shop.musicserver.cz
Taking Back Sunday, Marmozets, Blitz Kids, Roxy, Praha, 3.12.2014

Krátké dostaveníčko s Taking Back Sunday připomínalo sraz spolužáků po letech

Vydáno: 04.12.2014 15:34 v sekci Naživo - Jan Trávníček | foto: Čestmír Jíra / musicserver.cz

V dobách své největší slávy u nás nikdy nehráli, očekávanou únorovou premiéru kvůli koncertu v Británii odřekli, a když konečně došlo na věc, nelze říct, že by si emo-rockeři z Taking Back Sunday všechny své resty umazali. Ze dvou třetin zaplněný klub Roxy se totiž trápil hlavně se zvukem a stopáží.

Live: Taking Back Sunday

místo: Roxy, Praha
datum: 3. prosince 2014
support: Blitz Kids, Marmozets
setlist Marmozets: Born Young And Free, Practice, It Is Horrible, Captivate You, Why Do You Hate Me, Hit The Wave, Move, Shake, Hide, Vibe Tech
setlist Taking Back Sunday: What's It Feel Like To Be A Ghost?, A Decade Under The Influence, Number Five With A Bullet, Stood A Chance, Liar (It Takes One To Know One), Timberwolves At New Jersey, Faith (When I Let You Down), Better Homes And Gardens, You're So Last Summer, Error: Operator, Flicker, Fade, You Know How I Do, Cute Without The "E" (Cut From The Team), MakeDamnSure.
Fotogalerie

Taking Back Sunday, Roxy, Praha, 3.12.2014
© Čestmír Jíra / musicserver.cz
Předskakující Blitz Kids absolvovali svůj krátký set už o půl osmé a byť jejich debut "The Good Youth" patří k příjemným překvapením na pop-punkové scéně, z publika na jejich snažení dohlíželo sotva pár desítek fanoušků. Kapela ale hrála s takovou energií jako by jich tam bylo stokrát víc. Skvěle odsýpající koncert, který dal v mnohém vzpomenout na jarní zastávky You Me At Six a All Time Low (jimž Blitz Kids rovněž předskakovali), tak brzdil jen příšerný zvuk, díky němuž byly vokály i kytarové linky přehlušeny údery do blán bicích.

Velmi podobná situace nastala i u následujících Marmozets. Opět vynikající debut "The Weird And Wonderful Marmozets", opět skvělý výkon a nasazení formace, jejichž post-hardcorově řvoucí zpěvačka Becca Macintyre se navíc vydala zařádit si do davu a opět velmi špatný zvuk, které veškeré pozitivní aspekty přebíjel.

Taking Back Sunday, Roxy, Praha, 3.12.2014
© Čestmír Jíra / musicserver.cz
Blitz Kids slíbili návrat v únoru, studenti triků od Dead Sary, The Dirty Youth či raných Paramore zase naznačovali léto. Snad se tedy obou skupin za lepších technických podmínek ještě dočkáme.

A jestliže předskokany ty nejlepší časy teprve čekají, u Taking Back Sunday už se naopak dá hovořit o pomalém ústupu ze slávy. Sice stále ještě vydávají slušná alba (zvláště "Flicker, Fade" z jarní novinky "Happiness Is" zůstává dosud nepřekonanou žánrovou bombou letoška), ale komerčně nejúspěšnější období si prožili kolem roku 2006 a není příliš pravděpodobné, že se na tom v nejbližší době něco změní. Oproti mladým a nadějným z počátku večera tak jejich koncert v prvních minutách připomínal spíše středoškolský sraz spolužáků po letech.

Bylo znát, že osm let od "Louder Now" jsou z frustrovaných mladíků tátové od rodin a spíš než s natlakovanou agresivitou bojují s rostoucími pupky. Také fanoušci ze svých teenagerských let už vyrostli a na své tehdejší modly se alespoň zpočátku koncertu dívali ani ne tak s instantní euforií jako spíš s opatrným očekáváním. S každým dalším songem ale vzájemný stud opadával a radost nabírala na síle. A to nejen v obecenstvu, ale také na pódiu. Dlouhovlasému Adamu Lazzarovi zkrátka chvíli trvalo, než se z laxního příchodu s cigaretou v koutku úst proměnil v toho naštvaného divočáka oběšujícího se na šňůře od mikrofonu, jak si jej pamatujeme z videoklipů.

Taking Back Sunday, Roxy, Praha, 3.12.2014
© Čestmír Jíra / musicserver.cz
Mezi songy "A Decade Under The Influence", "Faith (When I Let You Down)" a "Better Homes And Gardens" se zpěvák podělil, že kytarista John Nolan byl v Praze na svatbě nebo že cítí mariuhanu a na moment po ní zatoužil. Fórky a pomrkávání na slečny v publiku, v němž jste mohli potkat i Kaye Buriánka (Sunshine, F V T V R E) či Lukáše Vyhnala (ex-Clou), ale s každým dalším refrénem braly za své, protože v zakouřeném klubu a s podstatně vytáhlými bicími měl frontman kolikrát co dělat, aby vše uzpíval. Se složitějšími party mu ale pomohli kolegové Nathan Cogan a John Nolan, takže až na vynechávání koncovek a občasnou nesrozumitelnost to nebyl až takový problém.

Mnohem horší ale je, že když se díky senzačním "Flicker, Fade", "Cute Without The 'E' (Cut From The Team)" a výstavní práci s dynamikou v "MakeDamnSure" kotel konečně změnil v nekontrolovatelně zběsilou zábavu, Taking Back Sunday koncert po necelé hodině utli a bez přídavků nebo důstojného rozloučení nadobro zmizeli z jeviště. Slibům z rozhovoru pro musicserver o odehrání materiálu ze všech desek tak nedostáli.

Taking Back Sunday, Roxy, Praha, 3.12.2014
© Čestmír Jíra / musicserver.cz
Ačkoliv tedy první splátka proběhla, čeští fanoušci a neworské emo-rockové ikony spolu mají nevyřízené účty i nadále. Čekat na koncert tolik let a pak místo plnohodnotné show obdržet jen zkrácený festivalový set se špatným zvukem bylo sice lepší než dostat drátem do oka žiletkou do ruky, přesto se ale nejeden návštěvník vracel domů s pocitem určitého ošizení. Tak snad příště?

NÁZORY
  • Naprosto souhlasím s článkem. Jinde hráli del (Marek, 04.12.2014 16:38) Reagovat

    Naprosto souhlasím s článkem. Jinde hráli delší sety, ale i pro početnější publikum. Pro mě toby návrat do roku 2007. Jen zpěvák skupiny Clou se jmenuje Vyhnal..., to by si autor článku na takovémto serveru mohl zjistit.

    • Re: Naprosto souhlasím s článkem. Jinde hráli del (Autor, 04.12.2014 21:14) Reagovat

      Safra, co natropí jedno písmenko navíc.. Omlouvám se, už je to opraveno. To bude asi tím, že já ho vždycky bral jako Lukema... :-)

DOPORUČENÉ ČLÁNKY
Jana Kirschner - Přestala jsem se hnát za úspěchem
Rozhovory: Jana Kirschner - Přestala jsem se hnát za úspěchem Do příběhu nového alba Jany Kirschner "Obyčajnosti" významně promluvila pandemie. V Londýně žijící zpěvačka totiž trpěla nedostatkem kontaktu se svými blízkými ze Slovenska, které dle svých slov neviděla rok. Tvorba písní pro... čtěte zde
Vydáno: 25.04.2024 15:30 v sekci Publicistika | Rozhovory
Pohled do českých hitparád - 16. týden 2024
Český albový žebříček ovládla Yzomandiasova "Paranoia" První desítka tuzemské albové hitparády zůstává i nadále v obležení rapu pro mladou generaci. Obvyklého lídra Viktora Sheena tentokrát v čele vystřídal Yzomandias s novinkou v podobě EP "Paranoia". Popový prapor drží Mirai a... čtěte zde
Vydáno: 25.04.2024 07:30 v sekci Novinky | České hitparády
Tereza Vítů - Zůstaň 7/10
Video: Někdy potěší, že herečky začnou zpívat. Jako třeba Tereza Vítů ve skladbě "Zůstaň" Když se nějaká modelka, moderátorka, nebo (díky bohu alespoň) herečka rozhodne vedle své hlavní profese pustit také na hudební dráhu, většinou to nedopadne dobře. Devět z deseti podobných pokusů zůstane pouze v naší interní... čtěte zde
Vydáno: 24.04.2024 16:00 v sekci Audio / Video | Video
Nové desky 16/2024 - od Taylor Swift přes Pearl Jam po My Dying Bride
Nové desky 16/2024 - od Taylor Swift přes Pearl Jam po My Dying Bride Aktuálnímu týdnu hudebních novinek vévodí Taylor Swift, nejen ona ale vydala nové album. Rockery a metalisty potěší kromě Pearl Jam i Billy Morrison s deskou plnou hvězd či My Dying Bride. S čerstvou muzikou se hlásí i cellista... čtěte zde
Vydáno: 24.04.2024 10:00 v sekci Novinky | Nové desky
Caleb Landry Jones - Hey Gary, Hey Dawn 10/10
Recenze: Magnum opus. Caleb Landry Jones natočil bezchybnou desku "Hey Gary, Hey Dawn" Bezmála rok a půl po předešlé řadovce "Gadzooks Vol. 2" se americký zpěvák a herec Caleb Landry Jones vrací s dalším hudebním materiálem. Jeho nové album "Hey Gary, Hey Dawn" se ale od těch předchozích přece jen trochu liší.... čtěte zde
Vydáno: 23.04.2024 16:00 v sekci Recenze
SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY
- Konec jedné éry: You Me At Six vyjíždějí na poslední turné. Zastaví se i v Praze (03.03.2024 13:26)
- Nové desky 43/2023 - od Duran Duran přes Annu K. po Taylor Swift (01.11.2023 20:30)
- Nejvíc nej: Koho neprošvihnout na Rock For People aneb Devět černých koní hradeckého festivalu (16.05.2023 08:00)
- Recenze: Před albem "This Is Why" od Paramore je lepší zavřít oči (06.04.2023 18:00)
- Nové desky 11/2023 - od U2 přes All Time Low po Kamelot (22.03.2023 20:00)
- Naživo: You Me At Six byli v Praze jen dezertem za zničujícími The Hunna (07.03.2023 21:24)
- Fotogalerie: You Me At Six přivezli do Roxy novou desku (07.03.2023 18:16)
- You Me At Six zahrají už v pondělí v pražském Roxy. Jako support je doplní aktuální fenomén The Hunna (06.03.2023 09:31)
- Naživo: All Time Low se po skoro dekádě ukázali v Praze. Zanechali po sobě pár otazníků (01.03.2023 17:22)
- Nové desky 6/2023 - od Paramore přes Rolling Stones po You Me At Six (14.02.2023 17:30)

ALBUM TÝDNE 17/2024

Mark Knopfler
One Deep River

Po nejdelší pauze mezi sólovými alby - konkrétně po šesti letech - je tu nezaměnitelný zpěvák a kytarista Mark Knopfler se svou desátou deskou "One Deep River". A jak se dalo čekat, všechno je u něj jako vždy na svém místě, nic se nezměnilo. Díkybohu.

8/10

NEJČTENĚJŠÍ ČLÁNKY (za poslední týden)

FILMSERVER.CZ PÍŠE

FULLMOONZINE.CZ PÍŠE

SPARK PÍŠE

CO, KDY, KDE   (doporučujeme)

St 08.05.
Tate McRae (US) (Forum Karlín, Praha)
So 11.05.
Rammstein (DE) (Letiště Letňany, Praha)
Ne 12.05.
Ari Abdul (US) (Rock Café, Praha)
St 15.05.
30 Seconds To Mars (UK) (Sportovní hala FORTUNA, Praha)
St 15.05.
Willie & The Bandits (UK) (Zasekávák, Praha)
Čt 16.05.
The Matt Schofield Trio (UK) (Palác Akropolis, Praha)
Čt 16.05.
Danny Brown (US) (Roxy, Praha)
Čt 16.05.
Akon (US) (Forum Karlín, Praha)
So 18.05.
King Gizzard & The Lizard Wizard (AU) (Forum Karlín, Praha)
Út 21.05.
Reverend Peyton’s Big Damn Band (US) (Lucerna Music Bar, Praha)

» zobrazit všechny akce «

OBLÍBENÍ INTERPRETI (za poslední týden)

Justin Bieber The Prodigy Prince Vladimír Mišík Taylor Swift Adele Queen Kabát Sia U2 AC/DC Rush Beyoncé Bono Mirai Lady Gaga Dua Lipa Liam Gallagher Linkin Park Imagine Dragons
filmserver.cz na Facebooku filmserver.cz na Twitteru filmserver.cz na LinkedIn filmserver.cz na YouTube
musicserver.cz - hudba od začátku do konce
©2010-2024 IMEG s.r.o. | Vyrobil Prolidi.cz
Kontaktní informace | Informace o inzerci | Redakce | Volná místa | Zásady ochrany o.ú. | Mobilní verze | ISSN 1803-6309
Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu IMEG s.r.o. zakázáno.
Tento server byl v roce 2023 podpořen Ministerstvem kultury České republiky.
smile music: spark | fakker | czech blade | musicserver | full moon | xplaylist | day after | filmserver | webglobe
Zavřít reklamu