shop.musicserver.cz
Prázdniny v popu 2014: Rekordní Nicki Minaj, ex-country Taylor Swift i skvělá Sia

Prázdniny v popu 2014: Rekordní Nicki Minaj, ex-country Taylor Swift i skvělá Sia

Vydáno: 01.09.2014 13:00 v sekci Publicistika - Josef Martínek | foto: facebook interpreta

Že pop music v létě spí? Letos tomu tak úplně nebylo: zrodila se řada nových hitů, vyšlo několik povedených desek a v Česku jsme viděli třeba Pet Shop Boys nebo Joss Stone. O tom všem a mnohém dalším už více v novém popovém měsíčníku, jehož první díl shrne to nejpodstatnější z prázdninového dění.

Nová rubrika Měsíc v popu se od nynějška pokusí vždy jednou za měsíc zrekapitulovat to nejpodstatnější, co se za poslední dobu v žánru urodilo. Poprvé se výjimečně podívala na události celých letních prázdnin, od příště už ale najede na pravidelný měsíční cyklus. Zaměří se především na ryzí pop, nebude se ale bát přihodit ani to nejzajímavější z dění kolem umělců překračujících žánrové hranice. Je tady pro fanoušky zahraniční i tuzemské produkce a sahá od nejkrystaličtějšího mainstreamu až po výlety na indie scénu. Pokud jste tedy celé léto proleželi u vody, strávili na výletech nebo jinými radovánkami, máte ideální příležitost doplnit si rozhled.

Zahraniční část


NOVÉ SINGLY A VIDEA

Hit prázdnin: Taylor Swift - Shake It Off

Přehlídce nových singlů kralovala Taylor Swift, která se po minulé desce "Red", jež byla popovější než její předchozí počiny, na páté studiovce "1989" asi definitivně odstřihne od country minulosti. Kolekci inspirovanou osmdesátými léty označuje za svou první čistě popovou desku a soudě dle úspěchu pilotu "Shake It Off" se o její prodeje obávat nemusí. Příjemně rozjuchaná hitovka z dílny Maxe Martina a Shellbacka nepostrádá nadhled, okamžitě se vrývá pod kůži a více než půl milionu prodaných kopií v prvním týdnu (jen u USA) a start rovnou na vrcholu amerických singlů dává jasně najevo, že funguje.

O další výrazný zásek se postarala Nicki Minaj, které začala v rámci komerčního rapu v posledních měsících výrazně šlapat na paty konkurence v podobě Australanky Iggy Azaley. Není proto divu, že Nicki po několika vlažněji přijatých singlech přišla s lascivním klipem "Anaconda", který byl plný vystrčených zadnic a dalších sexuálních náznaků. A ejhle - nový čtyřiadvacetihodinový rekord VEVA byl na světě: 19,6 milionu zhlédnutí za první den dalo zapomenout i na polonahou Miley Cyrus na demoliční kouli.

Nicki bylo obecně (hlavně v srpnu) všude plno: zahostovala také v singlu Ushera a spolu s Jessie J a Arianou Grande se postarala o hit "Bang Bang", jenž dal vzpomenout na "Lady Marmalade". Všechny klipy navíc vyšly v rozmezí několika dnů. To zmíněná Azalea se v hitparádách stále vyhřívala díky jarním zářezům "Fancy" a "Problem" s Arianou Grande, poslala ale také další zdravici ze svého debutu v podobě spolupráce "Black Widow" s Ritou Orou, která disponuje zábavným klipem s odkazy na film Kill Bill.

V propagování svých posledních alb pokračovali Coldplay, kteří obrazově ztvárnili poklidnou písničku "True Love", Lana Del Rey, jejíž vizuál k titulní skladbě z "Ultraviolence" nás ale tentokrát nudil, Ed Sheeran s roztančeným "Don't", Katy Perry, která ani pátým klipem k desce "Prism" nijak nepřekvapila, nebo Lily Allen, jež nabídla v červenci hned dvě nová videa: do internetových rýpalů se pustila v "URL Badman" a v "As Long As I Got You" vzpomínala na svůj milovaný festival Glastonbury.

Britská scéna se obecně dost činila - The Ting Tings vydají v říjnu třetí desku "Super Critical" (ta už mimochodem před několika týdny unikla) a první singl "Wrong Club" se moc povedl - euforické retro s minimalistickým klipem považuje například kolega Boček za kombinaci "Get Lucky" Daft Punk a videa "Call Your Girlfriend" Robyn. Po obrovském hitu "Ghost", jenž se s tradičním zpožděním začíná rozehrávat i u nás, přišla s atmosférickou baladou "Glow" Ella Henderson, jejíž debut je netrpělivě očekáván v polovině října.

Nespal ani Professor Green - "Lullaby" kandiduje na velký hit, další klip ke svému debutu natočila Foxes a napětí před podzimní prvotinou zvýšila energickou hymnou "Comeback" Ella Eyre. Další z letošních nováčků, Sam Smith, přidal "I'm Not The Only One" a Clean Bandit se (zatím marně) pokusili ze stínu "Rather Be" vystoupit s "Come Over". Tradičně něco přihodili i Bastille, Amelle ze Sugababes zkoušela navodit "Summertime", hudebně ještě žije také Mika, snažila se rovněž Nicole Scherzinger a fúze tanečního projektu Sigma s Palomou Faith nám na musicserveru unikla, tak na ni upozorňujeme alespoň dodatečně. Zlomená srdce pak potěšila Jessie Ware s dojemnou baladou "Say You Love Me".

Ze Švédska, zemi popu zaslíbené, dorazil další klip k nejnovější, pochmurné desce Lykke Li, po delší době o sobě daly vědět holky z Icona Pop a jejich krajanka Robyn představila spolu s norskými Röyksopp snímky "Do It Again" a propracovaný "Monument".

Pokus o comeback skončil pro Paris Hilton dalším výsměchem a klidné spaní před novou řadovkou po sedmi letech asi nemá ani Hilary Duff. Ta jako Taylor Swift v bledě modré žebříčky nebořila napoprvé ani napodruhé. To u Nicka Jonase jsme ocenili skutečnost, že dospěl, zatímco spojení Inny a Pitbulla dopadlo asi tak, jak všichni čekali. O dost více se nám líbil filmový duet Eminema se Siou a nepohrdli jsme ani temným pilotem od Maroon 5 (a ani jeho nástupcem). David Guetta s "Lovers On The Sun" zažil návrat na vrchol, vyhrál totiž po dvou letech britský singlový žebříček, zato Pharrellu Williamsovi nepomohla ani hostovačka Miley Cyrus.

Neradi bychom zapomněli na nový klip Michaela Jacksona, stejně tak si své místo v článku zaslouží taneční hit Ariany Grande a jazzová tvorba Lady Gaga, byť ta s popem moc nesouvisí. Víc nás nadchla Grimes, kterou Simona Knotková označila za novou konkurenci pro Beyoncé a Rihannu, a skvělou tečku za létem a pozvánku zpět do škol obstarala Charli XCX.

NOVÁČCI
Přes léto se objevila i nová jména, se kterými je nutno do budoucna začít počítat: s debutovými EPčky přispěchali mladíci Shawn Mendes, který ke svému teenagerskému popu jako bonus přihazuje písničkářskou tvář, a především Troye Sivan, jehož pětipísňový komplet "TRXYE" si v recenzi vysloužil osm bodů z deseti možných. Kolegyně Šindlauerová se rozplývala nad Ryn Weaver a snažil se i australský písničkář Vance Joy, který vydá svůj debut hned na začátku září. Na úspěch hitu "Riptide" se ale zatím navázat nedaří. To Banks má těsně před vydáním prvotiny "Goddes" lepší vyhlídly, což potvrdila novinka "Beggin For Thread". A zaznít by asi mělo i jméno Meghan Trainor - její singl All About That Bass"" sice vyšel už v polovině června, ale před koncem prázdnin se v USA stal ohromným hitem.

NOVÉ DESKY

Album prázdnin: Sia - 1000 Forms Of Fear

Sia - 1000 Forms Of Fear
Není o tom pochyb: nejvíce se z nových desek mluvilo o té, kterou přichystala Sia. V diskografii osmatřicetileté Australanky se sice jedná už o šestý počin, nikdy předtím ale neoslovila tak početnou základnu, jakou ulovila s "1000 Forms Of Fear". Sbírka dvanácti písniček z většiny nabízí vlastně jen normální pop, ovšem vokální výkony, jaké autorka hitů pro Beyoncé, Britney Spears nebo Rihannu předvádí, berou dech. A není to jen "Chandelier", o němž se pravděpodobně v prosinci při sčítání účtů bude hovořit jako o jednom z největších hitů roku, ale pro posluchače jsou připraveny i další potenciální metly hitparád. Více si můžete počíst v recenzi kolegy Věžníka.

Pověstná okurková sezóna jako by se letos vůbec nedostavila: vyšla totiž až nečekaně početná sbírka povedených alb. La Roux sice s druhou řadovkou "Trouble In Paradise" ani zdaleka nezopakovala masivní komerční úspěch debutu, její odlehčený a hravý zvuk ale přesto mnohé uspokojil. Pohodu a vnitřní rovnováhu šířil Jason Mraz deskou "Yes!", na niž si přizval vokálně-instrumentální dívčí skupinu Raining Jane.

Za slušnou letní desku označil David Böhm novinku Exampla, dodal ale, že v porovnání s rapperovými předchozími kousky je o něco slabší. V Británii nastaly žně pro písničkáře George Ezru, jehož debut "Wanted On Voyage" se celé léto držel mezi nejžádanějšími nosiči, a hitparádami zatřásl také nástup australského boybandu 5 Seconds Of Summer, který začíná šlapat na paty i chlapcům z One Direction. Vesměs pozitivní ohlasy sklízí druhá studiovka Ariany Grande, jejíž pop sice není ničím převratný, ale díky zpěvaččině výraznému vokálu a našlapanému týmu spolupracovníků má přesto co nabídnout.

Na samém konci prázdnin se popáté studiově představili Maroon 5, kolekce "V" zní ale na poměry skupiny jako očekávaný standard bez překvapení. Uvidíme, zda bude stejný názor sdílet i kolega Drobík, jenž chystá recenzi. O návrat se pokusil Marlon Roudette, s "Electric Soul" ale bývalý člen Mattafix zatím díru do světa neudělal. Kritika si pak smlsla na loňské sezónní hvězdě - Robin Thicke nazpíval album "Paula" pro manželku, kterou chtěl po rozchodu získat zpět, dočkal se ale mizerných recenzí a katastrofálních prodejů. A napotřetí moc nezazářila ani Pixie Lott.

KONCERTY ZAHRANIČNÍCH HVĚZD V ČESKU

Koncert prázdnin: James Arthur, Riegrovy sady, Praha

"Tohle že byl ten slaďoučký klouček z X Factoru, který dojímá uplakanými baladami? Nemožné," divil se Jan Trávníček v reportáži ze srpnového koncertu Jamese Arthura v pražských Riegrových sadech. Zpěvák (letos už podruhé) v našem hlavním městě ukázal, že jeho žánrovému rejstříku pestrost nechybí a energická show, kterou předváděl, opět zanechala silný dojem. Ve vzduchu se tak vznáší otázka, jakou cestou se zpěvák dál vydá, čímž ostatně kolega svůj report končil. Přečíst si ho můžete tady.

Léto sice patří hlavně festivalům, ale i tak u nás bylo letos docela živo. Pet Shop Boys prezentovali v Praze loňskou desku "Electric", zatímco Joss Stone svůj nosný vokál rozezněla sice ve skromném, ale o to intimnějším prostoru Lucerna Music Baru. Návštěvníci Rock for People viděli Toma Odella, ti, kteří zavítali na Colours of Ostrava, mohli zhlédnout vystoupení Bastille nebo Zaz. Ta navíc oznámila, že se k nám v listopadu vrátí a tentokrát představí své schopnosti Pražanům. Obě velké festivalové akce nabídly samozřejmě i celou řadu velkých, nepopových hvězd, o nichž ale tato rubrika není.

O ČEM SE MLUVILO

Událost prázdnin: MTV Video Music Awards

Nicki Minaj (zase) vystrčila zadek, za Miley Cyrus převzal hlavní cenu bezdomovec a Beyoncé se rozvádět nebude. Tak by se daly ve zkratce shrnout události, o nichž se po letošních cenách MTV nejvíc mluvilo. Zatímco Minaj byla se svým erotickým číslem plným twerkingu jakousi Miley Cyrus letošního ročníku, interpretka hitu "Wrecking Ball" se ukázala jako představitelka charity, která se snaží usnadnit život lidem bez domova. Beyoncé si pak rezervovala dvacet minut drahého vysílacího času, aby ve zkratce představila celou loňskou desku a následně ochotně pózovala s rodinou fotografům, čímž umlčela spekulace o případném rozvodu. Ceny si odnesli také Ed Sheeran nebo Ariana Grande, kompletní výčet vítězů a podrobnou zprávu o průběhu ceremoniálu najdete zde.

Během léta také na veřejnost unikla nahrávka Britney Spears bez auto-tune, kterou posléze producent William Orbit označil za rozcvičku před nahráváním, bylo odhaleno, že Amy Winehouse se dočká své sochy, a milovníci statistik se dozvěděli, že nejvíce zhlédnutí z letošních klipů nasbíral "Dark Horse" Katy Perry. Pokračovaly nekonečně spekulace kolem nových desek irských U2 a fenomenální Adele, které ale žádný jasný závěr nepřinesly. A novou bondovku by prý mohla svým hlasem doplnit Lana Del Rey.

Bulvárně smýšlející čtenáře zase možná zaujme, že hned dvě přední zpěvačky - Shakira a Alicia Keys - čekají své další potomky, prvně jmenovaná se navíc může od července pyšnit nejpočetnější základnou přívrženců na Facebooku - fandí jí už přes sto milionů uživatelů. Řešila ale také jednu nepříjemnost, její hit "Loca" byl totiž soudem označen za plagiát. Roztrhl se pytel s novými hvězdnými vůněmi - postříkat se můžete (nebo budete moci) z flakónku excentrické Lady Gaga, její kolegyně Katy Perry i kluků z One Direction.

Domácí část


NOVÉ SINGLY A VIDEA

Hit prázdnin: Ewa Farna - Leporelo

Šest let neměla Ewa Farna zástupce v nejhranější desítce singlů v českých rádiích. To, co naposledy zvládla seriálová písnička "Jaký to je", zopakovala až nyní novinka "Leporelo". Jejím základem je zpěvačce dobře známý poprock, který z její předešlé tvorby nijak výrazně nevybočuje, přesto ale svou přímočarostí a nakažlivostí baví. Jedná se přitom o novou aranž polského songu "Znak", který loni uvedl desku "(W)inna?". Její česká verze byla slíbena na září, zatím se ale víc neví.

S dalším klipem ke své březnové nahrávce "Made In Czechoslovakia" přišel Ben Cristovao, který vsadil na příjemnou letní hitovku "Sweet Chilli". Video sestříhal ze svých cest po Thajsku a kromě tradičně vysoké sledovanosti na YouTube slaví zpěvák úspěch i u rádiových dramaturgů. Na to přitom není zvyklý. Písničku k seriálu s vinařskou tématikou natočili Chinaski, kteří si tak zpestřili proces příprav nové řadovky, již vydají na konci října. Zajímavostí je, že o nahrání songu byla původně požádána skupina Kryštof, která tak mohla navázat na ovíněné hity "Atentát" a "CyRáno" z obou dílů "Bobulí", kvůli nedostatku času ale musela odmítnout. Činila se ale jejich spřátelená kapela Nebe, jež vyslala do světa třetí klip propagující aktuální nahrávku "Než se rozední". A nutno říci, že skladbě "Padáky", jejíž klip se inspiroval u Coldplay a "The Scientlist", hitové předpoklady nechybí.

Anna K. si vyzkoušela, jaké to je zpívat anglicky, když si do studia přizvala britské kamarády StringerBessant. Nové video zveřejnil i Ondřej Brzobohatý, s nímž si "Vietor" zazpíval slovenský zpěvák Peter Cmorik. Z vizuálního výsledku jsme ale nadšení nebyli, to samé platí i o písničce Marka Ztraceného, jenž posílá vzkaz všem, kteří jsou "Povoláním syn". Zavítáme-li do sfér indie-popu, pak se sluší připomenout islandský vizuál ille, naopak nejčistší mainstream reprezentovala Verona. Jednu z těch nižších známek vyfasovala Ivanna Bagová, vítězka první řady soutěže Hlas Česko Slovenska, a tu úplně nejnižší pak kolega Koc přiřkl dvojici Abde a Sharlota .

Přehled nových singlů zakončíme se zpěvačkou, jejíž zařazení do domácí části je trochu na hraně - Markéta Irglová totiž v současnosti žije na Islandu a novou deskou "Muna" potěší asi hlavně americké fanoušky. Každopádně se nám líbily obě dosud představené ochutnávky: jak první "Right This Here", tak druhá "The Leading Bird", k níž vznikl i zajímavý klip.

KONCERTY

Koncert(y) prázdnin: Kryštof Kemp(y)

Richardu Krajčovi může kdekdo předhazovat dobré vztahy s Andrejem Babišem, z každého "frku" vytvářet nové a nové mediální kauzy a kdo ví co ještě, těžko ale někdo zpochybní, že co se týče současné popularity jeho kapely, v domácích podmínkách není interpreta s tak početnou fanouškovskou základnou. Dokázala to i série sedmi Kryštof Kempů, během kterých skupina trávila s fanoušky celý víkend a spala s nimi pod stany. Většina zastávek byla vyprodána dlouho dopředu a třeba v Plzni, na největší štaci, se tísnilo kolem deseti tisíc posluchačů. Původní myšlenka klidného festivalu tím sice vzala za své, na druhou stranu před roční pauzou, během níž formace dokončí své sedmé album, se Krajčo se svou partou nemohli rozloučit velkolepěji.

Léto patřilo hlavně festivalům a na sólové koncertní akce jednotlivých interpretů se moc nedostalo. Ještě horší byla situace mezi alby: na rozdíl od zahraniční scény totiž u nás vládla okurkové sezóna pevnou rukou, a popoví fanoušci tak měli smůlu. Už v září ale bude mnohem lépe.

O ČEM SE MLUVILO

Zranění Michala Hrůzy

Zpráva o noční potyčce, která vedla v polovině července k vážnému zranění Michala Hrůzy, nemohla minout snad nikoho. Zpěvák utrpěl poranění mozku a původní prognózy lékařů byly velmi nejisté. Postupem času však začaly přicházet dobré zprávy: hitmaker byl probuzen z umělého spánku, začal s rehabilitací a díky pokrokům, které udělal, byl nakonec převezen z Ostravy blíže k domovu. Na posledním Kryštof Kempu navíc Richard Krajčo bez dalšího vysvětlení prohlásil, že Hrůza už griloval na zahradě, z čehož si mnozí odvodili, že se nyní léčí doma. To se následně také potvrdilo. Jeho boj tím ale ještě nekončí. Palce populárnímu zpěvákovi každopádně drží snad celá hudební (i nehudební) veřejnost.

A co dalšího v létě mohlo čtenáře zaujmout? V porovnání se zahraničím bylo pochopitelně množství tuzemských událostí výrazně chudší. Dozvědět jsme se ale mohli například to, že Patricie se vrhla do mezinárodního projektu s kytaristou, který spolupracoval i s Amy Winehouse, Elán opět hrozil koncem kariéry, slavík Karel Gott a Eva Pilarová slavili životní jubilea a Lenka Dusilová se rozhodla svou novou desku financovat pomocí crowdfundingu - požádala tedy fanoušky o příspěvek.

Na co se těšit v září


Devátý měsíc letoška bude tradičně plný nových alb. Za vypíchnutí stojí určitě již jednou zmíněný debut Banks, od kterého mnozí očekávají skutečně hodně, hned dvě nahrávky v jeden den vypustí Prince a Lady Gaga tentokrát nebude popová, ale jazzová - vydá totiž společnou desku s Tony Bennettem. Přispějí ale také Professor Green, poprockoví Train nebo nové švédské zjevení Tove Lo a dva roky po smrti se Robin Gibb dočká vydání své poslední desky. Koncertní událostí září bude v Česku vystoupení Pharrella Williamse, kterému navíc support obstará Foxes. Oproti chystanému koncertu skupiny Kabát na Vypichu bude ale návštěvnost možná čtvrtinová...

Vyrazit budou moci posluchači i na další tři unplugged vystoupení série G2 Acoustic Stage a českou albovou nadílku v širokém stylovém rozpětí přinesou třeba Lenka Dusilová, Zrní, Markéta Irglová, Ewa Farna, Karel Gott, Verona nebo obě Vondráčkové - Lucie nabídne "Duety" a Helena (další) výběrovku. Příští souhrnný přehled (tentokrát už v měsíčním rozsahu) vás tedy čeká na začátku října.


NÁZORY
  • Taylor Swift, Tony Bennett & Lady Gaga a Sia - zby... (Anonym, 01.09.2014 14:30) Reagovat

    Taylor Swift, Tony Bennett & Lady Gaga a Sia - zbytek je odpad a nestojí ani za řeč. Letošní léto se hrálo milion songů a všechny zněly úplně stejně - Waves a jemu podobné, nevím, kam hudba spěje, ale správný směr to nebude, buď jsou lidé hluší a nebo už úplně blbí. Čumí na nějakou Anacondu, jako by v životě neviděli prdel (přitom zrovna v Česku jsou samé takové holky s obrovským zadkem, nebál bych se říct, že každá třetí) a nebo na iTunes kupují sr/čky od nepříjemné Azalea a nechutné lolitky Grande. Věřím, že příští léto bude ještě hůř.

  • Článek dlouhý jako týden a o J.LO ani nic.... (Adam, 01.09.2014 15:47) Reagovat

    Článek dlouhý jako týden a o J.LO ani nic.

  • Super článek, ale pop music se mi letos nelíbí... (1, 01.09.2014 16:10) Reagovat

    Super článek, ale pop music se mi letos nelíbí, snad to někdo do konce roku trochu zachrání jako třeba Lorde s Pure Heroine loni :) Iggy Azalea, Ariana Grande a i možná Katy Perry - největší zlo! Song Shake It Off od Taylor není nic moc, We Are Never Getting Back Together byl mnohem lepší track a videoklip se mi nelíbí. Nicki Minaj a Anaconda, příšerný.

  • Super recap, hodilo by se ještě vytvořit třeba... (Lukáš G., 01.09.2014 18:59) Reagovat

    Super recap, hodilo by se ještě vytvořit třeba Spotify playlist ze smíněných písniček :)

  • Ještě můžete přidat, že Kelly Clarkson nahr (Marie, 02.09.2014 16:00) Reagovat

    Ještě můžete přidat, že Kelly Clarkson nahrála novou písničku PrizeFighter s country legendou Trishou Yearwood. Když už je tu i jazzová Gaga, tak tohle se ztratí. ;)

DOPORUČENÉ ČLÁNKY
Fletcher - In Search of the Antidote 8/10
Recenze: Fletcher na "In Search of the Antidote" hledala, až našla Americká zpěvačka Fletcher svou kariéru sice odstartovala hned v první řadě amerického X Factoru, stalo se to ale už dávno. Tak dávno, že si tuto informaci můžeme odbýt hned v perexu a celý článek věnovat jejímu skvělému... čtěte zde
Vydáno: 18.04.2024 16:00 v sekci Recenze
Pohled do českých hitparád - 15. týden 2024
Kometa roku 2024 Benson Boone debutuje v top trojce české albové hitparády Letošní rok sice ještě nedošel ani do své třetiny, vypadá to však, že o jeho největším hudebním objevu je rozhodnuto. Americký zpěvák Benson Boone boduje po úspěchu singlu "Beautiful Things" také s albovou prvotinou. Nahrávka... čtěte zde
Vydáno: 18.04.2024 10:00 v sekci Novinky | České hitparády
Dave Matthews Band, O2 universum, Praha, 16.4.2024
Naživo: V hlavní roli hudba. Dave Matthews Band přivezl do pražského O2 universa neokázale strhující koncert Dave Matthews Band v Česku zahrál poprvé až před pěti lety. Na kapelu s více než třiceti lety na hrbu je to docela pozdě. Návrat poté zhatila pandemie. Nakonec se dobrá věc podařila a Prahu letos americká parta nevynechala.... čtěte zde
Vydáno: 17.04.2024 20:21 v sekci Naživo
Livin Free - Lost in the City 8/10
Video: Livin Free představují klip "Lost in the City", nová deska vyjde koncem dubna Klávesista a zpěvák Honza Holeček (mj. Flamengo Reunion Session či Energit) a jeho kapela Livin Free už brzy zveřejní druhé společné album. Deska nazvaná "From Cradle to Coffin" vyjde u labelu Supraphon na CD, LP i digitálně už... čtěte zde
Vydáno: 17.04.2024 18:00 v sekci Audio / Video | Video
Nové desky 15/2024 - od Marka Knopflera přes Mirai po girl in red
Nové desky 15/2024 - od Marka Knopflera přes Mirai po girl in red Polovina dubna přinesla nové album Marka Knopflera, kterého se fanoušci dočkali po šesti letech. Doplnily jej novinky Mirai, girl in red, Maggie Rogers, desku pro Red Hot natočila Meshell Ndegeocello, rockeři si užijí Týr, Bodegy, James,... čtěte zde
Vydáno: 17.04.2024 09:30 v sekci Novinky | Nové desky
SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY
- Nezajímavá Taylor Swift, vysloužilá Lana... Courtney Love si vzala na paškál kolegyně (16.04.2024 18:22)
- Taylor Swift se dostala na seznam dolarových miliardářů magazínu Forbes (16.04.2024 13:41)
- Audio: "I Forgive You". Sia láká na novou desku zatím nejsilnějším singlem z ní (14.04.2024 12:07)
- "Útok na lidskou kreativitu musí skončit," píší Billie Eilish, Pearl Jam i Robert Smith a bouří se proti AI (05.04.2024 10:48)
- Naživo: Ewa Farna si podmanila O2 arenu i napodruhé (23.03.2024 08:48)
- Video: Pokáčovi ve filmovém songu "Život je pes" pomáhají Lucie Bílá, Richard Krajčo a spousta dalších (20.03.2024 09:26)
- Video: Sia, Kylie a ikonická paruka. Spojení australských hvězd v "Dance Alone" se dočkalo klipu (18.03.2024 09:13)
- Koncert Taylor Swift na Disney+ trvá tři a půl hodiny a přináší pětačtyřicet písní (16.03.2024 09:32)
- Živák "The Eras Tour" Taylor Swift ulovilo Disney+, přinese i pět bonusových písní (13.02.2024 09:15)
- Audio: "Australská popová spolupráce snů" zní, jako by ji produkoval Ondřej Soukup. Sia a Kylie se s "Dance Alone" nevytáhly (09.02.2024 08:09)

ALBUM TÝDNE 16/2024

The Libertines
All Quiet On The Eastern Esplanade

Je tomu už dlouhých devět let, co The Libertines fanouškům naservírovali povedenou desku "Anthems For Doomed Youth". Nyní se anglická formace vrací, aby se vytáhla se svým dlouho očekávaným čtvrtým albem "All Quiet On The Eastern Esplanade". Obstála také tentokrát?

8/10

NEJČTENĚJŠÍ ČLÁNKY (za poslední týden)

FILMSERVER.CZ PÍŠE

FULLMOONZINE.CZ PÍŠE

SPARK PÍŠE

CO, KDY, KDE   (doporučujeme)

Čt 18.04.
Slash feat. Myles Kennedy & The Conspirators (US) (Winning Group arena, Brno)
Čt 18.04.
Queenie (O2 universum, Praha)
Pá 19.04.
Queenie (O2 universum, Praha)
Ne 21.04.
Fletcher (SaSaZu, Praha)
Út 23.04.
Walter Trout (US) (Divadlo Archa, Praha)
St 08.05.
Tate McRae (US) (Forum Karlín, Praha)
So 11.05.
Rammstein (DE) (Letiště Letňany, Praha)
Ne 12.05.
Ari Abdul (US) (Rock Café, Praha)
St 15.05.
30 Seconds To Mars (UK) (Sportovní hala FORTUNA, Praha)
St 15.05.
Willie & The Bandits (UK) (Zasekávák, Praha)

» zobrazit všechny akce «

OBLÍBENÍ INTERPRETI (za poslední týden)

The Prodigy Prince Justin Bieber Vladimír Mišík Themroc Kabát Queen Sia Adele AC/DC U2 Bono Rush Taylor Swift Beyoncé Mirai Linkin Park Lady Gaga Liam Gallagher Imagine Dragons
filmserver.cz na Facebooku filmserver.cz na Twitteru filmserver.cz na LinkedIn filmserver.cz na YouTube
musicserver.cz - hudba od začátku do konce
©2010-2024 IMEG s.r.o. | Vyrobil Prolidi.cz
Kontaktní informace | Informace o inzerci | Redakce | Volná místa | Zásady ochrany o.ú. | Mobilní verze | ISSN 1803-6309
Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu IMEG s.r.o. zakázáno.
Tento server byl v roce 2023 podpořen Ministerstvem kultury České republiky.
smile music: spark | fakker | czech blade | musicserver | full moon | xplaylist | day after | filmserver | webglobe
Zavřít reklamu