shop.musicserver.cz
Listopad v popu 2014: Česko si podmanila Langerová, v zahraničí vládla vánoční solidarita

Listopad v popu 2014: Česko si podmanila Langerová, v zahraničí vládla vánoční solidarita

Vydáno: 12.12.2014 08:00 v sekci Publicistika - Josef Martínek | foto: facebook interpreta

Vyšly nové desky Take That či One Direction, v Česku se zastavili OneRepublic nebo Zaz a po pěti letech se nového materiálu dočkali fanoušci tuzemských hvězd Ewy Farne a hlavně Anety Langerové, jejíž "Na Radosti" je dle ohlasů jedním z alb roku. Popu byla i v listopadu kupa. Máme pro vás přehled i ankety.

Zahraniční část


NOVÉ SINGLY A VIDEOKLIPY

Beyoncé - Beyoncé
© facebook interpreta
Jedenáctý měsíc roku byl plný Beyoncé. Americká diva vydala rozšířenou verzi své loňské veleúspěšné desky "Beyoncé". A představila hned dva klipy. Zatímco vizuál "Haunted" pochází z rok starého materiálu, spontánní "7/11" je žhavou novinkou. "Poměrně nehitová píseň, sázející spíš na svíravou atmosféru než popové popěvky, dostala dokonale nasnímané, sestříhané a vyprodukované video plné odkazů na Madonnu, hororové filmy typu 'Paranormal Activity', surreálnou tvorbu Davida Lynche nebo Stanleyho Kubricka a kdovíco ještě. Koukněte, perfektní práce," byl David Věžník nadšen z prvního jmenovaného kousku. To Jaromír Koc dodal ve druhém případě i nějakou tu kritiku: "Téměř hiphopový song patří bohužel spíše k průměru. Třiatřicetiletá zpěvačka má ve své diskografii mnoho hitovějších písních, i když je třeba ocenit, že si novinku napsala sama."

Do zajímavého projektu se pustili Coldplay, kteří nabídli fanouškům nejen živák k aktuální desce "Ghost Stories", ale také interaktivní video k písničce "Ink". "Hned několikrát se děj klipu zastaví a divák bude moci kliknutím rozhodnout, jak má snímek pokračovat. I když to celé zní jako pouhá drobnost, v konečném důsledku to znamená více než tři stovky různých alternativ, tedy tři stovky verzí jednoho vizuálu. Devět z deseti." (Jaromír Koc)

Vánoční atmosféru navnadila Kelly Clarkson, která s blížícími se svátky oprášila loňskou desku "Wrapped In Red", když natočila klip k titulnímu songu, který není covervezí, ale původní písní. "Snaha přijít s novými tematickými písněmi se v přívalu dávno ohraných klasik vždy cení. Obzvlášť když je šikovně napsaná, skvěle nazpívaná a doprovázená jednoduchým, ale efektivním klipem." (Josef Martínek)

K Vánocům neodmyslitelně patří i solidarita, a tak známí hudebníci jako Band Aid 30 znovu nazpívali singl "Do They Know It's Christmas?". "Oproti originálu z roku 1984 byla opět jemně upravena aranž, text tentokrát odkazuje i k boji proti zákeřné ebole a samozřejmě také seznam vystupujících je jiný než v předchozích verzích. Výsledek zní přesto čerstvě. A nevadí, že malinko potlačuje vánoční náladu," napsal Jaromír Koc o skladbě, která triumfovala v britské hitparádě.

Songy října podle hlasování čtenářů

1.Taylor Swift - Out Of The Woods 20%
2.Gwen Stefani - Baby Don't Lie 20%
3.Ed Sheeran - Thinking Out Loud 11%

Duer Eminema a Siy "Guts Over Fear" už sice známe pár měsíců, teprve v listopadu k němu ale vyšlo video. Co na něj říká Jaromír Koc? "Song 'Guts Over Fear' má velké hitové ambice hlavně díky hostování Siy, kterou ale ani v tomto klipu neuvidíte. Její party odzpívá exotická dívka (modelka Winnie Harlow), která má úspěšnou australskou zpěvačku trošku připomínat."

Další spolupráce je o dost žhavější - Mark Ronson chystá velký comeback a singlu "Uptown Funk" s Brunem Marsem hitové ambice rozhodně nechybí. "Na klipu vlastně není nic až tak světoborného. Bruno Mars a jeho kumpáni funkují, fungují a tancují v ulicích (velko)města a nakonec se pod vlivem hybného beatu přesunou do klubu, kde to rozjedou naživo. Nic víc ale tahle píseň nepotřebuje," pěl ódy David Věžník.

One Direction - Four
© facebook interpreta
Novou desku v listopadu tradičně vydali One Direction a ve stejný měsíc představili v rámci propagace i klip "Night Changes". V něm "všichni členové absolvují rande, které se nejprve zdá být naprosto perfektním, leč ve všech případech končí naprostým fiaskem. Tento nápad sice není příliš originální, vylepšuje ho však ten fakt, že celý vizuál je prezentován z pohledů dotyčných partnerek." (Jaromír Koc)

Druhý klip vztahující se k "1989" nabídla Taylor Swift, která si v "Blank Space" zahrála pěknou potvoru, co svému partnerovi pěkně zatopí. Po pilotu "Shake It Off" se i s tímto singlem dočkala prvenství v americkém singlovém žebříku. "Taylor již několikrát uvedla, že text písně vychází z jejího života a že je jako partnerka opravdu velmi složitá. Pokud je taková, jak se prezentuje ve videu, nemůžeme se divit, že každé nové album naplní obří várkou rozchodových dojáků." (Jaromír Koc)

O dost méně zajímavé bylo nové video Fergie. "L.A. Love (La La)" nezaujal ani písničkou, ani vizuálním ztvárněním. "Klip je tak nudný, že jeho pětiminutovou stopáž skoro ani nejde přečkat do konce. Zpěvačka se po městě projíždí v podivném party-busu, spolu s tanečnicemi ukazuje svoje dokonalé křivky a špulí zadeček. Téhle selance prostě nepomůže vůbec nic," nešetřil kritickými slovy Jaromír Koc.

Různí - The Hunger Games: Mockingjay Part 1 (soundtrack)
© facebook interpreta
A co Lorde v soundtrackovém snímku k novým "Hunger Games"? To je jiná: "Zatímco si ostatní dívky libují v barvitých oblečcích, Lorde se prezentuje v tmavých barvách, většinu těla má zahalenu. Nejinak tomu je i tentokrát, interpretka během temného klipu prostřídá takových šatů několik," vypíchl David Böhm a kromě toho si u "Yellow Flicker Beat" všímal i jejích pověstných epileptických pohybů.

Na party zase vyrazili Calvin Harris a Ellie Goulding s novým hitem "Outside". A dobře udělali. "Že má cit na psaní hitů, prokázal v minulosti již několikrát. A že cokoliv spojeného se zpěvačkou Ellie Goulding slaví zákonitě úspěch, je taktéž jasné. Když tedy dáme tyhle dva na jednu hromadu, je vymalováno," má o osvědčeném spojení dvou britských hvězd jasno Jaromír Koc.

Nicki Minaj dávala ochutnat z nové a poměrně očekávané desky "The Pink Print". Žádnou "Anacondu" už sice asi v rezervě nemá, ani duet "Bed Of Lies" se Skylar Grey ale neurazí. I když... "Melancholická melodie, vážný projev Nicki a refrén, který si Skylar sice docela dala, ale zrovna dvakrát vás neodstřelí. Je to zkrátka takové tradiční a mezi ostatními prozatím známými kusy snadno zapadnutelné," myslí si David Věžník.

O Zaz se v aktuálním vydání dočtete i v albové a koncertní části, přesto nemůžeme opomenout její videoklip k "Champs Elysées", jedné z coververzí o Paříži, kterou umístila na svou novou desku. "Nenáročné video, které bylo natočeno v jednom z pařížských divadel, sice nenabízí žádný velký vizuální zážitek, ale proč taky, když je song sám o sobě skvostný." (Jaromír Koc)

Rok 2015 už nedočkavě vyhlíží všichni fanoušci Mariny & The Diamonds, kterým jistě udělal radost videoklip k novince "Froot" předznamenávající novou studiovku, jež vyjde právě příští rok. "Zelenomodrá světla dělají klip neuvěřitelně šťavnatým a přidávají na tajemnu. Britské zpěvačce to jako obvykle strašně sekne. Se svými náušnicemi ve tvaru ananasu na nás vrhá okouzlující úsměvy." (David Böhm)

Singlový přehled zakončíme s Davidem Guettou, který si zopakoval úspěšnou spolupráci se Samem Martinem a výstupem je song "Dangerous", doplněný klipem z prostředí závodů Formule 1. "Åkerlund pro Guettu natočil jedno z jeho nejdražších videí, jež je od začátku do konce prošpikované product placementem. Pokud přehlédnete tento negativní aspekt, jde o hodně dobře odvedenou práci," pochvaloval si Jaromír Koc.

DESKY

Nickelback - No Fixed Address
© facebook interpreta
Albovou radost udělali svým příznivcům Nickelback, Ondřej Hricko se však coby vyznavač rocku v recenzi "No Fixed Address" blahem rozhodně netetelil. "Pop je jim stále bližší a zřejmě se ho již nehodlají do budoucna vzdát. Pro jejich rockové fanoušky (pokud ještě nějací zbyli) je to zpráva spíš špatná. Ale pokud by měli Chad Kroeger a spol. co nabídnout alespoň jako popová kapela, asi by jim to prošlo. Jenže v mainstreamu zatím tápou."

Zato Zaz neměla s "Paris" v hodnocení Markéty Bínové daleko k dokonalosti. Vyfasovala devět bodů z deseti a slova chvály. "Dá se říci, že 'Paris' ukazuje Zaz z hlediska aranží, repertoáru, spolupracujících hudebníků a vokálních dovedností v novém světle. Je proto důkazem, že i coververze mohou nadchnout," mohli jste si přečíst v recenzi desky vzdávající hold francouzské metropoli.

Alba října podle hlasování čtenářů

1.Taylor Swift - 1989 34%
2.Tove Lo - Queen Of The Clouds 21%
3.Jessie J - Sweet Talker 13%

Britové žili comebackem Take That, kteří sice zbyli už jen tři, ale stále mají chuť nahrávat novou hudbu. Symbolicky nazvaná deska "III" jim v Británii vynesla první místo singlového žebříčku s písní "These Days" a nově také albový triumf.

O generaci mladší boyband One Direction je stále na vrcholu popularity, také čtvrtá řadovka "Four" se skvěle prodává, i když v porovnání s loňskou "Midnight Memories" jsou čísla přece o něco slabší. Přesto pětice chlapců pohodlně vyhrála americký i britský albový žebříček. V obou případech se však v čele udrželi jen jeden týden.

Ostrovní pop nabídl i další studiový počin Cheryl, jejíž "Only Human" překvapivě hitparády netrhá, přestože z něj vzešly dva #1 singly. A svou troškou do mlýna přispěl i Olly Murs s "Never Been Better".

K paradoxu došlo v diskografii Seleny Gomez. Zpěvačka má totiž na kontě jen jedinou studiovku, přesto už rekapituluje výběrovkou "For You". Novou hudbu dal dohromady i David Guetta, jemuž se i na "Listen" podařilo dostat zajímavá jména, jako jsou Birdy, Emeli Sandé, John Legend, Ryan Tedder a další. A slušnou přehlídkou popových šikulů je i soundtrack k "The Hunger Games: Mockingjay Part I", kde najdeme Lorde, Tove Lo či CHVRCHES.

KONCERTY ZAHRANIČNÍCH HVĚZD V ČESKU

Listopad byl sice v Česku koncertě nabitý měsíc (vystupoval u nás třeba Jack White), popové oči a uši ale zase takový výběr neměly. Připomínáme proto čtyři významnější akce, na kterých jsme byli.

OneRepublic, O2 Arena, Praha, 14.11.2014
© Mirek Valenta / musicserver.cz
Podruhé se letos Pražanům ukázali One Republic. Do O2 areny přivezli podobný setlist, jaký odehráli v únoru v o poznání menší Inchebě, i tak si ale návštěvníci show pochvalovali. "Když vlastně nebylo moc co kritizovat v zimě, nyní taky ne. Proč tedy nechodit opakovaně na něco příjemného, že? OneRepublic si teď od České republiky na nějakou dobu odpočinou, je však jisté, že příště mají na to naši největší halu zcela zaplnit a vytvořit v ní skvělou atmosféru," uzavíral svůj report Petr Doupal.

Forum Karlín hostilo francouzský zázrak jménem Zaz. Šansoniérka pracující s vlivy popu, jazzu a dalších žánrů se sice předvedla ve velmi dobré formě, publikum bylo ale nečekaně chladné. "Aby Zaz pražské publikum plně uspokojila a vtáhla ho do víru koncertu, potřebovala by energicky daleko údernější a lépe vygradovaný set, v němž by plně prodala svou živočišnost a dovednost strhnout davy. Na to bylo jen jedno 'Je veux' Pražanům málo." (Josef Martínek)

Koncerty října podle hlasování čtenářů

1.Lady Gaga v Praze (O2 arena) 38%
2.Kylie Minogue v Praze (O2 arena) 33%
3.Lara Fabian v Praze (Forum Karlín) 24%

Vady na kráse mělo i vystoupení písničkáře George Ezry v Lucerna Music Baru. Jan Trávníček mu vytkl zakřiklou komunikaci s publikem, přesto vyjádřil spokojenost: "George Ezra v Praze odehrál pěkné, ale z řady příliš nevybočující vystoupení. Zejména jeho muzikantské nápady a různé pěvecké polohy jej ukázaly jako velký talent, jenž je srovnatelný třeba s Jakem Buggem nebo Tomem Odellem, do opravdových folkových hvězd má ale prozatímní nováček ještě daleko."

Lisa Stansfield, Lucerna, Praha, 01.11.2014
© Miroslav Londin/musicserver.cz
A na konec jsme si nechali akci, která proběhla hned 1. listopadu v Lucerně. Představila se tam Lisa Stansfield. "Koncertní premiéra Lisy Stansfield v Česku dopadla velmi dobře, zejména naživo vynikla nová zabarevní, která se jejímu hlasu s přibývajícím věkem dostávají, a změna hudebního cítění s patrným návratem k jejím začátkům a kořenům. Skvěle fungující kapela, včetně doprovodné zpěvačky, tento resultát jen a jen podpořila," hodnotil Dan Hájek.

Domácí část


NOVÉ SINGLY A VIDEOKLIPY

Nová deska Anety Langerové "Na Radosti" byla v českém popu jednoznačnou událostí listopadu a první upoutávku představila zpěvačka formou singlu "Svatá Kordula". V něm si pohrávala s country, inspirací jí přitom byla mučednice Kordula, představující v písni patronku chránící mořeplavce. "S čistým svědomím můžeme říci, že podobně postavenou skladbu ve svém repertoáru Langerová ještě nemá. A ačkoliv se na první dobrou nejedná o prototyp typického rádiového hitu, po několika posleších písničku z hlavy nedostanete," napsali jsme o ní. (Josef Martínek)

Pochvalu si vysloužila i Lenny, která svůj jedinečný hlas spojila s filmovou hudbou. Stalo se tak pro účely snímku "MY 2" a s atmosférickou písničkou "All Of This" jí pomohl Jan P. Muchow. "Práce s grafickými efekty na tmavém pozadí navíc posiluje snovou melancholii, která z výsledku srší. A i když má hlas Lenny sílu hromu, ani v nižších polohách, do kterých ho Muchow uklidil, neztrácí nic ze svého kouzla a charizmatu." (Josef Martínek)

Ewa Farna - Leporelo
© facebook interpreta
Druhý singl z nové desky "Leporelo" uvedla Ewa Farna a i píseň "Z nálezů a krás" se nám, na rozdíl od celého alba, líbila. "Čeština příjemně uvolněné písničce sedí o něco víc, a i když má novinka poměrně nekonfliktní zvuk, je snadno zapamatovatelná a na čtvrté česky zpívané řadovce zpěvačky patří k těm světlejším okamžikům."(Josef Martínek)

Spokojenost vládla i při hodnocení nové skladby "Ani ty ani já" Davida Kollera, kterou Honza Balušek okomentoval těmito slovy: "Pryč je touha experimentovat za každou cenu, novinka se vrací k velkolepému soundu skladeb Lucie či některých dřívějších Kollerových nahrávek. Singl každopádně dává na vědomí, že je opět při síle a s novou deskou by zase mohl ovládnout rádiový éter i prodejní žebříčky."

Songy října podle hlasování čtenářů

1.Aneta Langerová - Nevidomá dívka 20%
2.Voxel - V naší ulici 16%
3.Lipo feat. Kühnův dětský sbor - Všechno má svůj čas 13%

Slovensko reprezentovala Kristína s roztančeným singlem "Ta ne". "Song je taneční, nabízí jednoduchou melodii, text je třeba brát trošku s nadsázkou a celkově opravdu vyvolává dobrou náladu, což přináší další plusové body nutné pro úspěšnou cestu do rádiového éteru," zní verdikt Jaromíra Koce.

Miro Žbirka vsadil na blížící se Vánoce a nový klip protkal silnými myšlenkami. "Video, ve kterém se střídají záběry z válečných zón a klid s pohodu vánočně vyhřáté domácnosti, nutí k přemýšlení. Třeba nad tím, že budeme letošní svátky slavit v relativním pohodlí, na rozdíl od nedaleké Ukrajiny a mnohých dalších států, kde nepokoje, nevraživost a chamtivost pánů nahoře vzaly klid obyčejným lidem z duší a myslí," povzdechl si Milan Menčík.

A když jsme u těch Slováků, připomeňme i Martina Haricha, který vyrazil na pětadvacetidenní pěší tůru a možná i díky ní natočil jednu ze svých nejpovedenějších skladeb "Kde bolo, tam bolo". Co jsme o ní napsali? "Není pochyb, že se jedná o zatím nejosobitější počin zpěvákovy kariéry. Stejně tak je zřejmé, že z dříve odepisovaného miláčka teenagerů roste velký talent česko-slovenského popu." (Josef Martínek)

A co nová krev? Honza Balušek hledal mezi poprockovými kapelami a jednu neokoukanou a zajímavou našel. Jmenuje se FROM a její první hit "Nebe" už okupuje různé žebříčky. "Sice chvíli trvá, než se písnička rozjede, refrén ale zahodí všechny pochybnosti. Skladba pak tepe v moderním pop-rockovém pojetí, které určitě zaujme hlavně naživo."

Minulý měsíc Českem hýbala i kauza kolem našeho prezidenta. A nebyl by to Xindl X, aby si na ní nepřihrál svou polívčičku. Honza Průša song "Zdravíme vás, pane prasidente" hodnotil kladně. "A když v písni zpívá: 'Vždyť každýmu v týhle republice bude líp, když místo jeho proslovů uslyšíme jen píp,' není k tomu už co dodat. Snad jen povzdech, že ten člověk, co je dnes hlavou státu, se nad tímto svým přešlapem zřejmě stejně ani nezamyslí, natož aby něco změnil."

Napoleona
© archiv skupiny
S novým projektem se vytasili Pepa Bolan z Mandrage a Klára Gajová, známá rockovým fanouškům dívčí skupiny K2. Napoleona na sebe prvním singlem "Struna" upozornila dobře. "Je to pop lehký, přímočarý, svěží a skvěle vyprodukovaný. Sympaticky si na nic nehraje a prostě jen baví." (Josef Martínek)

Útok do uší posluchačů si na konec roku nachystali i Lake Malawi, kteří se snaží navázat na popularitu dnes už neexistujících Charlie Straight. Kromě turné vyrukovali i s novým (a povedeným) singlem "Chinese Trees". Honza Balušek o něm tvrdí: "Samotná skladba mnohem více než singlový debut upomene na původní působiště poloviny skupiny, tedy na Charlie Straight, za což může využitý klavír, který písničku táhne dopředu. 'Chinese Trees' je navíc oproti předchůdci nepoměrně optimistická a hravá skladba."

A na závěr nám zbyl Těžkej Pokondr. Duo se zapojilo do akce Movember a v novém klipu za účasti mnoha známých tváří poukazovala na to, jak je skvělé mít knír. "Výsledek je opravdu velmi originální. A pokud klip nedonutí muže, aby se nad svým zdravím alespoň jednou za rok zamysleli, asi už je nepřesvědčí nic." (Jaromír Koc)

DESKY

Listopad v tuzemsku překvapivě žádnou albovou smršť nenabídl a oproti září a říjnu se na trhu objevilo jen pár nových titulů.

Aneta Langerová - Na Radosti
© facebook interpreta
Tím nejvýraznějším je určitě "Na Radosti" Anety Langerové. Ta vydala svou čtvrtou řadovku po pětileté studiové odmlce a opět se se na ní prezentuje v jiném světle. Tentokrát jako vypravěčka příběhů, která přináší pestrou škálu poloh od orchestrálních aranží přes jemné písničkářství až po šanson. "Je obdivuhodné, v jakou osobnost Aneta za deset let na tuzemské hudební scéně vyrostla. Dělá si věci po svém, přesto se nevzdává identity popové zpěvačky, jejíž hlas dokáže lámat skály, ale i hypnotizovat vyprávěním lidových historek," objevilo se v recenzi. (Josef Martínek)

Také Ewa Farna se česky zpívanou řadovkou vrátila po pěti letech. A i když má "Leporelo" autorský charakter, výsledek stejně působí rozpačitě. "Ewa Farna má na víc, než na 'Leporelu' předvádí. Třeba nám to ukáže příště. Potenciál přijít s vlastní tváří a vyvarovat se sázkám na jistotu v sobě stále má. Ač se samozřejmě na mysl vkrádá námitka, že těchto příště už od dob jejích třináctin pár bylo." (Josef Martínek)

S albem "Made In China", nahrávaným, jak název praví, v Číně, se vytasila Mňága a Žďorp. O desce i procesu jejího vzniku se brzy více dozvíte v naší recenzi a rozhovoru.

Alba října podle hlasování čtenářů

1.Jana Kirschner - Moruša čierna 21%
2.Chinaski - Rockfield 16%
3.Calm Season - Symboly 13%

Fanoušky potěšil také David Deyl nahrávkou "V ozvěnách". Její recenze nám na webu zatím chybí, řekněme si ale na rovinu, že by pravděpodobně pozitivní verdikt nepřinesla. Album je totiž plné klišé a úmorného patosu.

A do výčtu přihazujeme ještě sváteční Helenu Vondráčkovou, která se pokouší vyčarovat "Kouzlo Vánoc", a také Xindla X a akustickým živákem "G2 Acoustic Stage". Pro všechny zmíněné desky můžete hlasovat níže.

KONCERTY

Markéta Irglová, Studio DVA, Praha, 10.11.2014
© Martin Chochola / musicserver.cz
Nechyběli jsme ani na několika zajímavých českých (či slovenských) koncertech. V pražském divadle Studio DVA diváky okouzlila Markéta Irglová. "Oscarová zpěvačka odehrála ten typ koncertu, na který se nezapomíná. Intimní, křehký, plný něhy, citu a emocí. A světla vyzařujícího přímo z ní," napsali jsme o zastávce evropského turné k nové desce "Muna". (Josef Martínek)

Slovenka Kristína se Davidovi Böhmovi líbila méně. "Není běžné chtít po obecenstvu tleskání do rytmu hned na startu. A požadovat to téměř při každém songu je ještě zvláštnější. O to více překvapilo, když se skoro všichni přítomní nadšeně zapojili," uvedl. I přes tyto nedostatky ale na závěr dodal, že se o špatný koncert nejednalo.

Koncerty října podle hlasování čtenářů

1.Lenka Dusilová (turné k nové desce "V hodině smrti") 32%
2.Calm Season v Praze (Palác Akropolis) 15%
2.Boris Carloff v Praze (La Loca) 15%

Tradičně se v Lucerně sešli J.A.R. a Jaroslav Hrách rovněž neodcházel s nadšenými pocity. "Také letos se 17. listopad neobešel bez koncertu kapely J.A.R., která oslavila již dvacáté páté narozeniny. Hudební vystoupení, které tradičně proběhlo v pražské Lucerně a nabídlo plno speciálních hostů, se podařilo vyprodat. Bohužel přineslo spíš zklamání."

Lenka Dusilová & Baromantika, Divadlo Archa, Praha, 2.11.2014
© Martin Chochola / musicserver.cz
Zato na Lenku Dusilovou se, tradičně, pěly samé ódy. "Šlo o velký muzikantský svátek, v jehož skvělý průchod napomohlo i výborné publikum, které krásně nechávalo skladby dohrát, netleskalo do jemných pasáží a odměnilo muzikantku s kapelou jednou z nejpěknějších atmosfér, jaké jsem v Arše zažil," shrnul Honza Průša dojmy z pražského křtu albové novinky "V hodině smrti".

Křtili i Zrní, který si slavností akt ponechali na festival Nouvelle Prague. "Kladenští Zrní jsou nejen multiinstrumentalisti, ale především básníci, jež se nevyplatí jen poslouchat, ale také číst. Při křtu novinky navíc dokázali, že je také na co koukat a že jejich obavy, zda nahrají opět album plné experimentování, byly zcela zbytečné," pochvalovala si koncert Alena Bílková.

Tím listopadový přehled uzavíráme a příště už se přihlásíme s výběrem toho nejzajímavějšího, co pop přinesl v celém roce 2014.

NÁZORY
  • ?? (adam, 12.12.2014 13:13) Reagovat

    A kde jsou Foo Fighters se Sonic Highways? Jako by se tu po nich slehla zem. Vyšla 10.listopadu. Ne, že by to byla jejich nej deska, ale zmínku by si určitě zasloužila, když už ne recenzi.

  • . (adam, 12.12.2014 13:15) Reagovat

    ano, je to popová anketa, ale když už tu píšete o Nickelback, kteří bývali rocková kapela (a ještě trochu jsou, což neznamená, že je mám rád). ...

    • Re: . (Josef Martínek, 12.12.2014 15:20) Reagovat

      Dobrý den, věřte, že vybírat, co někdy do popové rubriky ještě zařadit a co už skutečně nemá s popem nic společného, je složité a často i sporné. Foo Fighters a pop, to už jsou podle mě ale opravdu dva naprosto nesouvisející pojmy. Recenze desky určitě bude, jen to kolegovi, který ji píše, bohužel trvá trochu déle. Určitě se jí ale dočkáte.

  • Chápu, děkuji a podpuruji vás :)... (adam, 12.12.2014 20:00) Reagovat

    Chápu, děkuji a podpuruji vás :)

DOPORUČENÉ ČLÁNKY
Pohled do českých hitparád 12. týden 2024
Dua Lipa a Benson Boone stále vládnou singlovým žebříčkům, The Rolling Stones jsou hranější než Mirai Pravidelný vítěz českého albového žebříčku Viktor Sheen se musel v aktuálním kole sklonit před svým žánrovým souputníkem, vedení totiž přebírá Grey256 s nahrávkou "Tentokrát". Rádiové hitparádě nadále neohroženě... čtěte zde
Vydáno: 29.03.2024 08:30 v sekci Novinky | České hitparády
We Are Domi - Love Every Part Of It 9/10
Video: We Are Domi doplnili skvělý elektropopový song "Love Every Part Of It" netradičním videoklipem Trojice We Are Domi, jež se mnohým vryla do paměti v roce 2022 svojí účastí v Eurovizi, přichází s povedenou písničkou "Love Every Part of It". V ní se snaží bořit stereotypy a noří se do tlaků společenských očekávání ve... čtěte zde
Vydáno: 28.03.2024 14:00 v sekci Audio / Video | Video
Nové desky 12/2024 - od Elbow přes Shakiru po Janu Kirschner
Nové desky 12/2024 - od Elbow přes Shakiru po Janu Kirschner Už týden před Velikonocemi přišla do obchodů velmi bohatá nadílka novinek v čele se Shakirou, Elbow, Gossip nebo Alestorm. K nim se přidali například Gary Clark Jr., Fletcher, Kenny Chesney, Empress Of, Pnau, The Veronicas a zejména... čtěte zde
Vydáno: 27.03.2024 22:00 v sekci Novinky | Nové desky
The Jesus and Mary Chain - Glasgow Eyes 7/10
Recenze: The Jesus And Mary Chain oslavují deskou "Glasgow Eyes" 40 let na scéně Píše se rok 2024 a je tak trochu zázrak, že The Jesus And Mary Chain stále tvoří hudbu. Když se totiž v roce 1999 rozpadli, málokoho napadlo, že bratři Jim a William Reidovi budou ještě někdy spolupracovat. A přece se teď vracejí... čtěte zde
Vydáno: 27.03.2024 16:15 v sekci Recenze
Justin Timberlake - Everything I Thought It Was 8/10
Recenze: Justin Timberlake se na "Everything I Thought It Was" trochu zacyklil. Ale to nevadí Justinu Timberlakovi lze vyčítat ledacos, ale určitě nelze tvrdit, že neexperimentuje. Naopak - snahu vykročit ze zajetých trendů a vyšlapávat nové cesty ukazuje celou svou dospělou kariéru. A daří se mu. Kromě toho, že se stal... čtěte zde
Vydáno: 27.03.2024 08:30 v sekci Recenze
SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY
- Publicistika: Říjen v popu 2014: Lady Gaga či Kylie v Česku, swiftmánie a další. Hlasujte, co se vám líbilo nejvíc (12.11.2014 20:00)
- Publicistika: Září v popu 2014: Pokračovala invaze zadků, Lady Gaga si podmanila jazz a U2 se fandilo i nadávalo (08.10.2014 08:00)
- Publicistika: Prázdniny v popu 2014: Rekordní Nicki Minaj, ex-country Taylor Swift i skvělá Sia (01.09.2014 13:00)

ALBUM TÝDNE 13/2024

Moimir Papalescu & The Nihilists
Mystery Women In The Acid Pools

Jedna z mnoha tváří Moimira Papalescu, projekt Moimir Papalescu & The Nihilists, dlouhá léta spal. V roce 2006 odešel po albu "Lewis Neptune" na vrcholu. Trojici protagonistů zaválo tvůrčí pnutí různými směry, po sedmnácti letech se ale spojilo pro nové album "Mystery Woman In the Acid Pools". Povedlo se?

8/10

NEJČTENĚJŠÍ ČLÁNKY (za poslední týden)

FILMSERVER.CZ PÍŠE

FULLMOONZINE.CZ PÍŠE

SPARK PÍŠE

CO, KDY, KDE   (doporučujeme)

Pá 29.03.
Judas Priest (UK) / Saxon (UK) / Uriah Heep (UK) (O2 arena, Praha)
Út 09.04.
The Academic (IRL) (Futurum Music Bar, Praha)
Út 16.04.
Dave Matthews Band (US) (O2 Universum, Praha)
Út 16.04.
Lil Tracy (US) / Brennan Savage (US) (Fuchs2, Praha)
St 17.04.
Foreign Beggars (UK) (Bike_Jesus, Praha)
Čt 18.04.
Slash feat. Myles Kennedy & The Conspirators (US) (Winning Group arena, Brno)
Ne 21.04.
Fletcher (SaSaZu, Praha)
Út 23.04.
Walter Trout (US) (Divadlo Archa, Praha)
St 08.05.
Tate McRae (US) (Forum Karlín, Praha)
So 11.05.
Rammstein (DE) (Letiště Letňany, Praha)

» zobrazit všechny akce «

OBLÍBENÍ INTERPRETI (za poslední týden)

Prince Justin Bieber Vladimír Mišík The Prodigy AC/DC Queen Adele Rush Kabát Karel Gott U2 Bono Sia Taylor Swift Télépopmusik Paws Madonna Dua Lipa Lucie Vondráčková Mirai
filmserver.cz na Facebooku filmserver.cz na Twitteru filmserver.cz na LinkedIn filmserver.cz na YouTube
musicserver.cz - hudba od začátku do konce
©2010-2024 IMEG s.r.o. | Vyrobil Prolidi.cz
Kontaktní informace | Informace o inzerci | Redakce | Volná místa | Zásady ochrany o.ú. | Mobilní verze | ISSN 1803-6309
Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu IMEG s.r.o. zakázáno.
Tento server byl v roce 2023 podpořen Ministerstvem kultury České republiky.
smile music: spark | fakker | czech blade | musicserver | full moon | xplaylist | day after | filmserver | webglobe
Zavřít reklamu