Nejlepším DJem byl opět zvolen Hardwell

21.10.2014 09:05 - Jaromír Koc | foto: facebook interpreta

Po měsících hlasování a následném počítání milionů anketních lístků je opět známo, jací DJs jsou ti nej. Prestižní britský hudební měsíčník DJ Mag v sobotu v noci během pravidelné, několikadenní akce zvané Amsterdam Dance Event aka ADE opětovně zveřejnil stovku těch nejoblíbenějších umělců, kteří se pohybují za mixážním pultem.

Nejsledovanější je samozřejmě první desítka, která i letos přinesla několik zajímavých zvratů. Asi největším překvapením je čtvrté místo, kam se ze čtyřicáté pozice dostal Martin Garrix. Ten si (dle zasvěcených) takto vysoké umístění vydobyl především hraním na snad všech důležitých tanečních festivalech, které se za poslední rok po světě uskutečnily, a hlavně nákladnou, placenou reklamou ze strany managementu. Dalším pozoruhodným výsledkem, který na sociálních sítích řeší fanoušci asi nejvíce, je pouze třetí místo Armina van Buurena, kterého letos předehnalo dokonce i belgické duo Dimitri Vegas & Like Mike. I v tomto případě ale vzniká mnoho zajímavých diskuzí.

V první desítce, kterou podruhé ovládl šestadvacetiletý Holanďan Hardwell, ještě najdeme například Tiesta, Aviciiho, Davida Guettu nebo nečekaně i Stevea Aokiho. Těsně se mezi deset nejlepších nedostal aktuálně nejbohatší DJ Calvin Harris, o svoje místo mezi nejúspěšnějšími přišli i Afrojack nebo Dash Berlin.

S velkými ztrátami se letos musí vyrovnat Markus Schulz, Knife Party, ATB, Ørjan Nilsen, Bingo Players a Ferry Corsten. Do první stovky se naopak probojovalo pětadvacet nováčku, nejvýše se prodral třiadvacetiletý Mexičan Deorro, který ukořistil devatenácté místo.

Kompletní stovku DJ Mag Top 100 najdete zde, níže alespoň přinášíme kompletní první desítku:

1. Hardwell
2. Dimitri Vegas & Like Mike
3. Armin van Buuren
4. Martin Garrix
5. Tiesto
6. Avicii
7. David Guetta
8. Nicky Romero
9. Skrillex
10. Steve Aoki



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY