shop.musicserver.cz
Nové desky pro 11. týden

Nové desky pro 11. týden

Vydáno: 15.03.2015 13:57 v sekci Nové desky - Tomáš Parkan a Petra Hubáčková | foto: facebook interpreta

Až se v pondělí vydáte do obchodů s hudbou, budou tam na vás čekat především novinky Marka Knopflera a Terezy Černochové. Budete se moci seznámit s australskými Sheppard, jazzmany potěší Marcus Miller a milovníci minimalismu zaplesají na Chopinem v podání Ólafura Arnaldse a Alice Sary Ott. Rockery potěší živák od Soilwork nebo nový projekt baskytaristy Foo Fighters Lieutenant.

Pokud se v pondělí 16. března vydáte do obchodů s hudebními nosiči, najdete tam následující novinky:

Mark Knopfler - Tracker (Universal)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: rock

Mark Knopfler - Tracker
Mark Knopfler si dal po album "Privateering" oddech tři roky, aby se mohl letos vrátit se svoji osmou sólovou deskou, kterou nazval "Tracker". Písně na toto album vznikaly nicméně několik let a sám Knopfler dodává, že jde o desku, s jejímž výsledkem je nejvíce spokojen za celou dobu své dosavadní sólové kariéry. Produkce novinky se ujal on sám, pomocníkem mu byl jeho dlouholetý kamarád a taktéž bývalý člen Dire Straits - Guy Fletcher. Ten patřil i do skupiny hudebníků, se kterou Knopfler album v londýnských British Grove Studios natáčel. Jak zjistíte ve videu na jeho VEVU, nahrávalo se analogově na magnetické pásky a na historickou, elektronkovou aparaturu. Není tedy divu, že se vedle standardní verze na CD, kam Knopfler zařadil celkem jedenáct písní, bude k mání také vinylová podoba. K dispozici bude navíc i deluxe edice se čtyřmi bonusy navíc a skalní fanoušci jistě budou v obchodech hledat i speciální box čítající CD, další bonusový disk, DVD s exkluzivním materiálem z natáčení, vinyl a několik dalších bonusů. Ukázky z desky jsou již k dispozici na Supraphonline.cz


Tereza Černochová- Škrábnutí (Supraphon)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: pop / soul /

Tereza Černochová - Škrábnutí
Po sedmi letech od vydání debutového alba "Small Monstrosities" přichází Tereza Černochová s novinkou "Škrábnutí", která ji přestaví jako spoluautorku písní, jež několik let zrály a vyvíjely se. Název je odkazem na píseň Karla Černocha "Škrábnutí, o kterém svět neví", jejíž text původně od Zdeňka Borovce zpěvačka převedla do ženské výpovědi. Nahrávka vznikala v produkci Romana Holého a na rozdíl od sólového debutu sestaveného z coververzí v angličtině ji až na jednu výjimku poskládali z původních písniček v češtině. O hudbu se podělili zpěvačka, Roman Holý a Jiří Hutárek, se kterým společně připravovala první hudební nápady pro album již od roku 2010. Svými texty přispěli mimo jiné i Lenka Dusilová s bratrem Markem, Alena Rytířová, Dan Bárta, či dvorní textař Monkey Busines Vratislav Šlapák. Roman Holý je nejen autoterm a producentem, ale i hlavním doprovodným muzikantem, programujícím základy, hrajícím na syntezátory, ale i na kytaru nebo bezpražcovou basu. Sestavu pak doplnili Jiří Hutárek, Tomáš Koudelka a Ondřej Smeykal na didgeridoo. Jak se čekání vyplatilo, zjistíte poslechem ukázek na Supraphonline.cz.


I.M.T.Smile - Na Ceste 1979 (Universal)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: pop / rock

IMT Smile - Na ceste 1979
Slovenská formace I.M.T.Smile připravila pro své příznivce novou desku. Novince s desítkou nových písní předcházel singl "Pri Tebe", který osazenstvo kapely vypustilo (obdobně jako našinci Chinaski) na svátek zamilovaných. Uvedená skladba, kterou si můžete poslechnout tady, měla u posluchačů navodit intimní, romantickou náladu a text Vlada Krausze se dotýká zejména dlouhodobého vztahu. Frontman formace Ivan tásler k celé desce prozradil: "Na albu jsme pracovali intenzivně skoro dva roky. Všechny skladby vznikly v našem nahrávacím studiu Valec. Některé hned a s jinými jsme si hráli i několik měsíců. Název alba je inspirovaný textem skladby "Cesty II. triedy", přičemž číslo 1979 představuje rok mého narození - od té doby jsem stále na nějaké cestě." Frontman složil hudbu ke všem skladbám a napsal také text písně "Pravda pred sebou". O texty ostatních písní se postaral Vlado Krausz. Naživo si nové písně můžete poslechnout 21. března, kdy formace v rámci turné zavítá do pražského Paláce Akropolis.


Lieutenant - If I Kill This Thing We're All Going To Eat For A Week (Universal)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: rock / grunge

Lieutenant - If I Kill This Thing We're All Going To Eat For A Week
Natea Mendela si ti nejzasvěcenější pamatují leda jako řadového člena Foo Fighters nebo dříve Sunny Day Real Estate. Nyní si ho hudební fanoušci budou moct zapamatovat také jako umělce s vlastní tvorbou, kterou vydává pod projektem Lieutenant. Se svou praxí se navíc nemusel obávat, že by byla nouze o fundovaný dohled: natáčelo se ve studiích Dave Grohla Studio 606 pod dohledem producenta Toshiho Kasaie. Na novách skladbách se navíc podílela řada hostů v čele s Joem Plummerem z Modest Mouse nebo Pagea Hamiltona z Helmet. Ukázky si můžete poslechnout tady.


Tip týdne

Sheppard - Bombs Away (Universal)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: indie pop

Sheppard - Bombs Away
Australští indie popový Sheppard způsobili v loňském roce v rodné Austrálii pořádný poprask. Jejich hit "Geronimo" velmi brzy překonal hranice nejmenšího kontinentu a vydal se sbírat úspěchy do světa. Kapela mezitím vydala své debutové album "Bomb Away", díky kterému loni získala osm nominací na ARIA Awards. Nakonec v křišťálový jehlan proměnili pouze jednu, ale to jim neubírá nic na atraktivitě. Nyní konečně vychází jejich album konečně i u nás. Nabídne celkem jedenáct písniček, které se vedle popu dotýkají dalších žánrů včetně folku, elektroniky, nebo surf popu a nebojí se inspirovat jak v moderním pojetí, tak i v devadesátých letech. Jak vlastně Sheppard zní, můžete zjišťovat poslechem ukázek na Supraphonline.cz. Pokud vás zaujmou, je pro vás připravená i deluxe verze se třemi songy navíc.


Soilwork - Live In The Heart Of Helsinki (Mystic Production)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: melodický death metal

Soilwork - Live In The Heart Of Helsinki
Švédskou melodic death metalovou formaci Soilwork Netřeba nijak zásadně představovat. Kapela nyní uvádí po předloňské řadovce "The Living Infinite" zbrusu nový živák "Live In The Heart Of Helsinki". Tento speciální set přináší záznam z koncertu odehraného 21. března v klubu Circus ve finských Helsinkách, kde si muzikanti připadají jako doma. Jako hosté se na scéně objevili umělci v čele s Floor Jansen, která nyní působí jako frontmanka Nightwish nebo Nathan J. Biggs známý ze Sonic Syndicate. Sám zpěvák Soilwork Björn "Speed" Strid k živáku prozradil: "Nemohlo být lepšího načasování. Na kontě máme deset vydaných desek a nás line-up je z poloviny původní a z poloviny čerstvá nová krev. Hlavně noví členové přidali našemu zvuku ty správné grády a novou energii." Set, jehož produkci obstaral Jouni Markkanen a režii Ville Liapiänen, bude k dostání v několika formátech - na BluRay a 2CD, případně jako DVD a 2CD. Ukázku najdete tady.


Sylvan - Home (Mystic Production)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: progresivní rock

Sylvan - Home
Německá rocková formace Sylvan působí na hudební scéně už od roku 1998 a nyní představují milovníkům artovnější odnože rocku novinkovou desku "Home", která se již honosí pořadovým číslem jedenáct. Muzikanti na ní opět objevují krásu koncepčního díla. Příběh se prolíná dvanáctkou nových písní a podle dosavadních recenzí se muzikanti s tématem skvěle trefili do současného světa. Ne nadarmo udělují uznávaná média vysoká (a v některých případech i téměř stoprocentní) hodnocení. Nejlépe ale uděláte, když se o kouzlu Sylvan přesvědčíte sami a poslechnete si preview.


Marcus Miller - Afrodeezia (Universal)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: jazz

Marcus Miller - Afrodeezia
Americký jazzový multiinstrumentalista, skladatel a producent Marcus Miller známý hlavně jako baskytarista, se vrací po třech letech od vydání alba "Renaissance" s novinkou "Afrodeezia". Muzikant, který spolupracoval jako producent, skladatel nebo hudebník na více než pěti stech nahrávkách včetně alb Luthera Vandrosse, Franka Sinatry, Eltona Johna, Arethy Franklin, Milese Davise, Herbieho Hancocka či Davida Sanborna, se touto deskou dostal pod křídla slavného vydavatelství Blue Note a pro jeho vznik ho inspirovala jeho role Umělce míru pro UNESCO. Celkem jedenáct kompozic se tak nahrávalo ve studiích Maroku, Paříži, Rio de Janeiru, New Orleans nebo Los Angeles. Společnost mu tam dělali například rapper Chuck D., zpěvačka Lalah Hathaway, klavírista Robert Glasper, trumpetisti Etienne Charles a Ambrose Akinmusire, kytaristi Keb’ Mo’ a Wah Wah Watson, basista Mocean Worker, varhaník Cory Henry (Snarky Puppy), cellista Ben Hong, a také muzikanti jeho koncertní kapely a dále hosté z Afriky, Jižní Ameriky a z Karibiku. Miller o albu prozrazuje více na svém VEVU.


Ólafur Arnalds & Alice Sara Ott - The Chopin Project (Universal)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: neoklasicismus / minimalismus

Ólafur Arnalds & Alice Sara Ott - The Chopin Project
Hudba Frédérica Chopina patří k velmi oblíbeným tématům alb. Nyní se po stopách díla tohoto polského hudebního skladatele vypravil také islandský skladatel a muzikant Ólafur Arnalds dohromady s německo-japonskou klavíristkou Alicí Sarou Ott. Společnými silami do neoklasicistní a minimalistické podoby přetransformovali a nahráli celkem devět Chopinových kompozic a celou nahrávku pojmenovali "The Chopin Project". V jedné z nich pak k sobě přizvali ještě norskou houslistku Mari Silje Samuelsen. S výsledkem se můžete seznámit prostřednictvím ukázek v e-shopu Amazon.co.uk.


Dove Cameron - Liv And Maddie (Universal)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: teen pop

Dove Cameron - Liv And Maddie
Disney Channel svět neustále zásobuje novými a novými zpěvačkami. Tou další, která by měla nahradit Miley Cyrus nebo Hilary Duff, je hlavní představitelka sitcomu "Liv And Maddie" Dove Cameron. Její debutové album přinese třináct písniček právě z tohoto seriálu, a tak není divu, že dostalo i stejný název. První ukázky z tohoto soundtracku nabízí VEVO kanál Disney Channel.


Max Emanuel Cenčić - The 5 Countertenors (Universal)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: klasická hudba

Max Emanuel Cenčić - The 5 Countertenors
Začátkem dubna v Praze vystoupí chorvatský kontratenor Max Emanuel Cenčić, který v současné době žije ve Vídni. Nicméně jeho nová deska do jeho programu zřejmě příliš nezapadne. Jak už název "The 5 Countertenors" napovídá, Cenčić si pro nahrávání tohoto alba k sobě přizval ještě další čtyři kontratenory. Těmi jsou Ukrajinec Yuriy Mynenko, Španěl Xavier Sabata, rumunský Valer Sabadus a jihokorejský Vince Yi. Společnými silami za podpory řeckého orchestru Armonia Atenea nazpívali a nahráli árie z oper George Friderica Handela, Josefa Myslivečka, Fernandina Bertoniho a řady dalších. Více odhaluje YouTube.com kanál vydavatelství Decca.


Pavel Bobek - Pavel Bobek a přátelé (Universal)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: country / pop / rockandroll

Pavel Bobek - Pavel Bobek a přátelé
V listopadu to byl rok, co zemřel Pavel Bobek. Během své kariéry se tento český zpěvák a architekt nikdy nebránil spolupráci se svými kolegy, a tak nyní mohla vzniknout profilová kompilace "Pavel Bobek a přátelé", která se za touto částí jeho kariéry ohlédne. Vzhledem k počtu duetů, které nahrál, se tak děje hned na dvou CD. Vedle duetů s Marií Rottrovou na albu uslyšíte vedle něho samotného i Yvonne Přenosilovou, Pavlínu Jíšovou, Karla Zicha, Wabiho Daňka, Roberta Křesťana, Michala Tučného, Katku García, Lídu Nopovou, Bolka Polívku, Miluši Voborníkovou a další.


Simple Minds - Sparkle In The Rain (30th Anniversary) (Universal)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: rock / alternativní rock / new wave

Simple Minds - Sparkle In The Rain (30th Anniversary)
Určitě to leckomu ani nepřijde, avšak průlomové album "Sparkle In The Rain" skotských Simple Minds loni oslavilo třicet let od svého vydání. Není tedy divu, že se kapela rozhodla připomenout toto LP, ze kterého pocházejí hity jako "Waterfront", "Speed Your Love To Me" nebo "Up On The Catwalk". Dělá tak prostřednictvím reedice ve čtyřech různých podobách. Vedle vinylu obsahující pouze původní album, můžete najít deluxe edici se dvěma disky, která vedle původního alba nabídne jedenáct bonusů poskládaných z prodloužených verzí, živých nahrávek, či odlišných střihů. Blu-Ray Audio přinese vedle toho všeho i hi-res verzi a album v prostorovém mixu. Pro největší fanoušky je pak připravená Super Deluxe Edice se čtyřmi CD a jedním DVD. Její složení najdete například na fanouškovském webu Simple Minds.


Dále vychází:

Allman Brothers Band - The 1971 Fillmore.../Audio (BluRay) (Universal)
Blank & Jones - Present So80S (So Eighties) 9 (Mystic Production)
Compay Segundo - Original Album Series (Warner Music)
Dětské písničky od A do Z - (Bontonland)
Dinah Washington - Original Album Series (Warner Music)
Emile Haynie - We Fall (Universal)
Groundhogs - Original Album Series (Warner Music)
Heroes Del Silencio - Original Album Series (Warner Music)
Moody Blues - The Polydor Years (Bertus)
Různí - Mega Hits 2015/1 (Universal)
Různí - Mýdlový princ (muzikál) (Popron Music)
Sarah Vaughan - Original Album Series (Warner Music)
Taize - Taize-Music Of Unity+Peace (Universal)
Triana - Original Album Series (Warner Music)
Whyzdom - Symphony For A Hopeless God (Mystic Production)

Vychází na vinylu:
Augustines - Augustines (Universal)
Mark Knopfler - Tracker (Universal)
Ranger - Where Evil Dwells (Universal)
Simple Minds - Sparkle In The Rain (Universal)
Velvet Underground - The Velvet Underground (Universal)

Reedice:
Cesaria Evora - The Essential (Sony Music)
Peter Gabriel - New Blood (Universal)
Peter Gabriel - New Blood/Special Edition (Universal)
Peter Gabriel - Passion (Universal)
Peter Gabriel - Peter Gabriel 1 (Universal)
Peter Gabriel - Peter Gabriel 2 (Universal)
Peter Gabriel - Peter Gabriel 3 (Universal)
Peter Gabriel - Peter Gabriel 4 (Universal)
Peter Gabriel - Plays Live Highlights (Universal)
Peter Gabriel - Shaking The Tree-16 Golden (Universal)
Peter Gabriel - So (Universal)
Peter Gabriel - So/3CD (Universal)
Peter Gabriel - Us (Universal)

NÁZORY
  • Hilary Duff je jedna z nejlepších Disney zpěva (Anonym, 15.03.2015 17:56) Reagovat

    Hilary Duff je jedna z nejlepších Disney zpěvaček. Nějaká Dove Cameron nemá šanci.

  • Reedice (Jan, 16.03.2015 13:38) Reagovat

    To je k posrání. Zase vychází už několikátá reedice několikáté reedice.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY
We Are Domi - Love Every Part Of It 9/10
Video: We Are Domi doplnili skvělý elektropopový song "Love Every Part Of It" netradičním videoklipem Trojice We Are Domi, jež se mnohým vryla do paměti v roce 2022 svojí účastí v Eurovizi, přichází s povedenou písničkou "Love Every Part of It". V ní se snaží bořit stereotypy a noří se do tlaků společenských očekávání ve... čtěte zde
Vydáno: 28.03.2024 14:00 v sekci Audio / Video | Video
Nové desky 12/2024 - od Elbow přes Shakiru po Janu Kirschner
Nové desky 12/2024 - od Elbow přes Shakiru po Janu Kirschner Už týden před Velikonocemi přišla do obchodů velmi bohatá nadílka novinek v čele se Shakirou, Elbow, Gossip nebo Alestorm. K nim se přidali například Gary Clark Jr., Fletcher, Kenny Chesney, Empress Of, Pnau, The Veronicas a zejména... čtěte zde
Vydáno: 27.03.2024 22:00 v sekci Novinky | Nové desky
The Jesus and Mary Chain - Glasgow Eyes 7/10
Recenze: The Jesus And Mary Chain oslavují deskou "Glasgow Eyes" 40 let na scéně Píše se rok 2024 a je tak trochu zázrak, že The Jesus And Mary Chain stále tvoří hudbu. Když se totiž v roce 1999 rozpadli, málokoho napadlo, že bratři Jim a William Reidovi budou ještě někdy spolupracovat. A přece se teď vracejí... čtěte zde
Vydáno: 27.03.2024 16:15 v sekci Recenze
Justin Timberlake - Everything I Thought It Was 8/10
Recenze: Justin Timberlake se na "Everything I Thought It Was" trochu zacyklil. Ale to nevadí Justinu Timberlakovi lze vyčítat ledacos, ale určitě nelze tvrdit, že neexperimentuje. Naopak - snahu vykročit ze zajetých trendů a vyšlapávat nové cesty ukazuje celou svou dospělou kariéru. A daří se mu. Kromě toho, že se stal... čtěte zde
Vydáno: 27.03.2024 08:30 v sekci Recenze
Shakira - Las Mujeres Ya No Lloran 7/10
Recenze: Shakira už nepláče. Na desce "Las Mujeres Ya Na Lloran" si drží solidní laťku Na obalu své dvanácté studiovky "Las Mujeres Ya Na Lloran" (česky "Ženy už nepláčou") je Shakira vyobrazena se slzami stékajícími po její tváří, které se mění v drahokamy. Předloňský rozchod s fotbalistou Gerardem Piquém sice ve... čtěte zde
Vydáno: 26.03.2024 15:00 v sekci Recenze
SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY
- Nové desky 12/2024 - od Elbow přes Shakiru po Janu Kirschner (27.03.2024 22:00)
- Video: Sheppard došli na okraj Země a našli tam velký hit. Alespoň v to doufají (23.03.2024 15:08)
- Nové desky 11/2024 - od Justina Timberlakea přes The Black Crowes po Kacey Musgraves (20.03.2024 21:00)
- Audio: Mark Knopfler rekrutoval muzikantskou smetánku a společně nahráli novou verzi jeho skladby "Going Home" (20.03.2024 12:14)
- Nové desky 10/2024 - od Ariany Grande přes Judas Priest po Norah Jones (13.03.2024 21:10)
- Nové desky 9/2024 - od Jacoba Colliera přes Kaiser Chiefs po Liama Gallaghera s Johnem Squirem (06.03.2024 20:41)
- Nové desky 8/2024 - od Roda Stewarta přes MGMT po Amaranthe (28.02.2024 22:30)
- Nové desky 7/2024 - od Jennifer Lopez přes Idles po Jasona Derula (21.02.2024 22:39)
- Nové desky 6/2024 - od Thoma Artwaye přes Zaru Larsson po Ushera (14.02.2024 21:31)
- Nové desky 5/2024 - od Kateřiny Marie Tiché přes L Devine po Kirina J Callinana (07.02.2024 16:00)

ALBUM TÝDNE 13/2024

Moimir Papalescu & The Nihilists
Mystery Women In The Acid Pools

Jedna z mnoha tváří Moimira Papalescu, projekt Moimir Papalescu & The Nihilists, dlouhá léta spal. V roce 2006 odešel po albu "Lewis Neptune" na vrcholu. Trojici protagonistů zaválo tvůrčí pnutí různými směry, po sedmnácti letech se ale spojilo pro nové album "Mystery Woman In the Acid Pools". Povedlo se?

8/10

NEJČTENĚJŠÍ ČLÁNKY (za poslední týden)

FILMSERVER.CZ PÍŠE

FULLMOONZINE.CZ PÍŠE

SPARK PÍŠE

CO, KDY, KDE   (doporučujeme)

Pá 29.03.
Judas Priest (UK) / Saxon (UK) / Uriah Heep (UK) (O2 arena, Praha)
Út 09.04.
The Academic (IRL) (Futurum Music Bar, Praha)
Út 16.04.
Dave Matthews Band (US) (O2 Universum, Praha)
Út 16.04.
Lil Tracy (US) / Brennan Savage (US) (Fuchs2, Praha)
St 17.04.
Foreign Beggars (UK) (Bike_Jesus, Praha)
Čt 18.04.
Slash feat. Myles Kennedy & The Conspirators (US) (Winning Group arena, Brno)
Ne 21.04.
Fletcher (SaSaZu, Praha)
Út 23.04.
Walter Trout (US) (Divadlo Archa, Praha)
St 08.05.
Tate McRae (US) (Forum Karlín, Praha)
So 11.05.
Rammstein (DE) (Letiště Letňany, Praha)

» zobrazit všechny akce «

OBLÍBENÍ INTERPRETI (za poslední týden)

Prince Vladimír Mišík The Prodigy Justin Bieber Queen AC/DC Adele Kabát Karel Gott Rush U2 Bono Sia Paws Taylor Swift Télépopmusik Madonna Dua Lipa Lucie Vondráčková Mirai
filmserver.cz na Facebooku filmserver.cz na Twitteru filmserver.cz na LinkedIn filmserver.cz na YouTube
musicserver.cz - hudba od začátku do konce
©2010-2024 IMEG s.r.o. | Vyrobil Prolidi.cz
Kontaktní informace | Informace o inzerci | Redakce | Volná místa | Zásady ochrany o.ú. | Mobilní verze | ISSN 1803-6309
Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu IMEG s.r.o. zakázáno.
Tento server byl v roce 2023 podpořen Ministerstvem kultury České republiky.
smile music: spark | fakker | czech blade | musicserver | full moon | xplaylist | day after | filmserver | webglobe
Zavřít reklamu