shop.musicserver.cz
Nové desky pro 39. týden

Nové desky pro 39. týden

Vydáno: 21.09.2014 19:06 v sekci Nové desky - Tomáš Parkan a Petra Hubáčková | foto: facebook interpreta

Příliv hudebních novinek nabírá na obrátkách. Příští týden se můžete těšit na společnou desku Tony Bennetta a Lady Gaga, na koncertní podobu Stingovy "The Last Ship", na třináctku Tima McGraw, islandskou Markétu Irglovou, sedmdesátkovou Jennifer Hudson, debut Elly Henderson, nebo na Karla Gotta s přáteli. Rockovější fanoušci si zase smlsnou na desce Joea Bonamassy nebo Tea Party.

Pokud se v pondělí 22. září vydáte do obchodů s hudebními nosiči, najdete tam následující novinky:

Tony Bennett & Lady Gaga - Cheek To Cheek (Universal)
web / facebook.com / psali jsme
žánr: tradiční pop / swing / jazz

Lady Gaga & Tony Bennett - Cheek To Cheek
Legendární Tony Bennett v sobotu večer uhranul pražské Kongresové centrum a v podobném stylu pokračuje i celosvětově. Konečně se totiž na pulty obchodů dostává jeho společná deska s Lady Gaga "Cheek To Cheek". Album se natáčelo v New Yorku a celý proces trval více než rok. Bude obsahovat nejen duety obou umělců, ale i několik písní, které natočili každý zvlášť. Vybíralo se z takzvaného Great American Songbook a v seznamu skladeb tak najdete takové klasiky "Sophisticated Lady", "Lush Life", "Anything Goes" a pochopitelně i titulní "Cheek To Cheek". Na natáčení se podílela celá řada známých hudebníků. Vedle Bennettova kvarteta - Mike Renzi, Gray Sargent, Harold Jones a Marshall Wood - uslyšíte i pianistu Toma Laniera, jazzového trumpetistu Briana Newmana, saxofonistu Joa Lovana a flétnistu Paula Horna, pro nějž to byla jedna z posledních nahrávek před jeho smrtí. Počet písniček bude záležet na tom, jakou verzi si koupíte. Standardní jich má jedenáct, deluxe přidá čtyři navíc a budete-li je kupovat prostřednictvím iTunes, dostanete vždy návdavkem ještě živou verzi "Bang Bang (My Baby Shot Me Down)". První tři singly jsme vám již představili, zbytek si můžete v ukázkách poslechnout na Supraphonline.cz.


Smashing Pumpkins - Adore (Universal)
web / facebook.com / psali jsme
žánr: alternativní rock

The Smashing Pumpkins - Adore
V rámci reedice desek vydaných v letech 1991 až 2000 se Smashing Pumpkins pochlubí také vylepšenou a rozšířenou verzí nahrávky "Adore", která vyšla původně v roce 1994 s pořadovým číslem "4". Jak již bývá zvykem, posluchači se mohou těšit na spoustu "béčkových" kousků, demo songů a taky doposud nevydaných kousků. Frontman kapely Billy Corgan se už i podělil o jednu z nich - "Let Me Give The World To You". Za její produkcí stojí Rick Rubin a původně se na desce skutečně měla objevit, jenže při posledním výběru se do nejužšího kola nedostala. Teď si ale poslechněte na Rollingstone.com další z kousků "Chalices, Palaces And Deep Pools".


Karel Gott - S pomocí přátel (Supraphon)
web / facebook.com / psali jsme
žánr: pop / tradiční pop

Karel Gott - S pomocí přátel
Po několika speciálních projektech a albech coververzí se Karel Gott vrací zpět se zbrusu novým materiálem, a jak napovídá název alba "S pomocí přátel", nebyl na nové písničky sám. Vedle již ověřených autorů jako jsou Michal David, Viktor Dyk, ORM, Petr Chmela, Boris Urbánek nebo Vašo Patejdl jsou pod jednotlivými skladbami podepsáni i méně očekávaní lidé jako například Michal Malátný, Olga Lounová, Radek Banga z Gipsy.cz, Petr Bende, Martin Chodúr, nebo Ondřej Brzobohatý. Někteří z jmenovaných pak přispěli i svým vokálem, přidali své muzikantské umění, nebo alespoň muzikanty, s nimiž běžně spolupracují. Čtrnáct skladeb a jejich aranže jsou díky tomu patřičně pestré a oscilují mezi různými styly od pop, přes balady a latino dance až třeba k náznakům šansonu. Vedle zmíněných autorů pak na albu uslyšíte ještě Moniku Bagárovou. Prvním singlem se stala píseň "Chci Tě", jejíž videoklip společně s ukázkami všech ostatních písní uvidíte, respektive uslyšíte, na Supraphonline.cz.


Professor Green - Growing Up In Public (Universal)
web / facebook.com / psali jsme
žánr: rap

Professor Green - Growing Up In Public
Britský rapper Professor Green vydává své třetí studiové album "Growing Up In Public", na které si pozval hned několik slavných hostů. Posluchači se mohou těšit zejména na Tori Kelly, Example, Rizzle Kicks nebo Mr Probz. Deska tématicky navazuje na druhou studiovku "At Your Inconvenience", jak jste se již sami moli přesvědčit prostřednictvím vydaných singlů "Not Your Man" a "I Need Church", vydaných přes iTunes. Z rádií ale jistě znáte pilotní "Lullaby" nebo "Dead Man's Shoes". Pro skalní fandy bude k dostání také limitovaná edice s podpisem - stačí si pospíšit a zakoupit desku jako jeden z prvních. Pro ukázky navštivte internetový obchod Amazon.co.uk.


Ella Henderson - Chapter One (Sony Music)
web / facebook.com / psali jsme
žánr: pop

Ella Henderson - Chapter One
Osmnáctiletá finalistka britského X-Factoru z roku 2012 Ella Henderson dokazuje, že vítězství v talentové soutěži není všechno. Přestože se umístila až na šestém místě, zaujala zástupce labelu Syco Music natolik, že s ní podepsali smlouvu a celý loňský rok pracovali na jejím debutu. Ten dostal jméno "Chapter One" a uvedl jej debutový singl "Ghost", který se úspěšně proháněl po hitparádách celého světa. Spoluautorem skladby je i Ryan Tedder a kromě dalších se na tvorbě podílela i sama zpěvačka. Ta si napsala podstatnou část alba a jen občas jí vypomohl někdo jako například Babyface, Claude Kelly, Steve Robson nebo Steve Mac. Poslední dva jsou podepsaní i pod produkci, ačkoli největší porci práce odvedl team TMS. Deska v základní verzi přinese třináct skladeb, a pokud vyhledáte deluxe edici najdete tam o pět písniček navíc. Všechny uslyšíte v ukázkách v sampleru na YouTube.com.


Joe Bonamassa - Different Shades Of Blue (Mystic Production)
web / facebook.com / psali jsme
žánr: blues rock

Joe Bonamassa - Different Shades Of Blue
Americký bluesrockový zpěvák, hudebník a skladatel Joe Bonamassa vydává své dlouho očekávané studiové album. Deska s titulem "Different Shades Of Blue" je nástupcem dva roky staré "Driving Towards the Daylight" a autor na ní poprvé ve své kariéře umístil ryze autorský materiál. Výsledkem jsou písně, ve kterých autor sahá do experimentálních vod více, než kdykoliv před tím. CD potěší zejména bluesové fanoušky, kteří tento žánr milují a nebojí se novátorského přístupu. "Je to ž chvíli, co jsem dával dohromady celé album. Rozhodl jsem se proto nahrát bluesovou desku se zcela novými písněmi," uvedl sám autor. "Musel jsem být sám na sebe hodně tvrdý, abych dosáhl ještě lepšího výsledku, než u posledního projektu. Vím, co fanoušci očekávají. A cítím, jako bych jim takovou desku už dlouho dlužil." Ukázku v podobě oficiálního klipu můžete zhlédnout na odkaz ven.


Jennifer Hudson - JHUD (Sony Music)
web / facebook.com / psali jsme
žánr: r&b / soul / funk

Jennifer Hudson - JHUD
Po eponymnním debutovém albu z roku 2008, které získalo ocenění Grammy, a o tři roky mladší dvojce s názvem "I Remember Me" se Jennifer Hudson vrací se svým třetím albem, které tentokrát nazvala "JHUD". Společně se Timbalandem, Pharrellem Williamsem a DJem Terry Hunterem novinku stylově nasměrovala do sedmdesátých let a svoje r'n'b tak kombinuje se soulem, funky a disco. První ochutnávka z desky, singl "I Can't Describe (The Way I Feel)", vyšla už před rokem a hostuje na ní rapper T.I. Ten ale není jediný. Dalšími jsou R. Kelly, Iggy Azalea a již zmíněný Timbaland. Počet písniček se nakonec zastavil na čísle deset a vy je můžete slyšet v celé jejich kráse již nyní. Jennifer Hudson totiž poskytla stream celé desky serveru Rap-Up.com


Tea Party - The Ocean At The End (Universal)
web / facebook.com / psali jsme
žánr: rock

The Tea Party - Ocean At The End
Kanadská formace Tea Party funguje na hudební scéně (s šestiletou přestávkou) od roku 1990 a pro své posluchače má nyní nové album. S novinkou "The Ocean At The End" přichází po dvou letech od vydání "Live From Austria", nicméně i tak jde o jejich první plnohodnotné album od reunionu v roce 2011. Svým fanouškům na něm servíruje dvanáct nových kousků. Na desce samotné vás upoutá už jen její přebal, který připravil Alessandro Bavari. Nahrávka bude k dostání také ve speciální edici a rovněž i na vinylu. Na YouTube.com si můžete poslechnout preview druhého singlu "The Black Sea".


Tip týdne

Markéta Irglová - Muna (Indies Scope)
web / facebook.com / psali jsme
žánr: folk / indie folk

Markéta Irglová - Muna
Tři roky po svém debutovém albu "Anar" přichází Markéta Irglová, se svým druhým albem "Muna". Zatímco název předchůdce vycházel z perštiny, tentokrát jediná česká ženská držitelka Oscara lovila na Islandu - "Muna" totiž znamená oslandsky rozvzpomínat si. Není divu. Písně, které napsala během jednoho roku života v New Yorku, ovlivnila šestiměsíční studiová práce na Islandu. Díky participaci místních hudebníků, lokacím, kde se nahrávalo a invenci producenta a studiového inženýra Sturly Mio Thorissona "prosákly mystickou atmosférou tohoto ztraceného ostrova". Ze sedmadvaceti hudebníků, kteří na albu participovali, jádro tvořili obdobně jako v případě předchozího debutu kytarista Rob Bochnik (The Frames a Swell Season), iránská perkusionistka a hráčka na tradiční buben daf Aida Shahgashemi, svůj vokál připojila i sestra Markéty Irglové Zuzana, a posluchači si užijí i smyčců nebo chrámového sboru. Za zmínku stojí i podíl amerického miltiinstrumentalisty, hráče na baskytaru, klávesy, a perkuse jménem Shahzad Ismaily, který dříve spolupracoval například s Tomem Waitsem, Lou Reedem nebo Yoko Ono. Album jako takové přináší jedenáct autorských písní v bohatším aranžmá a širší nástrojové obsadě než u předchůdce. Poslechnout si je můžete na stránkách vydavatelství Indies Scope.


Sting - The Last Ship: Live At The Public Theater (DVD) (Universal)
web / facebook.com / psali jsme
žánr: folk / folk rock

Sting - The Last Ship: Live At The Public Theater
Komu se zalíbila poslední Stingova deska "The Last Ship", která vyšla minulý rok, dozajista by si neměl nechat ujít DVD, respektive Blu-Ray "The Last Ship: Live At The Public Theater". Jak už jistě chápete z názvu, jde o záznam koncertu k zmiňované desce. Toto intimní vystoupení se uskutečnilo v malém sále newyorského The Public Theatre v den Stingových narozenin. Anglický muzikant si tam pozval čtrnáct kolegů většinou ze severovýchodní Anglie, mezi nimiž byl například herec a zpěvák Jimmy Nail, houslistka Kathryn Tickell, houslista a mandolinista Peter Tickell, Julian Sutton na melodeon, či folkový sextet The Wilson Family. Během koncertu zazněla drtivá většina z desky "The Last Ship" včetně těch, které byly k slyšení pouze na Super deluxe edici. O atmosféře koncertu však nejlépe napoví trailery na YouTube.com kanálu vydavatelství Cherrytree Records.


Tim McGraw - Sundown Heaven Town (Universal)
web / facebook.com / psali jsme
žánr: country

Tim McGraw - Sundown Heaven Town
Tim McGraw se ve své kariéře aktuálně posunul k číslu třináct. Přesně tolikátým studiovým albem je totiž jeho novinka "Sundown Heaven Town" a americká countryová star si s numerologií příliš hlavu nedělá a vysmívá se jí i stejným počtem písniček. Ty připravil opět se svým dvorním producentem Byronem Gallimorem, který má na svědomí i všechny předchozí počiny. Na nahrávce pochopitelně nemůže chybět ani jeho manželka - Faith Hill. S ní nazpíval skladbu "Meanwhile Back At Mama’s", která se stala druhým singlem. Videoklip k němu i k prvnímu singlu " Lookin' For That Girl" uvidíte na zpěvákově YouTube.com kanálu.


Pentatonix - PTX, Vol. III (Sony Music)
web / facebook.com / psali jsme
žánr: a capella

Pentatonix - PTX, Vol. III
Scott Hoying, Kirstie Maldonado, Mitch Grassi, bassový vokalista Avi Kaplan a beatboxer Kevin K. O. Olusola nejsou v Česku žádnou neznámou. Je to teprve pár měsíců, co u nás vystoupili jako Pentatonix s úspěchem vystoupili v pražském Lucerna Music Baru. Jak už název jejich nové desky "PTX Vol. 3" napovídá, jedná se o jejich třetí studiové album, pro nějž si připravili kombinaci převzatých hitů a původních skladeb. Prvním singlem z alba je coververze "Problem" Ariany Grande a skupina má nachystaný už i další "La La Latch", jejíž základy pochází od Sama Smithe, Disclosure a Naughty Boye. Specialitou je pak předělávka hitu Belgičana Stromae "Papaoutai", který jednak zůstal s původním francouzským textem, a navíc si v něm zahostovala i houslistka Lindsey Stirling.


John Mellencamp - Plain Spoken (Universal)
web / facebook.com / psali jsme
žánr: americana / folk rock / roots rock

John Mellencamp - Plain Spoken
Americký zpěvák a muzikant John Mellencamp se po posledním albu "No Better Than This" odmlčel na poměrně dlouhé čtyři roky. Snad aby to svým příznivcům nyní vynahradil, servíruje jim letos desky hned dvě. Tou první byl v červenci živák "Trouble No More Live at Town Hall" a nyní vydává i nové studiové album "Plain Spoken". Na ní nahrál a vybral celkem deset vlastních skladeb a nahrávku si i sám produkoval. Není tedy divu, že i tentokrát zůstává věrný svému stylu založeném na mixu americany, folk rocku, roots rocku a heartland rocku. To koneckonců můžete posoudit i díky poslechu celé desky na stránkách deníku USA Today.


Wet Wet Wet - Greatest Hits - Live In Glasgow (DVD) (Universal)
web / facebook.com / psali jsme
žánr: pop rock

Wet Wet Wet - Greatest Hits - Live In Glasgow
Skotká formace Wet Wet Wet, se loni připomněla kompilací "Step By Step: The Greatest Hits" dvacet let své kariéry a při této příležitosti vyjela i na turné po Velké Británii. V prosinci loňského roku se pak uskutečnil jeden z koncertů v hale Hydro v Glasgow, který nyní pánové vydávají jak na DVD, tak na Blu-Ray s názvem "Greatest Hits - Live In Glasgow". Oba formáty ale budou obohacené o CD, kde ovšem najdete pouze dvanáct písniček z celkového počtu jedenadvacet. Navnadit vás může například teaser na YouTube.com.


Dále vychází:

Acid Reign - Apple Core Archives (Mystic Production)
J.D. Zelenka - Lamentace proroka Jeremiáše / Collegium Marianum, Damien Guillon, Daniel Johannsen, Tomáš Král (Supraphon)
Johnny Cash - The Legend Of Johnny Cash (Universal)
Leoš Janáček - Glagolská mše, Věčné evangelium (T.Netopil, PFS, SOČR) (Supraphon)
Ludovico Einaudi - Stanze (Universal)
Moonland - Moonland (Mystic Production)
Neil Diamond - All-Time Greatest Hits (Universal)
Otis Brown III - The Thought Of You (Universal)
Různí - Barbie & The Secret Door (soundtrack) (Universal)
Různí - Megahits 2014 (Universal)
Různí - Runtastic Music-Running 2 (Universal)
Schonberg/Boublil/Maltby - Miss Saigon (Universal)
Schonberg/Boublil/Maltby - Miss Saigon/Deluxe (Universal)
Schulze Klaus & Lisa Gerrard - Big In Europe Vol.2 (Mystic Production)
Stryper - Live At The Whisky (Mystic Production)
Threshold - For The Journey (Mystic Production)
Work Of Art - Framework (Mystic Production)

Vychází na vinylu:
Smashing Pumpkins - Adore (Universal)
Tea Party - The Ocean At The End (Universal)

Reedice:
Amulet - Amulet (Universal)
George Harrison - All Things Must Pass (Universal)
George Harrison - Dark Horse (Universal)
George Harrison - Electronic Sound (Universal)
George Harrison - Extra Texture (Universal)
George Harrison - Living In The Material World (Universal)
George Harrison - The Apple Years/Box Set (Universal)
George Harrison - Wonderwall Music (Universal)

NÁZORY
  • Album Adore od SM nevyšlo v roce 1994 ale 1998!!!... (petr003, 21.09.2014 21:02) Reagovat

    Album Adore od SM nevyšlo v roce 1994 ale 1998!!!!!!!!!!!!!!

  • Ella Henderson (Chyba, 22.09.2014 00:57) Reagovat

    vychází nakonec až 13. října, vydání bylo posunuto. :)

  • Dýně (Billy, 22.09.2014 05:05) Reagovat

    Adore 1998 ne 1994 :)

  • Cheek To Cheek je asbolutně úžasné album! Vše... (Mike, 22.09.2014 11:39) Reagovat

    Cheek To Cheek je asbolutně úžasné album! Všem doporučuju

  • Chci rýpat, tak se musím zeptat, jestli opravdu ... (Divný Tom, 05.10.2014 16:04) Reagovat

    Chci rýpat, tak se musím zeptat, jestli opravdu vydal Joe Bonamassa dlouho očekávané album, když předchozí mu vyšlo v roce 2012 (a ty tři předtím pěkně v letech 2011, 2010 a 2009)? Já chápu, že psát dokola o nově vydaných deskách, tak se taky budu opakovat, ale některé fráze (jako, že si fanoušci museli počkat dlouhých pět let a další) se tu objevují opravdu moc často :)
    Je to jen povzdech, rubriku budu číst i nadále.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY
Slash, Myles Kennedy & The Conspirators, Winning Group Arena, Brno, 18.4.2024
Naživo: Slash v Brně: Bez Guns N' Roses, zato s vlastní tvorbou Legendární kytarista Slash se po pěti letech vrátil do Česka a v Brně předvedl strhující show plnou hardrockové energie. I když se fanoušci nedočkali hitů Guns N' Roses, Slash je potěšil syrovostí a vlastním materiálem. Přestože... čtěte zde
Vydáno: 19.04.2024 17:47 v sekci Naživo
Aneta Langerová - Není na škodu se jednou za čas ohlédnout zpět
Rozhovory: Aneta Langerová - Není na škodu se jednou za čas ohlédnout zpět "Dvacet let za mnou. Mám pocit, že nemusím nikomu nic dokazovat, ani sama sobě. Důležité je vnímat hudební cestu takovou, jaká je, a nepřetvářet ji do něčeho, co není," říká bilancující Aneta Langerová. Výběrové dvojalbum... čtěte zde
Vydáno: 19.04.2024 08:00 v sekci Publicistika | Rozhovory
Fletcher - In Search of the Antidote 8/10
Recenze: Fletcher na "In Search of the Antidote" hledala, až našla Americká zpěvačka Fletcher svou kariéru sice odstartovala hned v první řadě amerického X Factoru, stalo se to ale už dávno. Tak dávno, že si tuto informaci můžeme odbýt hned v perexu a celý článek věnovat jejímu skvělému... čtěte zde
Vydáno: 18.04.2024 16:00 v sekci Recenze
Pohled do českých hitparád - 15. týden 2024
Kometa roku 2024 Benson Boone debutuje v top trojce české albové hitparády Letošní rok sice ještě nedošel ani do své třetiny, vypadá to však, že o jeho největším hudebním objevu je rozhodnuto. Americký zpěvák Benson Boone boduje po úspěchu singlu "Beautiful Things" také s albovou prvotinou. Nahrávka... čtěte zde
Vydáno: 18.04.2024 10:00 v sekci Novinky | České hitparády
Dave Matthews Band, O2 universum, Praha, 16.4.2024
Naživo: V hlavní roli hudba. Dave Matthews Band přivezl do pražského O2 universa neokázale strhující koncert Dave Matthews Band v Česku zahrál poprvé až před pěti lety. Na kapelu s více než třiceti lety na hrbu je to docela pozdě. Návrat poté zhatila pandemie. Nakonec se dobrá věc podařila a Prahu letos americká parta nevynechala.... čtěte zde
Vydáno: 17.04.2024 20:21 v sekci Naživo
SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY
- Nové desky 15/2024 - od Marka Knopflera přes Mirai po girl in red (17.04.2024 09:30)
- Nové desky 14/2024 - od X Ambassadors přes The Black Keys po Bensona Boona (10.04.2024 10:00)
- Video: Elektrïck Mann mají s Markétou Irglovou "Problém". Po spolupráci mají "cucflek na péru" (09.04.2024 19:56)
- Nové desky 13/2024 - od Beyoncé přes Sum 41 po Sheryl Crow (03.04.2024 15:00)
- Nové desky 12/2024 - od Elbow přes Shakiru po Janu Kirschner (27.03.2024 22:00)
- Nové desky 11/2024 - od Justina Timberlakea přes The Black Crowes po Kacey Musgraves (20.03.2024 21:00)
- Nové desky 10/2024 - od Ariany Grande přes Judas Priest po Norah Jones (13.03.2024 21:10)
- Audio: Superskupina Black Country Communion představuje první singl z desky "V", houpavou "Stay Free" (08.03.2024 13:13)
- Nové desky 9/2024 - od Jacoba Colliera přes Kaiser Chiefs po Liama Gallaghera s Johnem Squirem (06.03.2024 20:41)
- Nové desky 8/2024 - od Roda Stewarta přes MGMT po Amaranthe (28.02.2024 22:30)

ALBUM TÝDNE 16/2024

The Libertines
All Quiet On The Eastern Esplanade

Je tomu už dlouhých devět let, co The Libertines fanouškům naservírovali povedenou desku "Anthems For Doomed Youth". Nyní se anglická formace vrací, aby se vytáhla se svým dlouho očekávaným čtvrtým albem "All Quiet On The Eastern Esplanade". Obstála také tentokrát?

8/10

NEJČTENĚJŠÍ ČLÁNKY (za poslední týden)

FILMSERVER.CZ PÍŠE

FULLMOONZINE.CZ PÍŠE

SPARK PÍŠE

CO, KDY, KDE   (doporučujeme)

Ne 21.04.
Fletcher (SaSaZu, Praha)
Út 23.04.
Walter Trout (US) (Divadlo Archa, Praha)
St 08.05.
Tate McRae (US) (Forum Karlín, Praha)
So 11.05.
Rammstein (DE) (Letiště Letňany, Praha)
Ne 12.05.
Ari Abdul (US) (Rock Café, Praha)
St 15.05.
30 Seconds To Mars (UK) (Sportovní hala FORTUNA, Praha)
St 15.05.
Willie & The Bandits (UK) (Zasekávák, Praha)
Čt 16.05.
The Matt Schofield Trio (UK) (Palác Akropolis, Praha)
Čt 16.05.
Danny Brown (US) (Roxy, Praha)
Čt 16.05.
Akon (US) (Forum Karlín, Praha)

» zobrazit všechny akce «

OBLÍBENÍ INTERPRETI (za poslední týden)

The Prodigy Prince Justin Bieber Vladimír Mišík Kabát Adele AC/DC Queen Themroc U2 Sia Taylor Swift Bono Rush Mirai Beyoncé Lady Gaga Linkin Park Liam Gallagher Imagine Dragons
filmserver.cz na Facebooku filmserver.cz na Twitteru filmserver.cz na LinkedIn filmserver.cz na YouTube
musicserver.cz - hudba od začátku do konce
©2010-2024 IMEG s.r.o. | Vyrobil Prolidi.cz
Kontaktní informace | Informace o inzerci | Redakce | Volná místa | Zásady ochrany o.ú. | Mobilní verze | ISSN 1803-6309
Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu IMEG s.r.o. zakázáno.
Tento server byl v roce 2023 podpořen Ministerstvem kultury České republiky.
smile music: spark | fakker | czech blade | musicserver | full moon | xplaylist | day after | filmserver | webglobe
Zavřít reklamu