shop.musicserver.cz
Nové desky pro 30. týden

Nové desky pro 30. týden

Vydáno: 20.07.2014 10:09 v sekci Nové desky - Tomáš Parkan a Petra Hubáčková | foto: facebook interpreta

Zdá se, že v půlce července konečně nastal v hudebních útlum. I tak se ale mohou fanoušci synth popu těšit na dlouho očekávané druhé album La Roux, ti metaloví na Overkill a příznivci progresivního rocku dostanou hned dvojitý našup v podobě veteránů Yes a méně známých Knifeworld. Pro pravověrné rockery připravili své prvotiny formace Midnight Masses a 21 Octayne.

Pokud se v pondělí 21. července vydáte do obchodů s hudebními nosiči, najdete tam následující novinky:

La Roux - Trouble In Paradise (Universal)
web / facebook.com / psali jsme
žánr: synth pop / eletronika

La Roux - Trouble In Paradise
Britské duo La Roux zaznamenalo se svým eponymním debutem velký úspěch, ať už to znamená přes dva milióny prodaných nosičů, cena Grammy v kategorii Nejlepší elektronické/taneční album nebo nominace Mercury Prize či Brit Awards. Přesto se ale po tomto vytratili ze scény. Elly Jackson a Ben Langmaid se dali znovu dohromady loni a na festivalu v Coachelle odhalili první střípky z chystané desky "Trouble In Paradise", která nyní vychází. Při její finální přípravě ovšem z důvodu rozdílných názorů Langmaid duo opustil, a tak dnes už La Roux prezentuje pouze Elly Jackson. Nicméně z celkem devíti skladeb, které na albu najdete, je drtivá většina podepsaná ještě oběma, stejně jako v případě prvního singlu "Uptight Downtown". Ukázky zbytku písniček najdete v sampleru, který jsme vám představili nedávno. Dodejme, že k sehnání je i deluxe edice obsahující podepsané CD, vinyl, kupón na stažení alba v digitální podobě a tričko. Separé pak seženete i verzi na vinylu.


Overkill - White Devil Armory (Mystic Production)
web / facebook.com / psali jsme
žánr: thrash metal

Overkill - White Devil Armory
Američtí thrashmetalisté přichází po dvou letech s novinkou. V pořadí sedmnáctá studiovka dostala do vínku název "White Devil Armory" a fanouškům přináší dvanáct nových kousků včetně dvou bonusů. Jedním z nich je "Miss Misery", původní z pera Nazareth. V podání Overkill si v ní ale zahostoval Mark Tornillo, nynější zpěvák Accept. Ke dvěma z nových písní "Bitter Pill" a "Armorist" vznikly také videoklipy. Na obou se podílel Kevin J. Custer, známý ze spolupráce s Hatebreed, Testament a Suffocation. S Overkill dříve spolupracoval na kouscích "Electric Rattlesnake" a "Bring Me The Night". Na první z uvedených novinkových klipů se můžete podívat na stránkách youtube.com.


21 Octayne - Into The Open (Mystic Production)
web / facebook.com / psali jsme
žánr: rock / hard rock

21 Octayne - Into The Open
Fanoušky chytlavých rockových melodií a i ty, kteří si potrpí na tvrdší kousky, by mohl zajímat nový projekt "21 Octayne". Kapela, ve které působí zpěvák Hagen Grohe, známý z The Joe Perry Project, kytarista Marco Wriedt (Axxis), baskytarista Andrew Lauer (Paul Gilbert) a bubeník Alex Landenburg, kterého mohou fanoušci znát z Rhapsody, začala na svém debutu pracovat už před třemi lety. Výsledkem nejprve nezávazného jammování je devítka nových kousků, jež v dosavadních recenzích uspěla na výbornou. Nás ale víc zajímá, jak se nové písně budou líbit vám. Poslechněte si titulní song a svůj názor nám sdělte v komentářích!


Yes - Heaven & Earth (Mystic Production)
web / facebook.com / psali jsme
žánr: progresivní rock

Yes - Heaven & Earth
Je to v podstatě jen pár dní, co v pražském Kongresovém centru koncertovala legendární britská formace Yes, a už jí tu máme znovu. Tedy alespoň obrazně a v souvislosti s novinkovým albem, které dostalo název "Heaven & Earth". Novinka je v pořadí jedenadvacátou studiovou deskou, ale první, na které zpívá americký zpěvák Jon Davison, jenž se k Yes přidal před dvěma roky. Nahrávalo se od ledna do března tohoto roku a po dlouhých letech se produkce ujal Roy Thomas Baker, se kterým kapela naposled spolupracovala v roce 1979 při zrušeném nahrávání v Paříži. Obě strany si tento návrat velmi pochvalovali a navíc se ke kapele svým způsobem vrátil i někdejší člen Billy Sherwood, když stávajícím členům pomáhal s mixem nahrávky a s aranžmá podpůrných vokálů. V této sestavě natočili a vybrali celkem osm skladeb, jejichž autory jsou především Jon Davison a Steve Howe. Prvním vyslancem "Heaven & Earth" se stala skladba "In A World Of Our Own", kterou uslyšíte na webu kapely.


Knifeworld - The Unravelling (Universal)
web / facebook.com / psali jsme
žánr: progresivní rock

Knifeworld - The Unravelling
Britská rocková formace Knifeworld vydala své první album "Buried Alone - Tales Of Crushing Defeat" už v roce 2009 a na nástupce debutu museli fanoušci počkat až do letoška. Aktuálně osmičlenná sestava, které stále vévodí Iráčan trvale usazený v Anglii Kavus Torabi, novinku pojmenovala "The Unravelling" a stejně jako Yes pro ni přichystala osm skladeb opět ve stylu progresivního rocku. První z nich, singl "Destroy The World We Love" představila formace již prostřednictvím klipu na YouTube.com. Titul bude k sehnání také na vinylu.


Midnight Masses - Departures (Universal)
web / facebook.com / psali jsme
žánr: rock

Midnight Masses - Departures
Kromě 21 Octayne se o slovo hlásí také nový projekt Midnight Masses. Stojí za ním Autry Fulbright z formace ...And You Will Know Us By The Trail Of Dead společně s Jasonem Reecem a ve studiu se mihli také dašlí hudebníci nejrozličnějších žánrů a kapel jako Haley Dekle (Dirty Projectors), Isaiah "Ikey" Owens (The Mars Volta), Ian Longwell (Santigold) nebo Jaleel Bunton (TV On The Radio). Výsledkem je jedenáctiskladbové dílo "Departures", které je jejich první plnohodnotnou nahrávkou, ačkoliv Midnaght Masses působí na scéně už od roku 2008. "Co tehdy začalo jako terapie, kde jsem mohl reflektovat osobní události, se změnilo v hudební počin, ve kterém se obráží daleko více," prozradil frontman. Záznamy z příprav alba najdete tady.


Dále vychází:

Fozzy - Do You Wanna Start A War (Universal)
Genesis - A Trick Of The Tail (BluRay audio) (Universal)
Genesis - Wind And Wuthering (BluRay audio) (Universal)
Herbie Hancock - Warner Bros Years (1969-1972) (Warner Music)

Vychází na vinylu:
Knifeworld - The Unravelling (Universal)
La Roux - Trouble In Paradise (Universal)
Midnight Masses - Departures (Universal)
Morrissey - World Peace Is None Of Your Business (Universal)

NÁZORY

DOPORUČENÉ ČLÁNKY
Niall Horan, Tommy Lefroy, Sportovní hala Fortuna, Praha, 17.3.2024
Naživo: Niall Horan si v Praze ječící dav dívek omotal kolem prstu Niall Horan se během jednoho roku již podruhé představil v České republice. Už loni patřilo jeho vystoupení na festivalu Colours Of Ostrava mezi ta povedená a své hudební nadání spojené s pokorou a úžasnou bezprostředností v Praze... čtěte zde
Vydáno: 18.03.2024 19:30 v sekci Naživo
Róisín Murphy, Forum Karlín, Praha, 17.3.2024
Naživo: Róisín Murphy odehrála ve Foru Karlín vynikající koncert Róisín Murphy zamířila opět do Prahy, tentokrát do Fora Karlín. Irská zpěvačka, známá svým unikátním vokálním projevem a vizuálním stylem, přenesla přítomné do světa tanečních rytmů a elektronických experimentů. Dostalo... čtěte zde
Vydáno: 18.03.2024 10:00 v sekci Naživo
Ariana Grande - Eternal Sunshine 8/10
Recenze: Ariana Grande se na albu “Eternal Sunshine” otevřeně vyrovnává s rozvodem a následným smířením Rok 2024 bude bezpochyby opět patřit drobounké krásce Arianě Grande. Na podzim ji čeká premiéra filmové verze slavného muzikálu "The Wicked", kde si rovnou střihne hlavní roli. A taky je v období, kdy je čerstvě po rozvodu, takže tu... čtěte zde
Vydáno: 18.03.2024 00:00 v sekci Recenze
Jason Derulo - Nu King 3/10
Recenze: Na desce "Nu King" Jasona Derula kvantita výrazně vyhrává nad kvalitou Kdyby Jason Derulo počkal ještě rok, uběhlo by deset let od vydání jeho posledního studiového alba. Uplynulou dekádu nás zásobil nepřeberným množstvím různých singlů, na které navázal deskou "Nu King". Zjevným cílem bylo toto... čtěte zde
Vydáno: 17.03.2024 16:30 v sekci Recenze
Mirai ft. Majk Spirit - čas rány zahojí 3/10
Video: Mirai a Majk Spirit v novince "čas rány zahojí" nemají daleko k hudebnímu odpadu Pět singlů během čtyř měsíců. Takhle se Mirai chystají na vydání nového alba. Zatímco počet zveřejněných písní a doprovodných videoklipů je působivý, hudebně novinky drhnou. A ta úplně nejčerstvější nazvaná "čas rány... čtěte zde
Vydáno: 17.03.2024 10:00 v sekci Audio / Video | Video
SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY
- Nové desky 10/2024 - od Ariany Grande přes Judas Priest po Norah Jones (13.03.2024 21:10)
- Nové desky 9/2024 - od Jacoba Colliera přes Kaiser Chiefs po Liama Gallaghera s Johnem Squirem (06.03.2024 20:41)
- Nové desky 8/2024 - od Roda Stewarta přes MGMT po Amaranthe (28.02.2024 22:30)
- Nové desky 7/2024 - od Jennifer Lopez přes Idles po Jasona Derula (21.02.2024 22:39)
- Nové desky 6/2024 - od Thoma Artwaye přes Zaru Larsson po Ushera (14.02.2024 21:31)
- Nové desky 5/2024 - od Kateřiny Marie Tiché přes L Devine po Kirina J Callinana (07.02.2024 16:00)
- Nové desky 4/2024 - od Jamese Arthura přes The Smile po Dymytry (31.01.2024 21:27)
- Nové desky 3/2024 - od Green Day přes B-Side Band po Sleater-Kinney (24.01.2024 21:30)
- Nové desky 1-2/2024 - od The Vaccines přes Magnum po Kali Uchis (17.01.2024 08:30)
- Nové desky 50/2023 - od Play$tation Princess přes Therion po devadesátku Willieho Nelsona (27.12.2023 16:30)

ALBUM TÝDNE 12/2024

Ariana Grande
Eternal Sunshine

Rok 2024 bude bezpochyby opět patřit drobounké krásce Arianě Grande. Na podzim ji čeká premiéra filmové verze slavného muzikálu "The Wicked", kde si rovnou střihne hlavní roli. A taky je v období, kdy je čerstvě po rozvodu, takže tu máme opět jedno terapeutické porozchodové cvičení s názvem "Eternal Sunshine".

8/10

NEJČTENĚJŠÍ ČLÁNKY (za poslední týden)

FILMSERVER.CZ PÍŠE

FULLMOONZINE.CZ PÍŠE

SPARK PÍŠE

CO, KDY, KDE   (doporučujeme)

Út 19.03.
Katapult (CZ) (Forum Karlín, Praha)
Pá 22.03.
Ewa Farna (CZ) (O2 arena, Praha)
Ne 24.03.
Jason Derulo (US) (O2 arena, Praha)
Ne 24.03.
Mother Mother (CAN) (Forum Karlín, Praha)
Ne 24.03.
Giant Rooks (DE) (Roxy, Praha)
Po 25.03.
Only The Poets (UK) (MeetFactory, Praha)
Čt 28.03.
Tom Odell (UK) (Forum Karlín, Praha)
Pá 29.03.
Judas Priest (UK) / Saxon (UK) / Uriah Heep (UK) (O2 arena, Praha)
Út 09.04.
The Academic (IRL) (Futurum Music Bar, Praha)
Út 16.04.
Dave Matthews Band (US) (O2 Universum, Praha)

» zobrazit všechny akce «

OBLÍBENÍ INTERPRETI (za poslední týden)

Justin Bieber Prince The Prodigy Vladimír Mišík Karel Gott Queen AC/DC Adele Sophie Ellis-Bextor Taylor Swift Kabát Lucie Vondráčková U2 Madonna Dua Lipa Rush Bono Kryštof Mirai Billie Eilish
filmserver.cz na Facebooku filmserver.cz na Twitteru filmserver.cz na LinkedIn filmserver.cz na YouTube
musicserver.cz - hudba od začátku do konce
©2010-2024 IMEG s.r.o. | Vyrobil Prolidi.cz
Kontaktní informace | Informace o inzerci | Redakce | Volná místa | Zásady ochrany o.ú. | Mobilní verze | ISSN 1803-6309
Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu IMEG s.r.o. zakázáno.
Tento server byl v roce 2023 podpořen Ministerstvem kultury České republiky.
smile music: spark | fakker | czech blade | musicserver | full moon | xplaylist | day after | filmserver | webglobe
Zavřít reklamu