shop.musicserver.cz
Pohled do českých hitparád - 29. týden 2014

Klus se znovu ujal vedení a Xindlovi X vyneslo "V blbým věku" další úspěch

Vydáno: 22.07.2014 21:56 v sekci České hitparády - Marta Šindlauerová | foto: facebook interpreta

Festivalové období možná zapříčiní vzrůst oblíbenosti specifických interpretů, v aktuálním týdnu se to ale příliš neprojevilo. Ovšem snad jen právě díky festivalům se ve velkém stylu vrací na zlatou příčku Tomáš Klus. Xindl X naopak potvrzuje, že momentálně není populárnější písně v éteru než "V blbým věku".

Xindl-X - Čecháček Made
© facebook interpreta
RÁDIA - Xindl X popsal svůj aktuální hit "V blbým věku" takto: "Tahle písnička je pro mne z celé desky nejosobnější. Je o tom, jak moje krize v dospívání plynule přešla v krizi středního věku a o tom, jak si občas říkám, že 'včera mi bylo málo, dneska je mi moc'. A protože je ta píseň osobní, chtěl jsem, aby i ten klip byl osobní. A tak jsem nechal Ondru Pfeiffera, aby animačním kouzlem oživil moje rodinné fotografie. Takže tam v různých rolích můžete vidět mne od batolete až po současnost... teda vlastně až po budoucnost... a stejně tak fotky mojí ženy a našich dětí. Další role si zahrály manželka našeho klávesisty a přítelkyně našeho basisty a objeví se tam samozřejmě i Olga Königová." Pro Ondřeje Ládka je to už třetí týden, co kraluje českým rádiím.

A je to nejspíš poprvé, co se Pharrell Williams ocitá mimo první desítku a pro tento týden končí až na dvanáctém stupínku. "Happy" by za čas mohl vystřídat nově nasazený singl "Come Get It Bae", na kterém zpěvákovi sekunduje Miley Cyrus. Tak rádiový drive jako "Happy" sice skladba nemá a hodí se spíše do reklam (ostatně v reklamě na nejmenovaný energetický nápoj už je), přesto patří na Pharrellově desce rozhodně k těm nejlepším položkám.

Skokanem týdne se bezpochyby stávají francouzští Klingande - z patnáctky rovnou na pětku. Taneční duo je právě teď na cestách po různých festivalech a zároveň do toho jede i své vlastní turné. Cédric, hlavní skladatel dua, napsal prý tuto píseň za několik minut, napůl u toho spal, přidal k tomu následně vokály své kamarádky a pak to jen tak vyložil do všemožných sítí. A to přitom není žádný amatér - studoval hudební produkci v Londýně. Už brzy také skupina vydává nové album, na kterém ale příliš neuslyšíte jejich poznávací znamení, totiž saxofon.

Top 10 ČR - rádia:
  1. Xindl X - V blbým věku
  2. George Ezra - Budapest
  3. Sigma - Nobody To Love
  4. Mr Probz - Waves
  5. Klingande - Jubel
  6. Avicii - Addicted To You
  7. Bakermat - One Day
  8. Vance Joy - Riptide
  9. Chinaski - Hlavolam
  10. Duke Dumont feat. Jax Jones - I Got U

Top 100 RÁDIO 29/2014 - novinky:
85. Maroon 5 - Maps
91. Alle Farben & Graham Candy - She Moves (Far Away)

Tomáš Klus a jeho cílová skupina - Proměnamě
© facebook interpreta
PRODEJNOST - A máme tu dobrou zprávu pro Tomáše Kluse. Naposledy byl první ve čtyřiadvacátém týdnu a mezitím ho vystřídali Linkin Park a Iveta Bartošová, a ačkoli nevydal žádný singl, podařilo se mu prvenství získat zpět. Stalo se tak pravděpodobně díky aktuální festivalové činnosti, kdy nové i starší písně prostě naživo fungují, a Klus si tak může mnout ruce nad dalším prodejním úspěchem. Nevedou si špatně ani zpěvákovy ostatní nahrávky: "Cesta do záhu(d)by" se pyšní 42. místem (mimochodem tady se jedná o naprosto úžasný posun z 91. na 42.!) "Hlavní uzávěr splínu" 78., a "Racek" spadl o celých patnáct míst níže z 82. na 97.

Karel Gott si pro tento týden udržel pěkné sedmé místo, ale ještě větší pozornost možná nechtěně budí video, které k jeho narozeninám natočily manželka a dcery. Má už přes půl milionů zhlédnutí a proč si vysloužilo vcelku normální narozeninové přání tolik úspěchu, zůstává otázkou. Zřejmě to ale nebude kvůli Michalu Davidovi.

Do desítky se vrací Ondřej Brzobohatý, a prozatím se s elitními pozicemi rozloučili 5 Seconds Of Summer a Iveta Bartošová s "Platinum Collection", i když ta svým jedenáctým místem vypadla z desítky jen těsně.

Top 10 - prodejnost:
  1. Tomáš Klus - Proměnamě
  2. Hradišťan & Jiří Pavlica - Vteřiny křehké
  3. Iveta Bartošová - Naposledy
  4. Coldplay - Ghost Stories
  5. Lana Del Rey - Ultraviolence
  6. Karel Gott - Noční král
  7. Linkin Park - The Hunting Party
  8. Led Zeppelin - Led Zeppelin III
  9. Hana Zagorová - Vyznání
  10. Ondřej Brzobohatý - Identity

TOP 50 Prodejní 29/2014 - novinky:
45. Různí - Taneční Liga 161
53. Různí - Léta prázdnin - retro
58. Suvereno - Jednoducho
70. Různí - Retro - Já budu chodit po špičkách
84. Různí - Top DJs 2014
85. Uhlíř - Svěrák - Není nutno
96. Kali - Kdo to povedal?
100. Mirek Tabák - Černej pasažér

Úplnou rádiovou i prodejní hitparádu pro 29. týden najdete na stránkách IFPI zde.

NÁZORY
  • Nechápu (Martin, 23.07.2014 10:54) Reagovat

    Nechápu co rádia na tom Xindlovi vidí? Ty jeho pitomý veršovánky nebo to že každá jeho písnička zní hudebně přesně stejně jako všechny ostatní před ní? Ne že by ostatní interpreti v čele s Chinaski a jejích "Chci líbat tě na tvoje ústa" byli líp... to tady nikdo neumí udělat normální nedebilní pop, jaký se hraje všude jinde na světě?

    • Re: Nechápu (Martin 2 , 23.07.2014 12:53) Reagovat

      2 Martin: Člověče, ty seš určitě nějakej našláplej! Slož nám taky nějaký veršovánky, ať nám ukážeš (na rozdíl od tvýho příspěvku) něco nedebilního.

      • Re: Nechápu (Martin, 24.07.2014 09:08) Reagovat

        Aha, takže člověk musí být kuchař, aby poznal spálený guláš? Nebo zedník aby viděl že nově postavený barák stojí nakřivo? Já nemusím skládat nějaké veršovánky, abych poznal že písnička od Xindla X je příšerná sračka, stejně jako 90% českého rádiového popu posledních pár let.

        • Re: Nechápu (Martin 2, 24.07.2014 14:35) Reagovat

          Pořád stejný nesmyslný argumenty - zrovna toho s gulášem a kuchařem už je fakt plnej internet. A stále lidi nejsou schopná pochopit, že vkus je subjektivní záležitost, takže házení do jednoho pytle křivost baráku a kvalitu guláše je už z principu naprostej nesmysl - na křivost existuje měřidlo (úhloměr se tomu řikalo), na guláš ale prostě neexistuje. Nebo snad máš nějaký zařízení, kterým deterministicky změříš kvalitu guláše? Nebo deterministicky změříš kvalitu verše? Kde je na škále potom: "normální nedebilní pop"?

          Jestli takový zařízení máš, tak ho předveď. A jestli nemáš, tak buď od tý lásky a neprezentuj svoje názory za axiomy - fakt nejsou... A pak se tvoje příspěvky nedej brát jako ani normální a už vůbec ne jako nedebilní. Sorry.

          • Re: Nechápu (Martin, 24.07.2014 23:52) Reagovat

            O čem je tahle debata? Tobě se tahle písnička líbí? Gratuluju. Mě ovšem trhá uši jak text, tak hudba a to nejsem žádný fanda alternativy, naopak mám rád dobrý pop bez ohledu na dobu vzniku od Beatles až po interprety jako je Bruno Mars, Aviciiho, Rudimental, Imagine Dragons. A mám rád kupodivu i české písničky, ve své době jsme měli geniální textaře a hudebně i bez možností co byli v zahraníč jsme jakžtakž drželi krok. Dnes mi to přijde že čím blbější, tím snadnější cesta na vrchol hitparád. Hudebně zní většina hitů stejně jako před 10 lety, zatímco svět je dávno někde jinde. Xindl X mě chytl s první písničkou Anděl s přidrzlou syntézou rapu/zpěvu s folkovým základem a zajímavým textem. Ovšem pokud většina jeho dalších písniček od roku 2009 zní úplně stejně, jen s horším a horším textem, začne to lézt na nervy. Vzor sázet stále na stejné postupy s čím dál blbějšími texty, používá i spousta dalších "in" kapel - Chinaski, Divokej Bill, Kryštof... Čest výjimkám, kteří se snaží - jako třeba Tomáš Klus. Zatímco ve světě kapely/interpreti co dělají stále to stejné vyšumí a ti dlouhodobě úspěšní se drží na vrcholu tím, že experimentují se styly (třeba Linkin Park, Coldplay), u nás funguje vzorec "pořád dokola to stejné". Ano neříkám, že před takovými 10-15 lety nebyly debilní hity (Mumuland), ovšem ty hity neprotáčely rádia dva-tři roky v kuse. A pokud je člověk v práci odsouzen poslouchat rádio, které podobnou písničku ohrává 4x denně, má chuť prohodit rádio a poté interpreta oknem.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY
Pohled do českých hitparád 12. týden 2024
Dua Lipa a Benson Boone stále vládnou singlovým žebříčkům, The Rolling Stones jsou hranější než Mirai Pravidelný vítěz českého albového žebříčku Viktor Sheen se musel v aktuálním kole sklonit před svým žánrovým souputníkem, vedení totiž přebírá Grey256 s nahrávkou "Tentokrát". Rádiové hitparádě nadále neohroženě... čtěte zde
Vydáno: 29.03.2024 08:30 v sekci Novinky | České hitparády
We Are Domi - Love Every Part Of It 9/10
Video: We Are Domi doplnili skvělý elektropopový song "Love Every Part Of It" netradičním videoklipem Trojice We Are Domi, jež se mnohým vryla do paměti v roce 2022 svojí účastí v Eurovizi, přichází s povedenou písničkou "Love Every Part of It". V ní se snaží bořit stereotypy a noří se do tlaků společenských očekávání ve... čtěte zde
Vydáno: 28.03.2024 14:00 v sekci Audio / Video | Video
Nové desky 12/2024 - od Elbow přes Shakiru po Janu Kirschner
Nové desky 12/2024 - od Elbow přes Shakiru po Janu Kirschner Už týden před Velikonocemi přišla do obchodů velmi bohatá nadílka novinek v čele se Shakirou, Elbow, Gossip nebo Alestorm. K nim se přidali například Gary Clark Jr., Fletcher, Kenny Chesney, Empress Of, Pnau, The Veronicas a zejména... čtěte zde
Vydáno: 27.03.2024 22:00 v sekci Novinky | Nové desky
The Jesus and Mary Chain - Glasgow Eyes 7/10
Recenze: The Jesus And Mary Chain oslavují deskou "Glasgow Eyes" 40 let na scéně Píše se rok 2024 a je tak trochu zázrak, že The Jesus And Mary Chain stále tvoří hudbu. Když se totiž v roce 1999 rozpadli, málokoho napadlo, že bratři Jim a William Reidovi budou ještě někdy spolupracovat. A přece se teď vracejí... čtěte zde
Vydáno: 27.03.2024 16:15 v sekci Recenze
Justin Timberlake - Everything I Thought It Was 8/10
Recenze: Justin Timberlake se na "Everything I Thought It Was" trochu zacyklil. Ale to nevadí Justinu Timberlakovi lze vyčítat ledacos, ale určitě nelze tvrdit, že neexperimentuje. Naopak - snahu vykročit ze zajetých trendů a vyšlapávat nové cesty ukazuje celou svou dospělou kariéru. A daří se mu. Kromě toho, že se stal... čtěte zde
Vydáno: 27.03.2024 08:30 v sekci Recenze
SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY
- Dua Lipa a Benson Boone stále vládnou singlovým žebříčkům, The Rolling Stones jsou hranější než Mirai (29.03.2024 08:30)
- Rapem ovládanou top desítku českého albového žebříčku osvěžili Ariana Grande a Judas Priest (21.03.2024 19:30)
- Nejhranější domácí písničku obstarali filmoví Kryštof, celkově dál vede Dua Lipa (14.03.2024 10:00)
- Dua Lipa se vrací na vrchol rádiového žebříčku, ten albový pomalu ztrácí smysl sledovat (07.03.2024 09:30)
- Ofenbach se s oživeným hitem Kim Wilde protančili do čela rádiového žebříčku (01.03.2024 08:00)
- Kanye West a Ty Dolla $ign si podrobili český albový žebříček, digitálu vládne Benson Boone (22.02.2024 09:40)
- Video: Tomáš Klus v klipu "Chci si tě vzít" rozdává lásku a něhu (18.02.2024 11:47)
- Jen Kateřina Marie Tichá konkuruje rapu: její "Plamen" rozpálil top pětku albového žebříčku (15.02.2024 10:30)
- Video: Katka Knechtová s Xindlem X zvou duetem "Si zabil, kámo" ke sledování seriálu "Policie Hvar" (13.02.2024 15:38)
- Dua Lipa stále vládne českým rádiím, Miley Cyrus je mezi nejhranějšími už déle než rok (08.02.2024 16:00)

ALBUM TÝDNE 13/2024

Moimir Papalescu & The Nihilists
Mystery Women In The Acid Pools

Jedna z mnoha tváří Moimira Papalescu, projekt Moimir Papalescu & The Nihilists, dlouhá léta spal. V roce 2006 odešel po albu "Lewis Neptune" na vrcholu. Trojici protagonistů zaválo tvůrčí pnutí různými směry, po sedmnácti letech se ale spojilo pro nové album "Mystery Woman In the Acid Pools". Povedlo se?

8/10

NEJČTENĚJŠÍ ČLÁNKY (za poslední týden)

FILMSERVER.CZ PÍŠE

FULLMOONZINE.CZ PÍŠE

SPARK PÍŠE

CO, KDY, KDE   (doporučujeme)

Pá 29.03.
Judas Priest (UK) / Saxon (UK) / Uriah Heep (UK) (O2 arena, Praha)
Út 09.04.
The Academic (IRL) (Futurum Music Bar, Praha)
Út 16.04.
Dave Matthews Band (US) (O2 Universum, Praha)
Út 16.04.
Lil Tracy (US) / Brennan Savage (US) (Fuchs2, Praha)
St 17.04.
Foreign Beggars (UK) (Bike_Jesus, Praha)
Čt 18.04.
Slash feat. Myles Kennedy & The Conspirators (US) (Winning Group arena, Brno)
Ne 21.04.
Fletcher (SaSaZu, Praha)
Út 23.04.
Walter Trout (US) (Divadlo Archa, Praha)
St 08.05.
Tate McRae (US) (Forum Karlín, Praha)
So 11.05.
Rammstein (DE) (Letiště Letňany, Praha)

» zobrazit všechny akce «

OBLÍBENÍ INTERPRETI (za poslední týden)

Prince Justin Bieber Vladimír Mišík The Prodigy AC/DC Queen Adele Rush Kabát Karel Gott U2 Bono Sia Taylor Swift Télépopmusik Paws Dua Lipa Madonna Lucie Vondráčková Mirai
filmserver.cz na Facebooku filmserver.cz na Twitteru filmserver.cz na LinkedIn filmserver.cz na YouTube
musicserver.cz - hudba od začátku do konce
©2010-2024 IMEG s.r.o. | Vyrobil Prolidi.cz
Kontaktní informace | Informace o inzerci | Redakce | Volná místa | Zásady ochrany o.ú. | Mobilní verze | ISSN 1803-6309
Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu IMEG s.r.o. zakázáno.
Tento server byl v roce 2023 podpořen Ministerstvem kultury České republiky.
smile music: spark | fakker | czech blade | musicserver | full moon | xplaylist | day after | filmserver | webglobe
Zavřít reklamu