shop.musicserver.cz
Pohled do českých hitparád - 49. týden 2014

Českému éteru vládne rebelka Charli XCX, Aneta má nejprodávanější novinku v albech

Vydáno: 09.12.2014 16:04 v sekci České hitparády - Martin Kocián | foto: facebook interpreta

Po kratší odmlce, kdy české žebříčky stagnovaly, se vracíme ke komentářům hitparád IFPI. Po kolegyni Šindlauerové přebírám pomyslné žezlo stejně, jako jej v rádiích s "Boom Clap" přebírá britská zpěvačka Charli XCX po Chinaski. V prodeji nedokázala rockové legendy Pink Floyd sesadit ani nová Aneta Langerová.

Charli XCX - Boom Clap
© facebook interpreta
RÁDIA - První singl "Boom Clap" z nového alba Charli XCX "Sucker", které v zámoří vychází příští pondělí, dokázal přerušit vítězné tažení Chinaski s jejich otravnou odrhovačkou "Víno" k ještě otravnějšímu seriálu "Vinaři". Kapela se tedy musí nově spokojit se stříbrem. Co se týče vedoucí Charli XCX, "Boom Clap" je zároveň soundtrackem k velmi zdařilému romantickému dramatu "Hvězdy nám nepřály". Stejný úspěch by si určitě zasloužila i její hymna všech školáku "Break The Rules".

Na medailové pozice se po úspěchu na Slavících vrací i hitovka "V blbým věku" od Xindla X, která zvítězila v nové kategorii Nejstreamovanější píseň na internetu a vyšoupla z bronzu na sedmičku summer anthem "Prayer In C" tria Lilly Wood & The Prick and Robin Schulz.

Na neoblíbeném čtvrtém místě se již několik týdnu drží bývalý člen skupiny Mattafix, Marlon Roudette, s "When The Beat Drops Out".

Do první desítky se poprvé podívaly šestá Becky G. se "Shower" nebo "Geronimo" od australské partičky Sheppard na osmičce.

Nejvýše umístěnou novinkou je opětovná aktualizace charitativního vánočního songu "Do They Know It's Christmas?" od projektu Band Aid 30, do kterého se letos zapojila jména jako Ed Sheeran, One Direction, Paloma Faith, Ellie Goulding, Seal, Sam Smith, Sinéad O'Connor, Rita Ora, Emeli Sandé, Bastille nebo Olly Murs. Ze všech verzí je tahle nejslabší, ale o to tady přeci nejde.

Za zmínku stojí ještě novinka "Baby Don't Lie" znovuzrozené Gwen Stefani (73.) nebo spolupráce Marka Ronsona s Brunem Marsem - "Uptown Funk" je nejníže umístěnou novinkou.

Top 10 ČR - rádia:
  1. Charli XCX - Boom Clap
  2. Chinaski - Víno
  3. Xindl X - V blbým věku
  4. Marlon Roudette - When The Beat Drops Out
  5. Meghan Trainor - All About That Bass
  6. Becky G. - Shower
  7. Lilly Wood & The Prick and Robin Schulz - Prayer In C
  8. Sheppard - Geronimo
  9. David Guetta feat. Sam Martin - Lovers On The Sun
  10. Calvin Harris & John Newman - Blame

Pink Floyd - The Endless River
© facebook interpreta
PRODEJNOST – Na trůnu albového žebříčku se zuby nehty drží nahrávka "The Endless River" od rockových veteránů Pink Floyd. Nesesadila ji ani očekávaná novinka Anety Langerové "Na Radosti". Zpěvačka tak poprvé ve své kariéře nedosáhla zlata v prvním týdnu po vydání. S velkou pravděpodobností za to může fakt, že Aneta prodala velké množství CD v exkluzivním předprodeji přes svůj web a tato čísla se, jak je známo, do hitparádových dat nezapočítávají. Zpěvačku však může těšit, že je nejprodávanějším českým interpretem a vévodí i digitálním žebříčkům na iTunes, Supraphonu nebo v prodejnách Bontonlandu. Album "Na Radosti" sklízí pochvalné recenze ze všech stran jak od hudebních kritiků, tak od samotných posluchačů, a dokonce i na Facebooku Akademie populární hudby se už objevila zmínka, že je Langerová horkou kandidátkou na cenu Anděl za rok 2014.

Druhá nejvýše položená novinka sídlí na bronzu. Na svědomí ji mají další rockové legendy AC/DC se studiovkou "Rock Or Bust", na které poprvé nepracoval zakládající člen Malcolm Young, ale jeho synovec Stevie Young.

Novinkám museli ze stupínků vítězů ustoupit Bratři Ebenové s "Časem holin" (ze dvojky na brambory) a Václav Neckář, jenž s "Mezi svými“ bere pětku. Do elitní desítky se nám "S pomocí přátel" a fanoušků probojoval novopečený Slavík Karel Gott, který si polepšil z minulého čtrnáctého místa.

Z novinek je třeba ještě vyzdvihnout novou "Desku" Vojty Dyka, která startuje na šedesáté příčce, a o šest pozic dále vzpomíná Lenka Filipová na své "Best Of".

Top 10 - prodejnost:
  1. Pink Floyd - The Endless River
  2. new Aneta Langerová - Na Radosti
  3. new AC/DC - Rock Or Bust
  4. Bratři Ebenové - Čas holin
  5. Václav Neckář - Mezi svými
  6. Chinaski - Rockfield
  7. Michal Horáček a František Segrado - Segrado
  8. ▼ Různí - Tři bratři O.S.T.
  9. ▼ Zaz - Paris
  10. Karel Gott - S pomocí přátel

Úplnou rádiovou i prodejní hitparádu pro 49. týden najdete na stránkách IFPI zde.

NÁZORY
  • Do toho Anet! (JK, 09.12.2014 16:32) Reagovat

    Doufám, že příští týden bude 1. :)

  • Rebelka?? (aaaa, 09.12.2014 17:32) Reagovat

    Ubohost ne rebelie

  • Digital (Lucas, 10.12.2014 01:21) Reagovat

    Opět pokládám stejnou otázku - a co digitální hitparáda? Podle mě je z nich nejzajímavější, tam se aspoň něco děje! Aneta tam má dokonce myslím 5 písniček třeba.

  • To se divím, že Aneta není první :( na iTunes ... (Dave, 10.12.2014 11:37) Reagovat

    To se divím, že Aneta není první :( na iTunes i třeba na Bontonlandu je nejprodávanější (nebo aspoň několik dnů byla) - ale pravda je, že i já jsem si album koupil na jejím oficiálním webu... škoda, že se jí opět nepodařilo dosáhnout v prvním týdnu jedničky, je to její nejlepší album :)

    • Re: To se divím, že Aneta není první :( na iTunes ... (Anonym, 10.12.2014 15:31) Reagovat

      no právě že je všude první, tak jsem taky počítal, že bude 1

DOPORUČENÉ ČLÁNKY
Aneta Langerová - Není na škodu se jednou za čas ohlédnout zpět
Rozhovory: Aneta Langerová - Není na škodu se jednou za čas ohlédnout zpět "Dvacet let za mnou. Mám pocit, že nemusím nikomu nic dokazovat, ani sama sobě. Důležité je vnímat hudební cestu takovou, jaká je, a nepřetvářet ji do něčeho, co není," říká bilancující Aneta Langerová. Výběrové dvojalbum... čtěte zde
Vydáno: 19.04.2024 08:00 v sekci Publicistika | Rozhovory
Fletcher - In Search of the Antidote 8/10
Recenze: Fletcher na "In Search of the Antidote" hledala, až našla Americká zpěvačka Fletcher svou kariéru sice odstartovala hned v první řadě amerického X Factoru, stalo se to ale už dávno. Tak dávno, že si tuto informaci můžeme odbýt hned v perexu a celý článek věnovat jejímu skvělému... čtěte zde
Vydáno: 18.04.2024 16:00 v sekci Recenze
Pohled do českých hitparád - 15. týden 2024
Kometa roku 2024 Benson Boone debutuje v top trojce české albové hitparády Letošní rok sice ještě nedošel ani do své třetiny, vypadá to však, že o jeho největším hudebním objevu je rozhodnuto. Americký zpěvák Benson Boone boduje po úspěchu singlu "Beautiful Things" také s albovou prvotinou. Nahrávka... čtěte zde
Vydáno: 18.04.2024 10:00 v sekci Novinky | České hitparády
Dave Matthews Band, O2 universum, Praha, 16.4.2024
Naživo: V hlavní roli hudba. Dave Matthews Band přivezl do pražského O2 universa neokázale strhující koncert Dave Matthews Band v Česku zahrál poprvé až před pěti lety. Na kapelu s více než třiceti lety na hrbu je to docela pozdě. Návrat poté zhatila pandemie. Nakonec se dobrá věc podařila a Prahu letos americká parta nevynechala.... čtěte zde
Vydáno: 17.04.2024 20:21 v sekci Naživo
Livin Free - Lost in the City 8/10
Video: Livin Free představují klip "Lost in the City", nová deska vyjde koncem dubna Klávesista a zpěvák Honza Holeček (mj. Flamengo Reunion Session či Energit) a jeho kapela Livin Free už brzy zveřejní druhé společné album. Deska nazvaná "From Cradle to Coffin" vyjde u labelu Supraphon na CD, LP i digitálně už... čtěte zde
Vydáno: 17.04.2024 18:00 v sekci Audio / Video | Video
SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY
- Rozhovory: Aneta Langerová - Není na škodu se jednou za čas ohlédnout zpět (19.04.2024 08:00)
- Kometa roku 2024 Benson Boone debutuje v top trojce české albové hitparády (18.04.2024 10:00)
- Mezi rappery se do české albové top desítky vetřela countryová Beyoncé (11.04.2024 08:00)
- Charli XCX představila dva nové singly i tracklist desky "Brat" (04.04.2024 10:54)
- Nejdřív Benson Boone, teď Artemas. Český digitální žebříček ukazuje, že pop se vrací do hry (04.04.2024 08:00)
- Dua Lipa a Benson Boone stále vládnou singlovým žebříčkům, The Rolling Stones jsou hranější než Mirai (29.03.2024 08:30)
- Video: Chinaski i po třiceti letech hraní hlásají: "Mám chuť zlobit." A tak zlobí. V klipu jedou i BDSM (28.03.2024 08:55)
- Rapem ovládanou top desítku českého albového žebříčku osvěžili Ariana Grande a Judas Priest (21.03.2024 19:30)
- Nové desky 11/2024 - od Justina Timberlakea přes The Black Crowes po Kacey Musgraves (20.03.2024 21:00)
- Nejhranější domácí písničku obstarali filmoví Kryštof, celkově dál vede Dua Lipa (14.03.2024 10:00)

ALBUM TÝDNE 16/2024

The Libertines
All Quiet On The Eastern Esplanade

Je tomu už dlouhých devět let, co The Libertines fanouškům naservírovali povedenou desku "Anthems For Doomed Youth". Nyní se anglická formace vrací, aby se vytáhla se svým dlouho očekávaným čtvrtým albem "All Quiet On The Eastern Esplanade". Obstála také tentokrát?

8/10

NEJČTENĚJŠÍ ČLÁNKY (za poslední týden)

FILMSERVER.CZ PÍŠE

FULLMOONZINE.CZ PÍŠE

SPARK PÍŠE

CO, KDY, KDE   (doporučujeme)

Pá 19.04.
Queenie (O2 universum, Praha)
Ne 21.04.
Fletcher (SaSaZu, Praha)
Út 23.04.
Walter Trout (US) (Divadlo Archa, Praha)
St 08.05.
Tate McRae (US) (Forum Karlín, Praha)
So 11.05.
Rammstein (DE) (Letiště Letňany, Praha)
Ne 12.05.
Ari Abdul (US) (Rock Café, Praha)
St 15.05.
30 Seconds To Mars (UK) (Sportovní hala FORTUNA, Praha)
St 15.05.
Willie & The Bandits (UK) (Zasekávák, Praha)
Čt 16.05.
The Matt Schofield Trio (UK) (Palác Akropolis, Praha)
Čt 16.05.
Danny Brown (US) (Roxy, Praha)

» zobrazit všechny akce «

OBLÍBENÍ INTERPRETI (za poslední týden)

The Prodigy Prince Justin Bieber Vladimír Mišík Kabát Themroc AC/DC Adele Queen Sia U2 Taylor Swift Bono Rush Mirai Beyoncé Lady Gaga Linkin Park Liam Gallagher Imagine Dragons
filmserver.cz na Facebooku filmserver.cz na Twitteru filmserver.cz na LinkedIn filmserver.cz na YouTube
musicserver.cz - hudba od začátku do konce
©2010-2024 IMEG s.r.o. | Vyrobil Prolidi.cz
Kontaktní informace | Informace o inzerci | Redakce | Volná místa | Zásady ochrany o.ú. | Mobilní verze | ISSN 1803-6309
Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu IMEG s.r.o. zakázáno.
Tento server byl v roce 2023 podpořen Ministerstvem kultury České republiky.
smile music: spark | fakker | czech blade | musicserver | full moon | xplaylist | day after | filmserver | webglobe
Zavřít reklamu