"Uptown Funk" posedmé kraluje Británii. Nejvíce alb prodala Meghan Trainor

02.02.2015 15:00 - Josef Martínek | foto: facebook interpreta

Hit "Uptown Funk" Marka Ronsona a Bruna Marse nadále roste do obřích rozměrů - v Británii se pánové sedmým singlovým triumfem vyrovnali Leoně Lewis, která stejně dlouho vévodila žebříčku před osmi lety. V první pětce odstartovala nečekaně znějící Rihanna. V albech bodují debutantky Meghan Trainor a Rae Morris.
Mark Ronson feat. Bruno Mars - Uptown Funk
© facebook interpreta
SINGLY - Strávit sedm týdnů na vrcholu singlového žebříčku, to se naposledy povedlo v roce 2007 Leoně Lewis s megahitem "Bleeding Love". Nyní to zopakovali Mark Ronson a Bruno Mars. Nadvládu jejich "Uptown Funk" přerušil na konci prosince na jeden týden vítěz X Factoru Ben Haenow, od té doby ale funk-popová hymna znovu válí a letos ještě na jedničku nikoho jiného nepustila. Také tento týden se navíc v dílčí statistice streamů písnička dostala přes dva miliony, konkrétně na 2,3 milionu, čímž drží konkurenci daleko za zády.

Dvojkou vylepšil své maximum Hozier, který je v tuto chvíli vážným adeptem na vystřídání vedoucího dua. Kromě "Take Me To Church" si na příští zlato brousí zuby i Ellie Goulding, jejíž "Love Me Like You Do" coby doprovod k filmu "Padesát odstínů šedi" vychází na ostrovech tento týden.

Zpět ale do aktuálního pořadí - na trojce je totiž překvapení v podobě Fergie a "L.A.Love (La La)". Pro hvězdu z Black Eyed Peas se jedná o návrat na medailové pozice po osmi letech, naposledy se totiž do první trojice vmáčkla v roce 2007 s baladou "Big Girls Don't Cry". Aktuální singl přitom v dalších zemích žádné velké úspěchy neslaví, třeba v USA je jeho maximem číslo dvacet sedm.

Meghan Trainor s "Lips Are Movin'" ztratila dvě příčky a patří jí čtyřka, řeč o ní ale bude ještě v albech. Na pětce startuje nečekaně znějící novinka trojlístku Rihanna, Kanye West a Paul McCartney, která překvapuje svým uvolněným zvukem. Zajímavostí je, že singl "FourFiveSeconds" dosud není oficiálně k poslechu - pokud fanoušci nechtějí využívat neoficiální kanály, musí si novinku koupit.

V druhé polovině první desítku pak najdeme už jen jednu novinku - sedmou Karen Harding a "Say Something". Philip George, Ed Sheeran, Olly Murs ve spolupráci s Demi Lovato a Avicii už se naopak na předních místech hřejí opakovaně.

    Top 10 - singly:
  1. Mark Ronson feat. Bruno Mars - Uptown Funk
  2. Hozier - Take Me To Church
  3. Fergie - L.A.Love (La La)
  4. Meghan Trainor - Lips Are Movin'
  5. N Rihanna feat. Kanye West & Paul McCartney - FourFiveSeconds
  6. Philip George - Wish You Were Mine
  7. N Karen Harding - Say Something
  8. Ed Sheeran - Thinking Out Loud
  9. Olly Murs feat. Demi Lovato - Up
  10. Avicii - The Nights

Kompletní singlový žebříček je k vidění zde.

Meghan Trainor - Title
© facebook interpreta
DESKY - Meghan Trainor to dokázala - poté, co po zlatě debutového singlu triumfovala i s první deskou v USA, se jí stejný kousek povedlo zopakovat také na ostrovech. Album "Title" obsahující #1 hit "All About That Bass" a další úspěšný song "Lips Are Movin'" chtěli v uplynulém týdnu Britové úplně nejvíc. Na rozdíl od zpěvaččiny domoviny se však nejednalo o žádný suverénní triumf, druhý Ed Sheeran s "X" zaostal jen o pět tisíc prodaných kopií.

Minule vítězný Mark Ronson klesl s vesměs chválenou čtvrtou řadovkou "Uptown Special" na bronz, za ním pak na čtyřce a pětce následují ostřílení hitparádoví mazáci Sam Smith a George Ezra, bez jejichž nahrávek "In The Lonely Hour" a "Wanted On Voyage" si už první desítku snad ani neumíme představit. Podobnou trvalkou se ale vedle nich začíná stávat také Taylor Swift, jež s "1989" boduje v Top 10 od říjnového vydání. Taková výdrž u jejích předchozích desek nebyla na britském trhu, na rozdíl od toho zámořského, pravidlem. Nyní ji najdeme na osmičce.

O dvě pozice si polepšil Hozier, jehož stejnojmenná prvotina nyní boduje na šestce. Vzhledem k rostoucí oblibě hitu "Take Me To Church" není další růst rozhodně vyloučen. Z novinek se do nejvyšší desítky prodraly ještě dva kousky - sedmičku berou indie rockeři The Charlatans s "Modern Nature" a devítku pak debutantka Rae Morris. Její "Unguarded" jsme, mimochodem, na musicserveru vyhlásili albem týdne.

První desítku uzavírají Fall Out Boy, kteří se s "American Beauty/American Psycho" ještě před týdnem těšili ze stříbra. Nevešli se do ní novinkoví Papa Roach, "F.E.A.R." se musí spokojit se třináctkou. A v první dvacítce najdeme i desku, která se nám v redakci podle výsledků výročního hlasování v minulém roce líbila úplně nejvíc - je jí "1000 Forms Of Fear" Sii.

    Top 10 - alba:
  1. N Meghan Trainor - Title
  2. Ed Sheeran - X
  3. Mark Ronson - Uptown Special
  4. Sam Smith - In The Lonely Hour
  5. George Ezra - Wanted On Voyage
  6. Hozier - Hozier
  7. N The Charlatans - Modern Nature
  8. Taylor Swift - 1989
  9. N Rae Morris - Unguarded
  10. Fall Out Boy - American Beauty/American Psycho

Kompletní albový žebříček je k vidění zde.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY