Ed Sheeran má v Británii první vítězný singl, Smith v albech opět zastínil Coldplay

08.06.2014 23:16 - Josef Martínek | foto: facebook interpreta

Ed Sheeran se může dva týdny před vydáním své očekávané druhé řadovky "X" radovat ze singlového triumfu skladby "Sing", když jednoznačně převálcoval všechny soupeře. V albech nadále vede Sam Smith před druhými Coldplay, na třetí místo dosáhli Clean Bandit s debutem "New Eyes".
Ed Sheeran - Sing
© facebook interpreta
SINGLY - Vůbec poprvé se ze singlového triumfu ve své domovině raduje Ed Sheeran. Vítězství mu přitom přinesl v jeho kariéře dost netypicky pojatý kousek "Sing", kterým vybočil ze svého písničkářského směru a vrhl se do víru křepčení s Pharrellem Williamsem. Songu se za uplynulý týden prodalo sto dvacet čtyři tisíc kopií, čímž si zároveň zpěvák připravil slušné promo pro svou nadcházející druhou studiovku "X", která se v obchodech objeví už 23. června.

Sheeranovým singlovým maximem byl dosud bronz, kterého dosáhl v roce 2011 se svým průlomovým "The A Team". Z blížící se desky už stihla žebříčkem proletět také písnička "One", jež se minulý měsíc probojovala na osmnácté místo za pouhých osmačtyřicet hodin prodeje.

Sam Smith, král předminulého kola, pevně drží svou stříbrnou pozici, zatímco minule vítězný hit "I Wanna Feel" britského DJe narozeného v USA, jenž vystupuje jako Secondcity, padá ze zlata na třetí post.

Na zbylých pozicích první desítky už bychom další novinku hledali marně, naopak v popředí se pořád drží stálice: Mr Probz je s "Waves" nadále čtvrtý, John Legend se s baladou "All Of Me" vrací do první pětky, když ji uzavírá. Minulý bronz neuhájila dvojice Klingande - "Jubel" aktuálně sídlí na čísle šest. Klesají Rita Ora, Fuse ODG feat. Sean Paul a Paloma Faith, naopak do první desítky poskočil Jason Derülo ve spolupráci se Snoop Doggem, jejich "Wiggle" bere devítku.

    Top 10 - singly:
  1. N Ed Sheeran - Sing
  2. Sam Smith - Stay With Me
  3. Secondcity - I Wanna Feel
  4. Mr Probz - Waves (Robin Schulz remix)
  5. John Legend - All Of Me
  6. Klingande - Jubel
  7. Rita Ora - I Will Never Let You Down
  8. Fuse ODG feat. Sean Paul - Dangerous Love
  9. Jason Derülo feat. Snoop Dogg - Wiggle
  10. Paloma Faith - Only Love Can Hurt Like This

Kompletní singlový žebříček je k vidění zde.

Sam Smith - In The Lonely Hour
© facebook interpreta
DESKY - Kdo čekal, že Sam Smith po prvenství v debutovém týdnu jedničku vyklidí a přenechá ji znovu Coldplay, ten se šeredně spletl. Britský zpěvák totiž zlato udržel, když své prvotiny "In The Lonely Hour" po minulém stotisícovém nástupu prodal dalších zhruba 48 500 kopií. "Ghost Stories" tak Martinova parta znovu vypráví na dvojce.

Nejvýše umístěnou novinku registrujeme tentokrát na trojce - postarali se o ni Clean Bandit, jejichž megahit "Rather Be" opanoval singlové pořadí začátkem roku a později úspěšně zabodoval i v dalších zemích, včetně Česka. Debut "New Eyes" kromě spolupráce s Jess Glynne obsahuje i další úspěšný singl "Extraordinary", který se v květnu v singlech podíval do první pětice.

Příslušnost elitě opět potvrdili Paolo Nutini i Paloma Faith, jelikož nahrávky "Caustic Love" a "A Perfect Contradiction" se seřadily hned pod stupni vítězů na čtvrtém a pátém místě. Za nimi se to ale hemží novinkami.

Šestku si připisuje Paul Weller s "More Modern Classics", hned za ním je eponymní album Led Zeppelin z roku 1969, které těžilo z nově vydané reedice. Do první desítky se podobným způsobem vměstnala ještě nahrávka "Led Zeppelin 3", zatímco "Led Zeppelin 2" je dvanáctá. Osmičku vybojoval Hank Marvin zásluhou jednoduše nazvané desky "Hank" a na devátou příčku se z minulé pětky propadl Michael Jackson a "Xscape".

    Top 10 - alba:
  1. Sam Smith - In The Lonely Hour
  2. Coldplay - Ghost Stories
  3. N Clean Bandit - New Eyes
  4. Paolo Nutini - Caustic Love
  5. Paloma Faith - A Perfect Contradiction
  6. N Paul Weller - More Modern Classics
  7. N Led Zeppelin - Led Zeppelin
  8. N Hank Marvin - Hank
  9. Michael Jackson - Xscape
  10. N Led Zeppelin - Led Zeppelin 3

Kompletní albový žebříček je k vidění zde.


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY