Kasabian a Ella Henderson se vyhřívají na čele britských žebříčků

16.06.2014 19:10 - Josef Martínek | foto: facebook interpreta

Zatímco pro Kasabian není albový triumf novinky "48:13" ničím novým (jedná se už o jejich čtvrtou vítěznou nahrávku), mladičká Ella Henderson může se singlem "Ghost", pod kterým je produkčně podepsán osvědčený hitmaker Ryan Tedder, slavit velkou premiéru. Nového kariérního maxima dosáhl také Tiësto.
Ella Henderson - Ghost
© facebook interpreta
SINGLY - Rovnou vítězně vtrhl do žebříčku debutový singl osmnáctileté Elly Henderson. Dívka, která byla před dvěma lety favoritkou ostrovního X Factoru (série, ve které nakonec zvítězil James Arthur), přípravu své první desky nijak neuspěchala a představí ji pod názvem "Chapter One" až v září. Pilot "Ghost" slaví úspěch i díky producentské pomoci Ryana Teddera - frontman OneRepublic si tak po hitech vlastní kapely, Leony Lewis, Beyoncé nebo Ellie Goulding připisuje další výrazný zářez. Singlu se za prvních sedm dní od vydání prodala sto třicet dva tisíc kopií, což z něj dělá čtvrtý nejrychleji prodávaný song roku.

Minule triumfující Ed Sheeran se spolu se "Sing" přemístil na druhý stupínek, když se vklínil mezi obě novinky na medailových pozicích. Bronz totiž urval nizozemský DJ Tiësto, kterému s hitem "Wasted" pomohl Matthew Koma. Výsledkem znamená jeho nejlepší singlové umístění v britské hitparádě. Předchozí maximum držel s loňským kouskem "Red Lights", jenž se vydrápal na šestku.

Sam Smith se díky nástupu novinkových skladeb s elitní trojicí rozloučil, jeho "Stay With Me" z úspěšného debutu "In The Lonely Hour" se však stále drží v popředí, konkrétně na čtyřce. Ještě spolehlivější trvalka se vyklubala z "Waves" - Mr Probz a Robin Schulz totiž už přední příčky okupují osm týdnů, tentokrát je kupující dostali na pětku.

Za šesté místo Little Mix a jejich "Salute" může hlavně finále osmé série talentové show Britain's Got Talent, děvčata tam totiž písničku živě předvedla, což určitě přispělo k výraznému skoku ze čtyřiadvacátého místa. Rik Mayall se zase na sedmičku s "Noble England" dostal po své smrti a porazil zavedené hity od dvojice Jason Derülo a Snoop Dogg, Secondcity a Johna Legenda.

Fotbalový šampionát začal, tudíž se z osmé desítky na číslo dvacet devět posunuli Pitbull a Jennifer Lopez s "We Are One (Ola Ola)", zpěvačka kromě toho nově startuje na šedesáté třetí příčce s "First Love". O tři místa výše je Kylie Minogue s "Crystallize" a pětašedesátku si vysloužila Lorde zásluhou filmové "Everybody Wants To Rule The World".

    Top 10 - singly:
  1. N Ella Henderson - Ghost
  2. Ed Sheeran - Sing
  3. N Tiësto feat. Matthew Koma - Wasted
  4. Sam Smith - Stay With Me
  5. Mr Probz - Waves (Robin Schulz remix)
  6. Little Mix - Salute
  7. N Rik Mayall - Noble England
  8. Jason Derülo feat. Snoop Dogg - Wiggle
  9. Secondcity - I Wanna Feel
  10. John Legend - All Of Me

Kompletní singlový žebříček je k vidění zde.

Kasabian - 48:13
© facebook interpreta
DESKY - Kolem sedmdesáti tisíc Britů zamířilo do prodejen pro novinku rockových Kasabian. Jasně, stručně a výstižně nazvaná novinka "48:13" je pro skupinu už čtvrtým albovým počinem number-one. Jednička unikla pouze eponymnímu debutu z roku 2004, už následující "Empire" pak ale nastartoval vítěznou šňůru, která dosud trvá.

Coldplay na dvojce drží jako přilepení: poté, co v květnu odstartovali s nejvyšší týdenní prodejní cifrou roku na jedničce, se jim už nedaří další týdny na prvním místě přidat. V minulých dvou kolech je zastínil Sam Smith, tento týden sice deska "In The Lonely Hour" klesá na bronz, zato ale Martinovu skvadru předstihli zmínění Kasabian. Ani v příštích týdnech to "Ghost Stories" nebude mít jednoduché, očekávanými taháky druhé poloviny června by totiž měly být novinky Lany Del Rey a Eda Sheerana.

Jack White s druhou sólovkou "Lazaretto" nenavázal na prodejní úspěch předchozí nahrávky "Bluderbuss", která brala na ostrovech (ale také v USA) zlato, a musí se spokojit se startem na čtvrté pozici. Za ním následují další novinky: Passenger se s "Whispers" vmáčkl do první pětky, zatímco Dolly Parton si prostřednictvím "Blue Smoke - The Best Of" ustlala na čísle šest.

A ještě v rychlosti ke zbytku první desítky - Paolo Nutini se s "Caustic Love" tentokrát přesunul na sedmičku, za ním je další stálice v podobě "A Perfect Contradiction" Palomy Faith. Devátý je Hank Marvin s deskou "Hank" a Michael Jackson s "Xscape" Top 10 uzavírá.

    Top 10 - alba:
  1. N Kasabian - 48:13
  2. Coldplay - Ghost Stories
  3. Sam Smith - In The Lonely Hour
  4. N Jack White - Lazaretto
  5. N Passenger - Whispers
  6. N Dolly Parton - Blue Smoke - The Best Of
  7. Paolo Nutini - Caustic Love
  8. Paloma Faith - A Perfect Contradiction
  9. Hank Marvin - Hank
  10. Michael Jackson - Xscape

Kompletní albový žebříček je k vidění zde.


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY