shop.musicserver.cz
Pohled do hitparád Billboardu platných od 20. listopadu 2014

Taylor Swift s "Blank Space" v USA dosáhla na další unikát

Vydáno: 20.11.2014 18:30 - Petr Doupal | foto: facebook interpreta

Taylor Swift jako první žena v historii dokázala v singlovém žebříčku nahradit jeden hit druhým. "Shake It Off" totiž přepustilo prvenství novějšímu "Blank Space", které těžilo z vydání videoklipu. A deska "1989" opět nenašla přemožitele i přes vysoké prodeje Foo Fighters, Pink Floyd a Gartha Brookse.

Taylor Swift - Blank Space
© facebook interpreta
SINGLY - 56 let existence žebříčku trvalo, než se nějaké ženě podařilo vystřídat svůj #1 singl další písní. Po dvou týdnech (a čtyřech celkových) ve vedení spadlo "Shake It Off" na bronz, novinka "Blank Space" ale obsadila jeho příčku. Předtím se toto povedlo devíti interpretům, nikdy však ženě.

"Blank Space" díky debutu klipu dosáhl na vysokých 19,2 milionů streamů, zdvojnásobil downloady na 328 tisíc (Digital Gainer) a v rádiích dosáhl 70 milionů impresí. Díky těmto číslům se tak stal třetím zlatým singlem zpěvačky a pouze letos jejím druhým, což se jinému interpretovi v roce 2014 zatím nepovedlo. Album "1989" tak zatím má stoprocentní singlovou bilanci. Bude z toho druhé "Teenage Dream"?

Meghan Trainor s "All About That Bass" udržela stříbro a na pódiu tak její postava vyvažuje dvě Taylor Swiftové. Její novější "Lips Are Movin" dostalo video právě dnes a v uplynulém týdnu si polepšilo z padesátého místa na třicet osmičku.

Novými vládci rádií se stali Maroon 5, když "Animals" těsně porazilo "Habits (Stay High)" Tove Lo poměrem 138 ku 135 milionům. Jejich celkové pozice se relativně nezměnily, díky vzestupu "Blank Space" si však pohoršili na čtyřku, respektive pětku.

Hozier s "Take Me To Church" dosáhl nového maxima, šestky, zatímco Bobby Shmurda a Jessie J si pohoršili a spadli za něj. Z Top 10 vypadli Ariana Grande, Iggy Azalea a Jeremih, nově ji totiž uzavírají Sam Smith s "I'm Not The Only One" a Nick Jonas s "Jealous". Pro Nicka to je premiérová sólová první desítka, s Jonas Brothers jí dosáhl dvakrát.

V druhé desítce nejvíce zaujal I LOVE MAKONNEN, internetový hit "Tuesday" vyskočil z dvacet šestky na dvanáctku jako Streaming Gainer. Nejvyšší novinku tentokrát najdeme až na 65. příčce, "Uptown Funk!" Marka Ronsona s Brunem Marsem ale rozhodně stojí za to.

    Top 10 - singly:
  1. Taylor Swift - Blank Space
  2. Meghan Trainor - All About That Bass
  3. Taylor Swift - Shake It Off
  4. Maroon 5 - Animals
  5. Tove Lo - Habits (Stay High)
  6. Hozier - Take Me To Church
  7. Bobby Shmurda - Hot Nigga
  8. Jessie J, Ariana Grande & Nicki Minaj - Bang Bang
  9. Sam Smith - I'm Not The Only One
  10. Nick Jonas - Jealous

=> CELÝ ŽEBŘÍČEK BILLBOARD HOT 100


Taylor Swift - 1989
© facebook interpreta
DESKY - Přestože v USA odstartovala trojice významných desek, o vítězi bylo předem rozhodnuto. Taylor Swift oproti předchozímu týdnu ztratila pouze 22 % a přidala dalších 312 tisíc kopií "1989". Deska se tak přehoupla přes 2 miliony. Letošním prodejům zatím stále vévodí "Frozen Soundtrack" 3,25 miliony.

A jak tedy dopadly ty tři novinky? Dosáhly vysokých, kulatých, prodejů 190, 170 a 130 tisíc. Tou nejúspěšnější byla "Sonic Highway", osmá deska Foo Fighters. Kromě eponymního debutového alba tak všechny desky stanuly v Top 10, posledních pět navíc vždy stupňů vítězů. Předchozí "Wasting Light" jako jediná získala zlato, když se jí prodalo 325 tisíc kusů.

Bronzem byli oceněni Pink Floyd. Patnácté a poslední album "The Endless River" navazuje na dvacet let starou nahrávku "The Division Bell". V USA se tím v první desítce objevili už podesáté.

Čtvrté místo bral Garth Brooks. "Man Against Machine" je první počin country zpěváka po třinácti letech. Nahrávka není dostupná digitálně, až na jeho vlastní platformu. Už v padesáti dvou letech mu totiž začíná stařecká demence. Nebo paranoia.

Na pětce si zopakoval své nejlepší umístění rapper Big K.R.I.T., druhé desky "Cadillactica" se prodalo 44 tisíc, o tři tisíce více než debutu "Live From The Underground". Šestý se umístil Nick Jonas. Novinka "Nick Jonas" následuje starší debut "Nicholas Jonas", který nahrál ještě jako dvanáctiletý.

V první desítce dále najdeme "Now! 52", Sama Smithe a navrátivce Pentatonix a George Straita. Jeho živák si výrazně polepšil, když se deluxe reedice nově objevila v síti Walmart.

Příští týden, ještě poslední podle staré metodiky (rozhodně si přečtěte článek o novém Billboard 200), ovládnou One Direction s "Four". Čtvrtá deska míří nad 400 tisíc prodaných kusů, čímž by měla po "1989" letošní nejvyšší start.

    Top 10 - alba:
  1. Taylor Swift - 1989 (312 tisíc, -22 %)
  2. N Foo Fighters - Sonic Highways (190)
  3. N Pink Floyd - The Endless River (170)
  4. N Garth Brooks - Man Against Machine (130)
  5. N Big K.R.I.T. - Cadillactica (44)
  6. N Nick Jonas - Nick Jonas (37)
  7. ▼ Různí - Now That's What I Call Music! 52 (37, -39 %)
  8. Pentatonix - That's Christmas To Me (34, +131 %)
  9. Sam Smith - In The Lonely Hour (30, +12 %)
  10. George Strait - The Cowboy Rides Away: Live From AT&T Stadium (30, +309 %)

=> CELÝ ŽEBŘÍČEK BILLBOARD 200

NÁZORY
  • Taylor Swift je ok,ale upřímně nevím,co na ní... (anna, 21.11.2014 12:19) Reagovat

    Taylor Swift je ok,ale upřímně nevím,co na ní všichni tak viděj a nejdou mi do hlavy ty její úspěchy.
    Podle mě je to jedna z nejpřeceňovanějších zpěvaček....

    • Re: Taylor Swift je ok,ale upřímně nevím,co na ní... (1, 21.11.2014 14:06) Reagovat

      Souhlasím. Taylor Swift je ok, umí zpívat, je to skvělá muzikantka, má talent, ale album 1989 není tak potenciální, aby se ho prodalo přes milion v prvním týdnů, totéž singly mít na čísle 1. Ale je to pravda, opravdu to tak je, podle mě je Taylor Swift Američanka, jak se patří, má v sobě nejvíc tu USA, takže to je vysvětlení. A taky letos je hudba především jenom o provokaci, násilí, sexu a dalších hloupostí, jenže Taylor Swift si udělala velký jméno v country music a zrovna přišla s albem, který je na 100% popové, propagováno víc než na maximum a je to vše její vlastní rukopis, takže proč ne :D ale je fakt, song jako Blank Space, těch najdeme stovky, ani to nevypadalo na hit, jenže.... uvidíme, jestli budou tak úspěšný i další singly

      • Re: Taylor Swift je ok,ale upřímně nevím,co na ní... (Anonym, 21.11.2014 17:03) Reagovat

        Je taky pravda že se umí skvěle strarat o své fans a propagovat svou desku. V říjnu byla na obálce skoro všech lepších časopisů, a když jste se podívali v USA tak byla všude. Target, Cornetto, Keds, Diet Coke a další. V TV byla skoro ve všech show jako Letterman nebo Ellen a taky Good Morning America. Taylor bylo v říjnu v USA všudde a nešlo ji přehlédnou a ještě když udělala secret session pro své fans a pozvala je do svého domu, tak už jsem nepochybovala že potřetí překoná milionovou hranici prodeje.
        A úspěch singlů možná je taky způsobem tím že se tak trochu chová jinak než ostatní stars, nohama je na zemi, ví co chce a má naprosto fenomenální vztah se svými fans, který respektují ji a ona respektuje je. Myslím si že podle posledních ohlasů tady z USA máme od ní očekávat lámání rekordů a vykrádání předávání cen, protože Taylor si naprosto získala srdce Ameriky, Austrálie a Asie jen v Evropě ještě není tak známá mezi společností i když svých fans už tam má taky dost a další přibývajî.;)

    • Re: Taylor Swift je ok,ale upřímně nevím,co na ní... (john, 21.11.2014 21:29) Reagovat

      anna.Presne to isté si myslím aj ja.Úplne tuctová, ničím výnimočná speváčka.Má slušný marketing.

  • Tuctovka, nic víc (Jan, 22.11.2014 07:34) Reagovat

    Tuctovka, jakých je poslední dobou dvanáct do tuctu.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY
Slash, Myles Kennedy & The Conspirators, Winning Group Arena, Brno, 18.4.2024
Naživo: Slash v Brně: Bez Guns N' Roses, zato s vlastní tvorbou Legendární kytarista Slash se po pěti letech vrátil do Česka a v Brně předvedl strhující show plnou hardrockové energie. I když se fanoušci nedočkali hitů Guns N' Roses, Slash je potěšil syrovostí a vlastním materiálem. Přestože... čtěte zde
Vydáno: 19.04.2024 17:47 v sekci Naživo
Aneta Langerová - Není na škodu se jednou za čas ohlédnout zpět
Rozhovory: Aneta Langerová - Není na škodu se jednou za čas ohlédnout zpět "Dvacet let za mnou. Mám pocit, že nemusím nikomu nic dokazovat, ani sama sobě. Důležité je vnímat hudební cestu takovou, jaká je, a nepřetvářet ji do něčeho, co není," říká bilancující Aneta Langerová. Výběrové dvojalbum... čtěte zde
Vydáno: 19.04.2024 08:00 v sekci Publicistika | Rozhovory
Fletcher - In Search of the Antidote 8/10
Recenze: Fletcher na "In Search of the Antidote" hledala, až našla Americká zpěvačka Fletcher svou kariéru sice odstartovala hned v první řadě amerického X Factoru, stalo se to ale už dávno. Tak dávno, že si tuto informaci můžeme odbýt hned v perexu a celý článek věnovat jejímu skvělému... čtěte zde
Vydáno: 18.04.2024 16:00 v sekci Recenze
Pohled do českých hitparád - 15. týden 2024
Kometa roku 2024 Benson Boone debutuje v top trojce české albové hitparády Letošní rok sice ještě nedošel ani do své třetiny, vypadá to však, že o jeho největším hudebním objevu je rozhodnuto. Americký zpěvák Benson Boone boduje po úspěchu singlu "Beautiful Things" také s albovou prvotinou. Nahrávka... čtěte zde
Vydáno: 18.04.2024 10:00 v sekci Novinky | České hitparády
Dave Matthews Band, O2 universum, Praha, 16.4.2024
Naživo: V hlavní roli hudba. Dave Matthews Band přivezl do pražského O2 universa neokázale strhující koncert Dave Matthews Band v Česku zahrál poprvé až před pěti lety. Na kapelu s více než třiceti lety na hrbu je to docela pozdě. Návrat poté zhatila pandemie. Nakonec se dobrá věc podařila a Prahu letos americká parta nevynechala.... čtěte zde
Vydáno: 17.04.2024 20:21 v sekci Naživo
SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY
- Nová deska Taylor Swift trvá dvě hodiny a obsahuje jedenatřicet songů (19.04.2024 10:31)
- Nezajímavá Taylor Swift, vysloužilá Lana... Courtney Love si vzala na paškál kolegyně (16.04.2024 18:22)
- Taylor Swift se dostala na seznam dolarových miliardářů magazínu Forbes (16.04.2024 13:41)
- Video: Nahrála Meghan Trainor s "Been Like This" další hit pro Ewu Farnou? (10.04.2024 13:58)
- Koncert Taylor Swift na Disney+ trvá tři a půl hodiny a přináší pětačtyřicet písní (16.03.2024 09:32)
- Živák "The Eras Tour" Taylor Swift ulovilo Disney+, přinese i pět bonusových písní (13.02.2024 09:15)
- Taylor Swift vydá v dubnu novou desku, zazpívá na ní i Post Malone a Florence (06.02.2024 12:56)
- Grammy ovládly hvězdy popu. Hlavní ceny si rozdělily Taylor Swift, Miley Cyrus a Billie Eilish (05.02.2024 11:00)
- Publicistika: Čtyřicet nejlepších zahraničních desek roku 2023 podle musicserveru (20-11) (30.01.2024 21:35)
- Kniha "Pink Floyd: Všechny písně" nabízí pohled do zákulisí tvorby slavné kapely (23.11.2023 18:12)

ALBUM TÝDNE 16/2024

The Libertines
All Quiet On The Eastern Esplanade

Je tomu už dlouhých devět let, co The Libertines fanouškům naservírovali povedenou desku "Anthems For Doomed Youth". Nyní se anglická formace vrací, aby se vytáhla se svým dlouho očekávaným čtvrtým albem "All Quiet On The Eastern Esplanade". Obstála také tentokrát?

8/10

NEJČTENĚJŠÍ ČLÁNKY (za poslední týden)

FILMSERVER.CZ PÍŠE

FULLMOONZINE.CZ PÍŠE

SPARK PÍŠE

CO, KDY, KDE   (doporučujeme)

Ne 21.04.
Fletcher (SaSaZu, Praha)
Út 23.04.
Walter Trout (US) (Divadlo Archa, Praha)
St 08.05.
Tate McRae (US) (Forum Karlín, Praha)
So 11.05.
Rammstein (DE) (Letiště Letňany, Praha)
Ne 12.05.
Ari Abdul (US) (Rock Café, Praha)
St 15.05.
30 Seconds To Mars (UK) (Sportovní hala FORTUNA, Praha)
St 15.05.
Willie & The Bandits (UK) (Zasekávák, Praha)
Čt 16.05.
The Matt Schofield Trio (UK) (Palác Akropolis, Praha)
Čt 16.05.
Danny Brown (US) (Roxy, Praha)
Čt 16.05.
Akon (US) (Forum Karlín, Praha)

» zobrazit všechny akce «

OBLÍBENÍ INTERPRETI (za poslední týden)

The Prodigy Prince Justin Bieber Vladimír Mišík Kabát Adele AC/DC Queen Themroc U2 Sia Taylor Swift Bono Rush Mirai Beyoncé Lady Gaga Linkin Park Liam Gallagher Imagine Dragons
filmserver.cz na Facebooku filmserver.cz na Twitteru filmserver.cz na LinkedIn filmserver.cz na YouTube
musicserver.cz - hudba od začátku do konce
©2010-2024 IMEG s.r.o. | Vyrobil Prolidi.cz
Kontaktní informace | Informace o inzerci | Redakce | Volná místa | Zásady ochrany o.ú. | Mobilní verze | ISSN 1803-6309
Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu IMEG s.r.o. zakázáno.
Tento server byl v roce 2023 podpořen Ministerstvem kultury České republiky.
smile music: spark | fakker | czech blade | musicserver | full moon | xplaylist | day after | filmserver | webglobe
Zavřít reklamu