Český videoklip roku? To se říká o "Adam Reborn" kapely Stroy!

09.10.2014 10:42 - Alena Bílková | foto: facebook interpreta

Umělecky hodnotné videoklipy najdeme většinou u těch tuzemských interpretů, kteří za sebou mají nemalé počty fanoušků nebo zkušenosti a podporu ze zahraničí. O to větší údiv vyvolává klip mladé pražské kapely Stroy. Zatímco předešlé dva snímky natáčel frontman skupiny Michal Skořepa prakticky na koleni po zkušebnách, ve videu k singlu "Adam Reborn" vyslal do světa zprávu o megalomanských ambicích.

Stroy mají na ambice právo. Svým názvem vás chtějí zničit. Hráčským uměním Miloše Meiera za bicími udupat, kytarami zdunit a vokálem odmrštit. Jsou tři, jejich tvorba čerpá ze špinavého feelingu grunge, ale zároveň si pohrávají s kompozicí jako progresivní rockeři. A ječák Michala se s vámi bude mazlit stejně jako vás znervózňovat.

Novodobá variace na biblický příběh "Adam Reborn" o nenasytnosti a pokušení má všechno, co tam patří. Strom v podání Viktora Dyka, sexy háďě, nevinnost i destrukci. Stejně jako není mělká hudební stránka kapely, tak bohatá je i symbolika na pohled jednoduchého černobílého filmu.

Sledujte. Teprve první nahrávka téhle nadějné skupiny vyjde symbolicky 11. listopadu.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY