shop.musicserver.cz
Pohled do hitparád Billboardu platných od 26. června 2014

Lana Del Rey v USA porazila Sama Smitha i Linkin Park

Vydáno: 27.06.2014 00:08 - Petr Doupal | foto: facebook interpreta

Tři důležité novinky zamířily do amerických kamenných i digitálních obchodů a nakonec vyhrála ta s nejméně komerčním promotion: Lana Del Rey s "Ultraviolence". Sam Smith ji s debutem šlapal na paty, Linkin Park relativně propadli. Singly opět ovládla 2x Iggy Azalea před MAGIC! a Nico & Vinz.

Iggy Azalea - Fancy ft. Charli XCX
© facebook interpreta
SINGLY - Pátým týdnem obsadila Iggy Azalea první dvě místa, což znamená vyrovnání dvanáct let starého ženského rekordu Ashanti s "Foolish" a "What's Luv?" (Fat Joe). Iggy opět brala s vlastním "Fancy" zlato a s "Problem" Ariany Grande stříbro. "Fancy" pokračovalo dominanci rádiím a streamům se změnami v řádech jednotek procent, v downloadech už ale spadlo pod 200 tisíc a vedení ztratilo.

Novým vládcem Digital Songs jsou totiž kanadští MAGIC!. "Rude" si připsalo 210 tisíc stažení a se skoky také ve streamech i downloadech na bronzu výrazně posílilo. Ze všech #1 Digital Songů jen jeden předchozí byl reggae: "Beautiful Girls" Seana Kingstona. Druhý dopředu avizovaný letní hit, "Am I Wrong" norských Nico & Vinz, se už vyšvihl na čtyřku jako Airplay Gainer.

S debutem celé albové prvotiny si Sam Smith polepšil se singlem "Stay With Me" na pětku. Zároveň už dvanáctý je s "Latch" Disclosure. Jason Derülo ztratil jedno místo, až za něj, na sedmičku, se zařadil John Legend. A o tři místa spadli také DJ Snake a Lil Jon s "Turn Down For What", před ně se dostal ještě Calvin Harris. První desítku uzavřel Pharrell Williams s "Happy".

Nejvyšší novinku si jednoznačně připsali Maroon 5. Píseň "Maps" se díky 138 tisícům downloadů, 40 milionům rádiových impresí a 1,3 milionu streamů ocitla na čtrnáctce. 28. místo patřilo "Kiss Me Kiss Me" 5 Seconds Of Summer. O třicet pozic níže debutoval T.I. s "No Mediocre", kde mu asistuje labelová kolegyně Iggy Azalea.

    Top 10 - singly:
  1. Iggy Azalea feat. Charli XCX - Fancy
  2. Ariana Grande feat. Iggy Azalea - Problem
  3. MAGIC! - Rude
  4. ▲ Nico & Vinz - Am I Wrong
  5. Sam Smith - Stay With Me
  6. Jason Derülo feat. Snoop Dogg - Wiggle
  7. John Legend - All Of Me
  8. Calvin Harris - Summer
  9. DJ Snake & Lil Jon - Turn Down For What
  10. Pharrell Williams - Happy

Lana Del Rey - Ultraviolence
© facebook interpreta
DESKY - Lana Del Rey je jasný důkaz, že to jde jinak. Tajemnost, teasování, postupné odhalování. Úplný opak velkých launchů masivně podporovaných několika typy barterového či těžce komerčního promotion. Vždyť Lana se dva roky neobjevila v americké televizi.

I přesto jasně stanula na vrcholu americké hitparády, když se její druhé desky "Ultraviolence" prodalo 182 tisíc kusů. Letos jsme ještě neměli vyšší sumu mezi ženami. Její debut "Born To Die" odstartoval na stříbru se 77 tisíci, jeho EP nástupce "Paradise" na desítce se 67 tisíci. Protože zároveň byl přiložen i v re-edici, pomohl debutu překonat už 1,1 milionu prodaných kusů.

Naopak klasickým kolečkem po televizích, rádiích, koncertech a obchodních centrech si prošel Sam Smith. No, a nakonec nebyl od vítězství daleko, debutu "In The Lonely Hour" se udalo 166 tisíc. Z nějakého důvodu album není na Spotify, tak jsem ho ani nemohl zhodnotit.

Naopak desítky poslechů už u mě mají moji nejoblíbenější Linkin Park. Jako fanouška pak zamrzí, že novinky "The Hunting Party" se prodalo jen 110 tisíc kusů. To je například polovina posledního "Living Things". A zlomek 600+, resp 800+ tisícových "Minutes To Midnight" a "Meteora". Všechny tyto studiovky, ještě spolu s "A Thousand Suns", byly první, novinka je tak prvním albem po "Hybrid Theory", které nedosáhlo zlata. Tento debut Linkin Park sice neodstartoval výrazně, nakonec se ho v USA prodalo přes 10 milionů.

S třemi výraznými novinkami to je letos vůbec poprvé, kdy každá deska na stupni vítězů prodala přes 100 tisíc. Zbytek byl daleko za nimi. Za "Frozen Soundtrack" najdeme Willieho Nelsona s "Band Of Brothers". Pro country legendu to je vůbec nejlepší poziční výsledek za poslední tři dekády. Přijetí Jennifer Lopez bylo pro změnu vlažné, 33 tisíc "A.K.A." je vůbec její nejhorší výsledek, i když umístěním už byla i níže než osmá. Devátý pak skončil Deadmau5 s druhým počinem "while(1<2)".

Situace příští týden bude jasná, pro zlato míří Ed Sheeran, "x" si pořídí až 200 tisíc Američanů, tedy pětinásobek debutového "+". Když tu máme i toho Sama, tak vlastně zažijeme takové anglické týdny.

    Top 10 - alba:
  1.  N Lana Del Rey - Ultraviolence (182 tisíc)
  2.  N Sam Smith - In The Lonely Hour (166)
  3.  N Linkin Park - The Hunting Party (110)
  4. ▼ Různí - Frozen Soundtrack (42, -15 %)
  5.  N Willie Nelson - Band Of Brothers (37)
  6. Miranda Lambert - Platinum (34, -45 %)
  7. Jack White - Lazaretto (34, -75 %)
  8.  N Jennifer Lopez - A.K.A. (33)
  9.  N Deadmau5 - while(1<2) (30)
  10. ▼ Brantley Gilbert - Just As I Am (26, -34 %)

Kompletní singlovou hitparádu Billboardu najdete zde, albovou zase tady. Spotify playlisty se automaticky updatují, takže budou odpovídat vždy jen aktuální týden vydání článku.

NÁZORY
  • Lana Del Rey moc gratuluju, album je vynikající,... (FreeSpirit, 27.06.2014 08:37) Reagovat

    Lana Del Rey moc gratuluju, album je vynikající, takže úspěch je zasloužený! Četl jsem, že za první týden se Ultraviolence prodalo přes 800 000 kopií, což je slušné :) - Ale ty prodeje v USA jsou opravdu nízké - pamatuju si doby, kdy třeba 110 tisíc se prodalo alba, které bylo až na 50. místě v Billboard 200 a alb v Top 10 se prodávalo 500 někdy i 600 tisíc kopií. Nechápu, co se stalo :( škoda i té J. Lo - ale i tak je 8. místo úspěch, když neměla žádný výrazný hit - First Love je hezký song, ale na Jenny From The Block nebo On The Floor teda nemá... a k té Iggy se ani vyjadřovat nebudu, protože to je úplně směšné...

    • Re: Lana Del Rey moc gratuluju, album je vynikající,... (Music Boy, 28.06.2014 13:41) Reagovat

      Podle mě by se nemělo koukat na pozice, ale na to kolik se toho alba prodalo :) Hádám, že další deska Taylor Swift bude mít zase milionový prodej....

      • Re: Lana Del Rey moc gratuluju, album je vynikající,... (FreeSpirit, 28.06.2014 23:19) Reagovat

        jj, tak to je snad jasné :D Taylor už to má rezervované :D ale tak lepší Taylor, jak někdo takový, jako je Perry nebo jí podobné. Loni se dařilo Justinovi, Jay-Z, Eminemovi a Beyoncé - ostatní to fakt projeli :( nejvíc mi bylo líto Gaga, ta si to nezasloužila! -- a jako ještě budou psát, že ARTPOP je flop, když se ho prodalo jen o pár tisíc míň než alba Perry a Miley - to je fakt rozdíl, jestli 280 nebo 260 tisíc, tak i tak je to málo a na takové sračky, jako bylo Prism a Bangerz je to právě až moc!

  • Doufám, že Fancy si už prvenství příště dr... (Music Boy, 28.06.2014 13:39) Reagovat

    Doufám, že Fancy si už prvenství příště držet nebude.. klesá v rádiích a Problem naopak stoupá, tak snad bude mít příští týden USA nový number one hit, Ariana si to zaslouží :) Kdo ví, třeba i Sam Smith bude za pár týdnu na #1 se Stay With Me :)

    • Re: Doufám, že Fancy si už prvenství příště dr... (FreeSpirit, 28.06.2014 23:16) Reagovat

      no Sam je skvělý, ale Ariana se mi moc nelíbí - je mi nesympatická a přijde mi, že kopíruje Mariah... ale možná to jen tak vypadá :) i bych jí přál to #1 místo, ale v tom songu je i Iggy a to je přašť jak uhoď :D někoho tak nechutného, jako je Iggy Azalea, jsem už dlouho neviděl

DOPORUČENÉ ČLÁNKY
Slash, Myles Kennedy & The Conspirators, Winning Group Arena, Brno, 18.4.2024
Naživo: Slash v Brně: Bez Guns N' Roses, zato s vlastní tvorbou Legendární kytarista Slash se po pěti letech vrátil do Česka a v Brně předvedl strhující show plnou hardrockové energie. I když se fanoušci nedočkali hitů Guns N' Roses, Slash je potěšil syrovostí a vlastním materiálem. Přestože... čtěte zde
Vydáno: 19.04.2024 17:47 v sekci Naživo
Aneta Langerová - Není na škodu se jednou za čas ohlédnout zpět
Rozhovory: Aneta Langerová - Není na škodu se jednou za čas ohlédnout zpět "Dvacet let za mnou. Mám pocit, že nemusím nikomu nic dokazovat, ani sama sobě. Důležité je vnímat hudební cestu takovou, jaká je, a nepřetvářet ji do něčeho, co není," říká bilancující Aneta Langerová. Výběrové dvojalbum... čtěte zde
Vydáno: 19.04.2024 08:00 v sekci Publicistika | Rozhovory
Fletcher - In Search of the Antidote 8/10
Recenze: Fletcher na "In Search of the Antidote" hledala, až našla Americká zpěvačka Fletcher svou kariéru sice odstartovala hned v první řadě amerického X Factoru, stalo se to ale už dávno. Tak dávno, že si tuto informaci můžeme odbýt hned v perexu a celý článek věnovat jejímu skvělému... čtěte zde
Vydáno: 18.04.2024 16:00 v sekci Recenze
Pohled do českých hitparád - 15. týden 2024
Kometa roku 2024 Benson Boone debutuje v top trojce české albové hitparády Letošní rok sice ještě nedošel ani do své třetiny, vypadá to však, že o jeho největším hudebním objevu je rozhodnuto. Americký zpěvák Benson Boone boduje po úspěchu singlu "Beautiful Things" také s albovou prvotinou. Nahrávka... čtěte zde
Vydáno: 18.04.2024 10:00 v sekci Novinky | České hitparády
Dave Matthews Band, O2 universum, Praha, 16.4.2024
Naživo: V hlavní roli hudba. Dave Matthews Band přivezl do pražského O2 universa neokázale strhující koncert Dave Matthews Band v Česku zahrál poprvé až před pěti lety. Na kapelu s více než třiceti lety na hrbu je to docela pozdě. Návrat poté zhatila pandemie. Nakonec se dobrá věc podařila a Prahu letos americká parta nevynechala.... čtěte zde
Vydáno: 17.04.2024 20:21 v sekci Naživo
SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY
- Nezajímavá Taylor Swift, vysloužilá Lana... Courtney Love si vzala na paškál kolegyně (16.04.2024 18:22)
- Recenze: Jennifer Lopez je na desce "This Is Me... Now" zahlcená (sebe)láskou (13.03.2024 08:30)
- JLo opět na vrcholu. Představila světu nový videoklip (01.03.2024 11:16)
- Nejvíc nej: Pět nejlepších balad od Jennifer Lopez zpívaných ve španělštině (23.02.2024 08:00)
- Fanoušci Linkin Park se mohou těšit na další nevydanou skladbu "Friendly Fire" (22.02.2024 20:41)
- Nové desky 7/2024 - od Jennifer Lopez přes Idles po Jasona Derula (21.02.2024 22:39)
- Jennifer Lopez konečně vydává novou desku a osobní filmovou odyseu (17.02.2024 08:34)
- Láska na prvním místě. Jennifer Lopez za pár dnů vydá novou desku i netradiční filmový muzikál (10.02.2024 16:14)
- Lana Del Rey na letošek plánuje vydání alba "Lasso". A bude to country! (04.02.2024 10:27)
- Publicistika: Čtyřicet nejlepších zahraničních desek roku 2023 podle musicserveru (20-11) (30.01.2024 21:35)

ALBUM TÝDNE 16/2024

The Libertines
All Quiet On The Eastern Esplanade

Je tomu už dlouhých devět let, co The Libertines fanouškům naservírovali povedenou desku "Anthems For Doomed Youth". Nyní se anglická formace vrací, aby se vytáhla se svým dlouho očekávaným čtvrtým albem "All Quiet On The Eastern Esplanade". Obstála také tentokrát?

8/10

NEJČTENĚJŠÍ ČLÁNKY (za poslední týden)

FILMSERVER.CZ PÍŠE

FULLMOONZINE.CZ PÍŠE

SPARK PÍŠE

CO, KDY, KDE   (doporučujeme)

Ne 21.04.
Fletcher (SaSaZu, Praha)
Út 23.04.
Walter Trout (US) (Divadlo Archa, Praha)
St 08.05.
Tate McRae (US) (Forum Karlín, Praha)
So 11.05.
Rammstein (DE) (Letiště Letňany, Praha)
Ne 12.05.
Ari Abdul (US) (Rock Café, Praha)
St 15.05.
30 Seconds To Mars (UK) (Sportovní hala FORTUNA, Praha)
St 15.05.
Willie & The Bandits (UK) (Zasekávák, Praha)
Čt 16.05.
The Matt Schofield Trio (UK) (Palác Akropolis, Praha)
Čt 16.05.
Danny Brown (US) (Roxy, Praha)
Čt 16.05.
Akon (US) (Forum Karlín, Praha)

» zobrazit všechny akce «

OBLÍBENÍ INTERPRETI (za poslední týden)

Prince The Prodigy Justin Bieber Vladimír Mišík Kabát Adele AC/DC Queen Themroc Sia U2 Taylor Swift Bono Rush Mirai Beyoncé Lady Gaga Linkin Park Liam Gallagher Imagine Dragons
filmserver.cz na Facebooku filmserver.cz na Twitteru filmserver.cz na LinkedIn filmserver.cz na YouTube
musicserver.cz - hudba od začátku do konce
©2010-2024 IMEG s.r.o. | Vyrobil Prolidi.cz
Kontaktní informace | Informace o inzerci | Redakce | Volná místa | Zásady ochrany o.ú. | Mobilní verze | ISSN 1803-6309
Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu IMEG s.r.o. zakázáno.
Tento server byl v roce 2023 podpořen Ministerstvem kultury České republiky.
smile music: spark | fakker | czech blade | musicserver | full moon | xplaylist | day after | filmserver | webglobe
Zavřít reklamu