shop.musicserver.cz
Pohled do britských hitparád platných od 3. srpna

MAGIC! po USA ovládli i Británii, Sheeran je nadále nepřekonatelný

Vydáno: 04.08.2014 11:36 - Josef Martínek | foto: facebook interpreta

Britský singlový žebříček si nově podmanili MAGIC! s "Rude", zatímco v albech i nadále suverénně kraluje Ed Sheeran se svou druhou studiovkou "X". Na letní období však do pořadí zasáhlo poměrně dost novinek, z nichž se nejvíce dařilo Ericu Claptonovi a přátelům.

MAGIC! - Rude
© facebook interpreta
SINGLY - Čtyři týdny trvalo kanadské formaci MAGIC!, soustřeďující se na propojování reggae s dalšími žánry, než se pořadím singlového žebříčku vydrápala až na vrchol. Do hitparády přitom singl "Rude", který momentálně kraluje i v USA a daří se mu také v České republice, vstoupil díky vysokému počtu streamů ještě před oficiálním vydáním pro britský trh. Minulý týden byl proto po zahájení prodeje katapultován o osmačtyřicet míst nahoru na stříbro a tentokrát vyvrcholila vzestupná tendence až v číslo jedna. Vedení navíc čtyřka z Toronta přebírá zásluhou 1,4 milionu přehrání i v dílčí statistice streamů, kde střídá Arianu Grande s "Problem" (1,05 milionu).

Minulá šampionka Cheryl Cole klesla s "Crazy Stupid Love" na dvojku, zatímco bronz připadl nové tváři elektronické scény skrývající se v anonymitě pod jménem Zhu. První singl "Faded" znamená rovnou medailové umístění.

V krasojízdě pokračuje bývalá hvězda X Factoru, teprve osmnáctiletá Ella Henderson. Její hit "Ghost" se už osm týdnů drží v první pětici, což je výkon, který se v rámci singlových soubojů na ostrovech příliš často nevidí. Rodačka z Tetney se tak nejspíš může těšit i na zajímavý výsledek zářijového debutu "Chapter One", na který bude už brzy lákat druhý singl "Glow".

Z talentové soutěže vzešli také Bars & Melody - chlapecké duo, ve kterém působí rapper Leondre Devries a zpěvák Charlie Lenehan, bralo bronz v osmé sérii Britain's Got Talent a hned s prvním singlem si to namířilo až do elitní pětice, kterou naopak opustili šestý George Ezra a sedmé Ariana Grande a Iggy Azalea.

V první desítce najdeme i Charli XCX a také bývalé číslo jedna "It's My Birthday", za nímž stojí will.i.am a sedmnáctiletý Cody Wise. Aktuální kole vůbec přálo mladým jménům, úspěch slaví také dvacetiletá Melissa Steel, jejíž debutový singl "Kisses For Breakfast" se s pomocí Jamajčana Popcaana vyšplhal na desítku.

Na patnáctce odstartoval Bakermat s hitem "One Day", aktuálně velmi úspěšným i u nás. Z dalších novinek by neměl být opomenut Naughty Boy, jemuž s "Home" na pětačtyřicátém místě pomáhal Sam Romans. Jako devětačtyřicáté pak pořadí registruje The Script a "It's Not Right For You", o dvě místa níže zakotvili Maroon 5 s "It Was Always You".

OneRepublic dovršili s "Counting Stars" jeden rok v žebříčku bez jakéhokoliv výpadku, což se jim povedlo jako teprve sedmému singlu v historii. Aktuálně najdeme coloradské poprockery na padesátém čtvrtém místě.

    Top 10 - singly:
  1. MAGIC! - Rude
  2. Cheryl Cole feat. Tinie Tempah - Crazy Stupid Love
  3. N Zhu - Faded
  4. Ella Henderson - Ghost
  5. N Bars & Melody - Hopeful
  6. George Ezra - Budapest
  7. Ariana Grande feat. Iggy Azalea - Problem
  8. Charli XCX - Boom Clap
  9. will.i.am feat. Cody Wise - It's My Birthday
  10. N Melissa Steel feat. Popcaan - Kisses For Breakfast

Kompletní singlový žebříček je k vidění zde.

Ed Sheeran - X
© facebook interpreta
DESKY - Nezastavitelný Ed Sheeran přidává už šesté vítězství v albovém žebříčku, čímž jen potvrzuje své postavení desky s nejdéle trvající sérií triumfů v řadě za poslední tři roky. K metě, kterou vytyčila Adele s jedenácti vítěznými korálky "21" v roce 2011, ale přece jen ještě zrzavému písničkáři chybí dost.

Ani dvojka nehlásí nového majitele, hájí ji osmašedesátiletá legenda amerického country Dolly Parton s "Blue Smoke - The Best Of". Zajímavostí je, že právě zpěvaččina dvaačtyřicátá studiovka se může u Britů pochlubit nejlepším umístěním. Zájem o desku vzrostl před několika týdny po jejím vystoupení na Glastonbury a od té doby neklesá.

Bronz urval Eric Clapton a přátelé, kteří albem "The Breeze" vzdávají hold americké bluesové legendě jménem J.J. Cale. Na poctě zpěvákovi, jenž loni zemřel ve věku čtyřiasedmdesáti let, se podíleli i další známí muzikanti jako Tom Petty, Mark Knopfler, John Mayer či Willie Nelson.

Konstantní výsledky si drží dva letošní debutanti - Sam Smith se s květnovou kolekcí "In The Lonely Hour" umístil na čtyřce, George Ezra s o pár týdnů mladší "Wanted On Voyage" elitní pětici uzavírá. Oba pánové klesají shodně o jedno místo.

Za šestými Coldplay startuje další novinka - Tom Petty & The Heartbreakers se vracejí po čtyřech letech a sedmé místo je pro ně nejlepším výsledkem od roku 1991. Na osmé pozici následuje debut holčičí skupiny Neon Jungle, která po několika úspěšných singlech konečně vydala první album "Welcome To The Jungle". Nejstarším počinem v Top 10 je devátý "Nothing But The Beat" od Davida Guetty, deska z roku 2011 se nečekaně znovu objevila mezi elitou. Mezi nejúspěšnějšími nemůže chybět ani Paolo Nutini, jehož "Caustic Love" najdeme na desítce.

Minulý týden čtenáři v diskuzi rozebírali neúspěch singlu "Sirens" Cher Lloyd. Fanoušky jistě nepotěší, že ani druhé studiové album "Sorry I'm Late" nedosáhlo na přední příčky - jedenadvacáté místo je výrazně horší než čtyřka tříletého debutu "Stick + Stones".

    Top 10 - alba:
  1. Ed Sheeran - X
  2. Dolly Parton - Blue Smoke - The Best Of
  3. N Eric Clapton & Friends - The Breeze
  4. Sam Smith - In The Lonely Hour
  5. George Ezra - Wanted On Voyage
  6. Coldplay - Ghost Stories
  7. N Tom Petty & The Heartbreakers - Hypnotic Eye
  8. N Neon Jungle - Welcome To The Jungle
  9. David Guetta - Nothing But The Beat
  10. Paolo Nutini - Caustic Love

Kompletní albový žebříček je k vidění zde.

NÁZORY
  • Cher Lloyd (Jááá, 04.08.2014 12:04) Reagovat

    Cher Lloyd je mi líto.. Syco se na její propagaci totálně vykašlal, takže to asi ani nemohlo dopadnout jinak..

  • Cher Lloyd (JK, 04.08.2014 12:43) Reagovat

    Tak to je na nic, nicméně mně se deska líbí a že se kvalita v UK Charts nenosí je už hold smůla. :(

    • Re: Cher Lloyd (stacy, 05.08.2014 09:36) Reagovat

      Je to jen normální postup při vývoji těchto talentů ze soutěží. To samé se stalo Leoně Lewis, Rebecce Furgesson atd. Desku jim vydají, ale na promo se totálně vyserou... To se potom vyhazuje lépe.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY
We Are Domi - Love Every Part Of It 9/10
Video: We Are Domi doplnili skvělý elektropopový song "Love Every Part Of It" netradičním videoklipem Trojice We Are Domi, jež se mnohým vryla do paměti v roce 2022 svojí účastí v Eurovizi, přichází s povedenou písničkou "Love Every Part of It". V ní se snaží bořit stereotypy a noří se do tlaků společenských očekávání ve... čtěte zde
Vydáno: 28.03.2024 14:00 v sekci Audio / Video | Video
Nové desky 12/2024 - od Elbow přes Shakiru po Janu Kirschner
Nové desky 12/2024 - od Elbow přes Shakiru po Janu Kirschner Už týden před Velikonocemi přišla do obchodů velmi bohatá nadílka novinek v čele se Shakirou, Elbow, Gossip nebo Alestorm. K nim se přidali například Gary Clark Jr., Fletcher, Kenny Chesney, Empress Of, Pnau, The Veronicas a zejména... čtěte zde
Vydáno: 27.03.2024 22:00 v sekci Novinky | Nové desky
The Jesus and Mary Chain - Glasgow Eyes 7/10
Recenze: The Jesus And Mary Chain oslavují deskou "Glasgow Eyes" 40 let na scéně Píše se rok 2024 a je tak trochu zázrak, že The Jesus And Mary Chain stále tvoří hudbu. Když se totiž v roce 1999 rozpadli, málokoho napadlo, že bratři Jim a William Reidovi budou ještě někdy spolupracovat. A přece se teď vracejí... čtěte zde
Vydáno: 27.03.2024 16:15 v sekci Recenze
Justin Timberlake - Everything I Thought It Was 8/10
Recenze: Justin Timberlake se na "Everything I Thought It Was" trochu zacyklil. Ale to nevadí Justinu Timberlakovi lze vyčítat ledacos, ale určitě nelze tvrdit, že neexperimentuje. Naopak - snahu vykročit ze zajetých trendů a vyšlapávat nové cesty ukazuje celou svou dospělou kariéru. A daří se mu. Kromě toho, že se stal... čtěte zde
Vydáno: 27.03.2024 08:30 v sekci Recenze
Shakira - Las Mujeres Ya No Lloran 7/10
Recenze: Shakira už nepláče. Na desce "Las Mujeres Ya Na Lloran" si drží solidní laťku Na obalu své dvanácté studiovky "Las Mujeres Ya Na Lloran" (česky "Ženy už nepláčou") je Shakira vyobrazena se slzami stékajícími po její tváří, které se mění v drahokamy. Předloňský rozchod s fotbalistou Gerardem Piquém sice ve... čtěte zde
Vydáno: 26.03.2024 15:00 v sekci Recenze
SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY
- Video: Ed Sheeran se připojil k oslavám 20 let debutu The Darkness - dal si s nimi "Love Is Only A Feeling" (18.12.2023 08:15)
- Ed Sheeran v Hradci Králové vyprodal první koncert, a tak přidává druhý (30.11.2023 10:20)
- Nové desky 46/2023 - od Dolly Parton přes Plain White T's po Stevea Aokiho (22.11.2023 20:30)
- Video: Passenger připomíná svůj největší hit "Let Her Go" v duetu s Edem Sheeranem (16.11.2023 11:23)
- Ed Sheeran zahraje v červenci 2024 v Česku. Pořadatelé Rock for People ho dovezou do Hradce (20.10.2023 09:34)
- Nové desky 39/2023 - od Eda Sheerana přes Michala Horáka po LP (04.10.2023 20:00)
- Recenze: Proměna Eda Sheerana. "Subtract" je jeho první snahou o skutečné umění (30.05.2023 08:00)
- Audio: Dolly Parton rockerkou. Singl "World On Fire" předznamenává desku "Rockstar" (20.05.2023 17:02)
- Nové desky 18/2023 - od Eda Sheerana přes Divokýho Billa po The Smashing Pumpkins (10.05.2023 20:15)
- Video: Ed Sheeran se v klipu k "Boat" brodí mořem a topí v depresi (27.04.2023 08:30)

ALBUM TÝDNE 13/2024

Moimir Papalescu & The Nihilists
Mystery Women In The Acid Pools

Jedna z mnoha tváří Moimira Papalescu, projekt Moimir Papalescu & The Nihilists, dlouhá léta spal. V roce 2006 odešel po albu "Lewis Neptune" na vrcholu. Trojici protagonistů zaválo tvůrčí pnutí různými směry, po sedmnácti letech se ale spojilo pro nové album "Mystery Woman In the Acid Pools". Povedlo se?

8/10

NEJČTENĚJŠÍ ČLÁNKY (za poslední týden)

FILMSERVER.CZ PÍŠE

FULLMOONZINE.CZ PÍŠE

SPARK PÍŠE

CO, KDY, KDE   (doporučujeme)

Pá 29.03.
Judas Priest (UK) / Saxon (UK) / Uriah Heep (UK) (O2 arena, Praha)
Út 09.04.
The Academic (IRL) (Futurum Music Bar, Praha)
Út 16.04.
Dave Matthews Band (US) (O2 Universum, Praha)
Út 16.04.
Lil Tracy (US) / Brennan Savage (US) (Fuchs2, Praha)
St 17.04.
Foreign Beggars (UK) (Bike_Jesus, Praha)
Čt 18.04.
Slash feat. Myles Kennedy & The Conspirators (US) (Winning Group arena, Brno)
Ne 21.04.
Fletcher (SaSaZu, Praha)
Út 23.04.
Walter Trout (US) (Divadlo Archa, Praha)
St 08.05.
Tate McRae (US) (Forum Karlín, Praha)
So 11.05.
Rammstein (DE) (Letiště Letňany, Praha)

» zobrazit všechny akce «

OBLÍBENÍ INTERPRETI (za poslední týden)

Prince Vladimír Mišík The Prodigy Justin Bieber Queen AC/DC Adele Kabát Karel Gott Rush U2 Paws Bono Sia Taylor Swift Madonna Télépopmusik Dua Lipa Lucie Vondráčková Mirai
filmserver.cz na Facebooku filmserver.cz na Twitteru filmserver.cz na LinkedIn filmserver.cz na YouTube
musicserver.cz - hudba od začátku do konce
©2010-2024 IMEG s.r.o. | Vyrobil Prolidi.cz
Kontaktní informace | Informace o inzerci | Redakce | Volná místa | Zásady ochrany o.ú. | Mobilní verze | ISSN 1803-6309
Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu IMEG s.r.o. zakázáno.
Tento server byl v roce 2023 podpořen Ministerstvem kultury České republiky.
smile music: spark | fakker | czech blade | musicserver | full moon | xplaylist | day after | filmserver | webglobe
Zavřít reklamu