shop.musicserver.cz
Nové desky pro 22. týden

Nové desky pro 22. týden

Vydáno: 25.05.2014 15:20 v sekci Nové desky - Tomáš Parkan a Petra Hubáčková | foto: facebook interpreta

V polovině května se dočkáme nové desky sebevědomé Mariah Carey po pěti letech, Neila Younga s historickým zvukem, vítěze Sound Of 2014 Sama Smithe, kompletních R.E.M. bez šťávy, folkpopových Jelen, jazzové zpěvačky Rebekky Blakken, londýnských Archive, rekapitulujícího Jiřího Korna nebo samostatné Cher Lloyd.

Pokud se v pondělí 26. května vydáte do obchodů s hudebními nosiči, najdete tam následující novinky:

Mariah Carey - Me. I Am Mariah… The Elusive Chanteuse (Universal)
web / facebook.com / psali jsme
žánr: pop / r'n'b

Mariah Carey - Me. I Am Mariah… The Elusive Chanteuse
Nebudeme-li počítat vánoční album "Merry Christmas II You", pak od poslední desky Mariah Carey uběhlo právě pět let a to už je nejvyšší čas představit nástupce. Americká majitelka pěti Grammy a pěti-oktávového rozsahu jej nazvala velmi sebevědomě "Me. I Am Mariah… The Elusive Chanteuse", ovšem jeho nahrávání tak sebevědomé nebylo. Trvalo přes tři roky a zpěvačka stačila vyměnit i hlavního spolupracovníka, kdy Randy Jacksona nahradil Jermain Dupri. Tím pochopitelně výčet spolupracovníků zdaleka nekončí a v celé armádě spoluautorů a producentů najdete jména jako Bryan-Michael Cox, Hit-Boy, Rodney 'Darkchild' Jerkins, Mike Will Made-It, Terius 'The-Dream' Nash, Q-Tip, nebo 'Tricky' Stewart. Přímo za mikrofonem se vedle ní pak vystřídali Miguel, Nas, Wale a Faboulous. Vedle vlastních skladeb na desku zařadila i coververzi hitu George Michaela "One More Try". Celkově připravila pro své čtrnácté album stylově čtrnáct písniček, z nichž část už představila různým způsobem prostřednictvím svého VEVA. Deluxe edice přinese o tři písničky a dva hosty navíc. Jen na ní totiž uslyšíte duety s Mary J. Blige a R. Kellym. Ucelený pohled na tuto edici nabízí v ukázkách Supraphonline.


Neil Young - A Letter Home (Warner Music)
web / facebook.com / psali jsme
žánr: americana / folk

Neil Young - A Letter Home
Kanadský muzikant Neil Young svoji pětatřicátou desku "A Letter Home" pojal velmi nevšedně, a to už od samého počátku. Místo vlastního materiálu tentokrát zvolil písničky svých kolegů a v deseti skladbách tak uslyšíte hity i méně známé songy Willieho Nelsona, Bruce Springsteena, Boba Dylana, Gordona Lightfoota, Tima Hardina, Everly Brothers a dalších. Ojedinělý byl i způsob nahrávání, kde do studia Jacka Whitea nainstalovali obnovené zařízení zaznamenávající zvuk přímo na vinylovou desku. Teprve z té vznikaly digitální formáty, takže nyní tato nahrávka s velmi historizujícím zvukem vychází i na digitálních médiích. "A Letter Home" v celé své kráse nabídl již před několika dny svým čtenářům portál iDnes.cz.


Tip týdne

Sam Smith - In The Lonely Hour (Universal)
web / facebook.com / psali jsme
žánr: pop rock

Sam Smith - In The Lonely Hour
Britská anketa BBC Sound Of.. je vždy velmi sledovaná. Není tedy divu, že nástupce Keane, Miky, Ellie Goulding, Adele nebo loňských Haim, anglický zpěvák a skladatel Sam Smith, respektive jeho debut je na hudební scéně velmi očekávaný. S jeho prvotinou kombinující nazvanou "In The Lonely Hour" mu vypomohli Fraser T Smith, Eg White, Two Inch Punch, nebo Simon Aldred a společně pak zvuk nahrávky nasměrovali na rozhraní popu, soulu a r'n'b. Z nahraného materiálu vybrali celkem deset písniček pro standardní edici a o čtyři více v případě té s přídomkem Deluxe. Mezi těmi čtyřmi songy navíc, najdete i singl "La La La" z desky Naughty Boye "Hotel Cabana", v němž si loni Sam Smith zahostoval. Z desky vyšly postupně už čtyři singly, jejichž videa najdete na VEVU Sama Smithe. Zbytek si můžete poslechnout formou ukázek na Supraphonline.


Archive - Axiom (Cd+Dvd) (Mystic Production)
web / facebook.com / psali jsme
žánr: world music

Archive - Axiom
Londýnští zástupci world music Archive mají po dvou letech pro své posluchače novou hudební nálož. Početná formace, balancující na hraně žánrů jako elektronika, trip-hop, post-rock nebo avantgarda, se při přípravách nového počinu pustila do svého zatím nejambicióznějšího projektu. Pod "Axiom" si totiž musíte představit čtyřicetiminutový filmový snímek a samozřejmě i doplňující hudební album. Celý set bude k dostání na CD, vinylu nebo i DVD. samozřejmostí je i elektronický formát pro stažení. Zástupce Archive a zakládající člen kapely Darius Keeler k desce prozradil: "Je to něco, co jsme vždy chtěli udělat - spojit naši hudbu a natáčení filmu. Pokaždé, když děláme na nové desce, nám někdo řekne, že to zní jako soundtrack k filmu, který ale zatím ještě nebyl natočen. A tak jsme se to nyní rozhodli vzít od podlahy." Pro lepší představu, co na vás muzikanti nachystali, si poslechněte titulní kousek "Axiom".


Cher Lloyd - Sorry I'm Late (Bertus)
web / facebook.com / psali jsme
žánr: pop / r'n'b

Cher Lloyd - Sorry I'm Late
Britská zpěvačka, skladatelka a rapperka Cher Lloyd si dala s novým albem poměrně na čas. Od svého účinkování v X Factoru, vydala před třemi roky pouze debut "Stick And Stones" a od té doby pouze hostovala na nahrávkách ostatních umělců. Sama to asi také cítila, protože svoji nahrávku pojmenovala "Sorry I'm Late". Jedním z faktorů zdržení byly i rozpory s Simonem Cowellem o jejím dalším směřování, které vyvrcholily na sklonku minulého roku jejím odchodem z vydavatelství Syco. Pak už to ale šlo poměrně rychle. Se spolupracovníky jako Shellback, Savan Kotecha, Ilya, nebo Clifford Harris napsala a nahrála celkem jedenáct songů a prakticky ihned je začala servírovat svým fanouškům. Prvním byl společný song s rapperem T.I. "I Wish" a další následovaly. Většinu z nich uvidíte, či alespoň uslyšíte na YouTube.com kanálu zpěvačky.


Jelen - Světlo ve tmě (Universal)
web / facebook.com / psali jsme
žánr: Pop / folk

Jelen - Světlo ve tmě
Tuzemští zástupci folkpopové scény Jelen se vám mohli dostat do povědomí už díky svému loňskému EP "Magdaléna". Nyní se s kapelou můžete seznámit ještě lépe, díky novince "Světlo ve tmě". Podle slov frontmana Jindry Poláka sází osazenstvo formace na akustické kořeny hudby, tradiční nástroje a také lidovost. Z rádií můžete znát kousek "Tančíme spolu", ve které si blýskla i mladá písničkářka Kateřina Marie Tichá. Ukázky ze všech dvanáct písní najdete k poslechu na Bontonline.cz.


R.E.M. - Unplugged 1991/2001: The Complete Sessions (Warner Music)
web / facebook.com / psali jsme
žánr: rock

R.E.M. - Unplugged 1991/2001: The Complete Sessions
V září tomu budou tři roky, co členové R.E.M. rozpustili svoji kapelu, ovšem to neznamená, že by občas své příznivce nepotěšili nějakou svoji nahrávkou. Letos v dubnu u příležitosti Record Store Day, podporující kamenné obchody s hudbou, vydali komplet "Unplugged 1991/2001 (The Complete Sessions)" zachycující jejich dva koncerty v rámci slavné série hudební stanice MTV. Celkem na dvou discích najdete třiatřicet písniček z obou koncertů, z nichž jedenáct doposud nikdy nevyšlo a ani nebylo vysíláno. Krátký trailer k tomuto albu najdete na VIMEO Record Store Day a kompletní náhled prostřednictvím ukázek v internetovém obchodě Amazon.com.


Powerman 5000 - Builders Of The Future (Universal)
web / facebook.com / psali jsme
žánr: hard rock

Powerman 5000 - Builders Of The Future
Americká rocková formace si letos na festivalu Aerodrome odbude premiéru před českým publikem a přiveze i nové album. Kapela Powerman 5000 v čele s frontmanem (a jediným původním členem) Spiderem One vydává novinku "Builders Of The Future". "Sám nedokážu uvěřit, že po všech personálních změnách, pádech a souvisejících problémech, to ještě dělám. A můžu za to poděkovat jen našim fanouškům," uvedl lídr. Je jasné, že připravená novinka má pro muzikanty obzvlášť velký význam, ale nás spíš zajímá, jestli dokáže zaujmout i vás. Proto si poslechněte "How To Be A Human", kterou najdete na pledgemusic.com.


Rebekka Bakken - Little Drop Of Poison (Universal)
web / facebook.com / psali jsme
žánr: jazz

Rebekka Bakken - Little Drop Of Poison
Norské zpěvačky u nás obvykle zastupují dámy jako Liv Kristine, Annie, nebo Lene Marlin, zatímco Rebekku Bakken jsme zatím opomíjeli. Tato norská jazzová zpěvačka, velmi populární v sousedním Německu a Rakousku, nyní vydává svou šestou desku s názvem "Little Drops Of Poison", pro jejíž náplň si vybrala písničky Toma Waitse. Ty pak nahrála společně s big bandem pod vedením jednoho z nejlepších německých aranžérů Jörge Achima Kellera. Jakým způsobem spolupráce Rebekky Bakken a Kellera dopadla, zjistíte z ukázek a traileru na jejích stránkách na webu jazzecho.de


U.D.O. - Steelhammer (Live From Moscow) (Mystic Production)
web / facebook.com / psali jsme
žánr: heavy metal

U.D.O. - Steelhammer
Rusko mělo pro Udo Dirkschneidera vždy velmi specifický význam, především díky tomu, že on a jeho kapela U.D.O. se jako jedni z prvních zahraničních hvězd mohli před ruským publikem předvést a projezdit ji na turné křížem krážem. Když se tedy naskytla šance zdokumentovat zde koncerty v rámci šňůry "Steelhammer", muzikanti v čele se zpěvákem neváhali ani vteřinu. Zaznamenaná show je navíc první dokumentárním materiálem, na kterém je zachycena nová sestava kapely. Pro show v Moskvě připravili hudebníci speciální set. Nechyběly v něm především klasické songy, které ale kapela naživo už nějakou chvíli nehrála. Nechybí ale ani modernější kousky z posledních desek. Set vyjde v několika mutacích - na DVD s 2CD, Blu-Ray s 2CD a v edici se třemi vinyly. Ukázky najdete na webu kapely.


Jiří Korn - Co mám v očích (Supraphon)
web / facebook.com / psali jsme
žánr: pop / tradiční pop

Jiří Korn - Co mám v očích
Český zpěvák Jiří Korn letos slaví půlkulaté výročí, což je velmi dobrý důvod k tomu, aby se právě on stal dalším interpretem supraphonovské Zlaté kolekce. Kompilace s názvem "Co mám v očích" přináší tradiční tři CD, které naplnily nejen archivy Supraphonu, ale i České televize, Českého rozhlasu, Happy Music, Monitor-EMI, Sony a také ty soukromé. První disk, nazvaný "Největší hity", přinese více než dvacítku nejznámějších skladeb včetně "Yvetty", "Hotelu Ritz", "Windsurfingu", "Robinsona", "Haló, Karel nese asi čaj" nebo "Miss Moskva". Druhý disk s podtitulem "Já ti kdysi hrál" obsahuje jeho vícehlasé rockové počátky v kapele Rebels, krátká, ale intenzivní pasáž kariéry s Olympikem i různé varianty hledání popové cesty, od těch big bandových přes Šest strýců až k elektronickému Eduardu Parmovi mladšímu. Poslední CD, opět zvukově pestré, doplňuje ta předchozí o popové standardy typu, taneční nahrávky s DJ Neo nebo i o "I Feel Good" od Jamese Browna. Kompletní seznam všech písní včetně ukázek najdete na Supraphonline.


Dále vychází:

Andre Rieu - Magic Of The Musicals (DVD) (Universal)
Andre Rieu - Magic Of The Musicals (BluRay) (Universal)
Arkan - Sofia (Digipack) (Mystic Production)
Beneath - The Barren Throne (Mystic Production)
Cainan Dawn - Thavmial (Mystic Production)
Crowbar - Symmetry In Black (Universal)
Dio - Live In London (Hammersmith Apollo 1993) (Mystic Production)
Empty - Etica Profana Negativa (Mystic Production)
Eyehategod - Eyehategod (Universal)
Misery Index - The Killing Gods (Mystic Production)
Narajama - Convergere (Indies Scope)
Nightmare - The Aftermath (Mystic Production)
Písničky z večerníčků (Supraphon)
Písničky z večerníčků (mp3/flac) (Supraphon)
Rage - The Soundchaser Archives (Cd+Dvd) (Mystic Production)
Různí - Maleficent / Zloba - Královna černé magie (soundtrack) (Universal)
Sickrites - Irreverent Death Megaliths (Mystic Production)
Sonzeira - Brasil Bam Bam Bam (Universal)
Stan Getz /Gilberto A - Getz/Gilberto (Universal)
Vallenfyre - Splinters (Mystic Production)

Vychází na vinylu:
Crowbar - Symmetry In Black (Universal)
Eyehategod - Eyehategod (Universal)
Kiss - Alive III (Universal)
Kiss - Alive:The Millennium Concert (Universal)
Kiss - Carnival Of Souls (Universal)
Kiss - Crazy Nights (Universal)
Kiss - Hot In The Shade (Universal)
Kiss - Kiss 40 (Universal)
Kiss - Music From The Elder (Universal)
Kiss - Rock And Roll Over (Universal)
The Roots - "... And Then You Shoot Your Cousin" (Universal)
U.D.O. - Steelhammer (Live From Moscow) (Mystic Production)
Vallenfyre - Splinters (Mystic Production)

Reedice:
Jan Novák - Testamentum. sborová tvorba / Martinů Voices (Supraphon)
Jean Michel Jarre - Destination Docklands (The London Concert) (Bertus)
Jean Michel Jarre - Equinoxe (Bertus)
Jean Michel Jarre - Houston / Lyon 1986 (Bertus)
Jean Michel Jarre - Les Chants Magnétiques/ Magnetic Fields (Bertus)
Jean Michel Jarre - Les Concerts En Chine (Bertus)
Jean Michel Jarre - Oxygéne (Reedice 2014) (Bertus)

NÁZORY
  • ... (jozka cerny, 25.05.2014 21:52) Reagovat

    co je to za pojem "world music"? teda ne ze by mi byl tento zanr cizi, ale spojeni s Archive ci posledne dokonce se Swans mi prijde usmevne. to je dnes nejaka moda, tak oznacovat kde co?

    • Re: ... (Z, 27.05.2014 13:18) Reagovat

      taky me to zaujalo. Zvlast kdyz v dalsi vete je"Početná formace, balancující na hraně žánrů jako elektronika, trip-hop, post-rock nebo avantgarda".

DOPORUČENÉ ČLÁNKY
Norah Jones - Visions 7/10
Recenze: Norah Jones své noční Vize ponořila do soulu a blues Čtyři roky utekly a americká hudebnice Norah Jones je tu zpátky s novou porcí autorských písní. Její předchozí album "Pick Me Up Off the Floor" bylo odklonem k tradičnějšímu pojetí jazzu, gospelu i klasického popu. Letošní... čtěte zde
Vydáno: 19.03.2024 09:00 v sekci Recenze
Niall Horan, Tommy Lefroy, Sportovní hala Fortuna, Praha, 17.3.2024
Naživo: Niall Horan si v Praze ječící dav dívek omotal kolem prstu Niall Horan se během jednoho roku již podruhé představil v České republice. Už loni patřilo jeho vystoupení na festivalu Colours Of Ostrava mezi ta povedená a své hudební nadání spojené s pokorou a úžasnou bezprostředností v Praze... čtěte zde
Vydáno: 18.03.2024 19:30 v sekci Naživo
Róisín Murphy, Forum Karlín, Praha, 17.3.2024
Naživo: Róisín Murphy odehrála ve Foru Karlín vynikající koncert Róisín Murphy zamířila opět do Prahy, tentokrát do Fora Karlín. Irská zpěvačka, známá svým unikátním vokálním projevem a vizuálním stylem, přenesla přítomné do světa tanečních rytmů a elektronických experimentů. Dostalo... čtěte zde
Vydáno: 18.03.2024 10:00 v sekci Naživo
Ariana Grande - Eternal Sunshine 8/10
Recenze: Ariana Grande se na albu “Eternal Sunshine” otevřeně vyrovnává s rozvodem a následným smířením Rok 2024 bude bezpochyby opět patřit drobounké krásce Arianě Grande. Na podzim ji čeká premiéra filmové verze slavného muzikálu "The Wicked", kde si rovnou střihne hlavní roli. A taky je v období, kdy je čerstvě po rozvodu, takže tu... čtěte zde
Vydáno: 18.03.2024 00:00 v sekci Recenze
Jason Derulo - Nu King 3/10
Recenze: Na desce "Nu King" Jasona Derula kvantita výrazně vyhrává nad kvalitou Kdyby Jason Derulo počkal ještě rok, uběhlo by deset let od vydání jeho posledního studiového alba. Uplynulou dekádu nás zásobil nepřeberným množstvím různých singlů, na které navázal deskou "Nu King". Zjevným cílem bylo toto... čtěte zde
Vydáno: 17.03.2024 16:30 v sekci Recenze
SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY
- Neil Young se rozhodl vrátit svou hudbu na Spotify (16.03.2024 20:39)
- Nové desky 10/2024 - od Ariany Grande přes Judas Priest po Norah Jones (13.03.2024 21:10)
- Nové desky 9/2024 - od Jacoba Colliera přes Kaiser Chiefs po Liama Gallaghera s Johnem Squirem (06.03.2024 20:41)
- Nové desky 8/2024 - od Roda Stewarta přes MGMT po Amaranthe (28.02.2024 22:30)
- Nové desky 7/2024 - od Jennifer Lopez přes Idles po Jasona Derula (21.02.2024 22:39)
- Audio: Remix "yes, and?" od Ariany Grande s Mariah Carey někdo spíchl ultrahorkou jehlou (16.02.2024 17:15)
- Nové desky 6/2024 - od Thoma Artwaye přes Zaru Larsson po Ushera (14.02.2024 21:31)
- Nové desky 5/2024 - od Kateřiny Marie Tiché přes L Devine po Kirina J Callinana (07.02.2024 16:00)
- Nejvíce šancí na Anděly mají Viktor Sheen, Calin, Anna K., J.A.R. nebo Jelen (01.02.2024 10:21)
- Nové desky 4/2024 - od Jamese Arthura přes The Smile po Dymytry (31.01.2024 21:27)

ALBUM TÝDNE 12/2024

Ariana Grande
Eternal Sunshine

Rok 2024 bude bezpochyby opět patřit drobounké krásce Arianě Grande. Na podzim ji čeká premiéra filmové verze slavného muzikálu "The Wicked", kde si rovnou střihne hlavní roli. A taky je v období, kdy je čerstvě po rozvodu, takže tu máme opět jedno terapeutické porozchodové cvičení s názvem "Eternal Sunshine".

8/10

NEJČTENĚJŠÍ ČLÁNKY (za poslední týden)

FILMSERVER.CZ PÍŠE

FULLMOONZINE.CZ PÍŠE

SPARK PÍŠE

CO, KDY, KDE   (doporučujeme)

Út 19.03.
Katapult (CZ) (Forum Karlín, Praha)
Pá 22.03.
Ewa Farna (CZ) (O2 arena, Praha)
Ne 24.03.
Jason Derulo (US) (O2 arena, Praha)
Ne 24.03.
Mother Mother (CAN) (Forum Karlín, Praha)
Ne 24.03.
Giant Rooks (DE) (Roxy, Praha)
Po 25.03.
Only The Poets (UK) (MeetFactory, Praha)
Čt 28.03.
Tom Odell (UK) (Forum Karlín, Praha)
Pá 29.03.
Judas Priest (UK) / Saxon (UK) / Uriah Heep (UK) (O2 arena, Praha)
Út 09.04.
The Academic (IRL) (Futurum Music Bar, Praha)
Út 16.04.
Dave Matthews Band (US) (O2 Universum, Praha)

» zobrazit všechny akce «

OBLÍBENÍ INTERPRETI (za poslední týden)

Justin Bieber Prince The Prodigy Vladimír Mišík Karel Gott Queen AC/DC Adele Sophie Ellis-Bextor Kabát Taylor Swift U2 Lucie Vondráčková Madonna Dua Lipa Rush Bono Mirai Kryštof Billie Eilish
filmserver.cz na Facebooku filmserver.cz na Twitteru filmserver.cz na LinkedIn filmserver.cz na YouTube
musicserver.cz - hudba od začátku do konce
©2010-2024 IMEG s.r.o. | Vyrobil Prolidi.cz
Kontaktní informace | Informace o inzerci | Redakce | Volná místa | Zásady ochrany o.ú. | Mobilní verze | ISSN 1803-6309
Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu IMEG s.r.o. zakázáno.
Tento server byl v roce 2023 podpořen Ministerstvem kultury České republiky.
smile music: spark | fakker | czech blade | musicserver | full moon | xplaylist | day after | filmserver | webglobe
Zavřít reklamu