Florida Georgia Line za sebou v USA nechali You+Me, Gamea, U2 i Jessie J

27.10.2014 17:00 - Petr Doupal | foto: facebook interpreta

Country týdny v USA pokračovaly vítězstvím Florida Georgia Line s deskou "Anything Goes". Konkurence v podobě Boba Segera nebo You+Me, projektu Pink, byla daleko za nimi. V singlech posedmé zvítězila Meghan Trainor před Taylor Swift, ta navíc měla nejvyšší novinku. Do Top 10 se dostal Ed Sheeran.
Meghan Trainor - All About That Bass
© facebook interpreta
SINGLY - Přestože Billboard krásně upravil webový vzhled žebříčku Hot 100, takže je konečně uživatelsky příjemný a ulehčuje práci, s komentářem amerických hitparád se setkáváme nezvykle s čtyřdenním zpožděním (důvod). Ale lépe pozdě než nikdy - za celou moji pětiletou rezidenci nebyl vynechán jediný týden a to chci nadále udržet, takže pojďme na to!

A začínáme tak jako v poslední době, posedmé v řadě totiž máme Meghan Trainor na špici a v Top 5 jsou jen a pouze ženy. "All About That Bass" nadále dominuje streamům s 12,9 miliony, k tomu přidává stříbro v rádiích a bronz v downloadech. Z tranďáků totiž nejvíce hrála Taylor Swift, "Shake It Off" celkově zůstalo druhé. V počtu stažení zvítězila Taylor též, ne však s tímto singlem, nýbrž s novinkou "Out Of The Woods". 195 tisíc v prvním týdnu znamenalo její osmý #1 Digital Song, všechny zároveň získala takto, hned při debutu. Downloady stačily na celkový debut na osmnáctce.

Holky na třetím až pátem místě se opět popřehazovaly, bronzový tentokrát skončil "Bang Bang", čtvrtý byl "Black Widow" a pátý "Habits (Stay High)". Pozice Jeremiha a Maroon 5 se nezměnily, o místo nahoru se posunuli Sam Smith a Bobby Shmurda. Do Top 10 se už nevlezla "Anaconda" Nicki Minaj, když desátou příčku obsadil Ed Sheeran. "Don't" je jeho první hit v elitní desítce.

Kromě Taylor se v žebříčku objevili novinky Nico & Vinz ("In Your Arms"), Jessie J ("Burnin' Up"), The Weeknda ("Often") a Glena Campbella ("I'm Not Gonna Miss You"), kterého jsme v Hot 100 neviděli přes 33 let.

    Top 10 - singly:
  1. Meghan Trainor - All About That Bass
  2. Taylor Swift - Shake It Off
  3. Jessie J, Ariana Grande & Nicki Minaj - Bang Bang
  4. Iggy Azalea feat. Rita Ora - Black Widow
  5. Tove Lo - Habits (Stay High)
  6. Jeremih feat. YG - Don't Tell 'Em
  7. Maroon 5 - Animals
  8. Sam Smith - Stay With Me
  9. Bobby Shmurda - Hot Nigga
  10. Ed Sheeran - Don't

Florida Georgia Line - Anything Goes
© facebook interpreta
DESKY - Country duu Florida Georgia Line se loni podařilo s hitem "Cruise" dosáhnout čtvrté příčky v singlové hitparádě a dnes už má na kontě osminásobnou platinu. A protože se i následující singly staly platinovými hity, úspěch druhé desky "Anything Goes" byl zaručen. Oproti debutu "Here's To The Good Times" tedy chlapíci startují na zlatě se 197 tisíci prodanými kusy.

Potřetí tak na čele máme country počin, po "Bringing Back The Sunshine" Blakea Sheltona a "Old Boots, New Dirt" Jasona Aldeana, kterého nyní najdeme na dvojce. První desítka byla plná novinek, udržely se už pouze alba Barbry Streisand a Sama Smithe.

Na bronzu najdeme rockového veterána Boba Segera s "Ride Out". Naposledy byl takto vysoko před skoro třemi dekádami. Za ním debutují You+Me s "rose ave.", Pink a Dallas Green (známý jako City And Colour) jako sólisté však žádní nováčci v žebříčku nejsou.

Na sedmičce startuje rapper Game, který se vlastně znovu označuje jako The Game, s relativně miniaturními 33 tisíci "Blood Moon: Year Of The Wolf". Jen o tři tisíce méně prodal žánrový kolega Hoodie Allen, "People Keep Talking" je přitom jeho debut. Na Facebooku má "skromných" 300 tisíc fans, zatímco Game 7 milionů.

Až na devítce, ne však překvapivě, skončili U2. "Songs Of Innocence" po pěti týdnech na iTunes rozvezli i do obchodů a výsledkem bylo 28 tisíc prodaných kopií. Předchozí "No Line On The Horizon" přitom debutovalo s necelým půlmilionem. V zemi totálně pokryté iTunes však je výsledek logický, prostě většina fans už album dostala zdarma. I tak je zajímavé, že nebylo tolik die hard příznivců, fyzická verze nezajímala.

První desítku uzavírá Jessie J s druhou deskou "Sweet Talker". Na třináctce se umístila Idina Menzel ("Frozen") s "Holiday Wishes" a níže najdeme i LPčka autorů letních hitů, "Sadnecessary" Milky Chance na sedmnáctce a "Black Star Elephant" Nico & Vinz na čtyřicet pětce. Opět komerčním propadákem skončilo vydání desky OK Go, "Hungry Ghosts" debutovala až na sedmdesát čtyřce.

V příštím vydání, teď už snad ve čtvrtek/pátek, budeme oslavovat Slipknot. ".5: The Gray Chapter" by se mělo prodat asi sto tisíc kusů. Ke 70 tisícům míří Neil Diamond s "Melody Road", Logic s "Under Pressure" a T.I. s "Paperwork". Top 10 by měli zvládnout ještě Little Big Town, Pentatonix a Annie Lennox.

    Top 10 - alba:
  1.  N Florida Georgia Line - Anything Goes (197 tisíc)
  2. Jason Aldean - Old Boots, New Dirt (91, -67 %)
  3.  N Bob Seger - Ride Out (59)
  4.  N You+Me - rose ave. (50)
  5. Barbra Streisand - Partners (40, -18 %)
  6. Sam Smith - In The Lonely Hour (37, +53 %)
  7.  N The Game - Blood Moon: Year Of The Wolf (33)
  8.  N Hoodie Allen - People Keep Talking (30)
  9.  N U2 - Songs Of Innocence (28)
  10.  N Jessie J - Sweet Talker (25)

Kompletní singlovou hitparádu Billboardu najdete zde, albovou zase tady. Spotify playlisty se automaticky updatují, takže budou odpovídat vždy jen aktuální týden vydání článku.


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY