvé až před pěti lety. Na kapelu s více než třiceti lety na hrbu je to docela pozdě. Návrat poté zhatila pandemie. Nakonec se dobrá věc podařila a Prahu letos americká parta nevynechala.... čtěte zde
Vydáno: 17.04.2024 20:21 v sekci Naživo
Livin Free - Lost in the City 8/10
Video: Livin Free představují klip "Lost in the City", nová deska vyjde koncem dubna Klávesista a zpěvák Honza Holeček (mj. Flamengo Reunion Session či Energit) a jeho kapela Livin Free už brzy zveřejní druhé společné album. Deska nazvaná "From Cradle to Coffin" vyjde u labelu Supraphon na CD, LP i digitálně už... čtěte zde
Vydáno: 17.04.2024 18:00 v sekci Audio / Video | Video
SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY
- Rozhovory: Aneta Langerová - Není na škodu se jednou za čas ohlédnout zpět (19.04.2024 08:00)
- Rozhovory: Voxel - Na některé věci je dobré si počkat, člověk nemusí mít všechno hned (03.04.2024 08:00)
- Na okraj: Ceny Anděl se chtějí přiblížit mladým, u akademiků ale vítězí hlavně stálice (31.03.2024 20:46)
- Ceny Anděl jsou bez vícenásobného vítěze. Album roku nahráli November 2nd, do Síně slávy vstoupil Jiří Korn (30.03.2024 23:11)
- Video: Chinaski i po třiceti letech hraní hlásají: "Mám chuť zlobit." A tak zlobí. V klipu jedou i BDSM (28.03.2024 08:55)
- Naživo: Kapela Zrní v Praze odehrála intimní dvoják (24.03.2024 17:00)
- Naživo: Ewa Farna si podmanila O2 arenu i napodruhé (23.03.2024 08:48)
- Nové desky 11/2024 - od Justina Timberlakea přes The Black Crowes po Kacey Musgraves (20.03.2024 21:00)
- Video: Aneta Langerová nás v novém klipu provádí "Zázračnou písně krajinou" (13.03.2024 10:51)
- Chinaski se vrátili z nahrávání v Rockfieldu a přidávají druhou O2 arenu, kde oslaví 30 let třiceti největšími hity (01.03.2024 14:22)

ALBUM TÝDNE 16/2024

The Libertines
All Quiet On The Eastern Esplanade

Je tomu už dlouhých devět let, co The Libertines fanouškům naservírovali povedenou desku "Anthems For Doomed Youth". Nyní se anglická formace vrací, aby se vytáhla se svým dlouho očekávaným čtvrtým albem "All Quiet On The Eastern Esplanade". Obstála také tentokrát?

8/10

NEJČTENĚJŠÍ ČLÁNKY (za poslední týden)

FILMSERVER.CZ PÍŠE

FULLMOONZINE.CZ PÍŠE

SPARK PÍŠE

CO, KDY, KDE   (doporučujeme)

Pá 19.04.
Queenie (O2 universum, Praha)
Ne 21.04.
Fletcher (SaSaZu, Praha)
Út 23.04.
Walter Trout (US) (Divadlo Archa, Praha)
St 08.05.
Tate McRae (US) (Forum Karlín, Praha)
So 11.05.
Rammstein (DE) (Letiště Letňany, Praha)
Ne 12.05.
Ari Abdul (US) (Rock Café, Praha)
St 15.05.
30 Seconds To Mars (UK) (Sportovní hala FORTUNA, Praha)
St 15.05.
Willie & The Bandits (UK) (Zasekávák, Praha)
Čt 16.05.
The Matt Schofield Trio (UK) (Palác Akropolis, Praha)
Čt 16.05.
Danny Brown (US) (Roxy, Praha)

» zobrazit všechny akce «

OBLÍBENÍ INTERPRETI (za poslední týden)

The Prodigy Prince Justin Bieber Vladimír Mišík Kabát Themroc Adele AC/DC Queen Sia U2 Taylor Swift Bono Rush Mirai Beyoncé Lady Gaga Linkin Park Liam Gallagher Imagine Dragons
filmserver.cz na Facebooku filmserver.cz na Twitteru filmserver.cz na LinkedIn filmserver.cz na YouTube
musicserver.cz - hudba od začátku do konce
©2010-2024 IMEG s.r.o. | Vyrobil Prolidi.cz
Kontaktní informace | Informace o inzerci | Redakce | Volná místa | Zásady ochrany o.ú. | Mobilní verze | ISSN 1803-6309
Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu IMEG s.r.o. zakázáno.
Tento server byl v roce 2023 podpořen Ministerstvem kultury České republiky.
smile music: spark | fakker | czech blade | musicserver | full moon | xplaylist | day after | filmserver | webglobe
Zavřít reklamu