shop.musicserver.cz

Čerstvý hudební závan na Labels.vision

Vydáno: 13.05.2002 05:00 v sekci Recenze - Klára Vlková | foto: facebook interpreta

Chtěli byste mít DVD napěchované videoklipy Röyksopp, Kings Of Convenience, Air, Cassius, Sofa Surfers, Buscemi a mnoha dalších? Právě takové připravilo pod názvem "Labels.vision" několik menších vydavatelských firem jako Source, Wall Of Sound nebo City Slang. Stačí jen jít a koupit za sníženou cenu jedno z CD, jejichž seznam najdete v našem článku, a bonusové DVD vaše.

10/10

Různí - Labels.vision

Celkový čas: cca 92 minut

Skladby: Cassius - I'm A Woman (new&exclusive) (video), Air - How Does It Make You Feel? (video), Black Rebel Motorcycle Club - Love Burns (video), Buscemi - Ramiro's Theme (video), Clinic - Walking With Thee (video), Coparck - Into Routine (video), Gemma Hayes (documentary), Goldfrapp - Pilots (video), Gonzales (documentary), Kings Of Convenience - Failure (video), Luke Slater - Nothing At All (video), Playgroup - Number One (video), Röyksopp - Eple (video), Röyksopp - Poor Leno (video), Simian - The Wisp (video), Sofa Surfers - Can I Get A Witness (video), Sondre Lerche - Sleep On Needles (video), St Thomas - Cornerman (video), Stereo Total - Tanzen In 4 Eck (video), The Maxwell Implosion - L'homme En Peluche (video), The Notwist - Pick Up The Phone (video), The Puppetmastaz (dokumentary), We In Music - Grandlife (video)

Vydavatel: EMI Czech Republic

DVD "Labels.vision" vzniklo ze spojené snahy několika menších alternativních labelů jako je Labels, Source, Wall Of Sound, Mute, Domino Recordings nebo City Slang a jeho úkolem je propagovat právě umělce těchto vydavatelství. Není prodejné samostatně, ale dostanete ho jako bonus, pokud zakoupíte za výhodnější cenu album některého z hudebníků či skupin, které najdete v tomto článku. Co vám Labels.vision vlastně nabízí? Dvacet videoklipů a tři krátké dokumenty, které představí celkem dvaadvacet hudebních projektů. Vesměs se jedná o téměř "horké" novinky, všechny songy mají datum "výroby" 2001 nebo 2002 a v mnoha případech se jedná o videoklipy či umělce u nás dosud neviděné či neslyšené. Vedle této hlavní položky ukrývající se pod kolonkou "videos", obsahuje dévédéčko ještě krátkou diskografii všech zúčastněných umělců ("artists") a jejich internetové stránky ("net").

Vraťme se však k videoklipům, a to pěkně v abecedním pořádku - zahajujeme Air a jejich singlem "How Does It Make You Feel?", které vystřídají ve stylu Jesus & Mary Chain kytaroví Black Rebel Motorcycle Club s "Love Burns". Velmi mě potěšilo zařazení výborného singlu jednočlenného projektu Buscemi "Ramiro's Theme", jehož deska "Our Girl In Havana" zde sice již vyšla, ale k sehnání zatím moc není. Jako new&exclusive prezentuje "Labels.vision" videoklip vypalovačky "I'm A Woman" francouzských Cassius se zpěvačkou Jocelyn Brown a je nutné říci, že video je to opravdu grandiózní. Pořádně ulítlý (jak se také dalo čekat) je videoklip "Pilots" zpěvačky Alison Goldfrapp, jejíž album "Felt Mountain" vyšlo již v roce 2000 a sklidilo velmi příznivé přijetí. Premiérou pro mě byl videoklip "Failure" norské dvojice Kings Of Convenience, která své album "Quiet Is The New Loud" vydala loni. Příběh klipu navíc věrně dokumentuje anglicko-norskou hudební komunikaci mezi oběma aktéry tohoto výjimečného projektu. Video "Nothing At All" z nové desky Luka Slatera již u nás k vidění bylo a ačkoli album "Alright On Top" si moc pochvalných recenzí zatím nevysloužilo, klip se dle mého názoru povedl. Stejně technologicky sofistikovaný je i videoklip "Number One" projektu Playgroup, za nímž stojí Trevor Jackson, známý též jako Underdog.

Nový odstavec začínám s dvojím nadělením od dalších Norů - Röyksopp, jejichž "Eple" a "Poor Leno" z desky "Melody A.M." potěší nejedno ucho a oko. Objevem pro mě byla čtyřčlenná skupina Simian z labelu Source se skladbou "The Wisp". Desku "Encounters" vydávají Sofa Surfers, jejichž video k písni "Can I Get A Witness" se zpěvačkou Dawnou Lee patří k jedněm z nejpůsobivějších na tomto DVD. Sondre Lerche a St Thomas, to byl opět návrat spíše ke kytarovému zvuku, zatímco berlínské duo Stereo Total připravilo hodně výstřední videoklip ke skladbě "Tanzen In 4 Eck". Mimochodem, jejich deska "Musique Automatique" vyšla již v říjnu loňského roku. Také Maxwell Implosion pochází z Berlína a na dévédéčku se představuje singlem "L'homme En Peluche" ze své debutové desky "Small Circle Of Friends". Podařené je video "Pick Up The Phone" z již šestého alba "Neon Golden" projektu Notwist. Celou kolekci uzavírá klasický francouzský house v podání We In Music, jejichž "Grandlife" vypráví o lehce zmateném messengerovi.

Ještě pár slov k dokumentům. Velmi povedený je ten o 24-leté irské písničkářce jménem Gemma Hayes, která teprve chystá vydání svého debutu. Album "Night On My Side" by mělo vyjít koncem května u Source a pokud máte rádi směs tiché, folkové muziky a rockovějších písniček, bude se vám určitě líbit. A je dost dobře možné, že Gemma bude příští Tonyou Donelly, i když britský tisk ji zatím pasoval na "novou Beth Orton". S vaší důvěrou si bude pohrávat vtipné fiktivní video o originálním MC, který si říká Gonzales, a právě rozpoutal prezidentskou kampaň se svým novým albem "Presidential Suite". Ostatně, uvidíte sami. Třetí dokument představuje rapující příšerky The Puppetmastaz.

Počin Labels.vision lze označit za ryze chvályhodný, protože s hudbou, kterou představuje, se u nás stále ještě nesetkáte tak úplně běžně. Navíc, pokud nemáte možnost sledovat i jiné než obvyklé čtyři tuzemské televizní kanály, bude pro vás - stejně jako pro mě - většina videoklipů premiérová. Hodinu a půl dlouhé DVD je velmi příjemným průvodcem po současné alternativní hudbební scéně - od kytar přes elektroniku, house až po nu-jazz. Co říci závěrem? Výborné kvalitě zvuku i obrazu a vysoké umělecké úrovni všech představených videí i dokumentů nelze vytknout vůbec nic. A skutečnost, že zvuk je jen ve stereu a absentují titulky, se těžko vytýká dévédéčku, které dostanete zadarmo (či spíše za zápornou cenu...).

Informace o většině umělců představených na Labels.vision najdete na stránkách Labels.

NÁZORY

DOPORUČENÉ ČLÁNKY
Slash, Myles Kennedy & The Conspirators, Winning Group Arena, Brno, 18.4.2024
Naživo: Slash v Brně: Bez Guns N' Roses, zato s vlastní tvorbou Legendární kytarista Slash se po pěti letech vrátil do Česka a v Brně předvedl strhující show plnou hardrockové energie. I když se fanoušci nedočkali hitů Guns N' Roses, Slash je potěšil syrovostí a vlastním materiálem. Přestože... čtěte zde
Vydáno: 19.04.2024 17:47 v sekci Naživo
Aneta Langerová - Není na škodu se jednou za čas ohlédnout zpět
Rozhovory: Aneta Langerová - Není na škodu se jednou za čas ohlédnout zpět "Dvacet let za mnou. Mám pocit, že nemusím nikomu nic dokazovat, ani sama sobě. Důležité je vnímat hudební cestu takovou, jaká je, a nepřetvářet ji do něčeho, co není," říká bilancující Aneta Langerová. Výběrové dvojalbum... čtěte zde
Vydáno: 19.04.2024 08:00 v sekci Publicistika | Rozhovory
Fletcher - In Search of the Antidote 8/10
Recenze: Fletcher na "In Search of the Antidote" hledala, až našla Americká zpěvačka Fletcher svou kariéru sice odstartovala hned v první řadě amerického X Factoru, stalo se to ale už dávno. Tak dávno, že si tuto informaci můžeme odbýt hned v perexu a celý článek věnovat jejímu skvělému... čtěte zde
Vydáno: 18.04.2024 16:00 v sekci Recenze
Pohled do českých hitparád - 15. týden 2024
Kometa roku 2024 Benson Boone debutuje v top trojce české albové hitparády Letošní rok sice ještě nedošel ani do své třetiny, vypadá to však, že o jeho největším hudebním objevu je rozhodnuto. Americký zpěvák Benson Boone boduje po úspěchu singlu "Beautiful Things" také s albovou prvotinou. Nahrávka... čtěte zde
Vydáno: 18.04.2024 10:00 v sekci Novinky | České hitparády
Dave Matthews Band, O2 universum, Praha, 16.4.2024
Naživo: V hlavní roli hudba. Dave Matthews Band přivezl do pražského O2 universa neokázale strhující koncert Dave Matthews Band v Česku zahrál poprvé až před pěti lety. Na kapelu s více než třiceti lety na hrbu je to docela pozdě. Návrat poté zhatila pandemie. Nakonec se dobrá věc podařila a Prahu letos americká parta nevynechala.... čtěte zde
Vydáno: 17.04.2024 20:21 v sekci Naživo
SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY
- Nové desky 10/2024 - od Ariany Grande přes Judas Priest po Norah Jones (13.03.2024 21:10)
- Recenze: "The Love Invention" je pozvánkou od Alison Goldfrapp do tanečního ráje (15.05.2023 00:00)
- Video: Alison Goldfrapp na "Love Invention" nahlíží do budoucnosti vztahů (05.05.2023 14:09)
- Video: Alison Goldfrapp v klipu k "NeverStop" oslavuje nekonečnost pozitivní mysli (15.04.2023 15:55)
- Naživo: Röyksopp se po letech vrátili do Prahy, očekávání ale bohužel nenaplnili (24.02.2023 18:30)
- Fotogalerie: Röyksopp přetavili popové písničky do energií napěchovaného housu (24.02.2023 07:55)
- Audio: Alison Goldfrapp na "Fever" servíruje euforickou náladu (20.02.2023 13:13)
- Röyksopp v Praze představí svou albovou trilogii "Profound Mysteries" (10.02.2023 10:25)
- Audio: Alison Goldfrapp to zkouší sólově. Disco-housový singl "Digging Deeper" je povedený start (24.01.2023 16:23)
- Recenze: Röyksopp se na "Profound Mysteries III" dál posouvají (04.01.2023 08:00)

ALBUM TÝDNE 16/2024

The Libertines
All Quiet On The Eastern Esplanade

Je tomu už dlouhých devět let, co The Libertines fanouškům naservírovali povedenou desku "Anthems For Doomed Youth". Nyní se anglická formace vrací, aby se vytáhla se svým dlouho očekávaným čtvrtým albem "All Quiet On The Eastern Esplanade". Obstála také tentokrát?

8/10

NEJČTENĚJŠÍ ČLÁNKY (za poslední týden)

FILMSERVER.CZ PÍŠE

FULLMOONZINE.CZ PÍŠE

SPARK PÍŠE

CO, KDY, KDE   (doporučujeme)

Ne 21.04.
Fletcher (SaSaZu, Praha)
Út 23.04.
Walter Trout (US) (Divadlo Archa, Praha)
St 08.05.
Tate McRae (US) (Forum Karlín, Praha)
So 11.05.
Rammstein (DE) (Letiště Letňany, Praha)
Ne 12.05.
Ari Abdul (US) (Rock Café, Praha)
St 15.05.
30 Seconds To Mars (UK) (Sportovní hala FORTUNA, Praha)
St 15.05.
Willie & The Bandits (UK) (Zasekávák, Praha)
Čt 16.05.
The Matt Schofield Trio (UK) (Palác Akropolis, Praha)
Čt 16.05.
Danny Brown (US) (Roxy, Praha)
Čt 16.05.
Akon (US) (Forum Karlín, Praha)

» zobrazit všechny akce «

OBLÍBENÍ INTERPRETI (za poslední týden)

Prince The Prodigy Vladimír Mišík Justin Bieber Kabát Adele AC/DC Queen Themroc Sia U2 Taylor Swift Bono Rush Mirai Beyoncé Lady Gaga Linkin Park Liam Gallagher Imagine Dragons
filmserver.cz na Facebooku filmserver.cz na Twitteru filmserver.cz na LinkedIn filmserver.cz na YouTube
musicserver.cz - hudba od začátku do konce
©2010-2024 IMEG s.r.o. | Vyrobil Prolidi.cz
Kontaktní informace | Informace o inzerci | Redakce | Volná místa | Zásady ochrany o.ú. | Mobilní verze | ISSN 1803-6309
Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu IMEG s.r.o. zakázáno.
Tento server byl v roce 2023 podpořen Ministerstvem kultury České republiky.
smile music: spark | fakker | czech blade | musicserver | full moon | xplaylist | day after | filmserver | webglobe
Zavřít reklamu