shop.musicserver.cz

Máte chuť na Team?

Vydáno: 15.05.2002 05:00 v sekci Recenze - Honza Balušek | foto: facebook interpreta

Už několik týdnů můžete z rádií zaslechnout nový singl slovenské skupiny Team "Mám na teba chuť". Pokud vás zaujal jeho rockový zvuk, věřte že v něm se nese zhruba polovina nové stejnojmenné desky. Kromě rockových vypalovaček však album obsahuje i několik balad, které se až tak nepovedly. Což je docela škoda.

6/10

Team - Mám na teba chuť

Celkový čas: 47:15

Ve své době byli Team hitmakery, kteří neměli v československém popu téměř konkurenci. To se týkalo hlavně jejich prvních tří desek, ze kterých vzešly hity, které dosud vládnou po půlnoci diskotékám ("Reklama na ticho", "Lietam v tom tiež", "Držím ti miesto"...). Další dvě alba byla také úspěšná, ale už ne tak jako dříve, ovšem šestka, na které nezpíval Pavol Habera, byla komerční pohroma. Před nedávnem se původní zpěvák ke kapele opět vrátil a natočili comebackovou desku "7edem". Návrat ve velkém stylu to zrovna nebyl, ale nyní to zkouší s novinkovou "Mám na teba chuť", a to už by se jim podařit mohlo.

Team se na nové desce totiž alespoň částečně vrátili k rockovému zvuku, kterým prorazili, a ten jim opravdu sluší. Rychlé a jednoduché rockové vypalovačky jako titulní skladba, "Ona a jej mama", "Slovník cudzích snov" či "Iná" jsou přesně tím, co jde kapele nejlépe, a kdyby z nich byla poskládána celá deska, byla by to pravděpodobně ohromná zábava. Jenže kromě těhle tříminutových odpichovek na desce najdete z jedenácti nových písniček celkem pět balad. Jistě, pomalé písničky k Team patří stejně jako rychlé hitovky, ale pět je prostě moc (a to ještě nemluvím o dvou bonusech, které se také nesou na pomalejší vlně). Zatímco "Chcem sa ťa nadýchnuť" a "Nabudúce" jsou velmi povedené, zbylá trojice patří přesně do té kolonky, která by měla zůstat přede dveřmi studia a ty otevřít jen na nějaký výběr rarit. Tento kontrast mezi skvělými rockovými peckami a dost nudnými baladami mi vyloženě vadí, škoda toho.

Kromě jedenácti novinek obsahuje "Mám na teba chuť" i dvě písničky z minulé desky "7edem" - singly "Krátke lásky" a "Vojna mužov so ženami", obě opět v pomalejším tempu. Podle vydavatelství B&M Music je tomu tak proto, že sedmé album Team v Česku nebylo oficiálně distribuované. Jen tak zkusmo jsem obešel pár obchodů (podotýkám, že v Ostravě) a všude "7edem" v regálech měli. Ale co, dvě písničky navrch se hodí, protože se navíc jedná o dva hity.

Nové album Teamu by se mi rozhodně líbilo mnohem více, kdyby do strun kytar bylo udeřeno několikrát více, než bylo učiněno. Jakkoli jsou rockové vypalovačky vskutku chytlavé, několik nudných a táhlých balad dojem z alba výrazně snižuje. Snad příště pomalé písničky dá Habera na svou sólovku a kapela natočí více šlapající nahrávku.

NÁZORY
  • Prosím více pečlivosti (Michal, 17.05.2002 13:42) Reagovat

    "Voniaš mi" se žádná píseň na recenzovaném albu nejmenuje, myšlena byla zřejmě skladba "Chcem sa ťa nadychnuť". Že by autor recenzoval desku a neměl přitom možnost nahlédnout do bookletu?
    A lehká invektiva o Haberovych sólovkách mi přijde podivná ve světle toho, že dvě ze čtyř nejvíce chválených "rockových vypalovaček" na nové řadovce Teamu složil právě Pavol Habera.


  • Ad název (Honza Balušek, 17.05.2002 14:23) Reagovat

    Máte pravdu, neměl jsem k recenzi běžnou verzi, protože jsem dostal jen vypálený master asi tři týdny před vydáním a v té době definitivní tracklist neměli ani na BM Music. Proto ta chyba s názvem jedné skladby.

  • Má pan Balušek chuť na skupinu Team :-) (Martin Pokluda, 19.05.2002 10:39) Reagovat

    Rád bych se vyjádřil k recenzi pana Baluška na výše uvedenou kapelu Team. Je tam několik nepřesností. Čtvrtá píseň se na albu jmenuje "Slovník cudzích snov" a ne "slov" a pátá "Chcem sa ta nadýchnuť", ne "Voniaš mi". Jsou to sice drobnosti, ale vypovídá to o tom, že recenzent nezná kapelu dost dobře. Tento názor mě utvrdil i v tom, že pan Balušek tvrdí, že je na albu moc balad. Kdyby si poslechl pořádně minulé album 7edem, tak by musel říct, že tam jsou vlastně ploužáky všechny (Když tvrdí, že "Vojna mužov so ženami"je pomalá.) Podle mého názoru je to písnička svižná a perfektně sedí do hudebního výrazu skupiny Team. Ve srovnání s albem 7edem je novinkové album rychlé "skoro" od začátku do konce a je to velký posun správným směrem. Team samozřejmě umí udělat balady v pravém slova smyslu, ale na této novinkové desce není žádná tak křečovitá, jako na 7edem např. "Každý deň zomrieš sedemkrát" nebo "Hladní milenci". Dle mého názoru už by nebylo správné tlačit kapelu Team do kytarovějších poloh. Toto album je v podstatě vyrovnané a více drsnosti by vypadalo křečovitě. Vždyť žádné jejich minulé album nebylo vyloženě "tvrdé" a tvrzení pana Baluška, že by pánové měli ještě přitvrdit je poněkud nemístné. Musíme si uvědomit, že pánové mají už své roky a vůbec se divím, že natočili opravdu rockové album (uvážím-li, že většinu složil Habera a minulá jeho sólovka byla cajdácká až běda). Po bídě minulých let bych jim rozhodně dal v konečném hodnocení bodů více (8/10).

  • Výborné!!!!! (Jana, 12.07.2003 16:59) Reagovat

    Tento článek je podle mě vydařený, ale nesouhlasím s některými názory autora!!!Určitě je jejich CD jedno z nejlepších a mě osobně se nelíbilo, jak autor kritizoval jejich způsob hraní!!!

  • Tesim se 24.5 na vas koncert kapely teamu... (Dila Barazolova, 16.05.2016 23:56) Reagovat

    Tesim se 24.5 na vas koncert kapely teamu

DOPORUČENÉ ČLÁNKY
We Are Domi - Love Every Part Of It 9/10
Video: We Are Domi doplnili skvělý elektropopový song "Love Every Part Of It" netradičním videoklipem Trojice We Are Domi, jež se mnohým vryla do paměti v roce 2022 svojí účastí v Eurovizi, přichází s povedenou písničkou "Love Every Part of It". V ní se snaží bořit stereotypy a noří se do tlaků společenských očekávání ve... čtěte zde
Vydáno: 28.03.2024 14:00 v sekci Audio / Video | Video
Nové desky 12/2024 - od Elbow přes Shakiru po Janu Kirschner
Nové desky 12/2024 - od Elbow přes Shakiru po Janu Kirschner Už týden před Velikonocemi přišla do obchodů velmi bohatá nadílka novinek v čele se Shakirou, Elbow, Gossip nebo Alestorm. K nim se přidali například Gary Clark Jr., Fletcher, Kenny Chesney, Empress Of, Pnau, The Veronicas a zejména... čtěte zde
Vydáno: 27.03.2024 22:00 v sekci Novinky | Nové desky
The Jesus and Mary Chain - Glasgow Eyes 7/10
Recenze: The Jesus And Mary Chain oslavují deskou "Glasgow Eyes" 40 let na scéně Píše se rok 2024 a je tak trochu zázrak, že The Jesus And Mary Chain stále tvoří hudbu. Když se totiž v roce 1999 rozpadli, málokoho napadlo, že bratři Jim a William Reidovi budou ještě někdy spolupracovat. A přece se teď vracejí... čtěte zde
Vydáno: 27.03.2024 16:15 v sekci Recenze
Justin Timberlake - Everything I Thought It Was 8/10
Recenze: Justin Timberlake se na "Everything I Thought It Was" trochu zacyklil. Ale to nevadí Justinu Timberlakovi lze vyčítat ledacos, ale určitě nelze tvrdit, že neexperimentuje. Naopak - snahu vykročit ze zajetých trendů a vyšlapávat nové cesty ukazuje celou svou dospělou kariéru. A daří se mu. Kromě toho, že se stal... čtěte zde
Vydáno: 27.03.2024 08:30 v sekci Recenze
Shakira - Las Mujeres Ya No Lloran 7/10
Recenze: Shakira už nepláče. Na desce "Las Mujeres Ya Na Lloran" si drží solidní laťku Na obalu své dvanácté studiovky "Las Mujeres Ya Na Lloran" (česky "Ženy už nepláčou") je Shakira vyobrazena se slzami stékajícími po její tváří, které se mění v drahokamy. Předloňský rozchod s fotbalistou Gerardem Piquém sice ve... čtěte zde
Vydáno: 26.03.2024 15:00 v sekci Recenze
SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY
- Video: Pavol Habera s vánoční písní "Nikto nemusí byť sám" u některých rádií narazil (09.12.2023 13:52)
- Video: "Všetko sa môže stať". Pavol Habera vydává po letech novou písničku (13.07.2023 11:30)
- Album Teamu "7edem" vychází v reedici poprvé na vinylu (08.05.2023 13:26)
- Team vydává v reedici legendární album "3" (29.11.2022 15:34)
- Naživo: Návrat Benátské! s Impulsem nezkazil chlad ani déšť. Hlavní pódium opanovali Team, Chinaski i Mirai (31.07.2022 19:00)
- Druhá řadovka Teamu "Prichytený pri živote" vychází v reedici na CD a LP (25.05.2022 12:53)
- Vánoční album Paľa Habery "Svet lásku má" vychází po letech na vinylu (03.12.2020 14:20)
- Naživo: Team s Haberou stále umí rozpálit (11.06.2019 09:30)
- Fotogalerie: Palo Habera společně s Teamem předvedli v O2 areně parádní show (10.06.2019 08:19)
- Palo Habera a skupina Team se vrací na česká pódia. V pražské O2 areně zahrají 9. června 2019 (11.10.2018 08:07)

ALBUM TÝDNE 13/2024

Moimir Papalescu & The Nihilists
Mystery Women In The Acid Pools

Jedna z mnoha tváří Moimira Papalescu, projekt Moimir Papalescu & The Nihilists, dlouhá léta spal. V roce 2006 odešel po albu "Lewis Neptune" na vrcholu. Trojici protagonistů zaválo tvůrčí pnutí různými směry, po sedmnácti letech se ale spojilo pro nové album "Mystery Woman In the Acid Pools". Povedlo se?

8/10

NEJČTENĚJŠÍ ČLÁNKY (za poslední týden)

FILMSERVER.CZ PÍŠE

FULLMOONZINE.CZ PÍŠE

SPARK PÍŠE

CO, KDY, KDE   (doporučujeme)

Čt 28.03.
Tom Odell (UK) (Forum Karlín, Praha)
Pá 29.03.
Judas Priest (UK) / Saxon (UK) / Uriah Heep (UK) (O2 arena, Praha)
Út 09.04.
The Academic (IRL) (Futurum Music Bar, Praha)
Út 16.04.
Dave Matthews Band (US) (O2 Universum, Praha)
Út 16.04.
Lil Tracy (US) / Brennan Savage (US) (Fuchs2, Praha)
St 17.04.
Foreign Beggars (UK) (Bike_Jesus, Praha)
Čt 18.04.
Slash feat. Myles Kennedy & The Conspirators (US) (Winning Group arena, Brno)
Ne 21.04.
Fletcher (SaSaZu, Praha)
Út 23.04.
Walter Trout (US) (Divadlo Archa, Praha)
St 08.05.
Tate McRae (US) (Forum Karlín, Praha)

» zobrazit všechny akce «

OBLÍBENÍ INTERPRETI (za poslední týden)

Prince Vladimír Mišík The Prodigy Justin Bieber Queen AC/DC Karel Gott Adele Kabát Rush Paws U2 Sia Bono Taylor Swift Madonna Dua Lipa Télépopmusik Lucie Vondráčková Mirai
filmserver.cz na Facebooku filmserver.cz na Twitteru filmserver.cz na LinkedIn filmserver.cz na YouTube
musicserver.cz - hudba od začátku do konce
©2010-2024 IMEG s.r.o. | Vyrobil Prolidi.cz
Kontaktní informace | Informace o inzerci | Redakce | Volná místa | Zásady ochrany o.ú. | Mobilní verze | ISSN 1803-6309
Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu IMEG s.r.o. zakázáno.
Tento server byl v roce 2023 podpořen Ministerstvem kultury České republiky.
smile music: spark | fakker | czech blade | musicserver | full moon | xplaylist | day after | filmserver | webglobe
Zavřít reklamu