Co nového u Lady Gaga? Oscarová sláva, filmová písnička a role v seriálu

28.02.2015 16:45 - Josef Martínek | foto: facebook interpreta

Lady Gaga sice už předem avizovala, že na rok 2015 nechystá žádnou novou desku, přesto je kolem její osoby v prvních dvou měsících roku pořádně rušno. Kromě toho, že se mluví o spolupráci s Giorgio Moroderem či s fenomenální Adele a zpěvačka získala za jazzové album s Tony Bennettem další Grammy, se její poslední aktivity hojně dotýkají i filmového světa. Za vše mluví její vystoupení na Oscarech, které velebí diváci i média.

Zpěvačka předvedla během ostře sledované noci medley písní z muzikálového filmu "The Sound Of Music", který letos slaví padesát let, a vzdala tak hold hlavní hvězdě Julie Andrews. Vystoupení mělo silný dopad zejména na sociálních sítích: na Facebooku i na Twitteru totiž bylo nejdiskutovanějším momentem večera. Slovy chvály nešetřila ani velká média, například známý magazín Rolling Stone ocenil, že "Gaga vytáhla každý vysoký tón", zatímco třeba britský list The Mirror ji označil za vítězku letošních Oscarů. Týdeník TIME pak poznamenal, že zpěvačky typu Miley Cyrus či Katy Perry své kolegyni "něco dluží".

Že se Lady Gaga začíná z dřívější provokatérky stále častěji stavět spíše do role divy s mocným vokálem, dokazuje i nová písnička "Till It Happens To You", kterou nahrála pro nový dokumentární film "The Hunting Ground". Ten se v amerických kinech promítá od tohoto víkendu a stejně jako doprovodný song se zabývá tématikou sexuálního násilí. Klavírní baladu, kterou pro Lady G. napsala známá skladatelka Diane Warren, najdete k poslechu neoficiálně na internetu. I když zatím jen v nízké kvalitě.

Poslední novinkou z tábora Lady Gaga je informace, že si americká umělkyně zahraje v páté řadě populárního amerického hororového seriálu "American Horror Story". Jakou roli ztvární, zatím není jasné. Už teď ale zpěvačka na říjnovou premiéru láká propagačním videem, které sdílela prostřednictvím sociálních sítí. My ho přikládáme níže, spolu s výše zmíněným, do nebes vychvalovaným oscarovým číslem.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY