shop.musicserver.cz
Nové desky pro 15. týden

Nové desky pro 15. týden

Vydáno: 12.04.2015 13:53 v sekci Nové desky - Tomáš Parkan a Petra Hubáčková | foto: facebook interpreta

Příští týden velké hvězdy nečekejte. Musíte vzít za vděk Lulu, která se vrací po deseti letech, Blues Traveler se spoustou hostů, moderním folkařem Justinem Lavashem nebo country zpěvákem Dwightem Yoakamem. Pro milovníky houslí je pak připravený ještě André Rieu, rockery potěší odložená novinka od Halestorm a něžné duše zase debuty Grega Holdena a Shawna Mendese.

Pokud se v pondělí 13. dubna vydáte do obchodů s hudebními nosiči, najdete tam následující novinky:

Justin Lavash - Changing Of Tides (Tranzistor label)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: folk / brit pop / psychedelický rock

Justin Lavash - Changing Of Tides
Po třech letech vydává britský kytarista a zpěvák Justin Lavash nové album "Changing Of Tides", na němž se jeho moderně pojaté písničkářství střetává s rozmanitými hudebními styly. "Vloni jsem byl nemocný, proto jsem hodně skládal a vypisoval se z frustrace. Název značí proměny v mém životě, stárnu. Mé tělo už nezvládá tolik stresu jako dřív, i tento stav je na desce zachycen. A to ani nemluvím o změnách ve světě, v Čechách, v mé rodné zemi či v politice. Rozhodně to však není politické album, vadí mi extremismus v jakékoliv podobě," říká o vzniku alba Lavash, který už deset let považuje za svůj domov Prahu. Jeho hostování na albech kolegů mu řada z nich oplatila. Kromě producenta Iana Keloskyho si Lavash přizval bubeníka Davida Landštofa s kytaristou Josefem Štěpánkem, mezi hosty se objeví americký zpěvák Dan Reed, britský basista Jerry Sallis a česká hudební scéna bude zastoupena Lenkou Dusilovou, pianistkou Beatou Hlavenkovou, cellistou Jonášem Krejčím či trombonistou Štěpánem Janouškem. Ukázky z alba, které vychází i díky úspěšné crowdfundingové podpoře, si můžete poslechnout na Supraphonline.cz


The Wombats - Glitterbug (Warner Music)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: indie rock

The Wombats - Glitterbug
Britská indie formace The Wombats vydává po čtyřleté pauze novou studiovou desku "Glitterbug". Nástupce "The Modern Glitch" z roku 2011 čítá na jedenáct nových kousků. Z rádií můžete znát trojici singlů "Your Body Is A Weapon", "Greek Tragedy" a "Give Me A Try". Nová deska prozatím získala velmi pozitivní ohlasy. Někteří dokonce tvrdí, že se jedná o jejich prozatím nejlepší desku, jakou vydali. Nejlépe ale uděláte, když si názor utvoříte sami. Navštivte stránky YouTube.com, kde najdete videa k výše uvedeným ochutnávkám.


Tip týdne

Lulu - Making Life Rhyme (Universal)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: pop / soul / rock / blues

Lulu - Making Life Rhyme
Skotská zpěvačka Lulu je ve svých šestašedesáti letech britskou hudební legendou. Její první deska vyšla už v roce 1965 a od té doby se jí dostalo pocty nazpívat jednu bondovku, spolupracovala s řadou svých kolegů Eltonem Johnem počínaje, Take That konče a pochopitelně stále vydávala svá vlastní alba. Po tom posledním "A Little Soul In Your Heart" z roku 2005 se ale odmlčela a vrací se až nyní. Comeback po deseti letech, který je zároveň oslavou padesáti let na hudební scéně, dostal název "Making Life Rhyme" a věřte tomu či ne, Lulu na něm rozhodně není nijak sentimentální. Drží se současného pojetí popu s prvky soulu, rocku a disca a k tomu přidává i špetku blues ve stylu Erica Claptona či Rolling Stones. Celkem jedenáct písniček nahrávala v Londýně a zařadila mezi ně i dvě coververze - "Angel" Jimiho Hendrixe a folkovou klasiku "Wayfarin’ Stranger". Ukázky nejen těchto dvou songů můžete poslouchat na Suprpahonline.cz.


Greg Holden - Chase The Sun (Warner Music)<
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: rock

Greg Holden - Chase The Sun
Americký hudebník a zpěvák Greg Holden uvádí na trh svou první studiovou nahrávku. Umělec svěřil produkci svého debutu "Chase The Sun" Gregu Wellsovi, který spolupracoval také s Adele nebo OneRepublic. Posluchači se mohou těšit na rockové kousky plné energie neotřelého zvuku. Velkou inspirací mu při tom byla sedmitýdenní cesta do Indie a Nepálu, kterou podnikl v únoru roku 2013. "V Indii jsem viděl neskutečnou chudobu. Byla to devastující a současně inspirující. Vrátil jsem se se zcela odlišným pohledem na svět a celé naše bytí. Uvědomil jsem si, že živit se hudbou je skutečný zázrak," prozradil Greg Holden. Trailer k desce najdete na YouTube.com.


André Rieu - Magic Of The Violin (Universal)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: klasická hudba

André Rieu - Magic Of The Violin
Něco málo přes měsíc zbývá do druhého koncertu v Česku holandského houslisty André Rieu. Ještě před tím se ale mohou jeho čeští příznivci kochat jeho novým CD "Magic Of The Violin". Tato nahrávka je určitou kompilací toho, co on sám považuje za to nejlepší, co v houslové tvorbě vzniklo. Díky tomu vedle sebe najdete skladby nejrůznějších žánrů - od Sinatrovy "My Way", přes cikánské písně, až po largo ze sonáty "Zima" Vivaldiho "Čtvero ročních období". Své zastoupení má i Česko, prostřednictvím Dvořákovy "Měsíčku na nebi hlubokém" z opery "Rusalka". Kompletní seznam skladeb a několik ukázek naleznete na oficiálních stránkách Andrého Rieu. Album bude k dispozici i na DVD.


Shawn Mendes - Handwritten (Universal)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: pop / soul

Shawn Mendes - Handwritten
Podobně jako Greg Holdedn jde se svou kůží na trh i Shawn Mendes. Kanadský zpěvák má za sebou vydání debutového singlu "Life Of The Party", který se stal velkým hitem a současně hlavní vlaštovkou celé desky "Handwritten". Ta čítá kromě hitovky dalších jedenáct písní a pokud si připlatíte za luxusní edici, čekají na vás další čtyři písně včetně akustické verze výše uvedeného singlu. Druhou ochutnávkou z alba se stala skladba "Something Big" a vznikl k ní i videoklip. Najdete ho společně s klipem k "Little Too Much" na Vevo kanálu umělce.


Blues Traveler - Blow Up The Moon (Mystic Production)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: blues rock / rock / country rock

Blues Traveler - Blow Up The Moon
Americkou skupinu Blues Traveler dnes zná už jen hrstka hudebních nadšenců, ačkoli před dvaceti lety jejich hity "Run-Around" a "Hook" zněly po celém světě. Od té doby ovšem kapela podobný úspěch nezaznamenala a krátce po úmrtí baskytaristy Bobbyho Sheehana v roce 1999 se stáhla z hlavního proudu. Dále ale vydávali nová alba, a tak před třemi roky oslavili pětadvacet let od vzniku a letos slaví stejné výročí od vydání svého debutu. K prvnímu výročí si dala dvou diskovou kompilaci "25" a k tomu letošnímu novou řadovku "Blow Up The Moon". K jejímu nahrávání si navíc pozvali řadu kolegů. Vedle Blues Traveler na ní uslyšíte i 3OH!3, JC Chasez, The Dirty Heads, Rome Ramirez, Hanson, Plain White T's, Thompson Square, Secondhand Serenade, New Hollow, Jewel, Bowling For Soup, nebo Thomase Iana Nicholase. Jak se jim jednotlivé spolupráce vyvedly, zjistíte poslechem ukázek v e-shopu Amazon.de.


Ewa Farna - G2 Acoustic Stage (Universal)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: pop

Ewa Farna - G2 Acoustic Stage
Populární zpěvačka Ewa Farma připravila pro své příznivce záznam z vyprodané show, kterou odehrála 8. září loňského roku v pražském Retro Music Hall. Na ojedinělém koncertu "bez proudu" předvedla zpěvačka našlapaný set a společně s hostující Klárou Vytiskovou si zapěla duet "Toxique Girls". Můžete se těšit na záznam sedmnácti skladeb v akustické verzi. Co do stopáže se jedná o téměř devadesátiminutovou zábavu v čele s písněmi "Leporelo", "Toužím" nebo "Měls mě vůbec rád". KOncertní set vychází na CD i DVD. Ukázku najdete tady.


Dwight Yoakam - Second Hand Heart (Warner Music)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: country

Dwight Yoakam - Second Hand Heart
Ačkoli americký countryový zpěvák Dwight Yoakam je v Spojených státech hvězdou první velikosti od poloviny osmdesátých let, do Evropy se mu nikdy pořádně nepodařilo proniknout, a to ani takovým způsobem jako jeho mladším kolegům Garthovi Brooksovi, Alanu Jacksonovi nebo Keithu Urbanovi, ani s poslední deskou "3 Pears", kterou mu produkoval "Beck". Nyní, tři roky poté, to zkouší sám s albem "Second Hand Heart", kde kombinuje country s hilbilly rockem a rock and rollem. Mezi desítkou písniček inspirovaných hudbou Johnnyho Cashe a Elvise Presleyho najdete vedle jeho vlastních skladeb i svižnou předělávku tradicionálu "Man Of Constant Sorrow". Celé album si můžete poslechnout na na portálu rozhlasové sítě NPR.


Halestorm - Into The Wild Life (Warner Music)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: hard rock

Halestorm - Into The Wild Life
Americká rocková formace Halestorm vydává svou v pořadí třetí studiovou desku. Nástupce tři roky staré "The Strange Case of..." potěší fanoušky úderného hard rocku třináctkou nových písní. Pokud se na moderní rockové scéně orientujete, jistě znáte z rádií singly "Apocalyptic", "Mayhem" nebo "A Am The Fire", případně "Amen". Produkci nového materiálu obstaral Jay Joyce a jak sami muzikanti uvedli, během příprav posunuli hranice svého hudební světa tak, aby ze sebe všichni nekompromisně vydali to nejlepší. Jestli je tomu skutečně tak, poslechněte si ukázky na odkaz ven a o svůj názor se s námi podělte v komentářích.


Hindi Zahra - Homeland (Warner Music)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: jazz / folk / world music

Hindi Zahra - Homeland
Francouzsko-marocká zpěvačka a multi-instrumentalistka Hindi Zahra bývá často přirovnávaná k takovým zpěvačkám jako Beth Gibbons, Patti Smith nebo Norah Jones. Poprvé o sobě dal vědět v roce 2009, když vydala eponymní EP. Rok na to následoval dlouhohrající debut "Handmade", na které nyní navazuje novinkou "Homeland". To skládala při jejích cestách po světě bezmála tři roky a je takovým jejím deníkem z cest plných různých hudebních stylů a světových vlivů. Finální natáčení probíhalo v Paříži, kde v tamních studiích vzniklo celkem jedenáct písniček. Většina z nich je v angličtině, ale na "Homeland" najdete i skladby ve francouzštině a italštině. Prvním singlem se stala písnička "Any Story".


Lang Lang - The Chopin Dance Project (DVD) (Sony Music)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: vážná hudba

Lang Lang - The Chopin Dance Project
V listopadu 2013 se setkal Lang Lang s mezinárodně uznávaným choreografem Stantonem Welchem na novém, experimentálním projektu, který spojil umění hry na piano s živým baletem. Exkluzivní čtyři představení se konala v nově zrenovovaném pařížském Théâtre des Champs Elysées a vystoupilo v něm šestnáct špičkových tanečníků z Houston Ballet, kteří vtiskli život choreografii Stantona Welche na Chopinovu hudbu v podání Lang Langa. Bezmála hodinu a půl trvající záznam z tohoto představení nyní vychází na DVD a Blu-Ray pod názvem "The Chopin Dance Project". Více může odhalit trailer na YouTube.com.


Michal Tučný - Legenda (Supraphon)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: country

Michal Tučný - Zlatá kolekce
Letos to bude dvacet let, kdy zemřel Michal Tučný. Toto smutné výročí nicméně zavdalo důvod, aby byl dalším z interpretů, které se dočká své Zlaté kolekce v edici vydavatelství Supraphon. Na třech CD s názvem "Legenda" najdete celkem šedesát jedna písní z let 1969 až 1994, mezi nimiž nechybí nic podstatného, včetně nahrávek s kapelami Greenhorns - Zelenáči, Fešáci, Tučňáci a Žízeň. Zkušený kompilátor Milan Svoboda zařadil pochopitelně i další Tučného spolupráce, třeba s Weekendem, Minnesengry, Golemem či Orchestrem Čs. televize. Pořadí písniček není přísně chronologické, spíše posluchačsky vstřícné. Obal Gábiny Novotné je pak rodinným souhrnem zajímavé grafiky, několika zásadních textů i citlivě vybraných fotografií. Vše je zabalené v digipackovém provedení a v optimální zvukové kvalitě aktuálního remasteringu. Kompletní seznam skladeb včetně ukázek nabízí Supraphonline.cz a my pouze připomeneme, že křest proběhne 16. dubna v rámci speciálního koncertu v pražské Lucerně, který letos nahradí tradiční Stodolu.


Branford Marsalis Quartet - Coltrane's A Love Supreme Live In Amsterdam (Sony Music)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: jazz

Branford Marsalis Quartet - Coltrane's A Love Supreme Live In Amsterdam
V roce 2003 se Branford Marsalis Quartet zastavil v amsterodamském klubu Bimhuis s velmi speciálním programem. Holandskému publiku přehrál kompletní slavné album Johna Coltranea "A Love Supreme". Záznam tohoto koncertu vyšel posléze na DVD. Letos oslavujeme půl století od vydání originálního Coltranova alba, a tak není divu, že se připomene i verze Marsalise a jeho kolegů. Pod názvem "Coltrane's A Love Supreme Live In Amsterdam" se vám dostane CD a DVD, na kterých najdete kompletní audio i video záznam. DVD navíc obsahuje i unikátní rozhovor s Alice Coltrane a Branfordem Marsalisem. Video záznam režíroval Pierre Lamoureux.


Dále vychází:

Count Basie - The Real...Count Basie (Sony Music)
Decline Of The I - Rebellion (Mystic Production)
Dionne Warwick - The Real... Dionne Warwick (Sony Music)
Frank Sinatra - The Real... Frank Sinatra (Sony Music)
Indra Rios-Moore - Heartland (Universal)
Jean-Pierre Rampal - The Complete Erato Recordings Vol.2 (Warner Music)
Needtobreathe - Live From The Woods (Warner Music)
Roy Orbison - The Real... Roy Orbison (Sony Music)
Různí - Top20.cz 2015/1 (Universal)
Status Quo - Aquostic (Live At The Roundhouse) (Mystic Production)
Stornoway - Bonxie (Mystic Production)
Taylor Swift - Taylor Swift Karaoke: 1989 (Universal)
Temperance - Limitless (Mystic Production)

Vychází na vinylu:
Bruce Springsteen - Born In The U.S.A. (Sony Music)
Bruce Springsteen - Born To Run (Sony Music)
Bruce Springsteen - Darkness On The Edge Of Town (Sony Music)
Bruce Springsteen - Greetings From Ashbury Park, N.J. (Sony Music)
Bruce Springsteen - Nebraska (Sony Music)
Bruce Springsteen - The River (Sony Music)
Bruce Springsteen - The Wild, The Innocent And The E Street Shuffle (Sony Music)
Lieutenant - If I Kill This Thing We're (Universal)
Queen - Queen Forever/Box (Universal)
Sex Pistols - Never Mind The Bollocks (Universal)
Venom - From The Very Depths (Universal)

Reedice:
Taylor Dayne - Tell It To My Heart (Deluxe Edition) (Bertus)
Tori Amos - Little Earthquakes (Deluxe Edition) (Warner Music)
Tori Amos - Under The Pink (Deluxe Edition) (Warner Music)

NÁZORY
  • Zpevacka je stale krasna a zajimava (Heduna, 12.04.2015 15:17) Reagovat

    Jak rada vidim zralou zenu, ktera umi prirozene starnout a neni jako presponovany sysel s kacerimi pysky a infantilnim, radoby roztomilym, projevem

DOPORUČENÉ ČLÁNKY
Niall Horan, Tommy Lefroy, Sportovní hala Fortuna, Praha, 17.3.2024
Naživo: Niall Horan si v Praze ječící dav dívek omotal kolem prstu Niall Horan se během jednoho roku již podruhé představil v České republice. Už loni patřilo jeho vystoupení na festivalu Colours Of Ostrava mezi ta povedená a své hudební nadání spojené s pokorou a úžasnou bezprostředností v Praze... čtěte zde
Vydáno: 18.03.2024 19:30 v sekci Naživo
Róisín Murphy, Forum Karlín, Praha, 17.3.2024
Naživo: Róisín Murphy odehrála ve Foru Karlín vynikající koncert Róisín Murphy zamířila opět do Prahy, tentokrát do Fora Karlín. Irská zpěvačka, známá svým unikátním vokálním projevem a vizuálním stylem, přenesla přítomné do světa tanečních rytmů a elektronických experimentů. Dostalo... čtěte zde
Vydáno: 18.03.2024 10:00 v sekci Naživo
Ariana Grande - Eternal Sunshine 8/10
Recenze: Ariana Grande se na albu “Eternal Sunshine” otevřeně vyrovnává s rozvodem a následným smířením Rok 2024 bude bezpochyby opět patřit drobounké krásce Arianě Grande. Na podzim ji čeká premiéra filmové verze slavného muzikálu "The Wicked", kde si rovnou střihne hlavní roli. A taky je v období, kdy je čerstvě po rozvodu, takže tu... čtěte zde
Vydáno: 18.03.2024 00:00 v sekci Recenze
Jason Derulo - Nu King 3/10
Recenze: Na desce "Nu King" Jasona Derula kvantita výrazně vyhrává nad kvalitou Kdyby Jason Derulo počkal ještě rok, uběhlo by deset let od vydání jeho posledního studiového alba. Uplynulou dekádu nás zásobil nepřeberným množstvím různých singlů, na které navázal deskou "Nu King". Zjevným cílem bylo toto... čtěte zde
Vydáno: 17.03.2024 16:30 v sekci Recenze
Mirai ft. Majk Spirit - čas rány zahojí 3/10
Video: Mirai a Majk Spirit v novince "čas rány zahojí" nemají daleko k hudebnímu odpadu Pět singlů během čtyř měsíců. Takhle se Mirai chystají na vydání nového alba. Zatímco počet zveřejněných písní a doprovodných videoklipů je působivý, hudebně novinky drhnou. A ta úplně nejčerstvější nazvaná "čas rány... čtěte zde
Vydáno: 17.03.2024 10:00 v sekci Audio / Video | Video
SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY
- Nové desky 10/2024 - od Ariany Grande přes Judas Priest po Norah Jones (13.03.2024 21:10)
- Nové desky 9/2024 - od Jacoba Colliera přes Kaiser Chiefs po Liama Gallaghera s Johnem Squirem (06.03.2024 20:41)
- Nové desky 8/2024 - od Roda Stewarta přes MGMT po Amaranthe (28.02.2024 22:30)
- Nové desky 7/2024 - od Jennifer Lopez přes Idles po Jasona Derula (21.02.2024 22:39)
- Jacob Collier si na svou novou desku pozval plejádu hostů včetně Shawna Mendese či Chrise Martina (15.02.2024 12:56)
- Nové desky 6/2024 - od Thoma Artwaye přes Zaru Larsson po Ushera (14.02.2024 21:31)
- Nové desky 5/2024 - od Kateřiny Marie Tiché přes L Devine po Kirina J Callinana (07.02.2024 16:00)
- Nové desky 4/2024 - od Jamese Arthura přes The Smile po Dymytry (31.01.2024 21:27)
- Nové desky 3/2024 - od Green Day přes B-Side Band po Sleater-Kinney (24.01.2024 21:30)
- Nové desky 1-2/2024 - od The Vaccines přes Magnum po Kali Uchis (17.01.2024 08:30)

ALBUM TÝDNE 12/2024

Ariana Grande
Eternal Sunshine

Rok 2024 bude bezpochyby opět patřit drobounké krásce Arianě Grande. Na podzim ji čeká premiéra filmové verze slavného muzikálu "The Wicked", kde si rovnou střihne hlavní roli. A taky je v období, kdy je čerstvě po rozvodu, takže tu máme opět jedno terapeutické porozchodové cvičení s názvem "Eternal Sunshine".

8/10

NEJČTENĚJŠÍ ČLÁNKY (za poslední týden)

FILMSERVER.CZ PÍŠE

FULLMOONZINE.CZ PÍŠE

SPARK PÍŠE

CO, KDY, KDE   (doporučujeme)

Út 19.03.
Katapult (CZ) (Forum Karlín, Praha)
Pá 22.03.
Ewa Farna (CZ) (O2 arena, Praha)
Ne 24.03.
Jason Derulo (US) (O2 arena, Praha)
Ne 24.03.
Mother Mother (CAN) (Forum Karlín, Praha)
Ne 24.03.
Giant Rooks (DE) (Roxy, Praha)
Po 25.03.
Only The Poets (UK) (MeetFactory, Praha)
Čt 28.03.
Tom Odell (UK) (Forum Karlín, Praha)
Pá 29.03.
Judas Priest (UK) / Saxon (UK) / Uriah Heep (UK) (O2 arena, Praha)
Út 09.04.
The Academic (IRL) (Futurum Music Bar, Praha)
Út 16.04.
Dave Matthews Band (US) (O2 Universum, Praha)

» zobrazit všechny akce «

OBLÍBENÍ INTERPRETI (za poslední týden)

Justin Bieber Prince The Prodigy Vladimír Mišík Karel Gott Queen AC/DC Adele Sophie Ellis-Bextor Taylor Swift Kabát Lucie Vondráčková Madonna U2 Dua Lipa Kryštof Rush Bono Mirai Billie Eilish
filmserver.cz na Facebooku filmserver.cz na Twitteru filmserver.cz na LinkedIn filmserver.cz na YouTube
musicserver.cz - hudba od začátku do konce
©2010-2024 IMEG s.r.o. | Vyrobil Prolidi.cz
Kontaktní informace | Informace o inzerci | Redakce | Volná místa | Zásady ochrany o.ú. | Mobilní verze | ISSN 1803-6309
Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu IMEG s.r.o. zakázáno.
Tento server byl v roce 2023 podpořen Ministerstvem kultury České republiky.
smile music: spark | fakker | czech blade | musicserver | full moon | xplaylist | day after | filmserver | webglobe
Zavřít reklamu