Trey Songz si vyzpíval americké vítězství, Robin Thicke propadl

10.07.2014 23:00 - Petr Doupal | foto: facebook interpreta

Ani jeden r'n'b zpěvák prodejně neexceloval, ale zatímco Treyi Songzovi s "Trigga" stačilo sto tisíc ke zlatu, Robin Thicke byl s 24 tisíci "Paula" rád za umístění v Top 10. Výše s deskami byli i Seether a MAGIC! - ti nadále v singlech zůstávají za Iggy Azaleou. Vysoko debutovali Ariana Grande a 5 Seconds Of Summer.
Iggy Azalea - Fancy ft. Charli XCX
© facebook interpreta
SINGLY - Iggy Azalea s "Fancy" přidala sedmý vítězný týden, i když možná už to bude poslední takový. Ve všech měřítkách sice song jen lehce polevuje, MAGIC! ale už s "Rude" nebezpečně dotírají, rozdíl mezi nimi už je jen 6 % v celkových Billboard bodech.

Ariana Grande též nepolevuje, nahoru to už však nepůjde. "Problem" tak zůstal bronzový. Na druhou stranu, nový singl se Zeddem "Break Free" debutoval na vysoké patnáctce se 161 tisíci downloady.

Nico & Vinz s "Am I Wrong" taktéž zůstali na své pozici, tedy čtyřce, nově však vedou v rádiích se 151 miliony impresí. Neměnná zůstala i dvě místa níže, Sam Smith a Jason Derülo. Nového maxima, sedmičky, dosáhl Calvin Harris se "Summer", a předehnal tak Johna Legenda. Pohoršili si také DJ Snake & Lil Jon.

Pharrell Williams s už neposlouchatelným "Happy" opustil první desítku po 22 týdnech (o týden později než s "Blurred Lines") a naopak do ní hned ve třetím týdnu vletěli Maroon 5 s "Maps", především teď díky vydání videoklipu. Pro kapelu Adama Levina to je devátá Top 10 návštěva a rovnou šestý takto úspěšný singl za sebou. Šnůra začala u "Moves Like Jagger" (dokonce #1) a pokračovala s "Payphone" (#2), "One More Night" (#1), "Daylight" a "Love Somebody".

Těsně druhou nejlepší novinku měli 5 Seconds Of Summer, za Arianou na šestnáctce debutovali s "Amnesia", downloady měli dokonce o tisíc větší (162). Je to nejlepší dosavadní výkon i umístění kapely.

V poslední desítce pak najdeme několik r'n'b a rapových novinek: "New Flame" Chrise Browna s Usherem a Rickem Rossem, "Calm Down" Busty Rhymese s Eminemem a "Black Widow" Iggy Azalea s Ritou Ora.

    Top 10 - singly:
  1. Iggy Azalea feat. Charli XCX - Fancy
  2. MAGIC! - Rude
  3. Ariana Grande feat. Iggy Azalea - Problem
  4. Nico & Vinz - Am I Wrong
  5. Sam Smith - Stay With Me
  6. Jason Derülo feat. Snoop Dogg - Wiggle
  7. Calvin Harris - Summer
  8. John Legend - All Of Me
  9. Maroon 5 - Maps
  10. DJ Snake & Lil Jon - Turn Down For What

Trey Songz - Trigga
© facebook interpreta
DESKY - "Trigga" je šestá deska r'n'b zpěváka Treye Songze a po předchozí "Chapter V" druhá, která dosáhla vrcholu. 105 tisíc prodaných kusů v prvním týdnu je sice slabší než předchozí tři počiny, ale na zlato to stačilo. Výraznějších debutů jsme se totiž nedočkali.

Předchozí vítěz Ed Sheeran skončil druhý, když v druhém týdnu ztratil tři čtvrtiny prodejů "X". Sam Smith si pohoršil v třetím týdnu o relativně malou třetinu, pozičně o jedno místo. Čtvrtí byli rockoví Seether s "Isolate And Medicate" a počtvrté v řadě se tak dostali do Top 10.

Za nadále pátým "Frozen Soundtrackem" debutovali MAGIC!. Kanaďani tak šikovně využili popularity letního hitu "Rude", 36 tisíc není vůbec špatný výsledek na nováčky. I když to tak úplně neplatí, jako producenti a skladatelé jsou už podepsáni pod hity Justina Biebera, Shakiry, Pitbulla, Chrise Browna nebo Iggy Azalea.

Sedmé místo obsadila Miranda Lambert a osmé Lana Del Rey. Robin Thicke s albem "Paula" komerčně propadl, třeba ho ale nakonec opravdu bude hřát, že díky něj získá zpět svou ženu Paulu. Spíš je to však počin trapný. První desítku uzavírá country zpěvák Colt Fold s pátou nahrávkou "Thanks For Listening".

Jak to bude vypadat příště? Nejvyšší debut se čeká od Sii, s padesáti tisíci kusů "1000 Forms Of Fear" bychom ji měli oslavovat na jedničce. Přes 20 tisíc se přehoupnou Judas Priest s "Redeemer Of Souls" a Dirty Heads se "Sound Of Change".

    Top 10 - alba:
  1.  N Trey Songz - Trigga (105 tisíc)
  2. Ed Sheeran - X (53, -75 %)
  3. Sam Smith - In The Lonely Hour (45, -33 %)
  4.  N Seether - Isolate And Medicate (37)
  5. ▬ Různí - Frozen Soundtrack (37, -2 %)
  6.  N MAGIC! - Don't Kill The Magic (36)
  7. Miranda Lambert - Platinum (25, -12 %)
  8. Lana Del Rey - Ultraviolence (25, -44 %)
  9.  N Robin Thicke - Paula (24)
  10.  N Colt Ford - Thanks For Listening (23)

Kompletní singlovou hitparádu Billboardu najdete zde, albovou zase tady. Spotify playlisty se automaticky updatují, takže budou odpovídat vždy jen aktuální týden vydání článku.


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY