shop.musicserver.cz
Pohled do britských hitparád platných od 19. října 2014

Británii si podmanily ženy: Ella Henderson kraluje albům, Meghan Trainor drží vedení v singlech

Vydáno: 19.10.2014 22:30 - Josef Martínek | foto: facebook interpreta

Meghan Trainor a Taylor Swift se po Americe sešly na prvních dvou místech singlové hitparády také v Británii. V tamních žebříčcích se to tentokrát celkově ženami hemží: Ella Henderson totiž vládne albům. S debutem "Chapter One" tak překonala loňský start jejího přemožitele z X Factoru Jamese Arthura.

Meghan Trainor - All About That Bass
© facebook interpreta
SINGLY - První Meghan Trainor, druhá Taylor Swift - takové pořadí platí už několik týdnů v americké singlové hitparádě. Nyní situaci na vrcholu kopíruje i britský žebříček: zatímco "All About That Bass" Meghan kompletuje třetím triumfem vítězný hattrick, Taylor zaznamenává se "Shake It Off" dvojkou nové maximum.

Vítězný hit se i tento týden přehoupl přes hranici sta tisíc získaných bodů, třetím prvenstvím v řadě se navíc na ostrovech stává nejúspěšnějším ženským singlem roku. Lépe už na tom letos byli jen v úvodu roku Clean Bandit, kteří s přispěním Jess Glynne zásluhou "Rather Be" setrvali na jedničce hned čtyři kola.

U zpěvačky na stříbrném stupínku se pak sluší dodat, že pilotní singl z alba "1989", které vyjde koncem října, se v žebříčku pohybuje už devět kol a dlouho se zdálo, že pro něj medaile zůstanou zapovězeny. Roztančená osmdesátková juchačka se ale v Evropě stává stále větším hitem a možná ještě neřekla své poslední slovo.

Za dámským tandemem se do pozice nejúspěšnější novinky týdne dostali One Direction, jejichž "Steal My Girl" láká na listopadovou řadovku "Four" bronzovým umístěním. Díky úspěchu videoklipu stoupá i Ed Sheeran - "Thinking Out Loud" se z hlediska sledovanosti za prvních čtyřiadvacet hodin stal nejpřehrávanějším vizuálem na YouTube v historii vydavatelství Warner Music. Po minulé desítce se romantická balada vyhoupla už na čtyřku.

Z dvojky na pětku se poroučel trojlístek Jessie J, Nicki Minaj a Ariana Grande s "Bang Bang", na dalších místech následují Jeremih a YG, Sigma ve spolupráci s Palomou Faith a pánské duo Calvin Harris a John Newman. Z páté desítky až na číslo devět si to namířili The Vamps s "Oh Cecilia (Breaking My Heart)" a přehlídku nejúspěšnějších uzavírají desítkou Eminem a Sia díky filmovému hitu "Guts Over Fear".

Pouhý jeden týden se v Top 10 zdržela Nicki Minaj se svým kontroverzním internetovým hitem "Anaconda" - po minulém bronzu spadl singl doprovázený lascivním videem až na jedenáctku. Z novinek na dalších místech zmiňme ještě pětatřicátou Charli XCX s "Break The Rules".

    Top 10 - singly:
  1. Meghan Trainor - All About That Bass
  2. Taylor Swift - Shake It Off
  3. N One Direction - Steal My Girl
  4. Ed Sheeran - Thinking Out Loud
  5. Jessie J. feat. Nicki Minaj & Ariana Grande - Bang Bang
  6. Jeremih feat. YG - Don't Tell 'Em
  7. Sigma feat. Paloma Faith - Changing
  8. Calvin Harris feat. John Newman - Blame
  9. The Vamps - Oh Cecilia (Breaking My Heart)
  10. N Eminem feat. Sia - Guts Over Fear

Kompletní singlový žebříček je k vidění zde.

Ella Henderson - Chapter One
© facebook interpreta
DESKY - Měl to být napínavý ženský souboj: Ella Henderson a Jessie J vydaly svá alba ve stejný týden a vzhledem k singlovému úspěchu (z obou novinek vzešel hit #1) se očekávala zajímavá bitva o vítězství v prodejním žebříčku. Nakonec si ale Ella pro prvenství dokráčela s jasnou převahou a její konkurentka zůstala za očekáváním.

"Chapter One" se po startu na nejvyšší pozici stává druhým nejrychleji prodávaným ženským albem roku (více se z dam v týdnu vydání letos dařilo jen Sam Bailey prostřednictvím "The Power Of Love") a zároveň zpěvačka v souboji v čase oplácí Jamesi Arthurovi porážku v dva roky starém X Factoru. Interpret proslavený hitem "Impossible" totiž tehdy sice dokráčel k vítězství, avšak jeho eponymní prvotina loni dosáhla nejvýše dvojky.

Teprve osmnáctiletá hvězdička svým úspěchem přerušila nadvládu mužů, která v posledních týdnech v žebříčku panovala, když odsunula trojici Ed Sheeran, Sam Smith a George Ezra za svá záda. Zatímco "X" a "In The Lonely Hour" prvních dvou jmenovaných pánů si oproti minulému kolu své pozice uhájily, Ezra s "Wanted On Voyage" po dvou týdnech kralování spadl až na čtyřku.

Navzdory tomu, že Jessie J vsadila na třetí studiovce "Sweet Talker" hlavně na hity, jak jsme psali i v naší pár dní staré recenzi, z hlediska prodejů startuje na domácím trhu nejhůře ve své dosavadní kariéře. Maximum prvního alba "Who You Are" se zastavilo u dvojky, následující "Alive" uzmulo trojku a "Sweet Talker" se musí spokojit s pátým místem.

U2 si se "Songs Of Innocence" připisují šestku, čímž přerušují dlouhou sérii pěti vítězných alb v řadě, která trvala od roku 1993 a nahrávky "Zooropa". Hůře než nyní na tom naposledy irští poprockeři byli v roce 1981 s "October". Výsledek je však třeba brát s rezervou, neboť deska byla více než měsíc předem zdarma poskytnuta zákazníkům společnosti Apple a fyzické nosiče už dnes většinou zajímají jen skalní fanoušky.

Za sedmou Barbrou Streisand najdeme další tři čerstvé kousky: Spandau Ballet je s "The Story - The Very Best Of" osmý, devítkou si v porovnání s debutem "Devotion" pohoršila Jessie Ware, jež brala před dvěma lety pětku, nyní si zapisuje devítku. A mezi deset nejžádanějších se vměstnala i společná deska Pink a písničkáře Dallase Greena - "rose ave." dua You+Me bere desítku.

    Top 10 - alba:
  1. N Ella Henderson - Chapter One
  2. Ed Sheeran - X
  3. Sam Smith - In The Lonely Hour
  4. George Ezra - Wanted On Voyage
  5. N Jessie J - Sweet Talker
  6. N U2 - Songs Of Innocence
  7. Barbra Streisand - Partners
  8. N Spandau Ballet - The Story - The Very Best Of
  9. N Jessie Ware - Tough Love
  10. N You+Me - rose ave.

Kompletní albový žebříček je k vidění zde.

NÁZORY
  • Úspěchy Meghan Trainorové (Pavlos, 20.10.2014 12:49) Reagovat

    Tomu že se daří Elle Hendersonové docela rozumím její "Ghost" je hudebně i pěvecky velmi povedená píseň, což se na prodejnosti alba určitě podepsalo. Co se ale všem líbí na tý odrhovačce od Meghan Trainorové opravdu netuším. Vkus je zřejmě opravdu subjektivní záležitost.

  • yy (john, 20.10.2014 17:49) Reagovat

    U2 natočili najhorší album kariéry.

    • Re: yy (..., 21.10.2014 19:30) Reagovat

      prave ze natocili jednu z nejlepsich desek kariery ty joudo:-)

  • y (john, 24.10.2014 14:37) Reagovat

    To si myslíš ty ty amatér.Zaujimavé je, že skoro všetci recenzenti ju strhali Joudo.

    • Re: y (..., 24.10.2014 20:56) Reagovat

      mozna recenzenti u nas ,treby Rolling stone jim dal plnej pocet bodu:-),to je docala znamej casopis:-),navic uz dlouho jsem se nesetkal s tak priznivymi ohlasy na jejich album od nasich fanousku,co napise nejakej pisalek u nas kterej je nemusi je mi uplne jedno,je to skvely album ty joudo:-)

DOPORUČENÉ ČLÁNKY
Tereza Vítů - Zůstaň 7/10
Video: Někdy potěší, že herečky začnou zpívat. Jako třeba Tereza Vítů ve skladbě "Zůstaň" Když se nějaká modelka, moderátorka, nebo (díky bohu alespoň) herečka rozhodne vedle své hlavní profese pustit také na hudební dráhu, většinou to nedopadne dobře. Devět z deseti podobných pokusů zůstane pouze v naší interní... čtěte zde
Vydáno: 24.04.2024 16:00 v sekci Audio / Video | Video
Nové desky 16/2024 - od Taylor Swift přes Pearl Jam po My Dying Bride
Nové desky 16/2024 - od Taylor Swift přes Pearl Jam po My Dying Bride Aktuálnímu týdnu hudebních novinek vévodí Taylor Swift, nejen ona ale vydala nové album. Rockery a metalisty potěší kromě Pearl Jam i Billy Morrison s deskou plnou hvězd či My Dying Bride. S čerstvou muzikou se hlásí i cellista... čtěte zde
Vydáno: 24.04.2024 10:00 v sekci Novinky | Nové desky
Caleb Landry Jones - Hey Gary, Hey Dawn 10/10
Recenze: Magnum opus. Caleb Landry Jones natočil bezchybnou desku "Hey Gary, Hey Dawn" Bezmála rok a půl po předešlé řadovce "Gadzooks Vol. 2" se americký zpěvák a herec Caleb Landry Jones vrací s dalším hudebním materiálem. Jeho nové album "Hey Gary, Hey Dawn" se ale od těch předchozích přece jen trochu liší.... čtěte zde
Vydáno: 23.04.2024 16:00 v sekci Recenze
Pearl Jam - Dark Matter 8/10
Recenze: Pearl Jam na "Dark Matter" překypují nadšením a mladickou energií S aktuální "Dark Matter" mají Pearl Jam na kontě tucet studiových alb. Novinka kapely ze Seattlu naštěstí nepatří k těm tuctovým. S pomocí mladého producenta se zasloužilí rockeři, kteří už před pár lety vstoupili do... čtěte zde
Vydáno: 23.04.2024 08:00 v sekci Recenze
Fletcher, SaSaZu, Praha, 21.4.2024
Naživo: Fletcher v SaSaZu obstarala zvuk, diváci zase obraz Popová, byť naživo spíše už pop-rocková zpěvačka Fletcher při své první návštěvě Prahy vyprodala klub SaSaZu. Ten nejprve od osmé večer na půl hodinky opanovala alternativně rocková dvojice Arxx z Brightonu, připomínající... čtěte zde
Vydáno: 22.04.2024 16:00 v sekci Naživo
SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY
- Nové desky 16/2024 - od Taylor Swift přes Pearl Jam po My Dying Bride (24.04.2024 10:00)
- Přes 300 milionů streamů. Tolik jich na Spotify nasbírala novinka Taylor Swift během prvního dne (23.04.2024 13:09)
- Nová deska Taylor Swift trvá dvě hodiny a obsahuje jedenatřicet songů (19.04.2024 10:31)
- Nezajímavá Taylor Swift, vysloužilá Lana... Courtney Love si vzala na paškál kolegyně (16.04.2024 18:22)
- Taylor Swift se dostala na seznam dolarových miliardářů magazínu Forbes (16.04.2024 13:41)
- Video: Nahrála Meghan Trainor s "Been Like This" další hit pro Ewu Farnou? (10.04.2024 13:58)
- Koncert Taylor Swift na Disney+ trvá tři a půl hodiny a přináší pětačtyřicet písní (16.03.2024 09:32)
- Živák "The Eras Tour" Taylor Swift ulovilo Disney+, přinese i pět bonusových písní (13.02.2024 09:15)
- Taylor Swift vydá v dubnu novou desku, zazpívá na ní i Post Malone a Florence (06.02.2024 12:56)
- Grammy ovládly hvězdy popu. Hlavní ceny si rozdělily Taylor Swift, Miley Cyrus a Billie Eilish (05.02.2024 11:00)

ALBUM TÝDNE 17/2024

Mark Knopfler
One Deep River

Po nejdelší pauze mezi sólovými alby - konkrétně po šesti letech - je tu nezaměnitelný zpěvák a kytarista Mark Knopfler se svou desátou deskou "One Deep River". A jak se dalo čekat, všechno je u něj jako vždy na svém místě, nic se nezměnilo. Díkybohu.

8/10

NEJČTENĚJŠÍ ČLÁNKY (za poslední týden)

FILMSERVER.CZ PÍŠE

FULLMOONZINE.CZ PÍŠE

SPARK PÍŠE

CO, KDY, KDE   (doporučujeme)

St 08.05.
Tate McRae (US) (Forum Karlín, Praha)
So 11.05.
Rammstein (DE) (Letiště Letňany, Praha)
Ne 12.05.
Ari Abdul (US) (Rock Café, Praha)
St 15.05.
30 Seconds To Mars (UK) (Sportovní hala FORTUNA, Praha)
St 15.05.
Willie & The Bandits (UK) (Zasekávák, Praha)
Čt 16.05.
The Matt Schofield Trio (UK) (Palác Akropolis, Praha)
Čt 16.05.
Danny Brown (US) (Roxy, Praha)
Čt 16.05.
Akon (US) (Forum Karlín, Praha)
So 18.05.
King Gizzard & The Lizard Wizard (AU) (Forum Karlín, Praha)
Út 21.05.
Reverend Peyton’s Big Damn Band (US) (Lucerna Music Bar, Praha)

» zobrazit všechny akce «

OBLÍBENÍ INTERPRETI (za poslední týden)

Justin Bieber The Prodigy Prince Vladimír Mišík Taylor Swift Adele Kabát Queen Sia AC/DC U2 Rush Beyoncé Bono Mirai Lady Gaga Liam Gallagher Imagine Dragons Linkin Park Dua Lipa
filmserver.cz na Facebooku filmserver.cz na Twitteru filmserver.cz na LinkedIn filmserver.cz na YouTube
musicserver.cz - hudba od začátku do konce
©2010-2024 IMEG s.r.o. | Vyrobil Prolidi.cz
Kontaktní informace | Informace o inzerci | Redakce | Volná místa | Zásady ochrany o.ú. | Mobilní verze | ISSN 1803-6309
Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu IMEG s.r.o. zakázáno.
Tento server byl v roce 2023 podpořen Ministerstvem kultury České republiky.
smile music: spark | fakker | czech blade | musicserver | full moon | xplaylist | day after | filmserver | webglobe
Zavřít reklamu