shop.musicserver.cz
Pohled do hitparád Billboardu platných od 6. listopadu 2014

Taylor Swift s deskou "1989" v USA předvedla nejlepší start od roku 2002

Vydáno: 06.11.2014 16:00 - Petr Doupal | foto: facebook interpreta

750 tisíc. Ne, 800 tisíc. Přes 900 tisíc. Bude to milion! Vypadá to na 1,2 milionu! 1,25 milionu. Dá 1,3 milionu? Taylor Swift bezchybně zvládla dva promotýdny a "1989" se tak prodávalo jak rohlíky a téměř dvojnásobně překonalo původní odhady. Přesné číslo, nejvyšší od roku 2002, vám prozradíme v článku.

Taylor Swift - Shake It Off
© facebook interpreta
SINGLY - STOP! Nescrollujte tak rychle dolů! Ještě tu máme přece singly. A i v nich Taylor Swift rozprášila konkurenci. Po osmi týdnech se Meghan Trainor musela odvalit z nejvyššího stupínku, staronovým vládcem je "Shake It Off". Kdyby návrat na zlato trval ještě o týden déle, vyrovnala by "Wrecking Ball" Miley Cyrus v nejdelším čekání na návrat na špici. Třetím zlatým týdnem se každopádně singl stal v kumulativní délce vedení stejně úspěšný jako "We Are Never Ever Getting Back Together".

Co říkají čísla? Singl Taylor sice úplně vypadl z Digital Songs, když se masivně odečítaly sumy z doplnění alba na iTunes, ale protože pro výpočet celkového pořadí k odečtu nedochází, "Shake It Off" si tak o procento v celkových Billboard bodech polepšil. Vítězství však garantoval spíše 9% propad "All About That Bass".

S Taylor nekončíme, nový singl "Blank Space" totiž oddebutoval na osmnáctce jako lídr Digital Songs se 155 tisíci stažení. Je to její devátý digitální šampión, víc má už pouze Rihanna (13) a Katy Perry (10), v počtu instantních digitálních zlat však vede, všech devět na vrcholu rovnou debutovalo.

Díky vydání alba pak v Hot 100 odstartovaly i další skladby "Style", "Wildest Dreams" a "Bad Blood". Za svou relativně krátkou kariéru tak už měla v žebříčku 66 různých hitů, takže k překonání mezi ženami rekordní Arethy Franklin jí chybí už jen 8 dalších. V počtu návštěv Hot 100 je nedaleko za Taylor ještě Nicki Minaj, nyní s počtem 55, díky novince "Only". Track s Drakem, Lil Waynem a Chrisem Brownem debutuje na padesát čtyřce.

Zpět ale do první desítky. Za Meghan Trainor zopakovala bronz Tove Lo, "Habits (Stay High)" už dominuje popovým rádiím. V rádiích se opět dařilo Maroon 5, "Animals" si počtvrté za sebou odnáší ocenění Airplay Gainer a celkově skončilo na čtyřce. "Bang Bang" tak ztratil jedno místo.

Iggy Azalea, Jeremih i Bobby Shmurda své pozice udrželi a protože na devítku vyskočil Ed Sheeran s "Don't", Hozier spadl na desítku a místo už nezbylo na Sama Smithe. Jedenácté "Stay With Me" ale následuje hned jeho "I'm Not The Only One", které si na dvanáctku polepšilo z šestnáctky. Do druhé desítky se nově dostali Calvin Harris s "Blame" a I LOVE MAKONNEN s "Tuesday".

Níže najdeme ještě několik novinek. Imagine Dragons se s "I Bet My Life" podařil start na 53. příčce, OK Go s "I Won't Let You Down" obsadili 71. pozici a sedmdesátá pátá byla Ella Henderson s "Ghost".

    Top 10 - singly:
  1. Taylor Swift - Shake It Off
  2. Meghan Trainor - All About That Bass
  3. Tove Lo - Habits (Stay High)
  4. Maroon 5 - Animals
  5. Jessie J, Ariana Grande & Nicki Minaj - Bang Bang
  6. Iggy Azalea feat. Rita Ora - Black Widow
  7. Jeremih feat. YG - Don't Tell 'Em
  8. Bobby Shmurda - Hot Nigga
  9. Ed Sheeran - Don't
  10. Hozier - Take Me To Church

=> CELÝ ŽEBŘÍČEK BILLBOARD HOT 100


Taylor Swift - 1989
© facebook interpreta
DESKY - 1,287 milionu. 1,287 milionu to nakonec bylo. Launch "1989" Taylor Swift měl být letos největší, nakonec byl ale mnohem větší, než se donedávna očekávalo. Jak se jí podařil největší start za posledních 12 let? V posledních dvou týdnech se nezastavila. Obletěla všechny možné pořady včetně těch nejpopulárnějších jako show Ellen DeGeneres, Davida Lettermana nebo Jimmyho Kimmela, Good Morning America či The Voice, do toho načasovávala vydávání singlů a promo skladeb, zveřejnila informace o turné, připravila speciální verze pro retailové prodejce a v neposlední řadě svou roztomilost rozjela na Instagramech a dalších sítích. Taylor prostě nešlo minout. A když úspěšný singl "Shake It Off" zněl popově, kdekdo zbystřil a ne-country desku si pořídil.

Finální suma prodeje byla téměř rovnoměrně rozložena mezi digitální a fyzické kopie a znamená celých 22 % objemu trhu za uplynulý týden - "1989" se prodalo jako desek na místech 2 až 107 dohromady nebo více než posledních osmi zlatých debutů dohromady. 1,287 milionu je pak nejvyšším číslem od června 2002, kdy v druhém týdnu Eminem udal 1,322 milionu "The Eminem Show". Nechybělo málo k překonání absolutního rekordu mezi ženami, který drží Britney Spears s "Oops! … I Did It Again", které v roce 2000 odstartovalo s 1,319 milionem. Možná, kdyby Microsoft neprodával album za 99 centů, ale za pro započítání minimálních $3,49, tak by to vyšlo...

Tak i tak se Taylor Swift stala jediným interpretem, který třikrát dosáhl milionového prodeje. Rozšířila tak úspěchy předchozích desek "Red" (1,2 milionu) a "Speak Now" (1,05 millionu). "1989" se tak pochopitelně stalo v USA letošním nejúspěšnějším albem, dosud vedoucí Sam Smith má na kontě třičtvrtěmilión. Loňský "Frozen Soundtrack" letos dosáhl už 3,2 milionu, na dohnání manka pro absolutní ovládnutí roku 2014 jí tak zbývá 8 týdnů.

Deska "1989" samozřejmě nebylo jedinou novinkou v žebříčku, všichni ostatní debutanti jsou ale vedle ní maličcí. V běžném týdnu velmi slušných 103 tisíc dosáhl nový výběr "Now!". Padesáté druhé vydání obsahuje hity Meghan, Nicki, Iggy, Jessie J nebo Ariany. Na bronzu se umístil country zpěvák Sam Hunt s prvotinou "Motevallo". Jeho singl "Leave The Night On" vede country žebříček a v celkovém Hot 100 dosáhl už třicítky.

Čtvrté místo obsadil Barry Manilow s "My Dream Duets", kde trochu morbidně vsadil na duety s mrtvými hvězdami jako Whitney Houston, Marilyn Monroe, Louisem Armstrongem nebo Dusty Springfield.

Za Jasonem Aldeanem a Florida Georgia Line nás čeká jeden příjemný výlet do hudební historie: re-edici "IV" alba Led Zeppelin si pořídilo 35 tisíci Američanů. Souběžně vydáný remaster "Houses Of The Holy" skončil dvanáctý.

První desítku uzavírají novinkami křesťansky založený zpěvák Chris Tomlin s "Love Ran Red" a rockoví Black Veil Brides s eponymní deskou, mezi ně se pak ještě vlezli posledně zlatí Slipknot.

Příští týden Taylor určitě nebude chtít lámat negativní rekordy v pádech prodejů. I kdyby však ztratila 80 %, o první místo se nemusí bát, konkurence nebude.

    Top 10 - alba:
  1.  N Taylor Swift - 1989 (1,287 milionu)
  2.  N Různí - Now That's What I Call Music! 52 (103 tisíc)
  3.  N Sam Hunt - Montevallo (70)
  4.  N Barry Manilow - My Dream Duets (51)
  5. Jason Aldean - Old Boots, New Dirt (43, -24 %)
  6. Florida Georgia Line - Anything Goes (38, -36 %)
  7.  R Led Zeppelin - Led Zeppelin IV (35, +3042 %)
  8.  N Chris Tomlin - Love Ran Red (35)
  9. Slipknot - .5: The Gray Chapter (34, -75 %)
  10.  N Black Veil Brides - Black Veil Brides (30)

=> CELÝ ŽEBŘÍČEK BILLBOARD 200

NÁZORY
  • Taylor Swift gratuluji, sic nejsem její velký p (1, 06.11.2014 16:20) Reagovat

    Taylor Swift gratuluji, sic nejsem její velký příznivec, ale hudba je její příběh, takže si takové prodeje zaslouží :) Mimochodem Blank Space se stává taky velkým hitem, umístění na iTunes a hraní v rádiích jsou na to, že ještě není BS vydán jako singl, není videoklip výborné, že by její další no.1 hit? Měl by přijít někdo kdo rozbouří Ho 100, třeba Rihanna ;) Další no.1 by mohl být i Habits (Stay High), ale asi nemá zatím žádnou motivace, i když Shake It Off a All About That Bass klesají a Habits stoupá, uvidíme ;)

    • Re: Taylor Swift gratuluji, sic nejsem její velký p (1, 06.11.2014 16:21) Reagovat

      *sice

      • Re: Taylor Swift gratuluji, sic nejsem její velký p (1, 06.11.2014 16:22) Reagovat

        *Hot :D

  • Taylor je úžasná a moc jí gratuluju! :) nic pr... (Daev, 06.11.2014 16:39) Reagovat

    Taylor je úžasná a moc jí gratuluju! :) nic proti nikomu, ale úplně se mi chce smát, když vidím ten rozdíl mezi 1. a 2. místem :D no nic :) a jinak to vypadá, že letošní nízké prodeje byly asi proto, že si to každý šetřil na Taylor nebo co :)

  • Jak jsem už psal Taylor je z mála zpěvaček, kt... (Marcel, 07.11.2014 21:26) Reagovat

    Jak jsem už psal Taylor je z mála zpěvaček, která tak dobře propaguje album. Jiní na to kašlou.Např u minulého alba MAdonna, Christina,Britney....

DOPORUČENÉ ČLÁNKY
Aneta Langerová - Není na škodu se jednou za čas ohlédnout zpět
Rozhovory: Aneta Langerová - Není na škodu se jednou za čas ohlédnout zpět "Dvacet let za mnou. Mám pocit, že nemusím nikomu nic dokazovat, ani sama sobě. Důležité je vnímat hudební cestu takovou, jaká je, a nepřetvářet ji do něčeho, co není," říká bilancující Aneta Langerová. Výběrové dvojalbum... čtěte zde
Vydáno: 19.04.2024 08:00 v sekci Publicistika | Rozhovory
Fletcher - In Search of the Antidote 8/10
Recenze: Fletcher na "In Search of the Antidote" hledala, až našla Americká zpěvačka Fletcher svou kariéru sice odstartovala hned v první řadě amerického X Factoru, stalo se to ale už dávno. Tak dávno, že si tuto informaci můžeme odbýt hned v perexu a celý článek věnovat jejímu skvělému... čtěte zde
Vydáno: 18.04.2024 16:00 v sekci Recenze
Pohled do českých hitparád - 15. týden 2024
Kometa roku 2024 Benson Boone debutuje v top trojce české albové hitparády Letošní rok sice ještě nedošel ani do své třetiny, vypadá to však, že o jeho největším hudebním objevu je rozhodnuto. Americký zpěvák Benson Boone boduje po úspěchu singlu "Beautiful Things" také s albovou prvotinou. Nahrávka... čtěte zde
Vydáno: 18.04.2024 10:00 v sekci Novinky | České hitparády
Dave Matthews Band, O2 universum, Praha, 16.4.2024
Naživo: V hlavní roli hudba. Dave Matthews Band přivezl do pražského O2 universa neokázale strhující koncert Dave Matthews Band v Česku zahrál poprvé až před pěti lety. Na kapelu s více než třiceti lety na hrbu je to docela pozdě. Návrat poté zhatila pandemie. Nakonec se dobrá věc podařila a Prahu letos americká parta nevynechala.... čtěte zde
Vydáno: 17.04.2024 20:21 v sekci Naživo
Livin Free - Lost in the City 8/10
Video: Livin Free představují klip "Lost in the City", nová deska vyjde koncem dubna Klávesista a zpěvák Honza Holeček (mj. Flamengo Reunion Session či Energit) a jeho kapela Livin Free už brzy zveřejní druhé společné album. Deska nazvaná "From Cradle to Coffin" vyjde u labelu Supraphon na CD, LP i digitálně už... čtěte zde
Vydáno: 17.04.2024 18:00 v sekci Audio / Video | Video
SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY
- Nezajímavá Taylor Swift, vysloužilá Lana... Courtney Love si vzala na paškál kolegyně (16.04.2024 18:22)
- Taylor Swift se dostala na seznam dolarových miliardářů magazínu Forbes (16.04.2024 13:41)
- Video: Nahrála Meghan Trainor s "Been Like This" další hit pro Ewu Farnou? (10.04.2024 13:58)
- Koncert Taylor Swift na Disney+ trvá tři a půl hodiny a přináší pětačtyřicet písní (16.03.2024 09:32)
- Živák "The Eras Tour" Taylor Swift ulovilo Disney+, přinese i pět bonusových písní (13.02.2024 09:15)
- Taylor Swift vydá v dubnu novou desku, zazpívá na ní i Post Malone a Florence (06.02.2024 12:56)
- Grammy ovládly hvězdy popu. Hlavní ceny si rozdělily Taylor Swift, Miley Cyrus a Billie Eilish (05.02.2024 11:00)
- Audio: Black Veil Brides a Ville Valo se sešli u povedeného coveru "Temple of Love" od Sisters of Mercy (28.12.2023 09:28)
- Taylor Swift smutní: před koncertem zahynula na stadionu jedna z jejích fanynek (20.11.2023 15:22)
- Taylor Swift prosí fanoušky: "Neházejte po mně věci" (16.11.2023 17:38)

ALBUM TÝDNE 16/2024

The Libertines
All Quiet On The Eastern Esplanade

Je tomu už dlouhých devět let, co The Libertines fanouškům naservírovali povedenou desku "Anthems For Doomed Youth". Nyní se anglická formace vrací, aby se vytáhla se svým dlouho očekávaným čtvrtým albem "All Quiet On The Eastern Esplanade". Obstála také tentokrát?

8/10

NEJČTENĚJŠÍ ČLÁNKY (za poslední týden)

FILMSERVER.CZ PÍŠE

FULLMOONZINE.CZ PÍŠE

SPARK PÍŠE

CO, KDY, KDE   (doporučujeme)

Pá 19.04.
Queenie (O2 universum, Praha)
Ne 21.04.
Fletcher (SaSaZu, Praha)
Út 23.04.
Walter Trout (US) (Divadlo Archa, Praha)
St 08.05.
Tate McRae (US) (Forum Karlín, Praha)
So 11.05.
Rammstein (DE) (Letiště Letňany, Praha)
Ne 12.05.
Ari Abdul (US) (Rock Café, Praha)
St 15.05.
30 Seconds To Mars (UK) (Sportovní hala FORTUNA, Praha)
St 15.05.
Willie & The Bandits (UK) (Zasekávák, Praha)
Čt 16.05.
The Matt Schofield Trio (UK) (Palác Akropolis, Praha)
Čt 16.05.
Danny Brown (US) (Roxy, Praha)

» zobrazit všechny akce «

OBLÍBENÍ INTERPRETI (za poslední týden)

The Prodigy Prince Justin Bieber Vladimír Mišík Kabát Themroc Adele Queen AC/DC Sia U2 Bono Rush Taylor Swift Beyoncé Mirai Lady Gaga Linkin Park Liam Gallagher Imagine Dragons
filmserver.cz na Facebooku filmserver.cz na Twitteru filmserver.cz na LinkedIn filmserver.cz na YouTube
musicserver.cz - hudba od začátku do konce
©2010-2024 IMEG s.r.o. | Vyrobil Prolidi.cz
Kontaktní informace | Informace o inzerci | Redakce | Volná místa | Zásady ochrany o.ú. | Mobilní verze | ISSN 1803-6309
Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu IMEG s.r.o. zakázáno.
Tento server byl v roce 2023 podpořen Ministerstvem kultury České republiky.
smile music: spark | fakker | czech blade | musicserver | full moon | xplaylist | day after | filmserver | webglobe
Zavřít reklamu