Turné Enter Shikari, hvězd britské tvrdé muziky, navštíví i Prahu

04.01.2015 09:35 - Veronika Ondečková | foto: Vojta Florian / musicserver.cz

Veleúspěšná britská čtveřice Enter Shikari se dala dohromady v roce 2003 následkem rekrutace většiny členů předcházející kapely Hybryd. Svoji popularitu založila na chytlavé kombinaci dvou základních prvků - tvrdého a tanečního. Pro debutovou desku "Take To The Skies" se stal charakteristickým mix post-hardcoreu a metalu, doplněný zejména o elektrizující trance. Prvotina skupině vynesla ocenění v rámci prestižních NME Awards (konkrétně v kategorii hudební inovace) a stala se odrazovým můstkem pro další úspěchy (například vítězství ve čtenářské anketě časopisu Kerrang!, dvojnásobné první příčce v MTV2 Rock Top Ten aj.).

Momentálně se Enter Shikari řadí mezi jedny z nejzábavnějších kapel naživo a rozšiřují repertoár o novinkové album "The Mindsweep", které vyjde už v lednu letošního roku. Jako první vlaštovku formace vypustila singl "The Last Garrison", který se okamžitě stal jednou z nejhranějších záležitostí nejen britské BBC. Následovalo vydání doprovodného videa, a to i k dalším peckám "Never Let Go Of The Microscope" a "Slipshod". V očekávání bylo samozřejmě dlouho i turné, které je nyní v plném proudu a v lednu doputuje také do Česka.

Pro skupinu to bude už několikátá zastávka u nás (v minulosti se tu objevila například coby předkapela Linkink Park nebo jeden z tahounů Rock for People v roce 2012). Nadcházející gig proběhne už 13. ledna v pražském Lucerna Music Baru, kam zavítá společně s britskými kolegy The Hacktivist. Vstupenky už ale bohužel seženete nejspíš jenom jako podpultovku, protože prodejní sítě hlásí vyprodáno. Kdo se s nákupem opozdil, nemusí naštěstí zoufat déle než do léta, kdy se Enter Shikari objeví jako headliner hlavního pódia festivalu Mighty Sounds.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY