Psy dospěl - už si neprdí do ruky. V "Hangover" jen dáví animované zvratky

10.06.2014 16:30 - Lukáš Boček | foto: facebook interpreta

Psy sám dobře pojmenoval svůj největší problém - když v nedávné době jeho megahit "Gangnam Style" dosáhl dvou miliard zhlédnutí na serveru YouTube, jihokorejský rapper konstatoval, že koňským tancem zkrášlené video je populárnější než on sám. Dokázala to i dvojka "Gentleman", která sice také trhala rekordy, ale už rozhodně ne v takové míře jako první pokus. "Hangover" v sestupné tendenci jen dál pokračuje.

Je toho přitom tolik jinak - Psy se vzdal čistého elektropopu a konečně posluchačům ukázal, proč se o něm má mluvit jako o rapperovi. Kocovina je totiž daleko víc urban než oba předešlé kousky dohromady. Velkou zásluhu na tom má americká hiphopová legenda Snoop Dogg, který je u songu, prošpikovaného cool beaty, připsán jako featuring. Vlastně by to ale mělo být naopak - v songu je copatého Afroameričana nepoměrně více než samotného Sáje. Alespoň z hlediska textu. O to tady ale zase až tak nejde, že?

Všichni samozřejmě nejvíc čekali od humorného videa a nových vylomenin, které se v něm objeví. Jenže ouha - celé je to jedna velká nuda. Psy sice animovaně zvrací, blbne, dovádí s Pejskemm a občas přihodí nějakou korejskou srandu, ale nic světoborného se nekoná. Nepomohlo ani cameo od CL z popového zázraku 2NE1. Možná to vyjde s ohlášeným letním singlem "Daddy", se kterým se virální fenomén možná vrátí k umírněnějšímu a snesitelnějšímu soundu a vizuální prezentaci. Otázkou zůstává, zda bude v tu chvíli Psy po tomto průšvihu ještě někoho bavit.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY