Alicia Keys se na novém albu zaměří hlavně na texty. Vyjde začátkem příštího roku

01.07.2014 14:00 - Josef Martínek | foto: facebook interpreta

Předloňské album "Girl On Fire" už svůj potenciál pravděpodobně vyždímalo - Alicia Keys si za něj odnesla Grammy pro nejlepší r'n'b nahrávku, absolvovala úspěšné turné, s nímž se zastavila také v České republice, a i tentokrát se urodil velký hit, kterým se stala titulní písnička s Nicki Minaj. Zpěvačka proto momentálně pilně pracuje na studiovém zářezu čísle šest, jenž by měl k fanouškům doputovat už začátkem roku 2015.

Třiatřicetiletá hudebnice se před nedávnem v jednom z rozhovorů svěřila, že při přípravě novinky se tentokrát více než kdy dříve soustředí na texty. "Zjistila jsem, že mám ještě hodně co říct. Album bude více koncepční: zatímco v minulosti jsem kladla důraz hlavně na melodie, tentokrát to bude především o tom, co prožíváme jako lidské bytosti," uvedla americká diva.

"Všichni zažíváme podobné věci. Uvědomila jsem si, že svět nás staví do rolí, kdy bychom měli žít pouze jedním předepsaným způsobem. Chceš jako žena udělat kariéru - musíš dělat tohle. Nebo - jsi homosexuál, měl bys žít tak a tak. Lidské bytosti jsou ale mnohem složitější," dodává umělkyně, která už během své kariéry prodala přes třicet milionů alb.

Alicia Keys připomněla naposledy přednosti svého emotivního vokálu songem "It's On Again", který nazpívala pro soundtrack k novému filmu o Spider Manovi, jenž vstoupil do kin letos na jaře. Skladbu produkovanou hvězdným duem Pharrell Williams - Hans Zimmer, v níž hostuje rapper Kendrick Lamar, předvedla také živě v show Jimmyho Fallona. Záznam vystoupení najdete níže.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY