shop.musicserver.cz
Lucie, Kajot Arena, Brno, 4.6.2014

Lucie v Brně - návrat české královny

Vydáno: 05.06.2014 13:09 v sekci Naživo - Marek Odehnal | foto: Marek Gerhard / musicserver.cz

Legendární Lucie se opět dala dohromady a na aktuálním turné těší naplněné haly vybraných českých a slovenských měst. Přípravy na šňůru trvaly rok a na výsledku je to opravdu vidět, podceněn nebyl žádný detail. Onen zápal a chemii už tam sice moc nenajdeme, ale jinak šlo o dokonalou show.

Live: Lucie


místo: Kajot Arena, Brno
datum: 4. června 2014
setlist: Amerika, Pohyby, Daniela, Lucie, Vona říká jó, Nech to stát, Srdce, Kengi, Mít tě sám, L'aura, Utíkej, Noc, Sen (feat. Lenka Dusilová), Zkamenělý dítě, Medvídek, Šrouby do hlavy, Lovec, střelec, doktor & vědec, Panic, Oheň, Černí andělé, Krev a R'n'R, Dotknu se ohně, Troubit na trumpety by se nám líbilo, Amerika
Fotogalerie

Lucie, Kajot Arena, Brno, 4.6.2014
© Marek Gerhard / musicserver.cz
Když na jaře loňského roku ohlásila Lucie, nejslavnější česká kapela porevoluční éry, svůj návrat v původní sestavě, oko nejednoho pamětníka nezůstalo suché. Přestože si člověk mohl zajít na Wanastowi Vjecy nebo Davida Kollera sólově a poslechnout si i několik hitů od jejich domovské skupiny, nikdy to zkrátka nebylo ono a pověstná chemie jednoduše scházela.

Co se týče aktuálního halového turné, je hned v úvodu nutno podotknout, že chemie už také nebyla přítomna a jistý závan kalkulu nelze nepocítit. Ale i když na pódiu působili členové spíš jako jednotlivci, než že by vytvářeli soudržný celek, po všech ostatních stránkách šlo o naprosto profesionální show na světové úrovni. Kdo tedy překousl jistou emoční chladnost, užil si špičkovou podívanou.

V moravské metropoli Brně nakonec formace pro velký zájem uspořádala hned dva koncerty, přičemž ani na jeden si na rozehřátí publika nevzala žádnou předkapelu. Své víc jak dvouhodinové hody o pětadvaceti chodech spustila na prvním z nich ve čtvrt na devět legendární "Amerikou".

Už během ní mohli fanoušci ocenit nápadité projekce, které krásně umocňovaly náladu jednotlivých skladeb a v průběhu večera se mísily s detailními záběry zachycujícími dění na jevišti. Kromě toho je také třeba zmínit hned několik příjemných překvapení nad rámec běžné rockové show.

Lucie, Kajot Arena, Brno, 4.6.2014
© Marek Gerhard / musicserver.cz
Jednak to bylo trio violoncellistek, podbarvující svými nástroji hned několik skladeb, které dalo vzpomenout na ambiciózní, přes deset let starý projekt "Lucie v opeře". Potěšila i dvojnásobná pěvecká hostovačka čerstvé maminky Lenky Dusilové ve "Snu" a v závěrečné znovu odehrané "Americe" nebo drum battle otce a syna Kollerovic v průběhu "Troubit na trumpety by se nám líbilo". V souvislosti s touto kratochvílí také nesmím zapomenout uvést impozantní momenty, kdy bicí souprava Kollera staršího majestátně vyjela na obřím jeřábu téměř až ke stropu koncertní stage.

Co se týče setlistu, stěžovat si nemohl opravdu nikdo. Kromě obligátních hitů se totiž dostalo i na umělecky nesmírně zajímavé a v éteru přitom takřka neznámé kousky jako "Noc" nebo "Srdce", stejně tak ortodoxní fanoušci mohli zaplesat nad dřevními kousky ze samotných počátků kapely "Utíkej“ a "Nech to stát".

Lucie, Kajot Arena, Brno, 4.6.2014
© Marek Gerhard / musicserver.cz
Na nějaké větší proslovy se žádný z obou zpěváků moc nezmohl, na druhou stranu když už Koller promluvil, stálo to za to, což dokázal při uvedení "Kengi" se slovy "Budete dělal pipipipi-pi, je to sice dementní, ale je to tak" nebo "Zkamenělý dítě" s introdukcí "V téhle písničce si každej může zpívat, co chce". Trošku víc se rozmluvil jen u "Ohně", který svou nadčasovostí reflektuje všechny politické garnitury a v tomto duchu jej zpěvák roky uvádí. Aktuálně se tak opřel do ruské zahraniční politiky a vyzval dav ke skandování hesla "Ať jde Kreml do prdele!"

Bohužel to však byla víceméně jediná chvilka, kdy vybudil k aktivitě celou halu. Nejen v první části koncertu bylo publikum (hlavně vzadu na ploše) až nezvykle pasivní, o tribunách ani nemluvě. Ostatně i David Koller v průběhu večera strnulost publika několikrát okomentoval. Možná však vycházela i z akademického chladu na pódiu, kdy si dokonale připravení muzikanti přišli prohlédnout plnou halu, ale o nějakém větším emočním prožitku se bohužel moc mluvit nedá. Jak už ale bylo zmíněno v úvodu, po stránce profesionálních kritérií není koncertu co vytknout.

NÁZORY
  • A Chci zas v tobě spát?????... (KlaudieS, 05.06.2014 14:13) Reagovat

    A Chci zas v tobě spát?????

    • Re: A Chci zas v tobě spát?????... (Aneta, 05.06.2014 18:59) Reagovat

      Taky jsem na tu písničku čekala a nic,ale jinak to bylo super nejlepší :-)

      • Re: A Chci zas v tobě spát?????... (Bugaboo, 05.06.2014 20:31) Reagovat

        Ta ani nemohla byt, ptz je to solo písnička od Kollera;-) ze ji hráli v Opere muselo tentokrat stačit...mne spis chyběly Hvězda, S tebou, Všechno Ti dávám, Dal bych Ti co chceš...misto Noci nebo Kengiho by to bylo lepší... Ale jinak 100%, kluci nepotrebuji velka gesta, za ne mluvi písničky...a ta show byla opravu promakana, klobouk dolu!!!

  • Srdce je neznámá skladba??????????? (Bob, 05.06.2014 15:01) Reagovat

    Srdce je podle Vás neznámá skladba??? :D To jste provedl špatnou rešerši. Najděte si ji na Youtube, má i klip. :)

    • Re: Srdce je neznámá skladba??????????? (Lenítko, 05.06.2014 22:20) Reagovat

      Přesně! Srdce teda rozhodně není neznámá skladba. Jedna z nejkrásnejšich mimochodem.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY
We Are Domi - Love Every Part Of It 9/10
Video: We Are Domi doplnili skvělý elektropopový song "Love Every Part Of It" netradičním videoklipem Trojice We Are Domi, jež se mnohým vryla do paměti v roce 2022 svojí účastí v Eurovizi, přichází s povedenou písničkou "Love Every Part of It". V ní se snaží bořit stereotypy a noří se do tlaků společenských očekávání ve... čtěte zde
Vydáno: 28.03.2024 14:00 v sekci Audio / Video | Video
Nové desky 12/2024 - od Elbow přes Shakiru po Janu Kirschner
Nové desky 12/2024 - od Elbow přes Shakiru po Janu Kirschner Už týden před Velikonocemi přišla do obchodů velmi bohatá nadílka novinek v čele se Shakirou, Elbow, Gossip nebo Alestorm. K nim se přidali například Gary Clark Jr., Fletcher, Kenny Chesney, Empress Of, Pnau, The Veronicas a zejména... čtěte zde
Vydáno: 27.03.2024 22:00 v sekci Novinky | Nové desky
The Jesus and Mary Chain - Glasgow Eyes 7/10
Recenze: The Jesus And Mary Chain oslavují deskou "Glasgow Eyes" 40 let na scéně Píše se rok 2024 a je tak trochu zázrak, že The Jesus And Mary Chain stále tvoří hudbu. Když se totiž v roce 1999 rozpadli, málokoho napadlo, že bratři Jim a William Reidovi budou ještě někdy spolupracovat. A přece se teď vracejí... čtěte zde
Vydáno: 27.03.2024 16:15 v sekci Recenze
Justin Timberlake - Everything I Thought It Was 8/10
Recenze: Justin Timberlake se na "Everything I Thought It Was" trochu zacyklil. Ale to nevadí Justinu Timberlakovi lze vyčítat ledacos, ale určitě nelze tvrdit, že neexperimentuje. Naopak - snahu vykročit ze zajetých trendů a vyšlapávat nové cesty ukazuje celou svou dospělou kariéru. A daří se mu. Kromě toho, že se stal... čtěte zde
Vydáno: 27.03.2024 08:30 v sekci Recenze
Shakira - Las Mujeres Ya No Lloran 7/10
Recenze: Shakira už nepláče. Na desce "Las Mujeres Ya Na Lloran" si drží solidní laťku Na obalu své dvanácté studiovky "Las Mujeres Ya Na Lloran" (česky "Ženy už nepláčou") je Shakira vyobrazena se slzami stékajícími po její tváří, které se mění v drahokamy. Předloňský rozchod s fotbalistou Gerardem Piquém sice ve... čtěte zde
Vydáno: 26.03.2024 15:00 v sekci Recenze
SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY
- David Koller má před sebou poslední část turné k albu "LP XXIII", které má dvě nominace na Anděla. Láká na něj novým živým videem (17.03.2024 08:17)
- David Koller odchází z Lucie, kapela chce pokračovat i bez něj (05.02.2024 09:14)
- Publicistika: Dvacet nejlepších domácích desek roku 2023 podle musicserveru (5-1) (01.02.2024 19:00)
- Fotogalerie: Lucie se vrátila zpět do devadesátek. A spolu s ní i vyprodaná O2 arena (08.12.2023 08:32)
- Lucie slaví výročí 30 let desky "Černý kočky mokrý žáby", celé album živě přehraje při exkluzivních koncertech už od 28. listopadu (23.11.2023 19:21)
- Video: Lenka Dusilová se v krásném singlu "Maria" vrací k hravému písničkářství (04.11.2023 09:00)
- Video: David Koller je "Za hranou"... a ve vlaku (08.10.2023 09:30)
- Naživo: Nohavica uchvátil Benátskou! v dešti, Střihavka se "Zemí vzdálenou" zklamal (31.07.2023 16:33)
- Fotogalerie: Hollywoodští vampýři v Brně pohledem fotoaparátu (16.07.2023 23:37)
- Video: David Koller v akčním klipu "My jsme se chtěli" ukazuje, kdo je u něj doma kapitán (02.07.2023 14:19)

ALBUM TÝDNE 13/2024

Moimir Papalescu & The Nihilists
Mystery Women In The Acid Pools

Jedna z mnoha tváří Moimira Papalescu, projekt Moimir Papalescu & The Nihilists, dlouhá léta spal. V roce 2006 odešel po albu "Lewis Neptune" na vrcholu. Trojici protagonistů zaválo tvůrčí pnutí různými směry, po sedmnácti letech se ale spojilo pro nové album "Mystery Woman In the Acid Pools". Povedlo se?

8/10

NEJČTENĚJŠÍ ČLÁNKY (za poslední týden)

FILMSERVER.CZ PÍŠE

FULLMOONZINE.CZ PÍŠE

SPARK PÍŠE

CO, KDY, KDE   (doporučujeme)

Pá 29.03.
Judas Priest (UK) / Saxon (UK) / Uriah Heep (UK) (O2 arena, Praha)
Út 09.04.
The Academic (IRL) (Futurum Music Bar, Praha)
Út 16.04.
Dave Matthews Band (US) (O2 Universum, Praha)
Út 16.04.
Lil Tracy (US) / Brennan Savage (US) (Fuchs2, Praha)
St 17.04.
Foreign Beggars (UK) (Bike_Jesus, Praha)
Čt 18.04.
Slash feat. Myles Kennedy & The Conspirators (US) (Winning Group arena, Brno)
Ne 21.04.
Fletcher (SaSaZu, Praha)
Út 23.04.
Walter Trout (US) (Divadlo Archa, Praha)
St 08.05.
Tate McRae (US) (Forum Karlín, Praha)
So 11.05.
Rammstein (DE) (Letiště Letňany, Praha)

» zobrazit všechny akce «

OBLÍBENÍ INTERPRETI (za poslední týden)

Prince Vladimír Mišík The Prodigy Justin Bieber Queen AC/DC Adele Kabát Karel Gott Rush U2 Bono Sia Paws Taylor Swift Télépopmusik Madonna Dua Lipa Lucie Vondráčková Mirai
filmserver.cz na Facebooku filmserver.cz na Twitteru filmserver.cz na LinkedIn filmserver.cz na YouTube
musicserver.cz - hudba od začátku do konce
©2010-2024 IMEG s.r.o. | Vyrobil Prolidi.cz
Kontaktní informace | Informace o inzerci | Redakce | Volná místa | Zásady ochrany o.ú. | Mobilní verze | ISSN 1803-6309
Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu IMEG s.r.o. zakázáno.
Tento server byl v roce 2023 podpořen Ministerstvem kultury České republiky.
smile music: spark | fakker | czech blade | musicserver | full moon | xplaylist | day after | filmserver | webglobe
Zavřít reklamu