Druhá sólovka Brandona Flowerse ponese titul "The Desired Effect"

30.03.2015 09:51 - Dan Hájek | foto: facebook interpreta

Čekání na nové album The Killers se aktuálně protahuje na neurčito. Na pořadu dne je již delší dobu chystaná druhá sólovka Brandona Flowerse, která konečně dostala jasnější kontury: dočkáme se jí 18. května a ponese jméno "The Desired Effect".

Brandon na ni již upozorňuje vybranou singlovkou "Can't Deny My Love", ve studiu mu byl pomocníkem producent Ariel Rechtshaid, který třeba stojí za nahrávkami Haim, Vampire Weekend nebo Charli XCX. Od "The Desired Effect" prý máme očekávat tanečněji pojatý pop, tedy další úkrok od tvorby domovské party a vzdálení se od country ovlivnění na jeho debutu "Flamingo".

Brandon Flowers - The Desired Effect
© facebook interpreta
Kromě Ariela se mezi spolupracovníky ještě objevují i Bruce Hornsby, Ethan Farmer a Angel Deradoorian z The Dirty Projectors, se všemi si práci Brandon Flowers vyloženě pochvaluje, samotné setkání s Rechtshaidem považuje za velmi zábavné. Prvně se potkali před lety v Austrálii, když s The Killers hráli na jednom festivalu společně s Vampire Weekend a měl šanci mu přehrát nějaké své nové písně.

Brandon a Ariel jsou oba velkými fanoušky Pet Shop Boys a chtěli je mít i na "The Desired Effect". To se však povedlo jen částečně: Neil Tennant jim na dálku nahrál kus mluveného slova do kompozice "I Can Change", ta by měla obsahovat i krátký sampl z hitovky "Smalltown Boy" od Bronski Beat. Zdá se tedy, že Flowersova novinka bude dost ovlivněna synth-popem.

Druhé sólové album Brandona Flowerse "The Desired Effect" by se do obchodů mělo dostat v pondělí 18. května a přinese těchto deset skladeb: Dreams Come True, Can't Deny My Love, I Can Change, Still Want You, Between Me And You, Lonely Town, Diggin' Up The Heart, Never Get You Right, Untangled Love, The Way It's Always Been. Pilotní singl "Can't Deny My Love" byl už uvolněn i pro streamovací služby, poslechnout si jej můžete i přímo zde.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY