Máte chuť na Team?

15.05.2002 05:00 - Honza Balušek | foto: facebook interpreta

Už několik týdnů můžete z rádií zaslechnout nový singl slovenské skupiny Team "Mám na teba chuť". Pokud vás zaujal jeho rockový zvuk, věřte že v něm se nese zhruba polovina nové stejnojmenné desky. Kromě rockových vypalovaček však album obsahuje i několik balad, které se až tak nepovedly. Což je docela škoda.
6/10

Team - Mám na teba chuť

Celkový čas: 47:15
Ve své době byli Team hitmakery, kteří neměli v československém popu téměř konkurenci. To se týkalo hlavně jejich prvních tří desek, ze kterých vzešly hity, které dosud vládnou po půlnoci diskotékám ("Reklama na ticho", "Lietam v tom tiež", "Držím ti miesto"...). Další dvě alba byla také úspěšná, ale už ne tak jako dříve, ovšem šestka, na které nezpíval Pavol Habera, byla komerční pohroma. Před nedávnem se původní zpěvák ke kapele opět vrátil a natočili comebackovou desku "7edem". Návrat ve velkém stylu to zrovna nebyl, ale nyní to zkouší s novinkovou "Mám na teba chuť", a to už by se jim podařit mohlo.

Team se na nové desce totiž alespoň částečně vrátili k rockovému zvuku, kterým prorazili, a ten jim opravdu sluší. Rychlé a jednoduché rockové vypalovačky jako titulní skladba, "Ona a jej mama", "Slovník cudzích snov" či "Iná" jsou přesně tím, co jde kapele nejlépe, a kdyby z nich byla poskládána celá deska, byla by to pravděpodobně ohromná zábava. Jenže kromě těhle tříminutových odpichovek na desce najdete z jedenácti nových písniček celkem pět balad. Jistě, pomalé písničky k Team patří stejně jako rychlé hitovky, ale pět je prostě moc (a to ještě nemluvím o dvou bonusech, které se také nesou na pomalejší vlně). Zatímco "Chcem sa ťa nadýchnuť" a "Nabudúce" jsou velmi povedené, zbylá trojice patří přesně do té kolonky, která by měla zůstat přede dveřmi studia a ty otevřít jen na nějaký výběr rarit. Tento kontrast mezi skvělými rockovými peckami a dost nudnými baladami mi vyloženě vadí, škoda toho.

Kromě jedenácti novinek obsahuje "Mám na teba chuť" i dvě písničky z minulé desky "7edem" - singly "Krátke lásky" a "Vojna mužov so ženami", obě opět v pomalejším tempu. Podle vydavatelství B&M Music je tomu tak proto, že sedmé album Team v Česku nebylo oficiálně distribuované. Jen tak zkusmo jsem obešel pár obchodů (podotýkám, že v Ostravě) a všude "7edem" v regálech měli. Ale co, dvě písničky navrch se hodí, protože se navíc jedná o dva hity.

Nové album Teamu by se mi rozhodně líbilo mnohem více, kdyby do strun kytar bylo udeřeno několikrát více, než bylo učiněno. Jakkoli jsou rockové vypalovačky vskutku chytlavé, několik nudných a táhlých balad dojem z alba výrazně snižuje. Snad příště pomalé písničky dá Habera na svou sólovku a kapela natočí více šlapající nahrávku.


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY