Madonna usedla na český prodejní trůn

18.03.2015 11:31 - Martin Kocián | foto: facebook interpreta

Madonna dle očekávání atakovala s novinkou "Rebel Heart" čelo české prodejní hitparády. Tuzemští posluchači z rádií nejčastěji slyší hitovku k filmu "Padesát odstínů šedi" od Ellie Goulding, která již několikátý týden vede i hitparádu digitálních singlů, seřazenou na základě údajů ze streamovacích služeb.
Hozier - Hozier
© facebook interpreta
RÁDIA - Křehká Ellie Goulding s písní "Love Me Like You Do", na které se podílela i švédská zpěvačka a skladatelka Tove Lo, již druhý týden vévodí českému rádiovému éteru. Ellie v minulém týdnu své fanoušky potěšila předělávkou hitu "Take Me To Church" od Hoziera, která dopadla na výbornou. Originální verzi najdeme v naší hitparádě na devítce. Stříbro drží i nadále Avicii s "The Nights". Třetí je Meghan Trainor s "Lips Are Movin", která toto pondělí představila nový videoklip k další hitovce "Dear Future Husband".

O skok ze třináctky na neoblíbenou čtyřku se postaral George Ezra s "Blame It On Me". V současnosti nejúspěšnější zpěvák Ed Sheeran stagnuje s baladou "Thinking Out Loud". Skoro rok již žijeme "V blbým věku" Xindla X, který se díky posunu z minulé devítky na sedmičku stal nejhranějším českým intrerpretem a vystřídal tak na této pozici kapelu Jelen a Janu Kirschner, kteří hledají společně odpověď na otázku "Co bylo dál?" na osmičce. Mark Ronson & Bruno Mars s "Uptown Funk" top desítku zakončují.

Top 10 ČR - rádia:
  1. Ellie Goulding - Love Me Like You Do
  2. Avicii - The Nights
  3. Meghan Trainor - Lips Are Movin
  4. George Ezra - Blame It On Me
  5. Robin Schulz - Sun Goes Down
  6. Ed Sheeran - Thinking Out Loud
  7. Xindl X - V blbým věku
  8. Jelen& Jana Kirschner - Co bylo dál?
  9. Hozier - Take Me To Church
  10. Mark Ronson & Bruno Mars - Uptown Funk

Ellie Goulding - Love Me Like You Do
© facebook interpreta
PRODEJNOST - Srdce rebelky Madonny se sice nerozbušilo na vrcholu britské ani americké hitparády, zato v té české bije jako zvon hned z novinky na prvním místě. Madonna tak potvrdila, že u nás má stále početnou skupinu věrných fanoušků. Nahrávka, jež podle některých kritiků vrací Madonnu na trůn popové hudby, unikla na začátku tohoto roku, což ji zajisté připravilo o prvenství ve světových žebříčcích. Šedá je stále v módě a jejích padesát odstínů kupujeme jako diví - tento týden bere soundtrack k filmovému trháku dvojku. "Punkový království" Visacího zámku zlato z minula neudrželo, tento týden vládne pouze na trojce.

"Tři Bratři" jsou těsně pod medailovými pozicemi. Rockoví veteráni Led Zeppelin jsou s remasterovanou deskou "Physical Graffiti" pátí. Na šestém místě máme interpretku, která by se dala přirovnat ke kombajnu, jenž místo obilí sklízí hudební ocenění. Řeč je o Anetě Langerové, která minulý pátek v rámci vyhlášení vítězů tradiční ankety Žebřík, kterou lze bez nadsázky označit za skutečný odraz česko-slovenské hudební scény, získala prvenství v kategoriích zpěvačka, skladba a deska roku s nahrávkou "Na Radosti". Osmička patří výběrovce třiceti největších hitů dua Roxette. Na Petra Muka vzpomínáme na devítce a desítku nejprodávanějších alb uzavírá legendární Bob Dylan se "Shadows In The Night".

Top 10 - prodejnost:
  1. N Madonna - Rebel Heart
  2. ▲ Různí - Padesát odstínů šedi O.S.T.
  3. Visací Zámek - Punkový království
  4. ▼ Různí - Tři bratři O.S.T.
  5. Led Zeppelin - Physical Graffiti
  6. Aneta Langerová - Na Radosti
  7. Chinaski - Rockfield
  8. Roxette - The 30 Biggest Hits
  9. Petr Muk - Platinum Collection
  10. Bob Dylan - Shadows In The Night

Úplnou rádiovou, digitální i prodejní hitparádu pro 11. týden najdete na stránkách IFPI zde.


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY