Před Saxon zahrají v Roxy Skid Row a Halcyon Way

13.11.2014 14:31 - Tisková zpráva | foto: facebook interpreta

Legendární britská heavymetalová kapela Saxon vystoupí v neděli v pražském klubu v Roxy v rámci turné nazvaného "Warriors Of The Road", které se koná k pětatřicátému výročí jejich vzniku. Na celém turné ji doprovází neméně slavní rockeři vystupující pod názvem Skid Row v roli jejich hostů a Halcyon Way jako support celé šňůry. Tyto tři formace společně vystoupí také na blížícím se koncertě v Praze.

Skid Row byli založeni v New Jersey a slaví více než čtvrt století na metalové scéně. Svoji největší slávu zažili na konci osmdesátých let a na začátku let devadesátých ve skupině, kterou tvořili Sebastian Bach (zpěv), Dave The Snake Sabo (kytara), Scotti Hill (kytara), Rachel Bolan (baskytara) a Rob Affuso (bicí). V tu dobu všechna tři jejich alba získala platinovou desku. Mezi jejich největší hity patří například "18 & Life", "I Remember You" nebo "Youth Gonne Wild". Do roku 1996, kdy byl vyhozen zpěvák ##Sebastian BachX##, skupina prodala celosvětově více než dvacet milionů alb.

Halcyon Way je metalová kapela z Atlanty. Jsou známí pro své výbušné koncerty, okamžitě chytlavé melodie, přesné vokály a vynikajicí práci kytar. Není snadné je zařadit do existujicích metalových kategorií, ale jejich hudba připomíná těžkost kapel jako Slayer, Chimaira, Devildriver, přístupné melodie zase dají vzpomenout na Disturbed a Queensryche. V roce 2008 Halcyon Way vydali své dlouho očekávané debutové album "A Manifest For Domination". Produkoval ho kytarista Jon Bodan s pomocí Jamese Murphyho (Testament, Death, Obituary). Deska vyšla celosvětově u Nightmare Records. Ti vydali i následující dvě alba "Building The Towers" (2010) a "Indoctrination" (2011). Na letošek si pro fanoušky připravili desku "Conquer".

Koncert metalových ikon Saxon, Skid Row a Halcyon Way se uskuteční 16. listopadu v pražském klubu Roxy. Vstupenky za 640 Kč + poplatky jsou k zakoupení v sítích Ticketpro a Ticketportal.


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY